Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
13 Mart 2019 Çarşamba - 13:46

İki başkan adayından damacana ve musluk suyu polemiği

Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD) olağan toplantılarının bu ayki konukları, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhur ittifakı adayı Menderes Türel ve Millet ittifakı adayı Muhittin Böcek oldu.

İki başkan adayından damacana ve musluk suyu polemiği
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek'in Halk-su projesini eleştirerek, "Halkın suyu, musluktan akan sudur. Ben de evde musluk suyu içiyorum" dedi. Böcek ise Türel'e, "Bazı arkadaşlar evinde musluktan su içiyormuş, ben de içmek isterim ama içemiyorum. Memba gibi suyu ben halkıma ucuz içireceğim" karşılığını verdi. İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott'un kendisini ziyaret ettiğini söyleyen Başkan Böcek'in, "Bunun ne anlama geldiğini siz çok iyi bilirsiniz" sözleri farklı yorumlara neden oldu.

Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD) olağan toplantılarının bu ayki konukları, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhur ittifakı adayı Menderes Türel ve Millet ittifakı adayı Muhittin Böcek oldu. AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Türel ile CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Böcek'in konuk edildiği toplantı, Rixos Downtown Hotel'de düzenlendi.

Toplantıda ilk konuşmayı Menderes Türel yaptı. Antalya'nın güzelliğine güzellik katmak için uzun zamandır Antalya ile yaşadıklarını belirten Türel, bütün yaşamını Antalya'ya adadığını söyledi. Yeni bir döneme ilk günkü aşkla devam etmek istediklerini dile getiren Türel, 31 Mart seçimlerinin Antalya seçimleri olduğunun unutulmamasını istedi. Antalya için 10 sene boyunca önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini kaydeden Türel, "Vatandaşlarımız kimi zaman bize yola devam, kimi zaman biraz dinlen dedi. Antalya'da adaylar değil projeler yarışsın diyoruz" dedi.

KONYAALTI SANAYICI VE IS INSANLARI DERNEGI (KONYSIAD) OLAGAN TOPLANTILARININ BU AYKI KONUKLARI, ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN CUMHUR ITTIFAKI ADAYI MENDERES TUREL VE MILLET ITTIFAKI ADAYI MUHITTIN BOCEK OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

'ANTALYA ADINA ENDİŞELENİYORUM'

2004'te göreve geldiklerinde büyük bir trafik sorunuyla karşılaştıklarını kaydeden Türel, ilk döneminde çok sayıda kavşağı kente kazandırdıklarını vurguladı. Antalya'ya ilk döneminde çok ciddi altyapı yatırımı yaptıklarını anlatan Türel, 2009 seçimlerini kaybettikten sonra Antalya'ya bir tane bile katlı kavşak yapılmadığını kaydetti. 2009- 2014 arasında Antalya'nın kaybettiğini savunan Türel, ikinci döneminde 44 kilometrelik raylı sistemi yaptıklarını belirtti. Türel, "Biz olmazsak Antalya'da birçok yatırım yapılmaz. Benim her projem kitap değil ansiklopedi olur. Bunun için Antalyalıların desteği gerekiyor. Büyük projelerimizi referandumla halkımıza sorduk. Katılımcı bir yöneticilik yapıyoruz. Güven ve istikrar belediyecilikte çok önemli. Yatırımlarda yabancı kredi kuruluşlarına ihtiyaç var. Batık belediye suçlamaları yükseliyor, Antalya adına endişeleniyorum. Bu filmi 2009 öncesinde de görmüştük. Seçildikleri zaman enkaz edebiyatı yaptılar. 5 senede Antalya, 15 sene geriye gitti. Şimdi de aynı edebiyat, Antalya Antalya'ya yeter diyorlar. Biz Antalya dünyaya yeter diyoruz" diye konuştu.

BÖCEK'İN PROJELERİNİ ELEŞTİRDİ

Menderes Türel, kendisinin yapmayı planladığı kruvaziyer liman projesini CHP'li vekillerin meclise soru önergesi vererek eleştirdiğini hatırlattı. CHP'nin şimdi kendisinin de kruvaziyer liman yapacağına yönelik vaatleri olduğunu belirten Türel, "Kruvaziyer liman yapacağım dedikleri yeri büyük liman içinde gösteriyorlar. Ama mümkün değil, büyük liman kendi kapasitesine yetişmeyen ve genişleme imkanı olmayan bir liman. CHP'nin prestij projeleri Halk-su, Halk-mama, Halk-et. Damacana su satacağız, gelirini Antalyaspor'a bırakacağız diyorlar. Halkın suyu musluktan akan sudur. Türkiye'de suyu en ucuz kullandıran belediyeyiz. Ben de evde musluk suyu içiyorum. Her projenin adını halk koyarak o projenin halkın olması mümkün değil. Bu kent, Halk-kart felaketini yaşadı. Trilyonları gitti halkın bu projeyle, tenekeyle kovdu halk o firmayı" dedi.

NEFES KESEN BİR YARIŞ OLACAK

Sunumun ardından Türel soruları yanıtladı. Anket sonuçlarının sorulması üzerine Başkan Türel, "Bugüne kadar anketler bizi yanıltmadı, önde olan partiyiz. Menderes Türel olarak öndeyiz. Ama beni ilgilendiren anketlerin yükselen trendidir. Eğri yukarıya doğru olursa bu beni mutlu eder. Öndeyiz ve yukarıya doğru bir eğilim var. Ancak Antalya'da fahiş farkla seçimi kazanmak mümkün görünmüyor. Nefes kesen bir yarışı görebiliyoruz ama ipi göğüsleyen biz olacağız" diye yanıtladı.

KONYAALTI SANAYICI VE IS INSANLARI DERNEGI (KONYSIAD) OLAGAN TOPLANTILARININ BU AYKI KONUKLARI, ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN CUMHUR ITTIFAKI ADAYI MENDERES TUREL VE MILLET ITTIFAKI ADAYI MUHITTIN BOCEK OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

TÜREL'İN ARDINDAN BÖCEK KONUŞTU

Türel'in ardından Millet İttifakı'nın CHP'li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek salona gelerek projelerini anlattı. 20 yılda yaşanabilir bir Konyaaltı yarattıklarını belirten Böcek, Antalya'nın 50 yılını öngören planlamalar yaptıklarını kaydetti. Hiçbir projeyi 'ben' diyerek ortaya koymadıklarını dile getiren Böcek, bütün projeleri ilgilileri ile 'biz' diyerek ortaya çıkardıklarını söyledi. Yaptığı gözlem ve görüşmelerde Antalya'nın birinci sıkıntısının ekonomi olduğunu belirten Başkan Böcek, "Bütüncül projeler yapıyoruz. Halkımızı rahatlatacak projelerimiz var" dedi.

FİLM FESTİVALİ ÖZÜNE DÖNECEK

Ak Parti'nin Meltem'deki 40 dönümlük alanda millet bahçesi yapmayı vaat ettiğini belirten Muhittin Böcek, kazanması durumunda oraya afet toplama merkezi, 3 katlı otopark ve kent meydanı yapacaklarını söyledi. Balbey, Haşim İşcan ve Kaleiçi'nde bütünleşik planlama yapacaklarını anlatan Böcek, "Balbey ile ilgili Cumhurbaşkanı'na yanlış bilgi veriyorlar. Önce kamulaştırma kararı çıkardılar, sonra iptal ettiler. Biz vatandaşın oradaki sorununu çözeceğiz. Paraları kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz. Altın Portakal 55 yıldır yapılıyor, ne güzeldi çocukluk yıllarımızda. Uluslararası devam edecek ama eski adı ve güzelliği yeniden dönecek. Ulusal yarışma kategorisini yeniden koyacağız. Festival özüne dönecek" diye konuştu.

'BEN HALKIMA UCUZ İÇİRECEĞİM'

Adı halk ile başlayan projelerinin Menderes Türel tarafından eleştirildiğini belirten Böcek, "Bazı arkadaşlar evinde su içiyormuş, ben de içmek isterim ama ben içemiyorum. Hat safhada Antalya'da damacana su satılıyor. Memba gibi suyu ben halkıma içireceğim. Damacana suya yönelik Finike'de yerimiz hazır. Ben halkıma ucuz içereceğim" dedi.

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİNİN ZİYARETİ

Salondakilerin sorularını yanıtlayan Böcek, Antalya'nın parasını çarçur etmeyeceğini söyledi. Akçeli işlere hiç girmediğinin altını çizen Böcek, "17 yıldır muhalefetteyim. Zaman zaman 'İktidar olmayan parayı nasıl bulacak' diyorlar. Bugün (dün) beni İngiltere Büyükelçisi (İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott) ziyaret etti. Bunun ne anlama geldiğini siz çok iyi bilirsiniz. Konsolos değil, İngiltere Büyükelçisi. Bizim iyi niyet mektuplarımız var. Antalya'da yapamayacağımız hiçbir iş yoktur, yeter ki doğru projeleri sizlerin katkılarıyla ortaya çıkaralım. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağız. Ben sizlerin parası ile yanlış yapmadan projelerimi yapacağım" şeklinde konuştu.

KONYAALTI SANAYICI VE IS INSANLARI DERNEGI (KONYSIAD) OLAGAN TOPLANTILARININ BU AYKI KONUKLARI, ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN CUMHUR ITTIFAKI ADAYI MENDERES TUREL VE MILLET ITTIFAKI ADAYI MUHITTIN BOCEK OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KONYAALTI SANAYICI VE IS INSANLARI DERNEGI (KONYSIAD) OLAGAN TOPLANTILARININ BU AYKI KONUKLARI, ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN CUMHUR ITTIFAKI ADAYI MENDERES TUREL VE MILLET ITTIFAKI ADAYI MUHITTIN BOCEK OLDU. TUREL, KONUSMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KONYAALTI SANAYICI VE IS INSANLARI DERNEGI (KONYSIAD) OLAGAN TOPLANTILARININ BU AYKI KONUKLARI, ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN CUMHUR ITTIFAKI ADAYI MENDERES TUREL VE MILLET ITTIFAKI ADAYI MUHITTIN BOCEK OLDU. KONYSIAD BASKANI ILHAMI KAPLAN , MENDERES TUREL'E TESEKKUR PLAKETI VERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KONYAALTI SANAYICI VE IS INSANLARI DERNEGI (KONYSIAD) OLAGAN TOPLANTILARININ BU AYKI KONUKLARI, ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN CUMHUR ITTIFAKI ADAYI MENDERES TUREL VE MILLET ITTIFAKI ADAYI MUHITTIN BOCEK OLDU. BOCEK, KONUSMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KONYAALTI SANAYICI VE IS INSANLARI DERNEGI (KONYSIAD) OLAGAN TOPLANTILARININ BU AYKI KONUKLARI, ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN CUMHUR ITTIFAKI ADAYI MENDERES TUREL VE MILLET ITTIFAKI ADAYI MUHITTIN BOCEK OLDU. KONYSIAD BASKANI ILHAMI KAPLAN , MUHITTIN BOCEK'E TESEKKUR PLAKETI VERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) -

Etiketler:
 
Araç parkı cinayetinde polis memuruna 11 yıl 8 ay hapis
 
KOAH ve astım hastalarına bilgilendirme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da kaza: 1 yaralı
ANTALYA'nın Akseki ilçesinde çalışma sırasında uçuruma yuvarlanan silindirin ...
Türel, İngiliz büyükelçi ile görüşmeyi kabul etmedi mi?
İNGİLTERE'nin Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott'nin, Antalya Büyükşehir ...
Muratpaşa'da altyapı çalışmaları
MURATPAŞA Belediyesi, Kızılarık ve Konuksever mahallelerinde asfalt yenileme çalışması başlattı.
 
ATSO üyesi firmalara konut kredisi imkanı
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Ziraat Bankası arasında imzalanan ...
Ümit Uysal’dan TÜRK-İŞ’e ziyaret
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye İşçi Sendikaları ...
Antalya'da 'Sürü Yönetimi Elemanı' kursu
ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde 'Sürü Yönetimi Elemanı' kursu açıldı.
 
Antalya'da bisiklet sevenlerden İstiklal Marşı turu
ANTALYA Bisiklet Sevenler Grubu üyeleri, İstiklal Marşı'nın kabulünün ...
Moskova'da Kemer'e yoğun ilgi
RUSYA'da düzenlenen 26. MITT Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı'nda ...
Şeker tezgahı mermer, 138 yıllık mezar taşı çıktı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, yıllarca şeker tezgahı olarak kullanılan ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva