Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
27 Eylül 2016 Salı - 14:49

Hedef 5 milyon ağaç

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Menderes Türel, görev süresi sonuna kadar Antalya'da 5 milyon ağaç dikme hedefi koyduklarını söyledi.

Hedef 5 milyon ağaç
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Menderes Türel, Cumhurbaşkanlığı himayesinde 'Çiçek ve çocuk' teması ile gerçekleştirilen EXPO 2016 Antalya kapsamında Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) tarafından düzenlenen Uluslararası Yeşil Şehir Konferansı'na katıldı. AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe, Yangzhou Halk Kongresi Başkanı Xie Zhengyi'nin yanı sıra dünyadan ve Türkiye'den şehircilikle ilgili birçok profesyonelin katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan Başkan Türel, EXPO'nun Antalya'nın tanıtımına, EXPO yatırımlarının da kentin ekonomisine, istihdamına önemli katkı yaptığını söyledi.

EXPO'nun, konserleri, festivalleri ve etkinlikleriyle Antalya'ya renk kattığını dile getiren Türel, “Hükümetimiz EXPO ve Antalya için olağanüstü çaba harcadı. Şüphesiz ki, botanik EXPO organizasyonu, dünyada terörün tırmandığı, ülkemizde de bir terör örgütünün darbe girişiminde bulunduğu şanssız bir döneme rastladı. Buna rağmen, Antalya çok güzel, çevre dostu bir alan kazandı, çok sayıda etkinlikle farkındalık projeleri gerçekleştirildi ve 3 milyon ziyaretçimiz oldu" diye konuştu.

YEŞİL ŞEHİR ANTALYA

EXPO ile Antalya'nın önünde çevre konusunda yeni ufuklar açıldığını anlatan Başkan Türel, “Bu konferansın bize yeşil şehir Antalya için yeni fikirler vereceğinden şüphe duymuyorum. Yeşil şehir dediğimizde sadece ağaçlarla, bitkilerle donatılmış bir şehirden bahsetmiyoruz. Geri dönüşümüyle, dönüştürülebilir enerjileriyle birçok hususta çevreye duyarlılık gösteren şehirlere yeşil şehir diyoruz" dedi.

Antalya'nın bir zamanlar portakal kokan bir şehir olduğunu hatırlatan Başkan Türel, “Zaman pek çok şey gibi Antalya'yı da değiştirdi. Zamanı geri götürmek mümkün olsa da size o Antalya'yı gösterebilsek. Fakat artık geleceğe bakmak zorundayız ve gelecek nesiller için yapabileceğimizin en iyisini yapmalıyız" ifadelerini kullandı.


YILDA 1 MİLYON AĞAÇ

2004 yılında ilk kez belediye başkanı olduğunda Antalya'nın şehir girişlerini ağaçlandırarak işe başladığını anlatan Başkan Türel, şunları söyledi: 

“Eskimiş kamu binalarını yıkıp park yaptık. Antalya'nın en güzel kavşağına o dönemde tarihe tanıklık etmiş büyük zeytin ağaçlarını diktik. 2014 yılında yeniden başkan olduğumda da ilk projemiz şehir merkezinde bina yıkıp park yapmak oldu. Kendimize yılda 1 milyon, görev süremiz sonuna kadar da 5 milyon ağaç dikme hedefi koyduk. Yeşil şehir hedefimiz, bizi Communities in Bloom'un sevgili başkan ve üyeleri ile tanıştırdı. Kanada'da 5 Çiçekli Altın Şehir ödülünü aldık. Bu ödülü almamız bizi daha büyük projeler için teşvik etti. Antalya aynı heyecanla 5 Çiçekli Altın şehir ödülünü tekrar almak üzere yeşil şehir Antalya hedefine yürümeye devam edecektir."

EXPO ALANI BOTANİK PARK OLARAK KALACAK

EXPO'nun 6 aylık bir organizasyon olarak kalmayacağını, bahçeleri ve sosyal alanları ile Antalya'nın turistik cazibe merkezlerinden birisi ve botanik parkı olarak kalacağını ifade eden Türel, “Communities in Bloom topluluğu ile yarışmaya da devam edeceğiz. Çünkü ağaç ve çiçek yarışı dünyanın en güzel, en faydalı yarışlarından birisi. Bizler, birlikte bu yarışı uluslararası dostluk yarışına dönüştürdük. Çocuklarımıza yeşil şehirler ve barış içinde bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Aramızda bulunan dünyanın farklı şehirlerinin temsilcilerine de seslenmek istiyorum. Birbirimize çiçek vererek kurduğumuz bu dostluğu her alanda işbirliğine dönüştüreceğimize inanıyorum" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA) 

 
Batı Akdeniz ihracatta 1 milyar doları geçti
 
Serik esnafına göre eylemin iç yüzü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batı Akdeniz ihracatta 1 milyar doları geçti
RUSYA ile yaşanan uçak krizin etkisini alternatif pazarlarla aşan Batı ...
Proje ekibi İzlanda'dan döndü
MANAVGAT Namık Karamancı Fen Lisesi proje ekibi İzlanda'nın başkentinde ...
Antalya dev organizasyona hazırlanıyor
ULUSLARARASI Kıyı ve Deniz Mühendisliği Konferansı'nın 35'ncisi, 70 ülkeden ...
 
Gazipaşa'da arazöz devrildi: 1 yaralı
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde Orman İşletme Şefliği'ne ait arazözün ...
Antalya'da FETÖ'den tutuklu sayısı 767
ANTALYA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 1959 kişi hakkında adli işlem ...
Üniversitelinin ring zaferi
AKDENİZ Üniversitesi'nde geçen yıllarda öğrencilerin kampüs içindeki ulaşımında ...
 
'Ters ev' ilgi odağı
ANTALYA'da Kundu turizm bölgesinde açılan ters ev, fotoğraf meraklılarını ağırlıyor.
Kemer'de motosiklet gösterisi nefes kesti
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen etkinlikte trial motosiklet sporcusu ...
Uyurken boğazına diş protezi kaçtı
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde 80 yaşındaki Cennet Ü.'nün uyurken boğazına ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva