'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
23 Şubat 2017 Perşembe - 12:24

ITB Berlin için büyük hazırlık

ANTALYA, dünyanın en büyük turizm fuarlarından Uluslararası Turizm Borsası- Berlin'de (ITB Berlin) İbradı'dan Kaş'a, Konyaaltı'ndan Alanya'ya tüm turizm bölgelerinin tanıtımını yapacak.

ITB Berlin için büyük hazırlık
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 Fuar nedeniyle Antalya'dan 180'er kişilik 2 özel uçak kaldırılacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu da fuarda turizmcileri yalnız bırakmayacak.

Her yıl Antalya'da turizm sezonu öncesi en önemli belirleyici unsurlardan biri olarak gösterilen ITB Berlin Turizm Fuarı, 8- 12 Mart tarihleri arasında düzenlenecek. Yıllardan bu yana Rusya ile birlikte Antalya'nın iki ana pazarından biri olan Almanya'dan 2016'da yüzde 34 düşüşle 1 milyon 975 bin turistin ağırlandığı kentte 2017'nin ocak ayında ise 2016'ya göre yüzde 52'lik gerileme oldu.

8 MART'TA BAŞLIYOR

En çok turist ağırlanan ülke olan Alman pazarında yaşanan çok ciddi düzeydeki bu düşüşler nedeniyle, Antalya'da bu yıl ITB Berlin Turizm Fuarı çok daha büyük bir önem kazandı. İmzalanan sözleşmeler, iş bağlantıları ve belirlenen fiyatlarla turizm sektörünün borsası niteliğine sahip dünyanın en önemli turizm organizasyonlarından ITB Berlin Fuarı, 8 Mart Çarşamba günü başlıyor. Fuar, 12 Mart Pazar günü sona erecek.

EN BÜYÜK STANT TÜRKİYE

Fuara 80'in üzerinde ülkeden tur operatörleri, oteller, uçak şirketleri, online rezervasyon yapan internet siteleri başta olmak üzere turizm örgütleri, bakanlıklar, yerel yönetimler katılacak. Fuarda Türkiye 3 bin 79 metrekarenin üzerinde stantta, fuarın ilk 3 günü turizm profesyonellerine, son 2 günü tatilcilere turizm değerlerini, konaklama tesislerini tanıtacak. Fuarda Türkiye standının yaklaşık 1000 metrekaresi ise tamamıyla Antalya'ya ait olacak.

26 SALONDA 160 BİN METREKARE

160 bin metrekarelik alanda 26 farklı salonda düzenlenecek fuarı gezebilmek için ziyaretçiler salonlar arasında ücretsiz dolmuş seferlerini kullanmak zorunda. Fuarı her yıl ortalama 50 ile 70 arasında ülkenin turizm bakanı ziyaret ediyor. Bu yılki fuarı, 115 bini turizm profesyoneli olmak üzere 170 bin kişinin gezmesi bekleniyor. 

EN KALABALIK KATILIM TÜRKİYE

Türkiye, 50'nci yılında ITB Berlin Fuarı'nın en iddialı ülkesi olmaya hazırlanıyor. Fuarda otellerden tur şirketlerine, araç kiralama şirketlerinden turizm acentalarına, yerel yönetimlere, valiliklere ve turizm sektörünün sivil toplum kuruluşlarına 400'e yakın katılımcı yer alacak. Turizm bölgelerinin özel tanıtımına ağırlık verilecek fuarda, Türkiye en kalabalık katılımı sergileyecek ülke olacak.

ANTALYA'DAN İKİ UÇAK FUARDA

Fuarda Antalya, Alanya'dan Kaş'a, hatta Toros dağları eteklerindeki İbradı'ya kadar tüm turizm bölgelerini Avrupa pazarına taşıyacak. Bunun için oteller, seyahat acentaları, tur operatörlerinin yanı sıra, sektörün sivil toplum örgütleri de ITB Berlin'e katılacak. Antalya'dan ITB Berlin için Corendon ve Sunexpress havayolu firmaları iki özel uçak kaldıracak. Her iki firmanın da 180'er kişilik uçakları 7 Mart'ta Antalya'dan Berlin'e uçacak. 

BİRLİK, BELEDİYE VE VAKIFLAR

Fuarda Antalya'ya ait 1000 metrekarelik alanda Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Muratpaşa Belediyesi, Kundu Turizm Yatırımcıları Birliği (KUYAB) Konyaaltı Belediyesi, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Alanya Belediyesi, Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB), Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Alternatif Turizm Etkinlikleri Ve İşletmeleri Birliği (ATİB), Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB), Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV), EXPO 2016 Antalya Ajansı, Kemer Belediyesi, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV), Antalya Tanıtım Bürosu, Antalya Tanıtım A.Ş. ve Patara Kültür Turizm Tanıtma Derneği yer alacak.

SEYAHAT ACENTESİ VE OTELLER

HSC Group, Meeting Point Turkey, Firmus Tour ve Akay Travel adlı seyahat acentalarının katılacağı ITB Berlin'de stand açacak 57 otel şunlar:

"Amelia Hotels, Adalya Hotels, Arcanus Side Resort, Calido Maris Hotel, Club Calimera Serra Palace, Commodore Elite & Monachus Hotels, Defne Hotels, J'adore Deluxe Hotel, Seashell Resort, Seher Hotels, Side Alegria Hotel, Starlight Resort Hotel, Terrace Hotels, Aydınbey Group Hotels, Barut Hotels, Emir Hotels, Melas Hotels, Seaden Hotels, Side Star, Side Sun Hotels, Villa Side Hotels, Side Royal Palace, Sirene Belek Hotel, TUI Blue Hotels, Papillon Hotels Resort, Letoonia Resorts, Jacaranda Club & Resort, Belconti Resort Hotel, Alva Donna Hotels, Sherwood Resorts & Hotels, World of Wonders Resort Hotels, ASKA Hotels, Rixos Hotels, Otium Hotels, Miracle Resort Hotel, Euphoria Hotels & Resorts, Akka Hotels, Karmir Hotel, Mirage Park Resort, Adenya Hotels Resort, Alaiye Resort Hotel, Asia Beach Resort, Azura Hotels, Eftalia Hotels, Gold Hotels, Kirman Hotels, White City Resort Hotel, Granada Luxury Resort, Kemal Bay Hotel, Long Beach Resort Hotel, Lonicera World Hotel, Saphir Hotels, Numa Hotels, Dizalya Hotels, Innvista Hotels, Sensitive Premium Resort, Xanadu Resort Hotel."

HEYET 7 MART'TA UÇUYOR

Kent sadece turizm sektörüyle değil, protokolün en üst düzey isimleriyle ITB Berlin Fuarı'nda olacak. Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel'in de yer aldığı kalabalık heyet, 7 Mart günü fuar için Berlin'de olacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da fuarda Antalya heyetini ve turizmcileri yalnız bırakmayacak. Fuarın açılışına katılacak Bakan Çavuşoğlu, fuarın ilk günü Türkiye standlarını tek tek gezecek.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)- 

 

Etiketler:
 
Yörük Çalıştayı başlıyor
 
AESOB binasına tadilat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güral Premier Tekirova'ya ödül
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ndeki Güral Premier Tekirova Otel, World Tourism ...
Kaleiçi ITB Berlin'de
MURATPAŞA Belediyesi, 8 Mart'ta başlayacak ITB Berlin'de 45 metrekarelik ...
Demre'de turizm toplantısı
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde turizm değerlendirme toplantısı yapıldı.
 
AKTOB Başkanı'ndan çağrı var
AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Antalya Genç İşadamları Derneği'nin (ANTGİAD) ...
Turizmcilere güvenlik toplantısı
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde turizmcilerle güvenlik istişare toplantısı yapıldı.
Bentour düğün paketleri sunuyor
Geçen hafta açıkladığı “komşunu da al gel” kampanyasının ardından Bentour ...
 
Turistik denizaltıyla ilk dalış
ANTALYA'da 1 Nisan günü resmi açılışı yapılacak turistik denizaltı 'Nemo ...
Otel servisi kaza yaptı; 6 yaralı
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde, otel personelini taşıyan servis midibüsünün ...
Cem Uzan Gloria Hotels'e geri döndü
KONAKLAMA sektörünün deneyimli ismi Cem Uzan, Gloria Hotels & Resort'te ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva