'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
20 Şubat 2019 Çarşamba - 09:36

İki kardeş aynı hastalığın pençesinde

İZMİR'de tedavi gören kemik iliği yetmezliği 'fankoni aplastik anemi' hastası Seçkin Taşdemir (13) 5 yıldır yaşama tutunabilmek için uygun ilik bekliyor. Elleri dört parmaklı doğan kız kardeşi Neslihan (6) da aynı hastalıkla mücadele ediyor.

İki kardeş aynı hastalığın pençesinde
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Uygun iliğin bulunması için duyarlı vatandaşlara seslenen Seçkin, "Arkadaşlarım gibi koşmak istiyorum, askere gitmek istiyorum, polis olmak istiyorum, yaşamak istiyorum" dedi.

Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde yaşayan Birgül (30)- Metin Taşdemir (32) çiftinin çocukları Seçkin ile Neslihan, kemik iliği yetmezliği olarak bilinen 'fankoni aplastik anemi' hastalığıyla mücadele ediyor. Yaklaşık 5 yıl önce Seçkin Taşdemir'in sünnetinde yapılan kan tahlili sonucunda fankoni aplastik anemi hastası olduğunun fark edilmesi üzerine, doğduğu andan itibaren her iki elinde de dört parmağı bulunan kız kardeşinin de aynı hastalığın belirtilerini taşıdığı anlaşıldı. İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde tedavisine başlanan Seçkin'e ilik nakli yapılması gerektiği bildirildi, ancak aile yakınlarından alınan doku örnekleri uyuşmadı. 5 yıldır uygun iliği bekleyen küçük çocuğun durumu gittikçe kötüleşiyor ve yaşama tutunmak için ilik arayışı sürüyor.

Uygun iliğin bulunması için duyarlı vatandaşlara seslenen Seçkin, "Enfeksiyon riskim olduğu için çok sık dışarı çıkamıyorum. Arkadaşlarım gibi koşmak istiyorum, askere gitmek istiyorum, polis olmak istiyorum, yaşamak istiyorum" dedi.

Anne Birgül Taşdemir ise "5 yıldır ilik arayışımız sürüyor, çaresizce bekliyoruz. Oğlum da perişan, çok üzülüyor. Anne benim iliğim bulunamayacak, ben öleceğim diyor" diye konuştu. Aynı hastalıkla mücadele eden kız kardeşi Neslihan için ise şimdilik ilik arayışı söz konusu olmasa da, tedavisi devam ediyor.

'İKİSİNİN DE İLİKLERİ KAN ÜRETMİYOR'

Seçkin'in hastalığının sünnetinde kan tahlilleri sırasında ortaya çıktığını belirten anne Birgül Taşdemir, "Seçkin'in sünnette kan değerleri düşük çıktı, beyin kanaması geçirebileceğini söylediler. Ambulansla Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi ve burada fankoni aplastik anemi hastası olduğunu öğrendik. Bir süre kan üretimi için hap kullandı, doktorlar ilik nakli olması gerektiğini söyledi. Tam 5 yıldır uygun ilik bulunamadı, çaresizce bekliyoruz. Sürekli hastaneye geliyoruz, burada Seçkin'e kan veriliyor. Kardeşinin henüz ilik bekleyip beklemeyeceği belli değil. İkisinin de ilikleri kan üretmiyor. Kızımın doğduğunda her iki elinde de baş parmakları yoktu, bu hastalığın ilk belirtisiymiş. Seçkin'in durumu giderek kötüleşiyor bir an önce iliğin bulunmasını istiyorum. Okula 3 gün gidiyor, 5 gün gidemiyor. Onun da arkadaşlarıyla birlikte okula gitmesini, oynamasını istiyorum. Çok üzülüyor" dedi.

IZMIR'DE TEDAVI GOREN KEMIK ILIGI YETMEZLIGI 'FANKONI APLASTIK ANEMI' HASTASI SECKIN TASDEMIR 5 YILDIR YASAMA TUTUNABILMEK ICIN UYGUN ILIK BEKLIYOR. DORT PARMAKLI DOGAN KIZ KARDESI NESLIHAN DA, AYNI HASTALIKLA MUCADELE EDIYOR. UYGUN ILIGIN BULUNMASI ICIN DUYARLI VATANDASLARA SESLENEN VE DURUMU GITGIDE KOTULESEN SECKIN TASDEMIR, "ARKADASLARIM GIBI KOSMAK ISTIYORUM, ASKERE GITMEK ISTIYORUM, POLIS OLMAK ISTIYORUM, YASAMAK ISTIYORUM" DEDI. FOTOGRAFTA SECKIN TASDEMIR, KARDESI NESLIHAN VE ANNESI BIRGUL ILE BIRLIKTE. (FOTO: HANDE NAYMAN / IZMIR DHA)

IZMIR'DE TEDAVI GOREN KEMIK ILIGI YETMEZLIGI 'FANKONI APLASTIK ANEMI' HASTASI SECKIN TASDEMIR (SOLDA) 5 YILDIR YASAMA TUTUNABILMEK ICIN UYGUN ILIK BEKLIYOR. DORT PARMAKLI DOGAN KIZ KARDESI NESLIHAN (SAGDA) DA, AYNI HASTALIKLA MUCADELE EDIYOR. UYGUN ILIGIN BULUNMASI ICIN DUYARLI VATANDASLARA SESLENEN VE DURUMU GITGIDE KOTULESEN SECKIN TASDEMIR, "ARKADASLARIM GIBI KOSMAK ISTIYORUM, ASKERE GITMEK ISTIYORUM, POLIS OLMAK ISTIYORUM, YASAMAK ISTIYORUM" DEDI. (FOTO: HANDE NAYMAN / IZMIR DHA)

IZMIR'DE TEDAVI GOREN KEMIK ILIGI YETMEZLIGI 'FANKONI APLASTIK ANEMI' HASTASI SECKIN TASDEMIR (SOLDA) 5 YILDIR YASAMA TUTUNABILMEK ICIN UYGUN ILIK BEKLIYOR. DORT PARMAKLI DOGAN KIZ KARDESI NESLIHAN (SAGDA) DA, AYNI HASTALIKLA MUCADELE EDIYOR. UYGUN ILIGIN BULUNMASI ICIN DUYARLI VATANDASLARA SESLENEN VE DURUMU GITGIDE KOTULESEN SECKIN TASDEMIR, "ARKADASLARIM GIBI KOSMAK ISTIYORUM, ASKERE GITMEK ISTIYORUM, POLIS OLMAK ISTIYORUM, YASAMAK ISTIYORUM" DEDI. (FOTO: HANDE NAYMAN / IZMIR DHA)

IZMIR'DE TEDAVI GOREN KEMIK ILIGI YETMEZLIGI 'FANKONI APLASTIK ANEMI' HASTASI SECKIN TASDEMIR (SAGDA) 5 YILDIR YASAMA TUTUNABILMEK ICIN UYGUN ILIK BEKLIYOR. DORT PARMAKLI DOGAN KIZ KARDESI NESLIHAN (SOLDA) DA, AYNI HASTALIKLA MUCADELE EDIYOR. UYGUN ILIGIN BULUNMASI ICIN DUYARLI VATANDASLARA SESLENEN VE DURUMU GITGIDE KOTULESEN SECKIN TASDEMIR, "ARKADASLARIM GIBI KOSMAK ISTIYORUM, ASKERE GITMEK ISTIYORUM, POLIS OLMAK ISTIYORUM, YASAMAK ISTIYORUM" DEDI. (FOTO: HANDE NAYMAN / IZMIR DHA)

IZMIR'DE TEDAVI GOREN KEMIK ILIGI YETMEZLIGI 'FANKONI APLASTIK ANEMI' HASTASI SECKIN TASDEMIR (FOTOGRAFTA) 5 YILDIR YASAMA TUTUNABILMEK ICIN UYGUN ILIK BEKLIYOR. DORT PARMAKLI DOGAN KIZ KARDESI NESLIHAN DA, AYNI HASTALIKLA MUCADELE EDIYOR. UYGUN ILIGIN BULUNMASI ICIN DUYARLI VATANDASLARA SESLENEN VE DURUMU GITGIDE KOTULESEN SECKIN TASDEMIR, "ARKADASLARIM GIBI KOSMAK ISTIYORUM, ASKERE GITMEK ISTIYORUM, POLIS OLMAK ISTIYORUM, YASAMAK ISTIYORUM" DEDI. (FOTO: HANDE NAYMAN / IZMIR DHA)

Hande NAYMAN/İZMİR, (DHA)
 

 

Etiketler:
 
Ferit Şahenk'ten yeni bir satış daha gündemde...
 
Evden kaçan 2 kız, bileklerini keserken bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kablo hırsızlarına operasyon: 5 gözaltı
KONYA'nın Meram ilçesinde jandarma, telefon hattındaki kablo hırsızlığı ...
Kontrolden çıkan kamyon devrilince durdu
MERSİN’in Tarsus ilçesinde bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkan kamyonun ...
Baraj kapakları açıldı, köprü su altında kaldı
BALIKESİR’in Manyas ilçesind, baraj kapaklarının açılması nedeniyle Kocaçay ...
 
Kütahya’da yol çöktü
KÜTAHYA'da Emet-Tavşanlı karayolunun Günlüce köyü mevkiinde göçük meydana ...
Göreni şaşkına çeviren hareket
BAŞAKŞEHİR'de seyir halindeyken motosikletinin üzerine çıkan sürücü göreni şaşkına çevirdi.
Ankara'da silahlı kavga: 2 yaralı
ANKARA'da, alacak- verecek meselesi yüzünden çıkan silahlı kavgada, 2 kişi yaralandı.
 
Yolcu dolu minibüste silahlı dehşet
KÜÇÜKÇEKMECE'de yolcu dolu minibüse ateş açan saldırganlara araçta bulunan ...
Konut mağdurları maket evleri yaktı
ÇEŞİTLİ inşaat firmalarının evlerini süresinde teslim etmediğini belirten bir ...
Sokak ortasında eşini öldüren koca adliyede
ANKARA'nın Mamak ilçesinde, hakkında uzaklaştırma kararı aldırıp, annesinin ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva