GSF'den 'kadın' konulu sergi
GSF'den 'kadın' konulu sergi
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
24 Kasım 2015 Salı - 09:13

Hürriyet; Zeytinköy eroinin başkanti

Hürriyet, Antalya'nın Zeytinköy Mahallesi'nin eroinin başkenti olduğunu, 5 TL'ye eroin alınabildiğini, kentte 8 yaşındaki çocukların iğne bağımlısı haline geldiğini yazdı.

Hürriyet; Zeytinköy eroinin başkanti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Uyuşturucuya karşı çok cesur ve bambaşka bir mücadele başlatıldı. Onlar, çocukları bağımlı olan aileler. Her ay, uyuşturucuya karşı Galatasaray’da nöbet tutuyorlar.
YAKINLARI uyuşturucu bağımlılığına yakalanmış ailelerin oluşturduğu AYBUDER’de (Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği) eski bağımlılar, bağımlıları tedavi ediyor. Dernek üyeleri, 25 Ekim’de Galatasaray Lisesi önünde ilkini yaptıkları basın açıklamasıyla uyuşturucuyla mücadelede seslerini duyurabilmek için sürekli eylem sürecini başlattı. Her ayın son pazar günü saat 13.00’te aynı yerde nöbette olacaklar. Tüm yönetim kurulu eski bağımlılardan oluşan AYBUDER’de sosyal medya üzerinden 580 aile örgütlendi ve nöbetlere başladı. Bu nöbetler İstanbul’la eşzamanlı olarak Antalya, Bursa ve Konya’da da gerçekleştirilecek.

GÖNÜLLÜ SAHA EKİPLERİ

AYBUDER’in gönüllülük esasıyla sahada çalışan ekipleri var. Şu anda Antalya ve Bursa’da iki ekip var. Buralar kritik bölgeler. Antalya’nın Zeytinköy mahallesi eroinin başkenti, 5 TL’ye eroin alınabiliyor. Bursa ise metamfetaminin yuvası. Yörük, uyuşturucunun artık Erzurum’un köylerine bile girdiğini, uyuşturucuya başlama yaşının 8-9’lara indiğini, Antalya’da 8 yaşında iğne bağımlısı çocuklar olduğunu belirtiyor.
Artık en ücra köylere kadar giren uyuşturucu için ‘kimyasal terör’ tanımı yapan bağımlı aileleri, ilk kez biraraya geldi. Kendilerini deşifre etmelerinde ve sürekli eylemlilik kararı almalarında en önemli etken, devletin bu sorunla mücadele etmek için bütünlüklü bir politika oluşturmaması.

KURTULUŞ AİLEYLE

AYBUDER gibi sahada faaliyet yürüten dernekler, çocukların tek başlarına bağımlılıktan kurtulamayacakları bilinciyle aileleri de tedavi sürecine dahil ediyorlar. Mevzuat gereği devletten destek alamadıkları için maddi sıkıntılarla boğuşuyorlar. AYBUDER yöneticilerine göre, Türkiye’nin uyuşturucu gerçekliğinin fotoğrafı çekilemiyor çünkü var olan veriler sadece kayıtlı olanlardan oluşuyor. Bu veriler AMATEM’lere müracaat eden bağımlılar üzerinden oluşturulurken, tedaviyi kabul etmeyen veya bağımlı olduğunu açıklamayan on binlerce, belki yüz binlerce insanı kapsamıyor.



‘ONLAR’ ANLATIYOR
Fatih Aka: “19 yaşındayım. 6 yıllık madde geçmişim var. Çarşaflı annem peşimden çok koştu. Ankara’dan Erzincan’a gitmediğim hastane kalmadı. Sürekli ilaç tedavisi veriyorlardı. Buraya 3 ay evvel geldim. Şimdi beni burada kapıdan atsalar pencereden geri girerim.”

Yağmur Çokyüce (Bağımlı ablası): “Kardeşim 40 yaşında, esrar bağımlısıydı. En son bonzaide gözümüzü açtık. Biz çok şanslıyız, direkt AYBUDER’le tanıştık. Çıktığımızda 'Abla kendimi kuş gibi hissediyorum' dedi. Her gün gitmeye başladı. Sonra bir gün, 'Dernekte kalacağım' dedi. Bir gün beni aradı, “Bugün uçurtma uçurttum” dedi. Bir buçuk yıldır ayık geziyor.”

AİLELERİN ÜÇ TALEBİ
- Meclis’te uyuşturucuyla mücadele komisyonu kurulması; ilgili politikaların inşa ve takibinde ortak aklın olması. Devletin keyfi kaynak aktarması değil, önleyemediği bu sorunun faturasına ortak olması.
- Toplumsal seferberlik başlatılması; her ilçede kurulacak tedavi ve rehabilitasyon ünitelerinde mutlaka eski bağımlıların personel olarak bulunması.
-Basının sorunu sadece ölüm haberleri ve kendinden geçmiş çocuk görüntüleriyle ele almaması. Bilgilendirici dosya haberlerin, meseleyi tüm boyutlarıyla ele alan tartışma programlarıyla bir ortak akıl aranması.

DIŞARIDA HAYAT VARMIŞ AMA BEN YOKMUŞUM

Uğur Okur: “Bali, esrar, bonzai... Kokainden eroine her şeyi içtim. Amcamlar AYBUDER’i bulmuş. 2013’te geldim. Seyyide hocayla 2-2.5 saat konuştuk. Kağıt kalem istedim, yazmaya başladım. Okuldan nefret ederdim, burada kitap okumaya başladım. Sabah akşam grup toplantıları, sinema, tiyatro, darbuka kursu derken sosyalleştim. Gördüm ki dışarıda bir hayat varmış, ben yokmuşum. Bir bağımlıya yardımcı olurken aslında kendime yardım ettiğimi anladım. Konuştukça, paylaştıkça iyileştim.”

(Melis Alphan-Hürriyet)

 

 
Akit bu ifade ile yırttı
 
Aydın'da trafik faciası: 7 ölü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ilayda irez 25 Kasım 2015 Çarşamba 01:21

Yıldıray Sapan milletvekili olur olmaz bu problemi , herturlu riske girerek Tbmm ye getirdi 2011 yilinda. Siyasetçilerden Allahin bir tane kulu da çıkıp uyusturucuyla mucadele edelim demedi, hala da sus puslar. Dindar muhafazakarligiyla oy toplayan akp ve akp liler de hiiiiic utanma yok.

Yorumu oyla      3      3  
ahmet rauf 24 Kasım 2015 Salı 16:21

Peki bu başkentin baş semtinde neden hiç mobesa yok.Biri bunu açıklasın.Bir tane gösterin.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manavgat Irmağı'nda çocuk cesedi bulundu
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'ndeki Manavgat Irmağı'nda 2 yaşında olduğu ...
Antalya Kadın Müzesi açıldı
ANTALYA Tanıtım Vakfı tarafından kurulan ve STK'lar tarafından desteklenen ...
Antalya'da 6 ayrı deprem
ANTALYA'da büyüklükleri 1.6 ile 3.8 arasında değişen 6 deprem meydana ...
 
Antalya'da suya zam
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, yeni yıldan geçerli olmak üzere suya yüzde ...
Büyükşehir: Akıllı kart sorununda kusurumuz yok
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, akıllı ...
Akseki'de 2 kaçak avcıya 39 bin lira ceza
ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde kaçak yaban keçisi avladığı tespit edilen ...
 
Tamir için çıktığı direkten düştü
ANTALYA'da telefon arızasını tamir için direğe çıkan Telekom işçisi 26 ...
'Yine ikiz' olduğunu öğrenince oturup ağladık
ANTALYA'da ikiz ve üçüz bebeklerin biraraya geldiği etkinliğe katılan ...
'Hemşire Partisi' bakanlığı harekete geçirdi
ANTALYA'daki otel ve kulüpler tarafından düzenlenen 'Nurse Party: Hemşire ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva