Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
8 Mart 2018 Perşembe - 17:45

ITB Berlin'e Antalya damgası

ALMANYA ve Avrupa pazarında son iki yıldır ciddi düşüş yaşayan Antalya, ITB Berlin Turizm Fuarı'nda en çok ilgi gören destinasyon oldu. Turizmciler, Antalya'nın, Almanların en çok sevdiği tatil destinasyonu İspanya'nın Mayorka Adası'ndan bile yüzde 20 daha fazla ilgi gördüğünü söyledi.

ITB Berlin e Antalya damgası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dünyanın en önemli turizm fuarlarından ITB Berlin'in ikinci gününde turizm profesyonelleri, Almanya ve Avrupa pazarındaki gelişmeleri değerlendirdi. Antalya'nın 1000 metrekare alanda deniz-kum-güneşten golfe, kültürel ve tarihi değerlerinden doğa değerlerine her yönüyle tanıtıldığı fuarda en büyük ilgiyi, Türkiye ve Antalya görüyor. Antalya ve Türkiye'nin en önemli tur operatörleri ve hava yolu şirketleri dünyaca ünlü fuarda ayrı bir alanda farklı konseptlerde tanıtım çalışmaları gerçekleştiriyor.

FUARA TÜRKİYE DAMGASI

2016 ve 2017'de Almanya pazarında sıkıntılı bir dönem geçirildiğini hatırlatan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, "Tabii o sıkıntılar geçen senelerdeki fuarlara da yansımış ve oldukça sönük geçmişti. Berlin Fuarı sadece Almanya olarak değil, tüm dünya turizmi açısından çok önemli. Tüm dünyanın buluştuğu ve tüm destinasyonların konuşulduğu bir fuar. Bu sene son iki yılın aksine fuarda Türkiye'nin damgası olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye'ye çok yoğun ilgi ve talep var. Bu ilgi ve yoğunluğun 2014 yılındaki gibi olması bizim için sevindirici. Tekrar Avrupa pazarında Türkiye ve özelinde de Antalya'ya ciddi geri dönüş başladı. Geçen yıla kıyasla en düşük tur operatöründe bile yüzde 50'lik artış var. Bu artış bazılarında yüzde 100'ü buluyor. Otele göre değişmekle birlikte Antalya otellerine ciddi talep var" dedi.

TİTANİC OTEL SAYISINI ARTIRIYOR

Almanya ve Avrupa pazarının bu sene geçen yıla göre daha hareketli olacağının 2-3 ay öncesinden erken rezervasyon talepleriyle ortaya çıkmaya başladığına dikkat çeken Titanic Hotels Genel Koordinatörü Gökhan Özbatır ise "Erken rezervasyonlarda yüzde 30'dan 60-70'lere varan oranlarda artış söz konusu. Burada da bunun bu şekilde devam ettiğini görmek sevindirici. Fuar gerçekten hareketli. Titanic grubu olarak Türkiye'de 9 otelimiz, Berlin ve Almanya'da 3 otelimiz var. Yatırım aşamasında da 2 otelimiz var. Biri Antalya'da biri de Hamburg'da. Belek'te proje aşamasındaki otel için 40-50 milyon euroluk yatırım planlanıyor. Hamburg'da da bir binayı 280 odalı bir otele dönüştüreceğiz" diye konuştu.

ALMANLAR MAYORKA'DAN DAHA ÇOK TALEP GÖSTERİYOR

2016'dan itibaren Almanya merkezli faaliyetlere başlayan dünyanın en büyük tur operatörlerinden, ana pazarı Rusya ve Ukrayna olan Anex Tour, bu yıl Almanya'dan Türkiye'ye turist akışını artırıyor. Almanya'dan İspanya, Mısır, Dominik Cumhuriyeti, Küba ve Türkiye pazarlarına çalıştıklarını kaydeden Hakan Bakar, "Türkiye'ye geçen sene talep olmadığı için planlarımızı da az yapmıştık. 2018'de Türkiye'ye talep arttı bariz bir şekilde. Bugün Almanya'da sorgulanan seyahatlerde en çok talep Türkiye'ye geliyor. Almanların klasik en çok turist gönderdiği turist destinasyonu İspanya'da Mayorka Adası'dır. Antalya'ya, aşağı yukarı oradan yüzde 20 daha fazla bir talep ve satış mevcut. Biz Anex olarak Türkiye'ye, bu yıl daha yoğun bir operasyon yapıyoruz. Avrupalı ve Alman, Türkiye'yi seviyor. Çünkü Türkiye'nin ürün kalitesi çok yüksek. Dolayısıyla çok daha güzel bir ürün satın alabiliyor ve bu açıdan pek rakibi yok" dedi.

MORALLER YÜKSEK BAŞLADI

Avrupa ve Alman pazarında daha önceden de aldıkları bilgilere göre yaşanan artışların fuar sürecinde de devam ettiğini anlatan Manavgat-Side Turizm Yatırımcıları Birliği Başkanı Cengiz Haydar Barut ise şöyle konuştu:

"Son 2 gündür yaptığımız görüşmelerde sadece Almanya değil diğer Avrupa pazarlarında da ciddi artış görünüyor. Geçen yıl 1.9 milyon civarındaydı Almanlar Antalya'da, bu sene 3 milyon veya üzerinde bir rakamla Alman pazarını kapatırız. Yüzde 100'lük artış olmayabilir ama yüzde 60-70 dolayında artışla pazarı kapatırız. Benelüks, Belçika, Lüksemburg, Hollanda, İskandinav pazarında ciddi artış var. Antalya'nın bu sene 2014-2015 rakamlarına çok rahat ulaşacağını tahmin ediyorum. Bunun yanı sıra Polonya, Romanya, Bulgaristan gibi sürpriz pazarlar da var. Ruslar ciddi düzeyde. Turizmcinin aslında fuar öncesi morali yüksekti ve moralli geldiğimiz bir fuarda daha başarılı oluyoruz. Sen futbol takımını moralli çıkarırsan maça 1-0 önde başlarsın. Biz de bu sene sanki maça 1-0 önde başlamış gibiyiz."

IRONMAN TURKEY'E YOĞUN İLGİ

Antalya'da uluslararası düzeyde Ironman Turkey ve Runatolia Maratonu'nu düzenleyen TURSET Project Management firması Genel Müdürü Özgür Emeklioğlu, spor turizmi açısından ilgiyi değerlendirdi. Son iki yılda yaşanan jeopolitik krizlerden en az etkilenen grup, spor turizmi olsa da ciddi düşüşler yaşandığına değinen Emeklioğlu, geçen yıl 55 ülkeden 1600 sporcunun katıldığı dünya triatlon serisinin Türkiye ayağı olan Ironman Turkey'e bu yıl 60'dan fazla ülke ve 100'den fazla şehirden 2 bin 400 sporcu beklediklerini söyledi. Sporcu kayıtlarını açar açmaz 34 ülkeden 380 kayıt yapıldığını belirten Emeklioğlu, "Bu çok önemli bir veri bizim için. Aldığımız tepkiler Türkiye'ye talebin çok olumlu olduğunu gösteriyor" dedi.

Fuarın geçen yıla oranla çok daha iyi geçtiğini dile getiren ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Kızılsavaş da "Katılım yüksek. Turizmcilerin motivasyonu yüksek, dolayısıyla beklentiler yüksek. Fuarda olumlu bir hava estiğini gördüm. Turizm Bakanımız ve Dışişleri Bakanımız da oldukça olumlu konuştular, stantları dolaşarak herkese moral dağıttılar. Bu sene anormal bir şey olmazsa Alman pazarında yüzde 70 artış beklendiğini gördük, inşallah hayırlısı olur" ifadelerini kullandı.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Feci kaza! Çok sayıda öğrenci yaralı
 
Konyaaltı'dan 'Güç ve Kadın' temalı sergi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaçırdıkları Kuran kursu hocasına bıçakla işkence yapıp, bikini giydirdiler
ANTALYA'da inşaat işçisi S.K. (35) ve adı açıklanmayan arkadaşı, para ...
Kadınlar kırmızı balonları mor iğnelerle patlattı
ANTALYA'da kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde, şiddeti ...
Futbolcu silahlı saldırıda yaralandı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde Gazipaşa Belediyesporlu futbolcu Soner ...
 
Kentin sokakları İbrahimoğlu'na emanet
ANTALYA'nın sokakları, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcılığına ...
Türk- İş'ten kadın vurgusu
TÜRK-İŞ Antalya İl Temsilcisi ve TES-İŞ Sendikası Antalya Şube Başkanı ...
Antalya Fashion Week'e kadın temalı final
ANTALYA'da 6-7 Mart tarihleri arasında Emy Organizasyon & Ajans tarafından ...
 
Jandarmadan kadınlara karanfil
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde jandarma ekipleri 8 Mart Dünya Kadınlar ...
İyi Parti'den Kadınlar Günü kutlaması
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde İYİ Parti tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar ...
Hırsızlarla baş edemeyince muslukları zincirle bağladılar
ANTALYA'da bir camide abdest alınan şadırvanın muslukları sürekli çalınınca cemaat, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva