Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
9 Eylül 2019 Pazartesi - 16:29

İkinci el aldığı otomobil arıza yapan sürücü için emsal karar

İZMİR'de yaşayan Erkan Şentabaklar, Sakarya'dan 52 bin 500 lira vererek aldığı 2'nci el otomobilin İzmir'e dönerken motor arızası yapması sonucu zarara uğradığı gerekçesiyle açtığı davayı kazandı.

İkinci el aldığı otomobil arıza yapan sürücü için emsal karar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İzmir'de yaşayan Erkan Şentabaklar, internet üzerinden beğendiği bir otomobili almak için Sakarya'nın Akyazı ilçesine gitti. Aracı beğenen ve 52 bin 500 lira ödeyerek alan Şentabaklar, İzmir'e dönmek için yola çıktı. Balıkesir'e geldiğinde yeni alınan otomobil arıza yaptı. Çekici vasıtasıyla aracını tamire götüren Şentabaklar, 'motorun yatak sarması' arızası yaptığını ve aracı almadan bu kusuruyla ilgili işlem gördüğünü öğrendi. Aracının tamiri için 37 bin lira istenmesinin ardından Şentabaklar, aracı kişiden bu paranın karşılanmasını istedi. Satıcının olumsuz cevap vermesi üzerine konu yargıya taşındı. Akyazı Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, bilirkişi raporunda araç alım satım işiyle uğraşan davalının araçtaki arızayı tespit edebileceği, motordaki arızanın kullanıcı kaynaklı olmadığı belirtildi. Bunun üzerine mahkeme, aracın ayıbından satıcının sorumlu olduğu gerekçesiyle satan kişinin Şentabaklar'dan aldığı 52 bin 500 liranın iadesine karar verdi. Mahkeme ayrıca, Şentabaklar'ın aracın bozulmasından sonraki süreçte, çekici ve yol masraflarının davalıdan tahsil edilmesine hükmetti.

'EMSAL KARAR'

Şentabaklar'ın avukatı Mehmet Bülent Ötkün, mahkemenin verdiği kararın araç alım satımında mağdur olan vatandaşlar için emsal niteliğinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Müvekkilim internet üzerinden araç alım satımı yapan bir siteden beğendiği aracı Sakarya'ya giderek 52 bin 500 lira karşılığında almıştır. Dönüşe geçtiğinde araç 'motor yatak sarması' arızası nedeniyle yolda kalmıştır. Çekici vasıtasıyla İzmir'e gelmiş ve aracı tamire götürdüğünde aracın motorunun daha önceden bu arıza nedeniyle işlem gördüğünü öğrenmiş ve satıcıdan tamir parası istemiştir. Olumsuz cevap vermesi üzerine konuyu yargıya taşımıştır. Mahkeme tarafından hazırlatılan bilirkişi raporlarına göre araçta gizli ayıp olduğu ve bu gizli ayıbın alıcı tarafından basit bir incelemeyle bilemeyeceği ancak satıcının ise bunu bilebileceği belirtilmiştir. Mahkeme de bu doğrultuda verdiği kararda hem alım bedeli 52 bin 500 liranın hem de müvekkilimizin harcadığı yol ve çekici parasının geri iadesine karar vermiştir. Yeni tüketici kanuna göre artık ikinci el araçlarda bu kanunun içine dahil edilmiştir. Mağdur olan alıcılar artık bu kanundan faydalanabilmektedir. Ayrıca satış esnasında noter huzurundaki satış bedeli ile ödediği bedelin aynı olmasına dikkat etmeleri gerekir. Çünkü müvekkilimiz aracını aldığında satıcı noter satışında aracın satış bedelini 42 bin 500 lira olarak göstermiştir. Ancak satış bedeli 52 bin 500 lira ödediği dekontla belgelediği için aradaki farkı da almıştır."

IZMIR'DE YASAYAN ERKAN SENTABAKLAR, SAKARYA'DAN 52 BIN 500 LIRA VEREREK ALDIGI 2'NCI EL OTOMOBILIN IZMIR'E DONERKEN MOTOR ARIZASI YAPMASI SONUCU ZARARA UGRADIGI GEREKCESIYLE ACTIGI DAVAYI KAZANDI. MAHKEME, ARACI SATAN SATICININ ARACIN AYIBINDAN SORUMLU OLDUGU GEREKCESIYLE SENTABAKLAR'A PARASININ IADESINE KARAR VERDI. (FOTO: MEHMET CANDAN / IZMIR DHA)

IZMIR'DE YASAYAN ERKAN SENTABAKLAR, SAKARYA'DAN 52 BIN 500 LIRA VEREREK ALDIGI 2'NCI EL OTOMOBILIN IZMIR'E DONERKEN MOTOR ARIZASI YAPMASI SONUCU ZARARA UGRADIGI GEREKCESIYLE ACTIGI DAVAYI KAZANDI. MAHKEME, ARACI SATAN SATICININ ARACIN AYIBINDAN SORUMLU OLDUGU GEREKCESIYLE SENTABAKLAR'A PARASININ IADESINE KARAR VERDI. SENTABAKLAR'IN AVUKATI MEHMET BULENT OTKUN (FOTOGRAFTA), MAHKEMENIN VERDIGI KARARIN ARAC ALIM SATIMINDA MAGDUR OLAN VATANDASLAR ICIN EMSAL NITELIGINDE OLDUGUNU BELIRTTI. (FOTO: MEHMET CANDAN / IZMIR DHA)

Mehmet CANDAN/İZMİR, (DHA)

Etiketler:
 
Senet çetesinin iş yeri sahibine silahlı saldırı anları
 
Belediye başkanının evine silahlı saldırıya 3 tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Senet çetesinin iş yeri sahibine silahlı saldırı anları
İSTANBUL'da düzenlenen operasyonda, bir tekel bayisi işleten 2 kişiye ...
Binlerce kişi, Kerbela'da ölenleri andı
İSTANBUL Halkalı'da, Muharrem ayının 9'uncu gecesi olan Tasua Gecesi'nde düzenlenen ...
Eşini öldüren doktor: Haberler psikolojimi bozuyor
DİYARBAKIR'da, 19 Mayıs günü boşanma aşamasındaki avukat eşi Müzeyyen ...
 
Minibüs TIR'a çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
SAKARYA'nın Hendek ilçesinde, TEM yolunda minibüsün TIR'a arkadan çarpması ...
Müzik kavgası; damat karakola, gelin hastaneye gitti
MUĞLA'da bir çiftin düğününde iki aile arasında müzik nedeniyle çıkan ...
Alın size, 'Bu İstanbul'da yaşanmaz' dedirten bir haber daha...
MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın ilkokula başlama yaşını bu yıldan itibaren ...
 
Konya'ya şehit ateşi düştü
Ağır yaralanıp, hastanede şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Yasin Sarı'nın ...
Emniyet Müdürü'nün eşi öldü, kendisi ve 2 çocuğu ağır yaralandı
HATAY İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk'ün kullandığı, içinde eşi Zuhal ...
Üzerine yük asansörü düşen işçi öldü
ŞANLIURFA'da çalıştığı fabrikada üzerine yük asansörü düşen Halaf Sağır ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva