Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
12 Haziran 2018 Salı - 10:56

İki kez yanan Dilara pes etmedi, şampiyonluk sevinci yaşadı

ANTALYA'da, 4 yaşındayken kardeşinin oynadığı çakmaktan çıkan yangında elbisesi tutuşup, belinden boynuna kadar yanan, 6 yaşında ise başına kaynar su dökülmesi sonucu yüzünün sol tarafında yanık oluşan Dilara Sultan Arpacı (16), yaşadığı tüm acıyı dövüş sporlarındaki şampiyonluklarıyla aştı.

İki kez yanan Dilara pes etmedi, şampiyonluk sevinci yaşadı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kemer ilçesinde yaşayan Dilara Sultan Arpacı, 4 yaşında, akşam evde ailesiyle yıldız kaymasını izlemek için beklerken, ikiz kardeşinin oynadığı çakmaktan çıkan yangında elbisesi tutuşunca vücudunun büyük bölümü yandı. Rus anne ile Türk babanın çocuğu Dilara'nın, 6 yaşındayken de ocaktaki tencerenin devrilmesi sonucu dökülen kaynar suyla yüzünün sol bölümünde yanık oluştu. Dilara, yüzünün ve belinin üst kısmındaki yanık nedeniyle 7 yaşına kadar 18 ameliyat geçirdi. Bacaklarından alınan deri, Dilara'nın vücudunun değişik bölümlerine nakledildi. Yanık izleri nedeniyle çocukluğunda dışarı çıkmak istemeyen Dilara, eğitim çağına geldiğinde, okulda arkadaşlarının kendisiyle dalga geçmelerinin üzüntüsünü yaşadı. Bu nedenle hırçınlaşıp, saldırganlaşan Dilara'yı, annesi sosyalleşmesi ve sporla ilgilenmesi için kick boksa yönlendirdi.

ACILARINI SPORLA UNUTTU

Dilara Sultan Arpacı, kick boks eğitiminin 10'uncu ayında katıldığı ilk Türkiye Şampiyonası'nda, 10 yaşındayken altın madalya kazandı. Aynı yıl kanser nedeniyle babası kaybeden Dilara, spora zorunlu ara verdi. Çok sevdiği babasını yitirmesi ve vücudundaki yanık izleri nedeniyle zor bir çocukluk dönemi geçiren Dilara, annesinin isteği üzerine 12 yaşında yeniden spora başladı. Dilara, aynı yıl katıldığı şampiyonada 'Türkiye Kick Boks Şampiyonu' unvanının yeniden sahibi oldu. Katıldığı ulusal şampiyonalarda 3 yıl boyunca farklı dereceler elde eden Dilara, geçen yıl dövüş sporları arasında sert vuruş mücadeleleriyle bilinen muay thai'ye başladı.

HEDEFİ AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Muay thai'yi karakterine daha uygun olması nedeniyle tercih ettiğini belirten Dilara Sultan Arpacı, haftanın 5 günü Antalya Spor Salonu'nda antrenörü Yasin Urlu gözetiminde çalışıyor. Kasım ayında Antalya'da düzenlenecek Muay Thai Avrupa Kupası'na katılmaya hazırlanan Dilara, "Muay Thai Avrupa Kupası'nda altın madalyanın sahibi olmak istiyorum. Avrupa şampiyonu olursam milli takımla Dünya Gençler Muay Thai Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacağım. Önce Avrupa ardından dünya şampiyonu olarak ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Olimpiyat hayalim var. Muay thai olimpik branş olarak tanındı; ancak henüz olimpiyattaki yarış programına dahil edilmedi. Olimpiyata katılmayı çok istiyorum" dedi.

YANIK İZLERİNİN ÇEKİNGENLİĞİNİ SPORTİF BAŞARIYLA AŞTI

Vücudundaki yanık izleri nedeniyle küçüklüğünde dışarı çıkmaya çekindiğini, arkadaşlarıyla oynarken, dalga geçilmesi nedeniyle zor bir çocukluk dönemi yaşadığını anlatan Dilara Sultan Arpacı, spora başladıktan sonra kazandığı madalyaların, özgüvenini artırdığını belirterek, "Muay thai sporunu daha çok seviyorum. Daha hırçın bir spor. Yaralarım, spor yapmama engel değil" dedi.

Dışarı çıktığında yanık izleri nedeniyle insanların kendisine acır gibi bakışından rahatsız olduğunu dile getiren Dilara, bu bakışın, kazanacağı madalyalarla değişeceğine inandığını söyledi. Bu bakış açısının ringe çıktığında kendisini hırslandırdığını ve tepkisini sporuyla anlatmayı tercih ettiğini vurgulayan Dilara, "İnsanların bana yanık izlerimden dolayı farklı, acır gibi bakışının sporuma da yansıması oluyor. Acıma duygusu gibi bakışlar beni rahatsız ediyor ve beni daha hırslandırıyor. Bu hırsımla dünya şampiyonu olacağıma inanıyorum. Kazandığım madalyalarla motive oluyorum. Muay thai sporuyla kendimi buluyorum. Avrupa ve dünya şampiyonasında kazanacağım altın madalyayla herkes gurur duyacak" diye konuştu.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) -

 
Manavgat'ta atlı jandarma timi görev başında
 
Antalya'da 21 kilo 360 gram eroin ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akseki Dağ Koşusu yapıldı
Antalya'nın Akseki ilçesinde bu yıl 11'incisi düzenlenen Aroma Akseki Dağ Koşusu yapıldı.
Bülent Korkmaz Antalyaspor'da
Spor Toto Süper Lig takımlarından Antalyaspor, teknik direktör Bülent Korkmaz ile anlaştı
Avrupa şampiyonu Ayşin'in gözü yüksekte
ANTALYA'da, tekvando antrenörü babasının yönlendirmesiyle küçük yaşta ...
 
Ünlü teknik direktör yaşamını yitirdi
İZMİR'in Türk futboluna kazandırdığı ünlü teknik direktörlerden Ümit Kayıhan, ...
Antalyasporlu Nazlıcan, milli takımda
ANTALYASPOR Kadın Sutopu takımı oyuncusu Nazlıcan Uysal, milli takım kadrosuna seçildi. 
Cihan Bulut; Borcu yönetmeye çalışıyoruz
ANTALYASPOR Başkanı Cihan Bulut, kulübün ana para 200 milyon lira borcu ...
 
Bedava tatil için başladı, Türkiye şampiyonu oldu
ANTALYA'da, 5 yıl önce üniversite mezuniyeti sonrası tatile gitme düşüncesiyle ...
Antalyaspor, o teknik adamla prensipte anlaştı
Antalyaspor, teknik direktör Erol Bulut ile prensipte anlaştı. Antalya'ya ...
Eski hakem toprağa verildi
ANTALYA'da, evinde yaşamını yitiren eski hakem Ali Güllüpınar (78) toprağa verildi.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva