Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
21 Haziran 2014 Cumartesi - 19:20

Hüseyin Çalık vefat etti

Antalya iş dünyasının en renkli simalarından Hüseyin Çalık yaşamını yitirdi. Çalık, son yıllarda borçları nedeniyle elinde bulundurduğu, ANTEKS Tekstil Fabrikası, Antalya Koleji ve bazı otelleri elinden çıkarmak zorunda kalmıştı.

Hüseyin Çalık vefat etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da iş dünyasının saygın isimlerinden Hüseyin Çalık, 79 yaşında hayata veda etti. İlerleyen yaşına rağmen yerinde duramayan, eğlenmeyi ve espri yapmayı seven Çalık, zaman zaman Antalya'nın vergi rekortmenleri arasına girdi.

Oldukça başarılı bir iş yaşamı olan Çalık, son bir yıldır yapılan bazı yatırımlar nedeniyle zor günler yaşıyordu. Hemen hemen elindeki tüm malvarlıklarını çıkaran Çalık, en çok sevdiği yatırımlarından olan Antalya Koleji'nin işletmesini de uzun bir süreliğine Doğa Koleji'ne vermek zorunda kaldı. Elindeki otelleri ve tekstil fabrikasını da satmak zorunda kalan Çalık, işçilerin alacakları konusunu çözmeye çalışıyordu.  

Hüseyin Çalık kimdir? 

1935 yılında Konya’da doğan Çalık, 1957 yılında İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu muhasebe ve finans bölümünü bitirdi. DİALOG GRUBU toplantılarında, yeni yatırımların Antalya'ya kazandırılması gerektiğini belirtmiş ve AGH’nın ortaklık yapısının oluşumunda önemli bir rol almıştı. 

Dünyanın belli başlı markalarına tekstil ürünleri üreten ANTEKS İplik ve Tekstil fabrikalarının kurucu ortağıydı. Sahibi olduğu ATAÇ İnşaat firmasıyla da inşaat sektöründe yeni yatırımlarla birlikte HES projelerinin gerçekleşmesine ağırlık vermişti. 

1980 yılında Antalya Koleji’nin Antalya’ya kazandırılmasında katkıları oldu. Okul Doğa Koleji’ne uzun süreliğine kiralanana kadar Yönetim Kurulunda da görev yapmaktaydı. Turizm alanındaki yatırımına Kışlahan Otel ile ilk adımı atmış; daha sonra Kemer Resort Oteli turizme kazandırmıştı.

Gün Haber olarak, Çalık'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.
 

 
Antalya otobüsü böyle yandı
 
Antalya'da kaza; 4 ölü
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bayram gül 23 Haziran 2014 Pazartesi 11:44

Ben de aşağıdaki bazı, arkadaşlara katılıyorum, sonuçta eceli ile vefat eden bir,insanın ve de o insan SN.HÜSEYİN ÇALIK gibi bir insansa,arkasından elbette ki kötü anlamda bir şeyler deme gibi bir Lüksümüz yoktur, ALLAH'TAN RAHMET DİLERİM, ancak ben kendi kulaklarımla duyduğum bir şeyi söylemek istiyorum,bizler ANTALYA KOLEJİ önünde bu mağdurluktan dolayı hakkımızı aramak adına, eylem yaparken, SN,HÜSEYİN ÇALIK, bizlere 'benim bu ANTEKS konusu hakkında hiç bir bilgim yok benim yapabileceğim bir şey yok,benim bir yetkim , yok,...' bu şekilde bir yorumu olan bir insandı,, dilerim mekanı cennet olsun,hepimizin bildiği üzere,burada olan burada kalır,önemli olan mahşerdir,ama şunu herkesin bilmesini isterim, ki buna, TÜM ATAÇ YÖNETİMİNİ DAHİL ederek söylüyorum,,benim, eşimin, 7 aylık çocuğumun, ALLAH katında, hiç bir hakkımı helal etmiyorummmmmmm....bunun ızdırabı ağır olurrrr....

Yorumu oyla      7      4  
ANTEKS MADURU 23 Haziran 2014 Pazartesi 10:42

Hüseyin ÇALIK a Allahtan rahmet diliyorum. Ataç ın diğer hissedarları umarım ki şu ölümlü dünyada da bizlerin (antekszede) alın terlerimizi öderler.unutmasınlar ki bizlerin de çocukları var.

Yorumu oyla      6      3  
ali arman 22 Haziran 2014 Pazar 22:24

allah rahmet eylesin. Hüseyin Çalık tanıdığım kadariyla her konuda başarılıydı. yaşamı boyunca antalyamiza degerli katkıları olmustur.turizm inşaat tekstil sektorundeki katkilari bölge insanına iş imkanı olmuştur.ama ailesinin tekstil iscilerinin alacaklarini mutlaka ödemesi gerekir biraz inanclari varsa.

Yorumu oyla      5      4  
ANTEKS MADURU 22 Haziran 2014 Pazar 21:43

Sn. HÜSEYİN ÇALIK,A ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM.İNŞALLAH HALİL ATAMAAN ANTEKS MADURLARININ ALIN TERLERİNİ ÖDER.UNUTMAMALIYIZKİ BU DÜNYANIN BİRDE ÖBÜR DÜNYASI VAR.

Yorumu oyla      7      3  
Celalettin Kıyıcı 22 Haziran 2014 Pazar 17:04

Değerli büyüğümüz Hüseyin Çalık ağabeyimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz kendisine Allahtan rahmet kederli ailesine bas sağlığı dilerim.

Yorumu oyla      4      7  
tacettin şen 22 Haziran 2014 Pazar 16:04

sn.Hüseyin Çalık a ALLAH rahmet eylesin inşallah yakınları ATAÇ mağdurlarından helallık alırlar

Yorumu oyla      13      6  
Erdal Savaş 22 Haziran 2014 Pazar 10:59

Antalyanın gelmiş geçmiş en saygın iş adamlarından biridir herkes onu örnek almalıdır.Arkasında bıraktığı en büyük miras dürüstlük ve saygınlığıdır onu hiç unutmayacağız.

Yorumu oyla      4      13  
Muhammet GÜLDALİ 22 Haziran 2014 Pazar 09:43

4 yıl kadar kemer resort otel de çalıştığım sürede Hüseyin amcayı yakınen tanıma şansım oldu mükemmel bir insan adeta bütün çalışanlarına baba olmuş bir insandı sevmiyorum diyen olduğunu duymadım. Toprağı bol mekanı cennet olsun

Yorumu oyla      4      10  
Mehmet Fatih BiSELi 22 Haziran 2014 Pazar 03:19

Cok Kiymetli Huseyin CALIK Dayimizi Vefatini ogrendik cok uzgunuz,Cenabi Allah Mekanini cennet etsin,Cok degerli bir insan ve girisimci basarili bir is ADAMIYDI ulke Ekonomisine Katkilari olan,Bir cok sektorde Basarili olmus,Binlerce calisanina ekmek vermis,Durust Zeki duygusal,insana onem veren Egitimde deger veren,Konusmasi dinlenen,dinleyen,Mutavazi ve yardim sever hayati calismayi seven bir isimdi.Kendisini Her daim Anacak ve Unutmayacagiz DUALARIMIZDA.Allah Rahmet etsin.Son zamanlarda oda insanlara cok guvenmenin SIKINTISINI yasiyordu uzgundu kirgindi.Nur icinde Yatsin.

Yorumu oyla      6      11  
Hıfzı Yetgin 21 Haziran 2014 Cumartesi 22:33

Sayın Hüseyin Çalık'ı yakınen tanımamakla birlikte bir kaç kez bir araya gelmiş ve eğitim üzerine sobetlerimiz olmuştu.Hem Türkiye ve hemde Antalya eğitimine çok katkıları olmuş değerli bir yatırımcıydı.Öğretmen olamadığına da hayıflanan ender iş adamlarından birisiydi. Daha da uzun yıllar yaşamaması için bir nedeni yoktu. Tamamen tahmin... Antalya Kolejinin elden çıkmasına dayanamadı."Antalya Koleji" Ailesine başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin.

Yorumu oyla      6      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağırlamaya dev bütçe
Daha önce Zafer Çağlayan’ın görev yaptığı Ekonomi Bakanlığı, 3.5 yılda ...
AVM'lerde alkol yasaklanıyor
Uzun süredir üzerinde çalışılan Perakende Yasa Tasarısı, tartışmaları ...
Yandaş domates tutmadı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde geçen yıl deneme amaçlı yetiştirilen ve ...
 
Antalya markası Polen Tantuni Çin'e mağaza açıyor
Adı Mersin ile özdeşleşmiş Tantuni’yi Polen Tantuni ismiyle dünyada bilinen ...
Altın zirvede
Altın fiyatları son iki haftanın zirvesine çıktı. İşte güncel fiyatlar
Erdal Tontu ATSO temsilcisi oldu
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Kemer Temsilciliği’ne aynı zamanda ...
 
OPET'in sahibi Öztürk çifti ağlattı
KONYSİAD’ın konuğu olan yemeğinde OPET’in sahibi Fikret Öztürk ve eşi ...
IŞİD'in Musul işgali doları uçurdu
Musul'da Türk konsolosluğunun basılarak 49 görevli ve özel hareket birimi ...
İşte Antalya'nın vergi rekortmeni o şirket
2011 yılında Avrupa Havalimanları Birliği (ACI Europe) tarafından “10 ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva