Åžehit Piyade Uzman ÇavuÅŸ Tolga Can Yılmaz'ın cenazesi, sabah saatlerinde askeri uçakla Çaycuma Havaalanı'na getirildi. Åžehit Yılmaz için Çaycuma Kapalı Pazar Yeri'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Vali ErdoÄŸan BektaÅŸ, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Ahmet ÇolakoÄŸlu, Polat Türkmen, Hamdi Uçar, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Belediye BaÅŸkanı Ömer Selim Alan, Çaycuma Belediye BaÅŸkanı Bülent Kantarcı, ÅŸehidin ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kiÅŸi katıldı. Törende oÄŸlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu öpen anne Tülay Yılmaz ve emekli maden iÅŸçisi babası Tacettin Yılmaz güçlükle ayakta durdu. OÄŸulunun tabutuna sarılan Tülay Yılmaz, "Bunu hak etmedin oÄŸlum. Yakışıklı oÄŸlum. Sen benim bebeÄŸimdin. Mis gibi kokuyorsun oÄŸlum. Ben ne yaparım sensiz” diyerek gözyaşı döktü. Åžehit Yılmaz'ın yakınları da törende gözyaÅŸlarını tutamadı.
İl Müftüsü Rüstem Can'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından ÅŸehit Yılmaz'ın cenazesi, ilçeye baÄŸlı Karapınar beldesinde topraÄŸa verildi.
'BEN ASLAN GİBİ YİĞİT BİR ASKERİN ANNESİYİM'
4 yıllık uzman çavuÅŸ Tolga Can Yılmaz'ın askerlik görevinin ardından çok sevdiÄŸi askerliÄŸe devam etmek için uzman çavuÅŸ olduÄŸu öÄŸrenildi. Ender Çelik, 10 gün önce görüÅŸtüÄŸü yeÄŸeni Yılmaz'ın telefonda kendisine, "Hakkını helal et eniÅŸte' dediÄŸini söyledi.
Åžehit Tolga Can Yılmaz ve annesi Tülay Yılmaz'ın sosyal medya hesaplarından paylaÅŸtıkları duygu yüklü fotoÄŸraf ve sözler de duygulandırdı. Annesi için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde paylaşım yapan ÅŸehit Yılmaz'ın, "Dünya kadınlar günün kutlu, mutlu ve gururla geçsin annem” etiketiyle paylaÅŸtığı fotoÄŸraf ve 'Ben aslan gibi yiÄŸit bir askerin annesiyim' baÅŸlıklı sosyal medya hesabı bulunan anne Tülay Yılmaz'ın 'Kokusuna hasret kaldığım canım oÄŸlum' sözleriyle oÄŸlunun fotoÄŸrafıyla yaptığı paylaşım yürek burktu.
Åžehit Yılmaz'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoÄŸrafıyla birlikte “Açtığın yolda, gösterdiÄŸin hedefe durmadan yürüyeceÄŸime and içenlerdeniz PaÅŸam” yazılı paylaşımı ise sosyal medyada yüzlerce kez paylaşıldı.

















Gürkay GÜNDOÄžAN- Yeliz ALAGÖZ/ÇAYCUMA (Zonguldak), (DHA)