Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
4 Mart 2015 Çarşamba - 14:30

ITB Berlin'e Antalya çıkarması

DÜNYANIN en büyük turizm fuarı olarak bilinen Uluslararası Turizm Borsası (ITB Berlin-2015), bu yıl 4- 8 Mart tarihleri arasında 189 ülkenin turizm sektörü temsilcilerini ağırlıyor.

ITB Berlin e Antalya çıkarması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bu yıl 49'uncu kez kapılarını açan ITB Berlin Turizm Fuarı'na Antalyalı turizmciler ve kent yöneticileri çıkartma yaptı. Birbirinden renkli standlarda bölgenin turizm potansiyeli ve değerleri tanıtıldı.

Tur operatörleri, oteller, uçak şirketleri, online rezervasyon yapan internet siteleri başta olmak üzere 10 bin 147 firma, kuruluş, bakanlık, yerel yönetim ve turizm örgütünün katıldığı fuar, Almanya'nın başkenti Berlin'de açıldı.

Türkiye 3079 metrekarelik stantta, turizm değerlerini, konaklama tesislerini tanıtıyor. 2015 sezonuna yönelik sözleşmelerin imzalanacağı ve aslında borsa niteliğinde olan fuar, turist kabul eden şirketlerle, turist gönderen tur operatörlerinin pazarlıklarına sahne oluyor.

26 SALONDA 160 BİN METREKARE
160 bin metrekarelik 26 salondan oluşan fuar alanının büyüklüğü nedeniyle, salonlar arasında ücretsiz dolmuş seferleri yapılıyor. İspanya, Yunanistan, İtalya, Mısır gibi Akdeniz çanağında iddialı ülkelerin en az 2'şer bin metrekarelik standlar kurduğu fuarda Türkiye bu yıl 3079 metrekarelik alan kiraladı.

ULUSLARARASI TURIZM BORSASI ITB BERLIN, ALMANYA

5 BİN 700 GAZETECİ İZLİYOR
İlk üç günü yalnızca turizm profesyonellerine, son iki günü de tatilcilere açık olan fuarı, 114 bini turizm profesyoneli olmak üzere yaklaşık 170 bin kişi gezecek. Fuara gazeteciler de büyük ilgi gösteriyor. Bu yıl 81 ülkeden 5 bin 700 gazeteci fuarı izliyor.

TÜRKİYE ÇIKARMA YAPTI
Fuarın en renkli ülkelerinden biri, uzun yıllardan beri olduğu gibi yine Türkiye oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kiraladığı alanda, bölgeler bazında tanıtıma ağırlık verildi. Bakanlığın kiraladığı alanda bölgeler ayrı ayrı standlar kurarak tanıtım çalışması yaptı. Fuarda Türkiye'den otellerden tur şirketlerine, araç kiralama şirketlerinden turizm acentalarına yerel yönetimlere, valiliklere ve turizm sektörünün sivil toplum kuruluşlarına 245 katılımcı yer aldı.

BİRLİKLER STANDLARDA
Antalya'dan ise aralarında Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), Belek Turizm Yatırımcıları Ortak Girişimi (BETUYAB), Alanya Turizm ve Tanıtma Derneği, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV), Patara Kültür ve Turizm Tanıtma Derneği, Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) ve Muratpaşa Belediyesi'nin de yer aldığı oteller ve seyahat acentalarıyla 80 katılımcı bölgenin tarihi ve turistik değerlerini tanıttı.

ULUSLARARASI TURIZM BORSASI ITB BERLIN, ALMANYA

‘FUARA İYİ BAŞLADIK’
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, ITB Berlin Turizm Borsası'nın dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olduğunun altını çizdi ve fuara iyi başladıklarını, iyi sonuçlar almayı da amaçladıklarını söyledi.

ANTALYA VALİSİ DE FUARDA
AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Antalya Valisi Muammer Türker başkanlığında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın da (ATSO) katılımıyla bir heyet olarak Berlin'de olduklarını söyledi. ITB Berlin'de Avrupa pazarının son durumunu net olarak görme şansı yakalayacaklarını kaydeden Hacısüleyman, "Fuar öncesi için Avrupa pazarında geçen seneki düzeyde görünüyoruz. Herhangi bir artı ve eksi olmayacak gibi görünüyor. Fakat daha kesin olarak fuar sonrası değerlendirmede bulunabileceğiz" dedi.

Fuarda ATSO Başkanı Davut Çetin ile birlikte Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, Yönetim Kurulu üyeleri Ömer Dinç ve Ayhan Kızılsavaş Antalya standını ziyaret edip turizmcilere destek verdil. Fuar alanında CHP’den milletvekili adayı olmak için ATSO başkanlığından ayrılan Çetin Osman Budak ile karşılaşan ATSO heyeti, birlikte standları dolaştı.

ATSO BAŞKANI DEĞERLENDİRDİ
ATSO Başkanı Davut Çetin ITB ziyaretiyle ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

“Antalya’nın ağırlığı fuarda hissediliyor. Otellerimizin yanı sıra yerel yönetimlerimizin de fuara ilgi göstermesi sevindiricidir. Bu yıl fuarda ilk kez Antalya’nın gözbebeği Kaleiçi ve kent merkezi olarak ayrı bir bölümde tanıtım yapılıyor. ATSO olarak biz de Kaleiçi’ne önem veriyoruz.”

FUARA ANTALYA’DAN KATILANLAR
Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Antalya Milletvekili Aday Adayı Çetin Osman Budak, Kemer Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Serdar Cevheroğlu, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, TÜROFED Kurucu Başkanı Ahmet Barut, ATAV Başkanı Nizamettin Şen, AKTOB Yönetim Kurulu Üyesi Yeliz Gül Ege, Expo Ajansı eski Genel Sekreteri Selami Gülay, Kültür ve Turizm eski Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı.




 
Yardım çığlığı atan sevgilisini başından ve kalbinden vurdu
 
MHP'den Hülya Avşar'a büyük tehdit!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turizmde Rusya ve İngiltere pazarında büyük düşüş
AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği (AKTOB), 2015'in ilk ...
TUI'den 19 yıl sonra ayrılıyor
Turizm sektöründe uzun yıllardır hizmet veren Melih Yetiş, 19 yıl sonra ...
Alanya'da 'gökyüzü' turizmi geliştirilecek
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde yamaç paraşütü sporunu geliştirerek, turizmi ...
 
Turizmciler ITB Berlin'e çıkarma yapacak
DÜNYANIN en büyük turizm fuarı olarak bilinen Uluslararası Turizm Borsası ...
Türkiye'ye gelecek kadın turistlere şok uyarı
İngiliz gazetesi Daily Mail, kadınların tek başlarına tatil yapmalarının ...
Turizm dünyasının acı günü
XANADU Otel Genel Müdürü ve OTI Hotel's Operasyon Direktörü Haluk Tüfekçi, yaşamını yitirdi.
 
Antalya'nın önde gelen otellerinden biri daha el değiştirdi
Bir süredir Pegas Touristik ve Alva Donna Hotels arasında devam eden görüşmelerin ...
Turizmci o kararı bekliyor
Turizm sektörü, yakıt desteğinde Bakanlar Kurulu kararını bekliyor
Beklenen oldu
Ve beklenen oldu... Turizm liselerinde kokteyl dersi kaldırılınca öğrenciler ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva