Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
23 Eylül 2021 Perşembe - 09:18

İçişleri Bakanlığı açıkladı; Antalya ilk 3'te yer aldı

İçişleri Bakanlığı, 2020 ve 2021'de polis, jandarma ve sahil güvenlik personellerine yönelik Kolluk Gözetim Komisyonu’na 82 bin 208 başvuru yapıldığını bildirdi. Bu yıl şikayetin en çok yapıldığı 3 ilden biri de Antalya oldu.

İçişleri Bakanlığı açıkladı; Antalya ilk 3 te yer aldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, emniyet,  jandarma ve sahil güvenlik personeli hakkında geçen yıl 42 bin 501, bu yıl 39 bin 707 olmak üzere toplam 82 bin 208 başvuru yapıldı. İhbar ve şikayetlerde kolluk personelinin görevi ihmali, görevi kötüye kullanması, mesleğe yakışmayan davranışta bulunması, personelin hitap ve davranışlarındaki olumsuzluklar ile hakaret iddiaları en çok yapılan başvuru konuları arasında yer aldı.

Türkiye genelinde kolluk personeli hakkında en çok ihbar ve şikayet İstanbul, İzmir ve Antalya'dan, en az ihbar ve şikayet ise Yozgat, Bayburt ve Uşak'tan yapıldı. En çok memnuniyet bildirimi Ankara, İstanbul ve Eskişehir'den, en az memnuniyet bildirimi ise Rize, Şırnak ve Uşak'tan geldi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

“Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik personelinin iş ve işlemlerinin değerlendirildiği Kolluk Gözetim Komisyonu’na bugüne dek 82 bin 208 başvuru yapıldı.

53.265 dosyada isimleri geçen personel hakkındaki idari işler tamamlandı. 28.943 dosyada isimleri yer alan personel hakkındaki soruşturma işlemleri ise halen devam ediyor.

İşkence iddialarına ilişkin başvuruların ise gerçeği yansıtmadığı görüldü.

Bakanlığımız kolluk şikayet sisteminin daha etkili ve hızlı şekilde işlemesi, kolluk görevlilerinin işledikleri iddia edilen suçlarla ilgili başvuruların bir merkezde kayıt altına alınabilmesi için 20 Eylül 2019 tarihinde Kolluk Gözetim Komisyonu kurulmuştu.

Vatandaşların komisyona daha rahat başvuru yapabilmesi için de 1007 kolluk ihbar bürosu oluşturuldu. 

Oluşturulan bu bürolara Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik personeli hakkında geçen yıl 42.501, bu yıl 39.707 olmak üzere toplam 82 bin 208 başvuru  yapıldı. 

Bu başvurulardan 53.265 dosyada isimleri geçen personel hakkındaki idari işler tamamlanarak; 39.614 personel hakkında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun uyarınca, 43.893 personel hakkında ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 7068 sayılı Genel Kolluk Disiplin Hükümleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Kabul Edilmesine Dair Kanun uyarınca işlem yapıldı, muhtelif araştırma, ön inceleme ve disiplin cezası kararları verildi.

28.943 dosyada isimleri yer alan personel hakkındaki soruşturma işlemleri ise halen devam ediyor.

Kusuru Tespit Edilen Personele Yaptırım Uygulanıyor

Komisyona iletilen ihbar ve şikayetlerde kolluk personelinin görevi ihmali, görevi kötüye kullanması, mesleğe yakışmayan davranışta bulunması, personelin hitap ve davranışlarındaki olumsuzluklar ile hakaret iddiaları en çok yapılan başvuru konuları arasında yer alıyor. Komisyon, öldürme suçu iddiasıyla yapılan 12 başvuruda, 31 personel hakkında işlem yaparken suçu sabit görülen personele disiplin cezası verildi.

Kasten yaralama suçu iddiasıyla yapılan 692 başvuruda, 1.200 personel hakkında işlem yapıldı. Buna ilişkin, suçu sabit görülen 162 personele disiplin cezası verildi.

Zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması suçu iddiasıyla yapılan 272 başvuruda, 763 personel hakkında işlem yapılırken suçu sabit görülen 39 personele disiplin cezası uygulandı.

Darp suçu iddiasıyla yapılan 778 başvuruda ise 1.770 personel hakkında işlem yapıldı. Bunlardan suçu sabit görülen 130 personele disiplin cezası verildi. 

Kötü muamele suçu iddiasıyla yapılan 656 başvuruda, 1.453 personel hakkında işlem yapıldı ve bunlardan suçu sabit görülen 104 personele disiplin cezası verildi. 

İşkence Suçu İhbarlarının Gerçeği Yansıtmadığı Ortaya Çıktı

Kolluk Gözetim Komisyonuna işkence suçu iddiasıyla ilgili başvurular da yapılıyor. Komisyona bu yönde 29 başvuru gerçekleşti. Yapılan araştırmalar sonucunda işlem yapılan 88 personel hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığı görüldü.

2 bin 721 Kolluk Personelinin Hizmetinden Memnun Olunduğu Bildirildi

Kolluk personelinin hizmetlerine yönelik memnuniyet bildirimlerinde ise en çok; başvuruların kısa sürede çözülme kavuşturulması, personelin vatandaşa ilgisi, hırsızlık olaylarının aydınlatılıp çalınan eşyaların bulunması, yolda kalan sürücülere yapılan yardımlar ile trafik kazalarında ekiplerin özverili çalışmalarına dair konular yer aldı. Merkezi Kayıt Sisteminin, “Memnuniyet Bildirimleri Modülünün” hizmete alındığı 27.11.2020 tarihinden bugüne kadar kolluk personeli hakkında toplam 2.721 memnuniyet bildirimi komisyona ulaştı.

En Çok Memnuniyet Bildirimi Ankara, İstanbul ve Eskişehir İllerinden Geldi

Türkiye genelinde kolluk personeli hakkında en çok ihbar ve şikâyet İstanbul, İzmir ve Antalya’dan, en az ihbar ve şikâyet ise Yozgat, Bayburt ve Uşak illerinden yapıldı. En çok memnuniyet bildirimi Ankara, İstanbul ve Eskişehir’den, en az memnuniyet bildirimi ise Rize, Şırnak ve Uşak illerinden geldi.

En Fazla Başvuruyu Üniversite Mezunları Yaptı

Kolluk personeli hakkında komisyona yapılan başvuruların en fazla 21-30 yaş aralığındaki vatandaşlardan geldiği görüldü.

Başvuruların yüzde 79’u erkeklerden yüzde 21’i ise kadınlardan... Eğitim bakımından en fazla başvuru üniversite mezunlarından geldi. 

Komisyon, Bakan Yardımcımız başkanlığında, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı, Bakanlığımızın Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü, Üniversitelerin ceza ve ceza usul hukuku ana bilim dallarından bir öğretim üyesi ile Baro başkanı seçilme yeterliğine sahip bir serbest avukattan oluşuyor.”

 

 
Ebay Nedir
 
Maden işçilerinin minibüsü devrildi: 11 yaralı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kürşat 23 Eylül 2021 Perşembe 17:39

Emniyetteki atamalar haberinde örnekler vermiştim. Bu gün haberinizin resmi kanıtı ı da eklemişsiniz. Teşekkürler. Kolluk yoksa, yasa da yoktur demiştim. Artan suç kolluğun olmadığını, çalışmadığını gösterirken, kolluğun suçları da niteliğinin düşüklüğünü, suç oranına paralel olarak ta suça yatkınlıklarını veya suça bulaşıklıklarını ifade eder. Bir örnekle bitireyim, İstanbul ve Ankara da başıma geldi, gözlemledim. Birden çok yunus ekibi, kör nokta, kamerası olmayan eski geçit yol ve köprü altlarında kafasına göre çevirme yapıyor. Araçları, insanların üstünü arıyor. Uçağı kaçırma ihtimalim vardı, konuşayım, geçelim dedim taksiciye. Taksici abicim, bak başlarında kimse yok, kör noktadayız. Başın belaya girer, iki hap atarlar arabaya, sende bende yanarız dedi. Bekle biz geçeriz, onların haraç alacağı kişiler farklı abi dedi. Geçtik ama, sorduğum şeyleri tehdit ederek yanıtladılar. Çantalarını didik ettiler, iş evraklarıma kadar okumuşlar, yaptığım iş, bu seviyeyle oradan ayrılabilmemi sağladı. Bitmişiz. Yeğenlerim önermediğim meslek, iş. Onlara " iyi girersin, kötü çıkabilirsiniz" dedim.

Yorumu oyla      0      0  
Suc ve suclu potansiyeli artınca bıktılar mı ... 23 Eylül 2021 Perşembe 13:16

Antalya polısınden pandemıyle ben de mutlu degılım sorun getırmeyın ugrastırmayın modunda. Cozum üretmek yerıne aranızda anlasın dıyor .anlassak burda ne işimiz var. Adı kara.kol...yasalar gorevın geregı bızı ıfade alıyor bazen savcılıga bıldırmek. Savcılığa evrak gondermıyor.o da ayrı ...belgelere ragmen...yanı ozun sozu arkamda yanımda olsunlar kendımı huzurlu guvenlı hıssedeyım...olay anında arasak da eskı duyarlılık sahip cıkma yok.... suclu pandemi mi????...Suc ve suclu potansiyeli artınca bıktılar mı ???...Allah''ın adaletıne zaman gecse de dogrulugu yerını bulacagına ınanarak cogukez aramıyorum....

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manavgat'ta orman yangını
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde dağlık bölgede orman yangını çıktı. Yangına müdahaleye başlandı.
Alzheimer Günü'nde futoshiki çözdüler
ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi'nin Falez Yaşlı Evi üyeleri, 21 Eylül ...
Fenalaşan 5 yaşındaki Esma Nur, kurtarılamadı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde fenalaşıp istifra eden 5 yaşındaki Esma Nur ...
 
40 ülke güzeli, kraliçe olmak için Antalya'da kampta
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde, bu yıl 15'incisi düzenlenecek 'Miss Aura ...
DHA'nın 'Yangın Yeri' sergisinde 5 bin fidan dağıtıldı
CUMHURİYET tarihinin en büyük orman yangını olarak kayda geçen Manavgat ...
Antalya'da damanaca depozitosu, 1 yılda 3 kat arttı
HAMMADDESİ yurt dışından sağlanan damacananın depozitosu, 1 yılda neredeyse ...
 
Antalya'daki orman yangınından kurtardığı kızına ağlıyor
AYDIN'ın Nazilli ilçesinde Müzeyyen Küçük (43), dün evinden çıktıktan ...
Antalya'da akaryakıt istasyonunda bıçaklı eylem
ANTALYA'da Murat P. (30), elinde bıçakla geldiği akaryakıt istasyonunda ...
İşimiz Temiz Projesi'nde imzalar atıldı
TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva