İnovasyon, liderlik, yaratıcı düşünce eğitimi başlıyor
İnovasyon, liderlik, yaratıcı düşünce eğitimi başlıyor
KONSEM yaz kurslarına kayıtlar başladı
KONSEM yaz kurslarına kayıtlar başladı
Nemrut Dağı'na ziyaretçi akını
Nemrut Dağı'na ziyaretçi akını
'Yapay zeka eğitimi erken dönemde başlamalı'
"Yapay zeka eğitimi erken dönemde başlamalı"
13 Haziran 2017 Salı - 11:45

Hollandalı turist korkarak geldi, memnun döndü

TÜRKİYE'de gelirken endişe içinde olan Hollandalı turistler, ülkelerine ise mutlu dönüyor.

Hollandalı turist korkarak geldi, memnun döndü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Corendon Turizm Grubu'nun Türkiye'yi tanıtma çalışmaları kapsamında, Corendon Hollanda Tur Operatörlüğü'nün özel organizasyonuyla Hollanda'nın basın, blogger ve turizm camiasından önemli isimler 12-13 Haziran tarihlerinde Türkiye'ye getirildi. Organizasyon kapsamında Hollandalı sanatçıların mini konserleri, 'Miss Nederland' güzellik yarışmasının da içinde olduğu Hollanda Partisi düzenlendi. Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer ve Corendon Turizm Grubu kurucu ortağı Atılay Uslu ise Türkiye-Hollanda turizmindeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda Hollandalı tatilcilerin Türkiye algısını ortaya koyan araştırma sonuçları da açıklandı.

SON 4 HAFTADA EKSİDEN YÜZDE 30 ARTIŞA ÇIKTI

Hollanda ile yaşanan sorunlar sonrasında günlük gelen turist sayısının 1500'den 300'e kadar gerilediğini belirten Atılay Uslu, "Böyle olunca 'Türkiye güvenli bir ülke' gibi açıklamalara da kimse inanmıyordu. Türkiye'nin güzelliklerini göstermek için Aspendos'ta konser ve Kapadokya'da balon turu yapmaya karar verdik. Hollanda'dan basın, blogger ve bazıları 1 milyon takipçisi olan sosyal medya fenomenlerini Türkiye'ye getirdik" dedi. Hollanda pazarında yüzde 25 gerileme varken son 4 haftada ise yüzde 30 artış olduğunu belirten Uslu, 2015'e göre kaybın ise yüzde 50 olduğunu söyledi.

KORKARAK GELDİLER MEMNUN AYRILDILAR

Hollanda'dan mayıs ayında Türkiye'de tatil yapan 1000 kişiyle yapılan anketin sonuçlarını da açıklayan Atılay Uslu, 'Türkiye'ye giderken korktunuz mu?'  sorusuna yüzde 47'sinin korkarak çıktığı yanıtı verdiğini söyledi. Hollanda basınına göre Türkiye'de sokaklarda tanklar dolaşıyormuş, 'taşlanacak mıyız' gibi algı oluşturulduğundan bahseden Uslu, "Türkiye'ye gelip tatilden, otellerden, gezdiğiniz ortamdan memnun musunuz' sorusuna ise turistler, 8.5 puanla memnun kaldığını ifade etti. Bu çok yüksek bir rakam ve İspanya için bu oran 7.8. 'Türkiye'de kendinizi emniyette hissettiniz mi?' sorusuna yüzde 96'sı çok emniyette hissettiği yanıtını vermiş. Amsterdam için bu oran yüzde 50. 'Türkiye'ye bir daha gitmek ister misiniz' sorusuna yüzde 89'u bu sene içinde bir daha gitmek istediği yanıtını vermiş. Bu sonuçların çıkması bize moral verdi ve tekrar marketinge başladık" dedi.

HOLLANDA PAZARINA UÇAK YETMİYOR

Son 4 haftadır Hollanda ve Belçika pazarında ciddi yükseliş olduğu ve günlük 1100-1200 turiste ulaşıldığını dile getiren Uslu, şu an tek sorun olarak uçak bulunamamasını gösterdi. Uslu, "Türkiye'ye son 4 haftadır devam eden pozitif trend var ve sunduğumuz kapasiteyi doldurmak üzere. Bu gidişle 30 Haziran'dan sonra yok satacağız. Burada yatak kapasitesinde sorun yok, uçak kapasitesinde sorun var. Kendimizin 3 havayolu şirketi var ve bunların hepsi dolu. 16 ülkeyle çalışıyoruz ve Yunanistan ve İspanya'ya gönderdiğimiz 2'şer uçakla, Portekiz'den 1 uçağımızı Türkiye'ye geri koyduk. Hollanda'dan 1100-1200 paxlar (kişi) oluşmaya başladı, 400'e yakın da Belçika'dan var. Herkes planlamasını krize göre adapte ettiği için Türkiye'ye uçak yok. Avrupa'da da bulamıyorsunuz uçak. Eğer uçakları bulsaydık bu yüzde 25 eksiyi artıya geçirebilirdik. Beklentimiz artı 20'ydi. Sağdan soldan uçak arıyoruz. Aslında 2-3 tane daha uçak lazım ve artıya geçeriz" diye konuştu.

KRİZ TANITIMI DA ERTELETTİ

Yaşanan gerginlikler nedeniyle tüm Avrupa'da Türkiye'ye karşı antipropaganda yapıldığını kaydeden Yıldıray Karaer ise bu nedenle Avrupa'dan Türkiye'ye turizm hareketinde çok ciddi düşüş yaşandığını kaydetti. Bu düşüşün 2016'da başladığını aktaran Karaer, Rusya'yla yaşanan sorunlara da değindi. Karaer, 2017'nin tek yüz güldüren, memnun edici tarafının Türkiye'ye Rus turistin gelmesi olduğunu belirtti. Sadece Rus turistin gelmiş olmasının yetmediğini belirten Karaer, 2015'te 32 milyon olan turist sayısının 45-50 milyona çıkarılması gerektiğini konuşurken, Avrupa ve Rusya'daki olumsuz hava ve Türkiye'deki huzur ortamının bozulmasının turist sayısını aşağıya çektiğini söyledi. Bu yıl tam fuar dönemindeki olumsuzlukların bir kez daha omuzlarını çökerttiğini dile getiren Karaer, "Fakat biz yılmadık, çalışmalara bir süre ara vermek durumunda kaldık. Çünkü öyle bir konuma geldi ki ne kadar tanıtım yapsanız da fayda sağlamayacak durumdaydı" dedi. Hollanda'yla Türkiye arasında referandum sürecinde yaşanan gerginlik sonrası tanıtım çalışmalarını askıya aldıklarını anlatan Karaer, 10 Nisan olarak planladıkları bu tanıtım aktivitesini de bu nedenle 12 Haziran'a kaydırdıklarını anlattı.


HOLLANDALI TURISTLERLE MAYIS AYINDA TATIL DONUSU YAPILAN ANKETTE, YUZDE 47'SININ TURKIYE'YE GELIRKEN KORKTUGU, YUZDE 96'SININ TATIL SIRASINDA KENDINI EMNIYETTE HISSETTIGI, YUZDE 89'UNUN DA BU YIL ICINDE TEKRAR TATILE GELMEK ISTEDIGINI IFADE ETTIGI ORTAYA CIKTI.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, (DHA)

 
Calista'da Ferrarili parti
 
Kayıp genci jandarma buldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Calista'da Ferrarili parti
ANTALYA Belek'teki Calista Luxury Resort'ta yabancı yazılım firması Ad ...
Demre'de kaza: 2 yaralı
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
Liseli Nihan organlarıyla hayat verecek
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde trafik kazası sonrası tedaviye alındığı ...
 
"Aylık ücreti 2-3 bin TL olan çobana kız vermiyorlar"
TÜRKİYE'de aylık ücreti 2-3 bin lirayı bulmasına rağmen olumsuz imajı ...
Suriyeli çocuklar ekmek peşinde
SURİYE'deki iç savaş ardından Antalya'ya yerleşen Suriyeli 2 kardeş, kağıt ...
Türel'e Alanya ilgisi
Alanya dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ...
 
Türel; 'Ak gömlekliler, Ak kadrolar işbaşında'
BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya'da devam eden toptancı ...
Bu pankarta 5 gözaltı
ANTALYA'da Akdeniz Üniversitesi'ndeki mezuniyet töreninde yasa dışı pankart ...
Antalya sanat dünyasını üzen ölüm
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) sanatçılarından bariton 59 ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Nereye kadar?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva