Ünlü aktör cinsel saldırı suçlamasıyla gözaltına alındı
Ünlü aktör cinsel saldırı suçlamasıyla gözaltına alındı
Kobra Murat sahne ücretini açıkladı
Kobra Murat sahne ücretini açıkladı
Kurban Bayramı yaklaşıyor! Vatandaş kolları sıvadı
Kurban Bayramı yaklaşıyor! Vatandaş kolları sıvadı
'Bir Cumhuriyet Şarkısı'ndan yeni kareler yayınlandı
"Bir Cumhuriyet Şarkısı"ndan yeni kareler yayınlandı
5 Eylül 2023 Salı - 16:58

Hemşire eşini öldüren sanığa 16 yıl 8 ay hapis

ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde 2 çocuğunun annesi hemşire eşi Selver Bulut'u (48) öldüren Mustafa Bulut (67), tutuklu yargılandığı davada haksız tahrik ve iyi hal indirimiyle 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıdı.

Hemşire eşini öldüren sanığa 16 yıl 8 ay hapis
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 11 Aralık 2022'de, saat 04.30 sıralarında Sekibağ Mahallesi'nde meydana geldi. Evde çıkan tartışmada Mustafa Bulut, 29 yıllık eşi hemşire Selver Bulut'u başından tüfekle vurup, öldürdü. Gözaltına alınıp, tutuklanan Mustafa Bulut hakkında 'kadına, eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Bulut'un, Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Duruşmaya sanık ve avukatı dışında hiç kimse katılmadı.

'HİÇBİRİNİ TANIMIYORUM'

Sanık Mustafa Bulut duruşma öncesi el yazısı ile hazırladığı 8 sayfalık savunmasını mahkeme heyetine sundu. Son sayfada cinayet gecesi eşi Selver Bulut ile aralarında geçen konuşmanın kendisini tahrik ettiğini ve önceden kararlaştırdıkları gibi intihar etmek gayesi ile harekete geçtiğini belirten sanık Mustafa Bulut, son sayfada yazılı itirafı ise mahkeme heyetinden başkasına açıklamadı. Mahkeme başkanı yazılı savunmayı okuduktan sonra sanığa, "Eşinin ilişkisi olduğu öne sürülen ve telefon kayıtlarında belirlenen 6 kişi var. Bu isimleri tanıyor musun?" diye sorarak kayıtlarda bulunan 6 kişinin ismini sordu. Sanık, "Hiçbirini tanımıyorum" cevabını verdi.

'BU BENİ DAHA DA TAHRİK ETTİ'

Karar öncesi son sözü sorulan sanık Mustafa Bulut, "Ben hiçbir zaman eşime zarar vermeyi düşünmedim. Daha önceki duruşmada da söylediğim ve savunmamda belirttiğim gibi intihar etmeyi kafama koymuştum. Eşimle o gün bu konuda hiçbir şey konuşmak istemedim. Ama o durmadan bu konuyu açıyor ve konuşmak istiyordu. En sonunda kendisine 'Bende ne eksikti de gittin başkalarında aradın' diye sordum. Zira hiçbir konuda eksikliğim yoktu. Hatta bu yaşıma rağmen cinsel yönden de yeterliydim. Ben bunu sorunca eşim yıllar önce bana teklif ettiği ama reddettiğim bir şeyi yaptığını itiraf etti. Bu beni daha da tahrik etti. İntihar etmek için muhafazası içerisinden çıkarıp masa üstüne koyduğum tüfeği alıp eylemi gerçekleştirdim. Burada ve yazdığım savunmada anlattığım her şey doğrudur. Eksiği vardır, fazlası yoktur" dedi.

Mahkeme heyeti sanığa esas hakkındaki son sözünü sordu ve "Söyleyeceklerim bundan ibaret" cevabını aldıktan sonra duruşmaya ara verdi. 5 dakikalık aranın ardından devam edilen duruşmada sanık Mustafa Bulut'a önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Sanığın eylemini haksız tahrik altında işlediği, bu nedenle cezasının 20 yıla indirildiğini açıklayan mahkeme heyeti, sanığın iyi halinin göz önünde bulundurularak cezasında indirim uygulandığını, neticede 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

ISPARTA'NIN EGIRDIR ILCESINDE 2 COCUGUNUN ANNESI HEMSIRE ESI SELVER BULUT'U (48) OLDUREN MUSTAFA BULUT (67), TUTUKLU YARGILANDIGI DAVADA 16 YIL 8 AY HAPISLE CEZALANDIRILDI. MAHKEME HEYETI SANIGA HAKSIZ TAHRIK VE IYI HAL INDIRIMI UYGULADI. (FOTO:ISPARTA-DHA)

ISPARTA'NIN EGIRDIR ILCESINDE 2 COCUGUNUN ANNESI HEMSIRE ESI SELVER BULUT'U (48) OLDUREN MUSTAFA BULUT (67), TUTUKLU YARGILANDIGI DAVADA 16 YIL 8 AY HAPISLE CEZALANDIRILDI. MAHKEME HEYETI SANIGA HAKSIZ TAHRIK VE IYI HAL INDIRIMI UYGULADI. (FOTO:ISPARTA-DHA)

ISPARTA'NIN EGIRDIR ILCESINDE 2 COCUGUNUN ANNESI HEMSIRE ESI SELVER BULUT'U (48) OLDUREN MUSTAFA BULUT (ORTADA), TUTUKLU YARGILANDIGI DAVADA 16 YIL 8 AY HAPISLE CEZALANDIRILDI. MAHKEME HEYETI SANIGA HAKSIZ TAHRIK VE IYI HAL INDIRIMI UYGULADI. (FOTO:ISPARTA-DHA)

ISPARTA'NIN EGIRDIR ILCESINDE 2 COCUGUNUN ANNESI HEMSIRE ESI SELVER BULUT'U (48) OLDUREN MUSTAFA BULUT (67), TUTUKLU YARGILANDIGI DAVADA 16 YIL 8 AY HAPISLE CEZALANDIRILDI. MAHKEME HEYETI SANIGA HAKSIZ TAHRIK VE IYI HAL INDIRIMI UYGULADI. (OLAY YERI)  (FOTO:ISPARTA-DHA)

Nurettin ARKAN/ISPARTA, (DHA)

 
Antalya'da gönüllü gençlerden sahil temizliği
 
Sokaktaki araçlar sel sularında böyle sürüklendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobil kayalıklara çarptı: 2 yaralı
ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin kayalıklara ...
Isparta'da minikler dersbaşı yaptı
ISPARTA'da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Okula Uyum Haftası programı ...
Otomobiller çarpıştı: 6 yaralı
ISPARTA'da meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı.
 
Eğirdir'de Kick Boks Şampiyonası
ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Zafer Şampiyonası ...
Eğirdir'de Elma Hasat Festivali yapıldı
ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Elma Hasat Festivali' sona erdi.
Eğirdir'de kaza: 3 yaralı
Isparta'nın Eğirdir ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle ...
 
Eğirdir'de Zafer Şampiyonası heyecanı
ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde yapılan Tekvando Zafer Şampiyonası'na 13 ...
Sondaj kuyusundan 4 saatte kurtarıldı
ISPARTA'da 10 metrelik sondaj kuyusuna düşüp, 4 saatlik çalışmayla kurtarılan ...
Isparta'da uyuşturucu operasyonu
ISPARTA'da jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 12 şüpheli gözaltına alındı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva