TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
24 Eylül 2012 Pazartesi - 14:10

İki farklı insan ve hikayesi

İki farklı insan ve hikayesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

500 kiloluk Mayra'nın inanılmaz hikayesi
 
ABD’nin Teksas eyaletinde yaşayan 500 kilogram ağırlığındaki Mayra Rosales, polislere yeğenini öldürdüğünü itiraf ettiğinde ağırlığı yüzünden bunun akla yakın bir şey olabileceğini sanıyordu. Ancak çocuğun gerçek ölüm nedeni tespit edildiğinde genç kadının bu suçu işlemek için fazla şişman olduğu anlaşıldı ve gerçek ortaya çıktı.
 

Mayra, 2008 yılının Mart ayında gerçekleşen olayda, iki yaşındaki yeğeni Eliseo’ya bakıcılık yaparken yanlışlıkla bebeğin üzerine yuvarlandığını ve Eliseo’nun ölümüne neden olduğunu gelen polislere itiraf etti. 550 kilogram olduğu için hikayesinin inanılabilir olacağını düşünüyordu.

Ancak adli tıpta yapılan incelemeler Eliseo’nun kafasına bir darbe alarak öldüğüne işaret etti ve Mayra’nın ağırlığındaki bir insanın kolunu kaldırıp böyle bir şey yapabilme ihtimali yoktu.
 
Bu gerçeğin ortaya çıkması üzerine Mayra da olan biteni itiraf etmek zorunda kaldı. Mayra bu hikayeyi, bebek ölmeden birkaç saat önce, yemeğini yemek istemeyen ve mızmızlık eden Eliseo’ya bir saç fırçasıyla defalarca vuran kardeşi Jamie’yi korumak için uydurmuştu.
 
Çünkü Mayra ve kocası Bernie, bu olaydan birkaç ay önce tamamen Jamie’nin yanına taşınmışlardı ve şişmanlığı nedeniyle kendine bakamayan Mayra’yla Jamie ilgilenmeye başlamıştı. Bunun karşılığında Jamie de evde olmadığı zamanlarda dört çocuğunu Mayra’ya emanet ediyordu.
 
Çocuğun öldüğü gün de aynı şey oldu. Jamie evden çıkıp çocukları Mayra’yla bıraktı. Annesinin kafasına saç fırçasıyla vurduğu minik bebek bir süre sonra nefes alamamaya başladı. Mayra ambulans çağırdı. Bebek hemen hastaneye götürüldü. Bir süre sonra Jamie hastaneden arayarak Mayra’ya, “Eliseo’ya zarar verenin kim olduğunu söyleyene kadar bebeğimi görmeme izin vermiyorlar” dedi ve kardeşinden kendisi için yalan söylemesini istedi.
 
Mayra kardeşine yardım etmek ve sosyal hizmetlerin diğer çocukları alıp götürmesini önlemek için yalan söylemeyi kabul etti ve bebeği yanlışlıkla ezdiğini söyledi. Kısa bir süre sonra gözaltına alınan Mayra cinayetle suçlandı. Medyada genç kadınla ilgili bir karalama kampanyası başlatıldı.
 
Öte yandan Mayra’nın ifade verebilmesi için yeterince büyük bir mahkeme salonu bulunması, genç kadının kaldığı evin duvarları yıkılarak dışarı çıkarılması gerekti. Mayra nihayet ifade verdikten ve gerçeği açıkladıktan sonra Jamie’nin kaçmasıyla genç kadın idam cezası ihtimaliyle karşı karşıya kaldı.
 
Ancak birkaç ay sonra Jamie Teksas’a dönerek yargı karşısına çıktı ve suçunu itiraf etti. Mayra temize çıksa da yaşadığı stres, sağlığının bozulmasına neden oldu.
 
O günden beri hastanede sürekli doktor tedavisi altında olan Mayra yavaş yavaş kilo veriyor ve geleceğe umutla bakıyor. Kardeşinin hapishanede olmasının kendisini üzdüğünü belirten Mayra Jamie’nin yaptığı hataların farkına varması gerektiğini belirtiyor.
 
Dünyanın en küçük kızı
 
O dünyanın en küçük kızı. 5 yaşındaki Charlotte Garside, bir bebekten büyük değil, bir oyuncak ayından ise küçük değil. O sadece 68 santimetre uzunluğunda ve 4 kilogram ağırlığında.
 
Geçen hafta ilk kez kendi yaşıtı çocuklarla birlikte ders başı yaptı. Okula başladığı gün ona bütün sevgilerini veren ve bir de normal hayat vermek isteyen babası Scott Garside ve Emma Newman için çok gurur verici bir gün oldu
Charlotte doktorların bile bunun için henüz bir isim bulmadığı bir çeşit primordial dwarfism ile (az rastlanan büyüme geriliği, mental gerilik, mikrosefali) dünyaya geldi.
Doktorlar Charlotte’un bir yaşına gelmeden öleceğini söylemişlerdi. Annesi Emma (30) “Charlotte milyonda bir rastlanabilecek hastalıklara sahip bir bebek olmasına rağmen kolay pes edecek bir kız değildi” diyor.
Anne Emma anlatmaya devam ediyor: “Belki küçük olabilir ama tamamen özgün bir kişiliği var ve beş yaşındaki normal çocuklar ne yapmak istiyorsa onu yapmak istiyor. Onu okula gönderirken diğer çocuklar tarafından incitilebileceğini düşündük ama ona özenli davranıyorlar ve aslında düşündüğünüz kadar da kırılgan değil.'
Charlotte’un 15 yaşında Chole ve 12 yaşında Sabrina ve 8 yaşında Sophie adlı üç kız kardeşi var. En büyük ablası Chloe, “Belki oyuncak bebek gibi görünüyor olabilir ama güçlüdür. Evin etrafında koşmayı ve hava almayı çok seviyor” diyor.

Charlotte doğuduğunda sadece 900 gram ağırlığında ve 25 santimetre boyundaymış ve oyuncak bebek elbiseleri giyiyormuş.

Aslında Charlotte şu anda da yeni doğmuş bebekler için yapılan kıyafetleri giyiyor.
Bağışıklık sistemi zayıfladıkça Charlotte’un zihinsel ve fiziksel gelişimi gecikmiş. Ancak anne ve babası onun için en iyi yolun onu yine de normal eğitim sistemine dahil etmek olduğunu düşünüyor.
Emma, “Bilinmeyen çok şey var. Charlotte bizi doktorların söylediğinden uzun yaşayarak şaşırttı. Bu kadar yaşayabileceğini bilmiyorduk. Mücadelesine devam ediyor ve gelecek yılların bize getireceklerini görmek için sabırsızlanıyorum” diyor.
 
 
 
 

 
Sera-Bir modern sera maliyetini yarıya indirdi
 
Neşet Ertaş hayatını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yasemin 9 Kasım 2015 Pazartesi 19:16

İşime çok yarada teşekürler

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çin’de bir bu yapılmamıştı
Çin’in Nanjing kentindeki bir hastane, sperm bağışı yapmak isteyenlerin ...
Yumurtadan sanat çıktı
ABD'nin Washington yakınlarında yaşayan bir sanatçının oya gibi işlediği ...
Ada havasına alışamadı
Manchester City'nin yeni transferi Javi Garcia'nın sevgilisi, İngiltere'ye ...
 
Tiffany'i annesi soydu
Modellik yapan Tiffany, Playboy'dan teklif gelince önce biraz korktu ancak...
Churchill, Menderes için merhamet dilemiş
Darbe Araştırma Komisyonu'na İngiliz arşivinden gelen belgeler arasında ...
Putin, Rusya'yı yatağa soktu
Action Man muradına erdi... 'Çoğalmamız lazım' diyerek '3+' çocuk önerisi ...
 
Okulda 'kremalı' skandal!
Polonya'daki bir okulun internet sitesine yüklenen fotoğraflar ortalığı karıştırdı.
Ölen kocası babası çıktı
ABD’de yaşayan Valerie Spruill, eşinin ölümünden sonra yaptırdığı DNA ...
Clara küvete girdi
Arjantinli model Clara CostA, ünlü dergi Paparazzo için soyunup küvete girdi.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva