Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
30 Aralık 2021 Perşembe - 14:37

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile yılbaşı genelgesi

İÇİŞLERİ Bakanlığı, vatandaşların yılbaşı gecesini huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla yurt genelinde 340 bin 351 personel, 769 hava aracı, 218 deniz aracı ve 588 dedektör köpeğin görev alacağını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı ndan 81 ile yılbaşı genelgesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla 81 il valiliğine güvenlik önlemlerini içeren 'Yılbaşı Tedbirleri' konulu genelge gönderildi. Bu tedbirlerin etkinliğini artırmak ve üst düzey koordinasyonu sağlamak amacıyla, 31 Aralık Cuma günü başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere, Bakan Yardımcıları, Emniyet Genel Müdürü, Jandarma Genel Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı, Göç İdaresi Başkanı ve bakanlığın diğer üst yöneticileri ülkenin dört bir yanında sahada olacak. Tüm valiler, kaymakamlar, il-ilçe emniyet müdürleri, il-ilçe jandarma komutanları, görev yaptıkları il-ilçelerde olacak ve yeni yılın ilk ışıklarına kadar görevlerine devam edecek. İhtiyaç duyulduğunda koordinasyonu sağlamak ve ülke düzeyindeki olayları anlık olarak takip etmek amacıyla Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) Bakan Yardımcısı başkanlığında, İller İdaresi Genel Müdürü, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı ve Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı yeni yılın ilk ışıklarına kadar koordinasyon görevine sürdürecek. 

340 BİN 351 PERSONEL GÖREV ALACAK

Yılbaşı gecesinin huzur ve güven içinde geçirilmesi için 30 Aralık 2021 tarihi saat 08.00 ile 01 Ocak 2022 tarihi saat 08.00 arasında tedbirler yoğunlaştırılacak. Bu kapsamda Jandarma Genel Komutanlığı’nca 6 bin 522 adet uygulama noktası oluşturuldu. Jandarmadan 8 bin 164 trafik, 63 bin 871 diğer birimlerden olmak üzere toplam 72 bin 35 personel, 674 hava aracı ve 352 dedektör köpek görev yapacak. Emniyet Genel Müdürlüğü’nde 7 bin 560 uygulama noktasında ise, 21 bin 558 trafik, 243 bin 742 diğer birimlerden olmak üzere toplam 265 bin 300 personel, 86 hava aracı, 55 deniz aracı ve 228 dedektör köpek görev alacak. Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda da; 163 yüzer unsur, 9 hava aracı, 124 kara aracı, 8 dedektör köpek ve 561 karargah hareket merkezi personeli olmak üzere toplam 3 bin 16 personel görevli olacak. Yurt genelinde toplamda 340 bin 351 personel, 769 hava aracı, 218 deniz aracı ve 588 dedektör köpek görev alacak.

ALKOL DENETİMLERİNE AĞIRLIK VERİLECEK

Trafik ekipleri yol güzergahlarında, seyir halinde ve sürücüler tarafından rahatlıkla görülebilecek şekilde tepe lambaları sürekli yanar vaziyette konuşlandırılacak. Yağış nedeniyle karayolunun kapanması durumunda araçları, önceden belirlenen alternatif güzergahlara veya dinlenme alanlarına yönlendirecek. Vatandaşların evlerine sağlık içinde dönmelerini temin için özellikle yılbaşı gecesi saat 24.00'ten sonra trafikte alkol denetimlerine ağırlık verilecek. Ayrıca kayak merkezlerinin bulunduğu illerde ilave trafik tedbirleri alınacak. Kazaların yoğun olarak meydana geldiği yol kesimlerinde sabit/seyir halinde ve tepe lambaları yanar vaziyette trafik ekipleri görevlendirilecek. Güzergahta buzlanma, yoğun kar yağışı veya tipi gibi seyir güvenliğini tehlikeye düşürebilecek durumların tespit edilmesi halinde yolun durumu ile ilgili, diğer kurumlarla birlikte gerekli tedbirler gecikmeksizin alınacak. 81 ile gönderilen genelge kapsamında kritik tesislerdeki güvenlik önlemleri artırılarak buralarda ilave tedbirle alınacak. 

İHA, DRONE GİBİ HAVA ARAÇLARI İLE MOTORİZE EKİPLER ETKİN KULLANILACAK

Terör örgütü mensuplarının Türkiye'ye legal/illegal geçiş arayışı içerisinde olduğu göz önünde bulundurularak sınır hattında alınan tedbirler artırılacak. Terör örgütü mensuplarının el yapımı patlayıcı tarzı eylemler yapabileceği göz önünde bulundurularak büyükşehirler başta olmak üzere gümrük kapılarında alınan tedbirler artırılacak. Başta araç, gereç ve dedektör köpekler olmak üzere gerekli olan tüm unsurlar seferber edilecek, deniz kenarında bulunan illerde Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü kıyı emniyeti birimleri tarafından planlamalar yapılarak, gerekli tedbirler alınacak. Kolluk birimlerinin elindeki helikopter, İHA ve dron gibi hava araçları ve motorize ekipler etkin olarak kullanılacak. Denize kıyısı olan illerde başta Sahil Güvenlik Komutanlığı birimleri ve diğer kolluk kuvvetleri ile birlikte göçmen kaçakçılığı ve yasa dışı faaliyetlere yönelik alınan caydırıcı etkin tedbirlere devam edilecek. Vatandaşların can güvenliğine büyük tehdit oluşturabilecek uyuşturucu, kaçak ve sahte alkollü içkinin satışının engellenmesi ve ele geçirilmesine yönelik yıl boyunca yapılan mücadele yılbaşı günü de etkin bir şekilde yürütülecek.

KORANAVİRÜS TEDBİRLERİ DE DENETLENECEK

Yeni yıl programları nedeniyle insan yoğunluğunun artabileceği konaklama tesisleri, eğlence mekanları, restoran, kafe vb. yerlerde Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından hazırlanan 'Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi' ile bakanlıkça yayımlanan genelgelere uyulup uyulmadığına yönelik etkin, yoğun ve sürdürülebilir denetimler gerçekleştirilecek. Yılbaşı tedbirleri kapsamında görevli personel tarafından salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske kullanımı ve mesafe kuralına uyulacak.

ANKARA, (DHA)

 
Silahlı çatışma, uyuşturucu parasının paylaşımından çıkmış
 
Mersin Kadın Doğum
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatansever 30 Aralık 2021 Perşembe 16:14

Her zaman 724 polis görev yapıyor fakat polisin değeri sahibi yok 2021 yılında 100 den fazla polis intihar etti fazla çalışma geçim sıkıntısı amir müdür mobbingleri yüzünden inşallah 2022 yılında polis intiharları yaşanmaz .

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Silahlı çatışma, uyuşturucu parasının paylaşımından çıkmış
KONYA'da Serhat Özkaya'nın (23) öldüğü, Cüneyt Özgür'ün de (23) yaralandığı ...
Uzman jandarma çavuş, silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetti
YOZGAT'ta, eşi tarafından evde silahla vurulmuş halde bulunan Uzman Jandarma ...
Fren yerine gaza basınca otomobille bahçeye düştü
KOCAELİ’nin Gölcük ilçesinde, Dilek Çetin Üçgün karşıdan gelen otomobile ...
 
İstanbul'da sokaklarda maske takmak unutuldu
OMİCRON varyantıyla birlikte koronavirüs vakalarında artış gözlemlenmesine ...
Midye ısmarlama cinayetinde sanığa 26 yıl hapis
BEYOĞLU'nda iki grup arasında midye ısmarlama sebebiyle çıktığı iddia ...
İrem’in organları 5 hastaya umut oldu
TRABZON’da yolun karşısına geçerken otomobilin çarpmasıyla yaralanan ve ...
 
Koyun yününden keratin üretildi
KONYA'da Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. ...
İstanbul'da 70 bin şişe sahte parfüm ele geçirildi
İSTANBUL'da sahte parfüm imalatı yapılan 4 adrese düzenlenen operasyonda ...
Motosikletli kapkaççılar, annesiyle yürürken çantasını çaldı
MERSİN'de annesiyle yolda yürüyen B.P. adlı genç kızın yanına motosikletle ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva