Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Antalya'da 2 bin hemodiyaliz hastası var
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Emekli subaylardan anneler gününde 'kadın' farkındalığı
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
Şero CHP Genel Merkezi'ne döndü
Yaş engeline takıldılar
Yaş engeline takıldılar
2 Eylül 2023 Cumartesi - 09:48

Hülya'yı öldüren eşi, Almanya'da da cinayet işlemiş

İZMİR'in Bornova ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Hülya Şellavcı Yeğin'in (52) ölümüyle ilgili yargılanan sanık Kaffar Yeğin'in (60) Almanya'da yaşadığı dönemde de cinayet işlediği ortaya çıktı.

Hülya yı öldüren eşi, Almanya da da cinayet işlemiş
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hülya Şellavcı'nın damadı, avukat Ensar Aktürk, "Katilin arkadaşı, sanığın Almanya'daki eşini de balta kullanarak öldürdüğünü bize söylemişti. Sanık yakalandıktan sonra mahkemede bu soruldu. Yeğin, eşini öldürmediğini ancak başka bir kişiyi yaraladığını söyledi. Kendisi de bunun araştırmasını talep etti. Mahkeme, Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’ne yazı yazdı. Bu dosyaya ilişkin bilgi bulunup, bulunmadığı soruldu. Karar içeriği bulunmuyor ancak bilgi fişi dediğimiz belgede sanığın Almanya'da bir kişiyi tehlikeli bir şekilde yaralayarak, öldürdüğü ve 7 yıl 6 ay hapis cezası aldığı belirtildi" dedi.

Bornova'da geçen yıl 22 Ekim'de, Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'nde ayakkabı nakış atölyesi olan 2 çocuk annesi Hülya Şellavcı Yeğin'e ulaşmayan yakınları, iş yerine gitti. Burada saat 00.30 sıralarında Yeğin'in, tabanca ile vurularak öldürüldüğü belirlendi. Polis, şüpheli olarak kadının boşanma davası açtığı eşi Kaffar Yeğin'i yakalamak için çalışma başlattı. Yeğin'in cinayetten önce Kaffar Yeğin hakkında tehdit ettiği gerekçesiyle, 4 kez suç duyurusunda bulunduğu ve uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı. Olaydan 3 gün sonra İzmir 16'ncı Aile Mahkemesi tarafından Kaffar Yeğin hakkında 30 günlük zorlama hapis kararı verildi. Ayrıca Kaffar Yeğin'in, Yeğin'in öldürüldüğü atölyeye yakın görüntüleri de ortaya çıktı. Yeğin 8 Kasım'da, Konak ilçesi Fatih Mahallesi'nde, arkadaşı M.G.'nin (67) evinde suç aleti silahla yakalandı. Yeğin tutuklanırken, arkadaşı M.G. ise serbest bırakıldı.

‘SAVUNMASINDA KÖTÜ MUAMELEDE BULUNMADIĞINI SÖYLEDİ’

Kaffar Yeğin hakkında 'eşi tasarlayarak kasten öldürme' suçlamasından ağırlaştırılmış müebbet, 'silahla gece vakti yağma' suçundan 15 yıla kadar hapis, 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma' suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle, 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Ayrıca cinayetten önce hakkında çeşitli suçlamalar bulunan Kaffar Yeğin hakkında, 'kadına karşı tehdit', 'hakaret', 'ısrarlı takip' ve 'yaralama' gibi suçlardan 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle 50'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde de dava açıldı. Bu dava geçen ay sonuçlandı. Karar öncesi savunmasında eski eşleri ve kadın arkadaşlarına yönelik hiçbir zaman kötü muamelede bulunmadığını söyleyen sanık Kaffar Yeğin'e, 'hakaret' suçundan 8 ay 22 gün, 'kadına karşı tehdit' suçundan 1 yıl 3 ay, 'yaralama' suçundan 1 yıl 6 ay ve 'ısrarlı takip' suçundan 2 yıl olmak üzere toplam 5 yıl 5 ay 22 gün hapis cezası verildi.

YARALAMAYA KARIŞTIĞINI ÖNE SÜRMÜŞTÜ

Kaffar Yeğin'in, 'eşi tasarlayarak kasten öldürme' suçundan yargılanmasına ise devam ediliyor. Son duruşmada mahkeme, Kaffar Yeğin'in daha önce Almanya'da cinayet işlediği yönündeki iddianın doğru olup olmadığının tespiti için Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'ne yazı gönderdi. Talep sonrası cevap gelirken; sanık Kaffar Yeğin'in, Almanya'da 'kasten adam öldürme' suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası aldığı ortaya çıktı. Buna karşın sanık Yeğin, önceki duruşmalarda, Almanya'da sadece yaralama olayına karıştığını öne sürmüştü.

ALMANYA'DA DA EŞİNİ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hülya Şellavcı Yeğin'in damadı Avukat Ensar Aktürk, "Cinayetten sonra sanığın firar olduğu zamanda, yakalanması amacıyla bize yardımı dokunur diye Kaffar Yeğin'in Hollanda'daki arkadaşına ulaşmıştık. Katilin arkadaşı, sanığın Almanya'daki eşini de balta kullanarak öldürdüğünü bize söylemişti. Sanık yakalandıktan sonra mahkemede bu soruldu. Sanık Yeğin, eşini öldürmediğini ancak başka bir kişiyi yaraladığını söyledi. Kendisi de bizle birlikte bunun araştırmasını talep etti. Mahkeme, bunun üzerine Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'ne bir yazı yazdı. Bu dosyaya ilişkin bir bilgi bulunup, bulunmadığı soruldu. Karar içeriği bulunmuyor ancak bilgi fişi dediğimiz belgede sanığın Almanya'da bir kişiyi tehlikeli bir şekilde yaralayarak, öldürdüğü ve 7 yıl 6 ay hapis cezası aldığı belirtildi. Sanığın eşini mi başkasını mı öldürdüğü tam olarak bilmiyoruz. Ancak, sanık Yeğin'in daha önce de cinayet işlediği tespit edilmiş oldu. Ayrıca kayınvalidemi öldürdüğü dönemde yıllar önce boşandığı ve Mersin'de yaşayan ilk eşini de telefonla rahatsız etmiş. Artık dosyada araştırılacak bir husus kalmadı. Gelecek duruşmada çok yüksek ihtimalle karar çıkacak. Daha önce savcılık mütalaa vermiş, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etmişti. Bizim de mahkemenin bu doğrultuda karar vereceğinden şüphemiz yok. Hiç indirim uygulanmadan bu cezayı alacaktır" dedi.

IZMIR'IN BORNOVA ILCESINDE, BOSANMA ASAMASINDAKI ESI HULYA SELLAVCI YEGIN'IN (52) OLUMUYLE ILGILI YARGILANAN SANIK KAFFAR YEGIN'IN (60) (FOTOGRAFTA), ALMANYA'DA YASADIGI DONEMDE DE CINAYET ISLEDIGI ORTAYA CIKTI. (FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'IN BORNOVA ILCESINDE, BOSANMA ASAMASINDAKI ESI HULYA SELLAVCI YEGIN'IN (52) OLUMUYLE ILGILI YARGILANAN SANIK KAFFAR YEGIN'IN (60) (FOTOGRAFTA), ALMANYA'DA YASADIGI DONEMDE DE CINAYET ISLEDIGI ORTAYA CIKTI. (FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'IN BORNOVA ILCESINDE, BOSANMA ASAMASINDAKI ESI HULYA SELLAVCI YEGIN'IN (52) OLUMUYLE ILGILI YARGILANAN SANIK KAFFAR YEGIN'IN (60) (ORTADA), ALMANYA'DA YASADIGI DONEMDE DE CINAYET ISLEDIGI ORTAYA CIKTI. (FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'IN BORNOVA ILCESINDE, BOSANMA ASAMASINDAKI ESI HULYA SELLAVCI YEGIN'IN (52) OLUMUYLE ILGILI YARGILANAN SANIK KAFFAR YEGIN'IN (60) ALMANYA'DA YASADIGI DONEMDE DE CINAYET ISLEDIGI ORTAYA CIKTI. HULYA SELLAVCI'NIN DAMADI, AVUKAT ENSAR AKTURK (FOTOGRAFTA), "KATILIN ARKADASI, SANIGIN ALMANYA'DAKI ESINI DE BALTA KULLANARAK OLDURDUGUNU BIZE SOYLEMISTI. SANIK YAKALANDIKTAN SONRA MAHKEMEDE BU SORULDU. SANIK YEGIN, ESINI OLDURMEDIGINI ANCAK BASKA BIR KISIYI YARALADIGINI SOYLEDI. KENDISI DE BIZLE BIRLIKTE BUNUN ARASTIRMASINI TALEP ETTI. MAHKEME, BUNUN UZERINE ADALET BAKANLIGI ADLI SICIL VE ISTATISTIK GENEL MUDURLUGUNE BIR YAZI YAZDI. BU DOSYAYA ILISKIN BIR BILGI BULUNUP, BULUNMADIGI SORULDU. KARAR ICERIGI BULUNMUYOR ANCAK BILGI FISI DEDIGIMIZ BELGEDE SANIGIN ALMANYA'DA BIR KISIYI TEHLIKELI BIR SEKILDE YARALAYARAK, OLDURDUGU VE 7 YIL 6 AY HAPIS CEZASI ALDIGI BELIRTILDI" DEDI.(FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

Kadir ÖZEN/İZMİR, (DHA)

 
Düğünde maganda kurşunuyla yaşamını yitirdi
 
Denize uçan otomobildeki lise müdürü öldü, eşi yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Düğünde maganda kurşunuyla yaşamını yitirdi
SAMSUN'da arkadaşı T.K.’nin, düğünde havaya ateş açarken başından vurduğu ...
Çanakkale Boğazı'nda sürüklenen tekne kurtarıldı
ÇANAKKALE Boğazı'nda makine arızası nedeniyle sürüklenen içinde 4 kişinin ...
Hamsi av sezonuna 150 TL ile başladı
Av sezonunun başlamasıyla denize açılan balıkçılar dün ağlarını hamsiyle ...
 
Çok Güzel Hareketler 2'de şaşırtan ayrılık
Pazar günleri Star TV'de seyirciyle buluşacak 'Çok Güzel Hareketler 2'de ...
Ünlü ekonomist hayatını kaybetti
Ekonomi dünyasının ünlü isimlerinden Dinamik Yatırım Menkul Değerler Başekonomisti ...
Hakan Peker belediye başkanlığı için kolları sıvadı
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinden ...
 
Serenay Sarıkaya'nın "başörtülü" pozları gündem oldu
Attığı her adım, paylaştığı her yeni gönderiyle sosyal medya kullanıcılarının ...
Makyajla Bülent Ersoy, Türkan Şoray ve Yıldız Tilbe oldu
Kırgızistan doğumlu makyaj sanatçısı Zhyldyz Araeva Bashol, kendini Türk ünlülere dönüştürdü.
IKEA Türkiye'den mescit açıklaması
IKEA Bursa'da bulunan mescitin kapatıldığı haberleri özellikle sosyal ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva