37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
20 Aralık 2019 Cuma - 15:24

İki ölümlü kazanın sanığı serbest kalınca adliye koridoru karıştı

ANTALYA'da trafik kazasında iki kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 6 yıl 8 ay hapse mahkum edilen Elçin Özyurt, Bölge Adliye Mahkemesi'nce cezası düşürülüp tahliye edilince, ölenlerin yakınları karara tepki gösterdi. Aileler ile sanık avukatları arasında adliye koridorunda arbede yaşandı.

İki ölümlü kazanın sanığı serbest kalınca adliye koridoru karıştı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kaza, 16 Şubat günü, Konyaaltı ilçesi Öğretmenevleri Mahallesi Anadolu Caddesi ile 913 Sokak'ın kesiştiği noktada meydana geldi. Ahmet Turan Çelik (22) yönetimindeki 34 GS 6988 plakalı motosiklet ile Elçin Özyurt yönetimindeki 07 ACP 82 plakalı hafif ticari araç çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü Çelik ile arkasında oturan, Falez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Muhammet Açıkgöz (17) yaralandı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralılar, bir gün sonra yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan Elçin Özyurt, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TUTUKLU YARGILAMA KARARI

Yürütülen soruşturmanın ardından Antalya Cumhuriyet Savcılığı'nca Elçin Özyurt hakkında, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianameyi kabul eden Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, Özyurt'un, olayda 'asli kusurlu' olduğuna dair bilirkişi raporu bulunduğu gerekçesiyle kazadan 41 gün sonra tutuklu yargılanmasına karar verdi. Bunun üzerine Özyurt, tutuklandı.

Mahkeme dava sonunda Elçin Özyurt'u, üzerine atılı taksirle iki kişinin ölümüne asli kusurlu olarak sebebiyet verme eylemi nedeniyle önce 8 yıl hapis cezasına mahkûm etti. Mahkeme, sanığın son duruşma beyan ve dilekçesinde üzüntü ve pişmanlığını dile getirmesini, duruşmalardaki hal ve tavırlarını, lehine indirim nedeni kabul ederek, cezasını 6 yıl 8 aya indirdi.

DAVA BAM'A TAŞINDI

Taraf avukatları davayı Antalya Bölge Adliye Mahkemesi'ne (BAM) taşıdı. 11. Ceza Dairesi'nde bugün görülen duruşmaya, tutuklu sanık Elçin Özyurt, hayatını kaybeden iki gencin yakınları ve taraf avukatları katıldı. Sanık Özyurt, böyle bir kazanın yaşanmasını istemediğini ve ailenin acısını yüreğinde hissettiğini savundu. Her şeyin bir anda olduğu ağlayarak anlatan Özyurt, "Aileden af diliyorum. Gerçekten durumu kurtarmak imkanım olsaydı kurtarırdım. Tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

Kazada hayatını kaybeden Ahmet Turan Çelik'in babası Mehmet Çelik, sanığın acılarını paylaştığına inanmadığını söyledi. Ölen Muhammet Açıkgöz'ün annesi Sultan Açıkgöz de sanıktan şikayetçi olduğunu, iki evladını birden mezara verdiğini söyledi. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Açıkgöz, "Biz evlatlarımızı göremiyoruz. Fotoğrafları ile yaşıyoruz, elbiselerini kokluyoruz. Sanık evladını görebilecek ama biz bir daha çocuklarımızı göremeyeceğiz" diyerek gözyaşı döktü.

TAHLİYE KARARI SONRASI ORTALIK KARIŞTI

11. Ceza Dairesi, Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanığa verdiği 6 yıl 8 ay hapis cezasını bozarak, cezayı 5 yıla düşürdü. Mahkeme, sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi. Tahliye kararına, ölenlerin yakınları büyük tepki gösterdi. İki kişinin ölümüne neden olan bir kişinin 9 aylık tutukluluktan sonra serbest kalmasını içlerine sindiremediklerini söyleyen aileler ile sanık avukatları arasında adliye koridorunda arbede yaşandı. Araya giren polisler, avukatları adliyeden çıkardı. Anne Sultan Açıkgöz, “Oğlumu istiyorum. Bana oğlumu verin" feryadının ardından baygınlık geçirdi. Kadına, adliye personeli müdahale etti. Polis, adliye dışında da olay çıkmaması için güvenlik önlemi aldı.

ANTALYA'DA TRAFIK KAZASINDA AHMET TURAN CELIK (FOTODAKI) VE MUHAMMET ACIKGOZUN OLUMUNE NEDEN OLDUGU GEREKCESIYLE 6 YIL 8 AY HAPSE MAHKUM EDILEN ELCIN OZYURT, BOLGE ADLIYE MAHKEMESI'NCE CEZASI DUSURULUP TAHLIYE EDILINCE, OLENLERIN YAKINLARI KARARA TEPKI GOSTERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA TRAFIK KAZASINDA AHMET TURAN CELIK VE MUHAMMET ACIKGOZUN (FOTODAKI) OLUMUNE NEDEN OLDUGU GEREKCESIYLE 6 YIL 8 AY HAPSE MAHKUM EDILEN ELCIN OZYURT, BOLGE ADLIYE MAHKEMESI'NCE CEZASI DUSURULUP TAHLIYE EDILINCE, OLENLERIN YAKINLARI KARARA TEPKI GOSTERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
9 yaşındaki Zeynep'in organları umut oldu
 
Her katı farklı döneme ait
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sevilay 20 Aralık 2019 Cuma 16:30

Gecen yıl bende aynı şekilde bir bayanın hatası yüzünden 17 yaşında oğlumu kaybettim.Acım tarifsiz.Meleğimi çok ama çok özledim.Her günümde daha çekilmez nefes alıyorum.Dünya çekilmez .Usuldende olsa aileye sabırlar diliyorum....Yaşayan bilir...Ateş düştüğü yeri yakıyormuş...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İrem Su'nun annesinden sanığın cezasının düşürülmesine tepki
ANTALYA Bölge Adliye Mahkemesi, Burdur'da üniversite öğrencisi İrem Su ...
Çiftçilerden sulama ücretlerinde indirim talebi
SULAMA Birlikleri, DSİ Bölge Müdürlüğü ve Serik Belediyesi, su kullanım ...
Yeni yıl çarşısı açılıyor
MURATPAŞA Belediyesi Adalya Vakfı'nın, tüm gelirini öğrenci bursları ve ...
 
Kırcami'de tarihi süreç
MURATPAŞA Belediyesi, 30 yılı aşkın süredir imar ve buna bağlı mülkiyet ...
Kaçak ve sahte alkol uyarısı
ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, ...
Antalya için uyarı! O iki saate dikkat
ANTALYA'yı 2 gündür etkisine alan sis, kentte nefes almayı güçleştirdi. ...
 
Yılbaşı sepetleri vitrine çıktı
ANTALYA'da yılbaşı hazırlıkları sürüyor. Esnaf vitrinlerini yılbaşı mesajları ...
ES26DER'den Aslanlar İlkokulu'na yardım eli
Eskişehirliler Sosyal Kültürel ve Yardımlaşma Derneği (ES26DER) Yönetimi ...
BAKA Yönetimi, Burdur'da toplandı
BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu'nun 2019'un son olağan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva