Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
Ajet uçağına bomba ihbarı
Ajet uçağına bomba ihbarı
İliç'te 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı
İliç'te 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı
9 Ocak 2024 Salı - 15:09

İYİ Parti Antalya yönetiminde 6 istifa

Hafta sonu Alanya ve Antalya'da yapılacak toplantılara katılması beklenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e istifa sürprizi... Antalya İl Yönetim Kurulu üyesi 6 kişi görevlerinden istifa etti.

İYİ Parti Antalya yönetiminde 6 istifa
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da geçen sene yapılan 2'nci olağan il kongresinde oyların çoğunluğunu kazanan Vahdet Afşin Karacan ve yönetimi, 1 yıldır görev yapıyor. Yönetim kurulunda yer alan Ali Deniz, Şükriye Yıldırımlar, Süleyman Arslan, Mehmet Günay, Fatma Yaşar Arslan, Mustafa Eser, bugün yaptıkları açıklama ile görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu. 

İstifa edenler adına açıklama yapan Ali Deniz, "İktidara alternatif olmak için kurduğumuz ancak gelinen noktada Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan ve ekibinin kişilere kanalize olmuş yapısıyla İYİ Parti'nin özellikle Antalya'da iktidara talip olmadığını üzülerek görmekteyiz. 2017 yılında gerçekleştirilen referandum sonrasında güçler ayrılığı ilkesine dayalı parlamenter sistemi yeniden ülke yönetiminde hakim kılmak için kuruluşundan bugüne büyük emek ve umutlarla Atatürk ve Cumhuriyet değerleri doğrultusunda çetin mücadeleler verdiğimiz İYİ Parti'deki görevlerimizden, Antalya İl Başkanı Karacan'ın yönetememe krizi sonrasında ortak iradelerimiz sonucunda almış olduğumuz karara istinaden yol arkadaşımızla birlikte İYİ Parti Antalya İl Yönetim Kurulu üyeliğimizden istifa ediyoruz" dedi.

'SEÇİMDEN SONRA TABELA PARTİSİ OLURUZ'

İl Başkanı Karacan'a bazı sorular sormak istediklerini belirten Deniz, "Toplantılarda varsa yoksa CHP'yi eleştiriyorsunuz. İktidarın AKP ve MHP olduğunun farkında değil misiniz? Bire bir ikili görüşmemizde 'Abi genel başkan yanlış yapıyor. Seçimden sonra tabela partisi oluruz' dediniz mi? Partinin siyasi görüşünü değil de kişinin görüşüne güdümlü ilerleyip, paranın gücüne göre partiyi evirip çevirdiğiniz doğru mu? Öte yandan belediye başkanları ve meclis üyeleri başka bir siyasi partiye katılırken, neden tepkisiz kaldınız? Genel seçimlerden sonra yaptığınız konuşmada başarısızlığı 'Ben mi masadan kalktım, sonra ben mi oturdum' diyerek Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i hedefe koymanız ne kadar doğruydu? 99 kişiden 40 kişiye düşmüş olan yönetiminizle daha ne kadar görevde kalmayı düşünüyorsunuz?" diye konuştu.

'ÖNCEKİ SEÇİMDE ALDIĞIMIZ OYUN YARISINI ALAMAYIZ'

Milletvekillerine ulaşmakta sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Deniz, "Hedefi olmayan bir insan, bizi nasıl seçime hazırlayacak. 6 kişi olarak yönetim kurulundan istifa ediyoruz. Genel başkan bu doğruları görür, doğru neşter vurursa toparlanacağımızı düşünüyoruz. Milletvekilliği seçimleri öncesinde yapılan temayül yoklamasında bazı ilçelerde usulsüzlük yapıldı. İl başkanına söylememize rağmen bu duruma müdahale etmedi. İttifak ile ilgili genel başkanımızın kararına saygılıyız. Bu il başkanıyla yerel seçimlerde, önceki seçimde aldığımız oyların yarısını bile alamayız. Genel merkezden randevu istedik. Muhalefete muhalefet yapar olduk. Bizim hedefimiz iktidar, ne için buradayız" dedi.

'SEÇİM SONUÇ TUTANAKLARI EKSİKTİ'

İstifa edenler arasında yer alan Mustafa Eser, bugüne kadar birçok olumsuzlukla karşılaştıklarını söyledi. Eser, "14 ve 28 Mayıs seçimleri öncesinde defalarca sandık görevlileri ile ilgili sorular sordum. Bana cevap verilmedi. 5 bin sandıkta 3 bin 500 sandık görevlisi ancak bulduk. Okul sorumlularımız da eksikti. Sonucunda ise seçim sonuç tutanaklarının çoğunun eksik geldiğini gördük" diye konuştu.

IYI PARTI ANTALYA IL YONETIM KURULU UYESI 6 KISI, PARTININ OZELLIKLE ANTALYA'DA IKTIDARA TALIP OLMADIGINI BELIRTIP, IL BASKANI VAHDET AFSIN KARACAN'A TEPKI GOSTEREREK GOREVLERINDEN ISTIFA ETTI. ISTIFA EDENLER ADINA  ALI DENIZ ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)

 
Antalya'da motosiklet sürücüsü Mert, hayatını kaybetti
 
Kuru yemiş, baharat tezgahlarında 'kanser' riski
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 9 Ocak 2024 Salı 18:54

Bir sakatlık olduğu görünüyor.Özellikle Antalya teşkilatı bir türlü oturmadı.Geçen sefer 3 vekil çıkarılmıştı,bu son genel seçimde 4 vekil çıkarması gerekirken vekil sayısı 2 ye düştü.Ayrıca teşkilatlar yeterince çalışmıyor.

Yorumu oyla      0      0  
taş 9 Ocak 2024 Salı 14:07

Bu nasıl iş ya anlayan var mı.İyi parti ülke genelinde Antalya'da en çok oyu almış bir parti.Böyle bir ilde 3 vekilden 2 ye düştü,şimdi de Büyükşehir başkanı Nesrin Ünal derler.İnanılır gibi değil,2 milyonluk şehirde şöyle sürükleyici birini bulamamışlarmı,Nesrin Ünal'ın ne getirisi olacak.İyi Parti merkez sağa doğru gitmesi gerekirken ısrarla MHP' nin eski tüfekleriyle yola devam etmek istiyor.Zaten ülkede bir tane MHP var,ikincisine gerek yok.Merkez de büyük bir boşluk varken,oraya doğru hareket etse hem merkez sağdan,hem de merkez soldan çok oy alır.Ancak onu ısrarla yapmıyor.Bu da demektir ki % 10 lara çakılıp kalacak.Yazık yaa,yüzde 20 lerde olması gereken parti ne hale geldi.Yavuz Ağıralioğlu gibilerin sesini kesmedikleri için,hem Cumhurbaşkanlığı kayıp edildi,hem de en az İyi Parti'nin 5 puanı gitti. Nesrin Ünal sürükleyici bir Büyükşehir adayı olamaz.Şehirde tanınan hiç mi bir aday bulunamıyor.Yerel seçimin kayıp edeni başta Özgür Özel ile Meral Akşener olacak.Oturup anlaşamadılar.Yüzde 25 ile yüzde 10 oy üzerinden anlaşabilirlerdi.Başka partilere de gerek yoktu. Göreceksiniz 31 mart dan sonra Özgür Özel CHP Genel Başkanlığına veda edecek gibi görünüyor.İstanbul'u,Antalya'yı alamazsan olağanüstü kongre canları çalmaya başlar. Ne demişler 'Ekrem'le'gelen Ekrem ile gider.CHP'nin bu iki eşbaşkan görüntüsünden kurtulması gerekir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da motosiklet sürücüsü Mert, hayatını kaybetti
ANTALYA'da hafif ticari aracın seyir halindeyken çarptığı motosikletin ...
Antalya'nın rekoru değişti, turist sayısı 16 milyonu aştı
ANTALYA'ya 2023 yılında gelen yabancı turist sayısı, 395 bin 479 transfer ...
Antalya'da kayıp Alzheimer hastası, derede ölü bulundu
ANTALYA'nın Serik ilçesinde dün evden ayrıldıktan sonra haber alınamayan ...
 
Antalya'da sağlıklı bir yaşam için kilo veriyorlar
Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın öncülüğünde başlatılan ...
Antalya'da 'Fındıkkıran'dan son üç temsil
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi yeni yıl kutlamaları ile özdeşleşmiş ve ...
Milletvekili Kaya'dan, Muhsin Yazıcıoğlu hamlesi
İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Büyük Birlik Partisi (BBP) ...
 
Vali Şahin: Adrasan daha kaliteli bir turizm hizmeti sunacak
ANTALYA Valisi Hulusi Şahin, yapılacak çalışmalarla Adrasan'da artık daha ...
İyi Parti Antalya büyükşehir adayını açıkladı
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere 'hür ve müstakil' girme ...
Antalya'da motosiklet denetiminde 1,2 milyon lira ceza
ANTALYA İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen motosiklet denetiminde, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva