Özel bireylere destek sergisi
Özel bireylere destek sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
2 Mayıs 2023 Salı - 12:11

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt

CUMHURBAŞKANLIĞI İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen İstanbul Güvenlik Forumu'nda konuşan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Dedikoduya, iftiraya, yalana bu derece teşne bir muhalefet anlayışını, demokrasimiz için büyük bir kayıp olarak telakki ediyoruz" dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun dan Kılıçdaroğlu na yanıt
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen İstanbul Güvenlik Forumu (İGF) başladı. Beşiktaş'taki bir otelde düzenlenen forumun açılışını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptı. Foruma, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da canlı bağlantı ile katıldı.  İki gün sürecek ve 14 ayrı etkinliğin yapılacağı forumda, bölgesel ve küresel seviyedeki güvenlik tehditleri ve çözüm önerilerinin ele alınması hedefleniyor.  Forumun açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kendisini hedef alarak sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi. Altun, dün gece CHP Genel Başkanı'nın yalan siyasetinin sınır tanımazlığına bir kez daha şahitlik ettiklerini söyledi.  

"DEZENFORMASYON DEMOKRASİLER İÇİN DE TEHDİTTİR" 

Altun, "Devletler, toplumlar ve bireyler mutlaka bilinçlenmeli ve karşı karşıya kaldığı güvenlik risk ve tedbirlerine karşı tedbirler almalıdır. Dezenformasyon hiç kuşkusuz demokrasiler için de bir tehdittir. Dünyanın neresinde olursa olsun dezenformasyon süreçleri sistematik bir şekilde yürütülen yalan süreçleridir ve demokrasiler için büyük bir risktir, büyük bir tehdittir. Bu nedenle demokratik ortamın dezenformasyondan arındırılması, hakkaniyetli, güvenli ve temiz bir iletişim ortamının test edilmesi için hep birlikte güçlü bir şekilde mücadele etmeliyiz" diye konuştu.  

"YALAN SİYASETİNİN SINIR TANIMAZLIĞINA BİR KEZ DAHA ŞAHİTLİK ETTİK" 

Altun, "Yalanı alışkanlık haline getirmiş, yalan siyasetini kurumsallaştırmış olanlar bu alışkanlıklarından, huy haline gelmiş bu alışkanlıklarından kolay vazgeçmeyeceklerdir. Dün gece CHP Genel Başkanının yalan siyasetinin sınır tanımazlığına bir kere daha şahitlik ettik. CHP Genel Başkanının benimle birlikte Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığındaki çalışma arkadaşlarıma iftiralar içeren paylaşımı, kendisinin siyasi çaresizliğinin olduğu kadar çevresindeki sözüm ona profesyonellerin de strateji yoksunluğunun somut bir göstergesi olmuştur. Ülke dışından hizmet aldığı ajans tarafından yazılan tezvirat dolu bir tweet'le kamu görevlilerinin hedef gösterilmesini, tehdit edilmesini asla kabul etmiyoruz. Asla yılmıyoruz, asla geri adım atmıyoruz. Dedikoduya, iftiraya, yalana bu derece teşne bir muhalefet anlayışını, demokrasimiz için büyük bir kayıp olarak telakki ediyoruz. Şunu çok açık ve net bir şekilde biliyoruz. Demokrasinin en büyük düşmanı dezenformasyonla mücadeleyi kurumsal önceliklerinden biri haline getiren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan ancak ve ancak dezenformasyonu alışkanlık haline getirenler, dezenformasyonu ana siyaset malzemesi haline getirenler rahatsız olabilir. Hakikat ve temiz iletişim için yürüttüğümüz çalışmalardan sadece ve sadece trol ağları ve köleleştirilmiş hesaplarla sosyal medyayı manipüle etmeye çalışanlar rahatsız olurlar. Bu tür kirli stratejileri uygulayanlar rahatsız olurlar, onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Biz işimize bakıyoruz. Milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz" dedi. 

"DEZENFORMASYONU MİLLİ GÜVENLİK TEHDİDİ OLARAK GÖRÜYORUZ" 

İletişim Başkanı Altun, "Biz bu karalamalara, iftiralara, yalanlara aldırış etmeden Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılının aynı zamanda iletişimin yüzyılı olması için gayret göstermeyi sürdüreceğiz. Sistematik yalanla, dezenformasyonla mücadele, bizim Türkiye olarak yürüttüğümüz hakikat mücadelemizin bir parçasıdır. Biz dezenformasyonun bir milli güvenlik tehdidi, dezenformasyonla mücadeleyi de bir milli güvenlik meselesi olarak görüyoruz. Bu konuda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda tüm kurum ve kuruluşlarımızın katkı verdiği bir dezenformasyonla mücadele kapasitesi oluşturduk. Ülkemizin 6Şubat'ta yaşadığı depremler sonrasında afet yönetim sürecinin bir boyutunu da ortaya atılan dezenformasyonla mücadelenin oluşturduğunu da ifade etmek isterim. Dijital çağ, iletişim kanallarında yarattığı dönüşüme benzer şekilde savunma ve saldırılarda kullanılan araçların niteliğini de dönüştürmüş durumdadır. Otonom silahlar gibi muharebe sahasının yeni aktörleri geleceğin güvenlik ortamının belirleyici unsurları haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

CUMHURBASKANLIGI ILETISIM BASKANLIGI TARAFINDAN DUZENLENEN ISTANBUL GUVENLIK FORUMU’NDA KONUSAN ILETISIM BASKANI FAHRETTIN ALTUN, “DEDIKODUYA, IFTIRAYA, YALANA BU DERECE TESNE BIR MUHALEFET ANLAYISINI, DEMOKRASIMIZ ICIN BUYUK BIR KAYIP OLARAK TELAKKI EDIYORUZ” DEDI. ISTANBUL, (DHA)

CUMHURBASKANLIGI ILETISIM BASKANLIGI TARAFINDAN DUZENLENEN ISTANBUL GUVENLIK FORUMU’NDA KONUSAN ILETISIM BASKANI FAHRETTIN ALTUN, “DEDIKODUYA, IFTIRAYA, YALANA BU DERECE TESNE BIR MUHALEFET ANLAYISINI, DEMOKRASIMIZ ICIN BUYUK BIR KAYIP OLARAK TELAKKI EDIYORUZ” DEDI. ISTANBUL, (DHA)

Gökçe KARAKÖSE, Mertcan ÖZTÜRK / İSTANBUL, (DHA)

 
Kuru yük gemisinde yangın
 
Zincirleme facia! 72 araç birbirine girdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuru yük gemisinde yangın
TUZLA'da tersanedeki kuru yük gemisinin kamara kısmında yangın çıktı. ...
Bodrum'da uçuk fiyatlar!
MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, lüks işletmelerde geçen yıl 200 TL'ye satılan ...
Köpeği göz göre göre ezdi yoluna devam etti
BÜYÜKÇEKMECE’de bir sürücü sokakta seyir halindeyken önünden geçmeye çalışan ...
 
9 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 12 gözaltı
ANKARA merkezli 9 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda 12 şüpheli gözaltına alındı.
Düğün konvoyunda drift kamerada
TUZLA’da düğün konvoyundaki otomobil sürücüsünün drift yaptığı anlar, ...
Futbol müsabakalarında ödüller verildi
AFYONKARAHİSAR'da düzenlenen Okul Sporları Küçük Erkekler Futbol Grup ...
 
Muş'un zirveleri ters lalelerle renklendi
MUŞ'un Karaağaçlı beldesinin 1800 rakımlı zirveleri, sadece 15 gün canlılığını ...
Alıcı gibi gitti, motosikleti çalıp kaçtı
AVCILAR'da oturan Medet Görkem Kaya motosikletini satmak için internetten ...
1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak isteyen 192 kişi gözaltına alındı
İSTANBUL'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında, kapatılan Taksim ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva