Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
21 Temmuz 2021 Çarşamba - 10:57

İflasta ilk üç il belli oldu

İcra ve iflas dosyalarına yönelik Adalet Bakanlığı verileri, Türkiye’de giderek derinleşen ekonomik buhranı bir kez daha gözler önüne serdi. 2020 yılında icra ve iflas dairelerine 30 milyon 384 bin dosya gelirken dosyaların 25 milyon 936’sının ilamsız takip dosyaları oluşturdu.

İflasta ilk üç il belli oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Adalet Bakanlığı’nın verileri, Türkiye’de giderek derinleşen ekonomik krizi bir kez daha gözler önüne serdi. 2020 yılında icra ve iflas dairelerine gelen dosya sayısının 30 milyon 384 bin olduğu öğrenildi. 2020 yılındaki icra ve iflas dosyalarının 2 milyon 319 bini sonuçlandırılırken 4 milyon 282 bin dosya işlemden kaldırıldı.

Adalet Bakanlığı’nca 2020 yılına ilişkin yayımlanan adli istatistikler, Adliyelerin milyonlarca icra ve iflas dosyasıyla dolduğunu ortaya koydu. 2019 yılında icra ve iflas dairelerine 9 milyon 825 bin 927 dosya gelirken 2020 yılında gelen dosya sayısı 6 milyon 739 bin 856 olarak gerçekleşti.

25 MİLYON 936’SININ İLAMI YOK

İcra ve iflas dairelerindeki dosyaların türleri de adli istatistikler ile paylaşıldı. Buna göre, 2020 yılındaki icra ve iflas dosyalarının 2 milyon 518 binini, mahkeme kararı bulunan (İlamlı takip) dosyalar, 25 milyon 936’sını ise mahkeme kararı bulunmayan (İlamsız takip) dosyalar oluşturdu. Adliyelerdeki 4 bin 355 dosya ise “İflas” türü altında sınıflandırıldı. İcra ve iflas dosyalarında 2020 yılında dosyalar, ortalama bin 280 günde karara bağlandı.

Adalet Bakanlığı, icra ve iflas dairelerindeki dosyaların coğrafi bölgelere göre dağılımını da paylaştı. Marmara Bölgesi, 13 milyon 578 bin icra ve iflas dosyası ile ilk sırada yer alırken Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerindeki dosya sayısı sırasıyla 3 milyon 514 bin, 3 milyon 542 bin ve 4 milyon 826 bin olarak rapora yansıdı.

ANTALYA TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ

Raporda dikkati çeken bir başka veri ise icra ve iflas dairelerindeki iflas dosyalarının kentlere göre dağılımına ilişkin veri oldu. İstanbul ve Ankara en çok iflas dosyası görülen kentler olurken İstanbul’daki iflas dosyası sayısı kayıtlara, bin 464 olarak geçti. Başkent Ankara’daki icra ve iflas dosyalarının toplam sayısının ise 455 olduğu bildirildi. İstanbul ve Ankara’yı, 156 iflas dosyası ise Antalya takip etti.

Mustafa Bildircin (Birgün)

 
Alişan'ın kardeşi koronadan hayatını kaybetti
 
Akdeniz'in mülteci balıkları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan 21 Temmuz 2021 Çarşamba 13:28

Dursun bey fetö mücadelesi hangi şehirde yapılmadı diye sıralama yapsınlar Antalya onda da ilk 3 e girer

Yorumu oyla      0      0  
taş 21 Temmuz 2021 Çarşamba 11:38

Adamların 1 para birimi bizim 10 para birimimize bedel,paramız Dünya'da en fazla değer kaybeden para birimleri arasında yer almış.Ne yazık ki gerçek bu,şimdi iflaslar başlayınca yüzleşmede ortaya çıkıyor. Son zamanlarda en yakın mahalle pazarlarına gidin bakın,kirazın kilosu 15.TL,bir adet kavun karpuz ortalama 20 Tl,hanği birini yazacaksın ateş pahası. Peki asgari ücret ne kadar 2825,90 kuruş,yani 300 Euro'nun altına düşmüş vaziyette,paramızın alım gücü nerede ise pula dönmüş.Temel gıda maddelerinden ekmek 2 Tl,bir aile ortalama günde 10 Tl ekmek parası verse ayda 300 Tl eder.Bildiğimiz çiçek yağı 5 litresi 85 Tl olmuş,süt ve peynir çeşitleri alınacak gibi değil sadece vitrinde bakınacak hale gelmiş,et reyonlarının önünden sakın geçmeyin ortalama kilosu 70 Tl olmuş.Bir ailenin elektrik su giderleri ayda ortalama 400 Tl,tüpün 120 Tl olduğunu da düşününce üzerine 1000 Tl de ev kirası verecek,toplayın gelirin yetmesi mümkün değil,millet nasıl geçiniyor akıl sır ermiyor. Yukarıdaki beylerin keyfi yerinde,bu ülkenin yüzde 90 gelirinin yüzde 20 kesime gittiği düşünüldüğünde onların bir eli yağda bir eli balda,yazları deniz kenarlarında yazlıklarda otellerde özel yatlarda sefa sürerlerken toplumun yüzde 80 kesimi umurlarında bile değil. Gelinen noktada bırakın yaz tatilini insanlar artık günlük yaşamlarını nasıl idame ettirecekler onun peşindeler,önümüz sonbahar ve okullar açılacak,servis parası,okul masrafları derken,arkasından kışlık masrafları da ekleyince çok aile kendi içerisinde zaten iflas etmiş oluyorlar. Kredi kartına borçlu olmayan yok gibi,ondan alıp ona ondan alıp ona yatırıyorlar. Bütün bu olumsuzluklara rağmen medyaya bakarsan başka bir ülke tarif ediyorlar gibi,hep o yüzde 20 nin yaşantısını öne çıkarıyorlar,gelin birazda yoksulluk içerisinde yaşayan yüzde 80'e bakın deseniz görmezden geliyorlar. Ne demişler çekirge bir sıçrarsın iki sıçrarsın,göreceksiniz sessiz çoğunluk bunun hesabını ilk sandıkta soracak.Anketlere falan inanmayın onların çoğu ısmarlama,o rakamların yerle bir olduğunu hep beraber göreceğiz,ancak o zamana kadar bu yoksulluk devam edecek,en acı tarafı da bu zaten.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alişan'ın kardeşi koronadan hayatını kaybetti
Sanatçı Alişan'ın 3 haftadır yoğun bakımda tedavi gören kardeşi Selçuk Tektaş hayatını kaybetti.
İki aile kavga etti; 6 yaşındaki Sahra öldü
BATMAN'ın Gercüş ilçesinde iki aile arasında çıkan silahlı kavga sırasında, ...
İl il kendini kesenlerin sayısı...
KURBAN Bayramı’nın ilk gününde, bu yıl da yine hastaneler acemi kasaplarla ...
 
Fatma Girik, Bodrum'da hastaneye kaldırıldı
TÜRK sinemasının usta isimlerinden Fatma Girik (80), göğüs rahatsızlığı ...
10 milyon Afganlı ülkeyi istila eder
Turgut GÜNGÖR
Bayrama susuz giriyorlar
MUĞLA'nın Menteşe ilçesinde sık sık şebeke suyu kesintilerinin yaşandığı ...
 
Gölet kenarında bataklığa saplandı, 4 saatte kurtarıldı
ESKİŞEHİR’in Günyüzü ilçesinde, gölet kenarında kuzeniyle iddiaya göre ...
Park halindeki minibüs, alev alev yandı
DENİZLİ'nin Merkezefendi ilçesinde, park halindeki minibüste çıkan yangın, ...
Müsilajdan temizlenen İzmit Körfezi yeniden turkuaz
İZMİT Körfezi’nde müsilajla mücadele kapsamında çalışmalar sonuç verdi. ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva