'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
24 Ağustos 2023 Perşembe - 22:10

Hosting Nedir?

İnternetin, sanallaşmanın hayatımıza girmesiyle birlikte her geçen gün yeni bir kavram öğreniyoruz. Hosting, çok eski olmasa da çoğumuzun yeni tanıştığı bir kavram olarak hayatımıza girmiştir.

Hosting Nedir?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hosting için en basit ve anlaşır tanımlaması ile veri tabanları, web siteleri gereksinimleri ve e-posta sistemlerini tek altyapıdan kullanıcısına sunan bir sistemdir.

Hosting, bu sistemleri ve gereksinimleri fiziksel veya sanal sunucularda depolar. Bu depolama işlemleri bu sistemi almak isteyen kullanıcılara ve bu kullanıcıların nişlerine göre sunulur. Hosting kendi içinde de birçok farklı kavramı barındıran ve bunu farklı sistemlere entegre eden bir sistemdir. Bu nedenle hosting hizmeti sizin taleplerinize göre farklı kategorilerde müşterilere sunulur. Alacağınız hizmeti ihtiyaçlarınız doğrultusunda şekillendirirler ve sunarlar.

Çok Bilinen ve Sık Kullanılan Hosting Hizmet Türleri Nelerdir?

Birçok farklı sistem ve hizmet sunan hosting firması bulunmaktadır. Bu hosting çeşitlerini, işletmeler kendi gereksinimlerine göre seçerler. Firmanıza alacağınız hizmete göre veya gerek duyduğunuz işlemlere göre seçim yaparak doğru hizmeti seçebilirsiniz.

Özel sunucu ya da İngilizce adı ile Dedicated Hosting, bu sistemde bütün sunucu bir kişiye aittir. Özel sunucu fiziksel bir sunucudur. Bu yönüyle diğer hosting çeşitlerinden ayrılmaktadır. Bu hosting çeşidi genelde çok fazla trafik çeken ya da farklı gereksinimlere ihtiyaç duyan kişiler tarafından tercih edilir. Bu sunucuda bulunan bilgiler tek bir kişiye ait olduğu için özel sunucu olarak nitelendirilir.

Bazı firmalar ya da işletmeler bu sistem çok maliyetli olduğu için özel sunucuları kiralayabilirler. Özel sunucu hosting tipinin diğer hosting çeşitlerine göre maliyeti ciddi anlamda fazladır. Bu maliyet fazlalığından dolayı spesifik özellik talep eden işletmeler tarafından daha fazla tercih edilmektedir.

Özel sunucular performans, güvenlik, esneklik, özel ıp adresi gibi olanaklar sunar. Bu özellikler bakımından iş koluna göre öncelikli tercih edilen bir seçenekte olabilmektedir.

Bulut hosting veya bildiğimiz adıyla Cloud Hosting, bu hosting sisteminin çalışma mantığı bildiğimiz ve artık sıklıkla kullandığımız bulut mantığıyla aynıdır. Günlük hayatımızda telefonlarda bile kullandığımız bulut sistemi burada da karşımıza çıkıyor. Bulut sistemde sanal sunucularda kullanıcıya birçok sunucu sunulur. Çok sunuculu anlayış bakımından diğer hosting çeşitleriyle bu anlamda ayrılmaktadır.

Bulut hosting fiziksel bir hosting çeşidi olmadığından kullanıcılara bu konuda avantaj sunar. Yüksek erişilebilirlik, veri yedeklemesi ve hızlı oluşu ile birçok kullanıcının ilk tercihleri arasındadır.

Paylaşımlı hosting yani Shared Hosting, birden çok sitenin sunucusuna erişim sağlayan fiziksel bir hostingdir. Bu hosting türünde aynı fiziksel sunucuya paylaşan kullanıcılar RAM, disk alanı gibi donanımları paylaşırlar. Paylaşım diğer maliyetleri düşürdüğünden dolayı bu hosting türü çevreci firmalar, kişisel siteler veya küçük işletmeler tarafından kullanılır.

Küçük işletmeler için paylaşımlı hosting en mantıklı hosting çeşididir. Kolay kurulumu, yedeklemelerini kullanıcıyı beklemeden direkt otomatik olarak yapması ve maliyetinin diğer hosting çeşitlerine oranla minimum düzeyde olmasından dolayı küçük işletmeler, maliyetini az tutmak isteyen firmalar ve hosting sistemini yeni tanıyan firmalar tarafından ilk tercihler arasındadır.

Sık kullanılan bir diğer hosting çeşidi ise Sanal Özel Sunucu ya da sitelerde karşımıza çıkan adıyla Virtual Private Server diyebiliriz. Kullanıcılar tek bir ortak sistem üzerinden bu hizmeti kullanırlar. Kullanıcılar bu hosting ağından bir kök verilir ve kullanıcı bu kökü kendi işletmesine veya kullanım amacına göre özelleştirir.

Sanal özel sunucu, özel sunuculardan daha az maliyetlidir. Bu sayede özel sunucu tercih etmeyen kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilir. Özelleştirme yapılabildiği için daha tercih edilesidir. Ancak birçok sistem gibi bu sisteminde dezavantajları mevcuttur. Bu sistemi yönetmek için biraz teknik bilgi gerekmektedir. Bu açıdan sistemi bilmeyen biri bu konuda zorluk çekebilir. Paylaşımlı hosting maliyetinden daha pahalıdır ama özel sunucu gereksinimlerine göre de daha ucuzdur.

Bayi Hosting Nedir? Nasıl Alınır?

Bayi hosting, günümüzde en çok tercih edilen hosting çeşitlerinden biridir. İnternet dünyasında alışkın olduğumuz her şey sık sık değişime uğradığı için işletmeler veya şirketler için en mantıklı hosting çeşitlerinden biridir. Bayi hosting sayesinde kaynaklar küçük oluşumlar halinde müşterilere satılır. Müşteriler kendi kaynak paketlerini kendileri de oluşturabilir.

Sunduğu birçok avantaj ve esneklik ile birçok işletme veya şirketin ilk tercihi arasındadır. Bayi hosting planlaması nasıl yapılır nelere dikkat edilmelidir sorularını bazı adımları takip ederek kolayca yanıtlayabilirsiniz.

İlk adımınız bu hizmeti veren birçok firmayı incelemenizdir. Size neler sunduklarını ve fiyatlarını araştırmanızdır. Belirlediğiniz bütçenizle kendi gereksinimlerinize uygun paketi bulmalısınız. Bu aşamaları atlattıktan sonra kontrol panelinizi kurmalısınız. Bu sayede müşterileriniz için daha niş alanlar oluşturabilirsiniz. Belirli kurumları yaptınız ve artık sıra sizin müşterinize ne sunacağınıza geldi. Bu aşamada dikkatli olmalısınız ve sistemsel parametreleri de bu hesaba katarak ilerlemelisiniz.

Bu aşamaları da yaptıktan sonra alışveriş yaptığımız birçok sitede dikkat ettiğimiz bir alan olan müşteri desteği planınızı oluşturmalısınız. Müşterilerinizle nasıl iletişim kurup onlara nasıl destek sağlayacaksınız bunun planlamasını yapmalısınız. Çoğu alanı tamamladıktan sonra en önemli faktörlerden biri olan pazarlama aşaması ve satış yapmak. Bu aşamada sosyal medya kanallarınızı kullanmak sizlere artı sağlayacaktır bu sayede sitenize trafik çekebilirsiniz ve görüntülenmenizi arttırarak satış konusunda ilerleyebilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken noktalar birçok alanda olduğu gibi hosting alanında da mevcuttur. Öncelikle kaliteli bir altyapı tercih etmelisiniz. Siteniz hem size hem kullanıcısına güven vermelidir. Bir diğer konu sitenizin esnekliği farklı sorunlara farklı çözümler bulmasıdır. Bu sayede rahatlıkla eklemeler ve çıkarmalar yapabilirsiniz. Sitenizi geliştirme veya başka özellikler ekleme konusunda bu size büyük bir artı sağlayacaktır. Bir diğer konu teknik destek imkanı olmasıdır. Sistemde çözemediğiniz veya bilmediğiniz sorunlarda ve alanlarda teknik desteğe ulaşma imkanınız olması gerekmektedir.

 

 
Aileler o kurslardan memnun
 
Büyükşehir mi, tur şirketi mi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İş dünyasının duayen ismi, Ekonomist ve Akademisyen Dr. Yasin Kalafatoğlu TDT Ticaret Komisyon Başkanlığına atandı
Ekonomi ve akademi dünyasının önemli isimlerinden olan Dr. Yasin Kalafatoğlu ...
Kurfalı’da Porfesyonel Çilingir Servisi
Günlük yaşamımızda güvenlik, en yüksek önceliklerden biri haline gelmiştir. ...
Geleceği Olan Coinler Hakkında Uzman Görüşleri
Kripto dünyasının büyümesiyle beraber, geleceği parlak olan coinleri seçmek ...
 
Sağlıkla Online Diyet ile Kalıcı Başarı
Diyet kimi zaman bizlere oldukça zor gelebilen bir durum olarak gözükebilir.
İbrahim Murat Gündüz ve Sporcusu Melis NazlıcanTalun Aynı Arenada!
Spor ve başarı dolu bir gecede, iş adamı ve spor yatırımcısı İbrahim Murat ...
Dudak Renklendirme Boyası
Hem daha iyi bir görünüm hem de işlemin daha sağlıklı şekilde uygulanabilmesi ...
 
81 ile QUA yakışır sloganıyla mağazalaşmaya devam ediyoruz!
2016 yılında kurulan, sektöründe Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise ikinci ...
İmplant Tedavisi Ağrılı mı?
Ağız ve diş sağlığını korumak aynı zamanda diş eksikliğinin neden olduğu ...
İstanbul Anadolu Yakası Hazır Ofis
İstanbul Anadolu Yakası hazır ofis adından da anlaşılacağı üzere bir işletmenin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva