Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
20 Ocak 2018 Cumartesi - 20:29

İki başkan iki resim

Çiçek mezatına katılan Antalya Valisi Karaloğlu, belediye, kurum ve kuruluşlara 'Teneke çelenk yerine, çiçek kullanın', aşıklara 'Biraz daha fazla tüketin' çağrısı yapınca, mezata katılan iki başkanın yüzleri gülmeye başladı.

İki başkan iki resim
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TÜRKİYE'de kış mevsiminde, bahar havasında birbirinden renkli ve güzel çiçek üretiminin devam ettiği Antalya'da, Vali Münir Karaloğlu, cenaze, düğün gibi etkinliklerde metal çelenk gönderen belediye, vakıf ve derneklere, "Teneke çelenk yerine, çiçek kullanın" çağrısında bulundu.

Türkiye'nin turizm ve örtüaltı tarım sektöründeki en önemli ili konumundaki Antalya'da çok bilinmeyen kesme çiçek sektörüne dikkat çekmek amacıyla Antalya Valisi Münir Karaloğlu,  çiçek mezatına katıldı, hem de kesme çiçek üretim seralarını gezdi. Çiçek mezatına, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Süs Bitkileri ve İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Muammer Yazıcı, sektör temsilcileri ve çiçekçiler katıldı.

Osman Bağdatlıoğlu (solda) Ali Çandır (Sağda)

Türkiye'nin dört tarafından gelen çiçekçilere ürün satışı yapılan mezatta, Vali Karaloğlu da iki demet gül satın aldı. Gül, gerbera, papatya, lisyantus, lale ile çok sayıda çiçek türü ve yeşillik olarak adlandırılan bitkilerin satışı sırasında çiçekçiler, Vali Karaloğlu'ndan hastanelerdeki çiçek yasağının kaldırılması konusunda destek istedi. Çiçekçiler ayrıca belediye, vakıf ve derneklerin metal çelenk kullanımı ve bağış yönündeki kampanyalarına karşı da destek istedi.

100 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

Süs bitkileri sektöründe Türkiye'nin 100 milyon dolarlık bir ihracat potansiyeli olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, bunun yüzde 60-65'inin Antalya'dan sağlandığını söyledi. Antalya'nın turizmin yanında tarımsal faaliyetleriyle de öne çıkan bir il olduğunu kaydeden Karaloğlu, şöyle dedi:

"Fakat tarımsal faaliyetlerde bizim serada ürettiğimiz sebzemiz bilinir, Alanya-Gazipaşa'nın muzu, avokadosu bilinir, Finike'nin portakalı bilinir ama çiçeğimiz çok fazla bilinmez. Türkiye'de üretilen kesme çiçeğin yüzde 85'i Antalya ve çevresinde üretiliyor. Çok önemli bir sektör ve tarımsal faaliyet. Antalya'da en kolay büyütebileceğimiz tarımsal faaliyetin kesme çiçeklik olduğunu görüyoruz."



TENEKE ÇELENK YERİNE ÇİÇEK

Sektörün istekleri ile ilgili konuşan Vali Karaloğlu, çözüm noktasında sektörle birlikte çalışmalar yapılacağını dile getirdi. Hastanelere çiçek alım yasağıyla ilgili Sağlık Bakanlığı'nın hijyen bakımından yasaklayıcı bir hükmü yoksa çözülebileceğini anlatan Münir Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Onun ötesinde çiçeği, çiçek kullanımını teşvik edici faaliyetlerde yapmamız lazım. Çiçek kentinde arkadaşlar diyor ki haklı olarak, 'Cenazelere gidiyoruz tenekeden çelenkler olmasın, çiçek kentinde çiçek gibi çelenklerimiz olsun'. Bu gerçekten önemli, kentin ürettiğine sahip çıkması açısından da önemli. En azından Antalya buna örnek olabilir. Belki vakıf ve derneklerimiz teneke çelenkten vazgeçip, kentin ürettiğini tüketme noktasında da yardımcı olabilir. Belediyelerimiz katkı sağlar, aşıklar biraz fazla çiçek tüketirse daha çok çiçek satarız. Çiftçimizi de kutluyoruz, emek yoğun bir sektör. Bu sektörde 300 bine yakın insanının emeğinin olduğu söyleniyor."

SERADA ÇİÇEK TOPLADI

Katıldığı mezatta 100 TL'ye iki demet gül satın alan Vali Münir Karaloğlu, daha sonra bir çiftçiye ait gerbera serasını gezdi. Rengarenk gerberalar arasında üreticiyle de sohbet eden Karaloğlu, serada gerberada topladı.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)-

 
Antalyalı öğretmene iç çamaşırı davası
 
Konferansı bölen kedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gelenek kazandı
ANTALYA iş dünyasının önde gelen sivil toplum örgütlerinden Antalya Sanayici ...
ANTİAD'da görev değişimi
ANTALYA İşadamları Derneği'nin (ANTİAD) genel kurulunda, başkanlığa avukat ...
Antalya OSB'de proje pazarı
ANTALYA OSB, düzenlediği Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı Etkinliği ile ...
 
Antalyalı çiftçi kadın; Rezilliğimize bir bakın
Antalyalı kadın bir çifçti 3 yaşındaki çocuğuyla birlikte isyan ederken ...
Antalya fuarlarına 'Alım heyeti' desteği
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), 17-20 Ocak'ta yapılacak Food Product ...
Bayiler Vahap Usta'da buluştu
ANTALYA'nın Konyaaltı ilçesinde hizmet veren Vahap Usta Et Restaurant, ...
 
KONYSİAD'da 'Nerede kalmıştık?' durumu
Konyaaltı Sanayici İşadamları Derneği (KONYSİAD) 4. Olağan Genel Kurulu ...
Komünist süt geliyor
Türkiye’nin Komünist tek belediye başkanı olan Tunceli’nin Ovacık Belediye ...
Arçelik'ten Antalya'ya konsept mağaza
TÜRKİYE'nin farklı şehirlerinde 1500'den fazla mağaza zinciri bulunan ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva