'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
26 Ekim 2019 Cumartesi - 22:49

İlk ödüller verildi

56'ncı Antalya Altın Portakal Film Festivali, kortejin ardından açılış töreniyle devam etti. 10 bin kişilik spor salonundaki törende ünlüler şıklık yarışına girdi.

İlk ödüller verildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İlk kez bu kadar büyük salonda gerçekleştirilen açılış törenine halk da büyük ilgi gösterip salonu doldurdu. Ünlülerin yanı sıra törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya milletvekilleri, belediye başkanları katıldı.

SANATÇILAR VE GAZETECİLER AYAKTA KALDI

Salon düzeninde tartışmalar yaşandı. Halk, açılışı seyirci tribününde izlerken, konuklar sahadaki sandalyelerden takip etti. Bazı sanatçılar geç kalınca ayakta kaldı. Deniz Akkaya ve Burcu Esmersoy ayakta kalanlar arasında yer aldı. Öte yandan haber takibi yapan gazeteciler için salonun sağ köşesinde yer ayrıldı. Gazeteciler kendilerine ayrılan yerin fotoğraf çekimine uygun olmadığını belirtti. Yine bazı gazeteciler de töreni ayakta izleyerek görevlerini yerine getirmeye çalıştı.

BAKAN ERSOY: SİNEMA ÜLKELERİ BİRBİRİNE YAKINLAŞTIRIR

Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Türkiye'nin en önde gelen sanat organizasyonlarından biri haline geldiğini belirtti. Ersoy, 56'ncı kez gerçekleşen Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne emek veren ve katkı sunan herkese teşekkürlerini sunup, salondaki tüm sanatçıları selamladı. Sinemanın, akılda kalıcı ve uzun süreli etkisiyle bilgi ve düşüncenin aktarımında benzersiz bir başarı sağladığını ifade eden Ersoy, "Bu güç, dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu, toplumların birbirini tanıması ve anlaması noktasında çok değerli faydalar sunabilecek potansiyele sahiptir. Dünya sinemasından seçkin konuklarla sinemacılarımızın bir araya getirildiği bu tür organizasyonlar, ortak üretimlerin gerçekleşmesine yardımcı olurken, kültürel anlamda da ülkeleri birbirine yaklaştırmaktadır" dedi.

YERLİ FİLM İZLEYİCİSİ ARTTI

Dünyada yüzlerce milyar dolarlık bir sektörün merkezi olan sinemanın, muazzam bir ekonomik hareketliliği ve kazancı beraberinde getirdiğini belirten Ersoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sanat hiçbir zaman maddiyatla ilgili olmamıştır. Ancak sanatın sonuçlarından biri de ekonomik olarak toplumun refahına sunduğu katkıdır. Oluşturduğu istihdam sinemaya bağlı ortaya çıkan ve gelişen yan sektörler ve de etkili tanıtım gücüyle turizme etkisi sinemayı önemli bir konuma getirmiştir. Böylesi kazanımlar sunan bir sanat dalının en doğru ve güçlü şekilde desteklenmesi önemlidir. Bu noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sanata ve sanatçıya duyduğu ve verdiği değer, hem çalışmalarımızda güç hem de amaçlarımıza ulaşmada büyük bir destek olmaktadır. 2002 yılında günümüze devletimizin sürdürdüğü destek politikalarıyla sağlanan gelişim ortadadır. Vizyona giren yerli film sayısı 2002 yılında 9 iken, 2018 yılında 180 olmuş, 2002 yılında 2 milyon olan yerli film izleyici sayısı, 2018 yılında 4 milyonu aşmıştır."

İZLEME ORANI YÜZDE 63

Türk milletinin kendi sanatçısının ve yapımcılarının en büyük destekçisi olduğunu kaydeden Bakan Ersoy, "Türk filmlerinin izlenme oranı yüzde 63 seviyelere ulaşarak, bu alanda Avrupa'nın ilk sırasına yerleşmesini sağlamıştır. Dünyanın en önemli festivallerinde Türk filmlerinin elde ettiği başarılar ve kazanılan ödüller, ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadır. Bunun yanında 150'den fazla ülkeye ihraç edilen dizi filmlerimiz yaklaşık 350 milyon dolarlık ihracat büyüklüğüne ulaşarak, dünyada ikinci sıraya yerleşmiştir. Gelinen bu noktanın çok daha üstüne çıkmamızı sağlayacak kapsamlı destekleriyle Cumhurbaşkanımızın kıymetli katkılarıyla Ocak 2019'da çıkardığımız yeni sinema kanununu sektörün faydasına sunduk. Bu kanunla sinema sektörüne sanatsal ve estetik olarak önemli katkı sağlayan filmlerin, salonlarda kendilerine yer bulabilmelerini ve daha çok seyirciyle buluşturulması için yerli film gösterim desteğini de hayata geçiriyoruz. Ayrıca teknik alt yapısı, iş gücü kapasitesi olan ülkemizin, önemli film çekim merkezlerinden biri olabilmesi için yabancı film yapım desteği vermeye başlıyoruz. Bunların yanında dizi film desteği ortak yapım desteğiyle birlikte destek verdiğimiz tür ve alan sayısının 13'e ulaştığını belirtmek isterim" diye konuştu.

CUMHURİYET BAYRAMI VURGUSU BÜYÜK ALKIŞ ALDI

CNN Türk'te canlı yayınlanan açılış gecesinde Yekta Kopan ve Ceyda Düvenci, programın sunuculuğunu yaptı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yarım asrı aşan festivali birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Özlemle kucakladıkları festival tarihi yaşadıklarını kaydeden Böcek, "Ülkemizin geçirdiği zor günlerde festivalimizin nefes ve ışık olsun istiyoruz. Antalya'mızın özünde sinema aşkı hep vardı. Halkımız için önemli bir değerdir. Festivali yeniden özüne döndürdük. Daha güzel günlere gideceğiz" dedi. Konuşmasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na vurgu yapan Böcek'in söylemleri uzun süre alkışlandı.

TÜRKAN ŞORAY GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Festivalin bu yılki afişini süsleyen Türkan Şoray da sahneye çıktığında büyük alkış aldı. Şoray, sahnede duygulu anlar yaşadı. Gözyaşlarını tutamayan Türkan Şoray, seyircinin alkışlarına, "Siz benim canımsınız. Bu alkışlarınızla bu sıcaklığınızda yaşattığınız mutluluğu kelimelerle anlatmak mümkün değil. Festival tarihinde belki de ilk kez festivalin esas sahipleri, Antalyalıların katkılarıyla muhteşem bir açılış oluyor, bir şölen gibi" yanıtını verdi.

BAŞKAN TÜRKAN ŞORAY'IN ELİNİ ÖPEREK TEŞEKKÜR ETTİ

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin yıllar boyu Türk sinemasına katkılarının daha da büyüdüğünü dile getiren Şoray, "Portakal, ülkemizin en kalıcı festivali halini aldı. Bu festival, Türk sineması için bir gururdur. Festivalde bu heyecan hiçbir yerde yaşanmaz. Sinema tüm insanlığın tüm insanların ortak değeridir. Genç kuşak sinemacılar çok değerli bir mirası devralıyor. Dünyada sinemamız en güzel yerlere ulaştı. Onlarla gurur duyuyorum. Sinemacı kardeşlerimin yüreklerini aktararak yaptıkları filmler yarışacak. Bu sene bizi Altın Portakal'a kavuşturduğu için Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'e teşekkür ediyorum. Yaşasın sinema, teşekkürler sinema, yüreğimdesiniz" diye konuştu. Başkan Böcek, sahnede Türkan Şoray'ın elini öperek teşekkür etti.

OĞLUNDAN BABASINA ÖDÜL

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Bu yılki Yıldırım Önal Anı Ödülü'ne Can Kolukısa layık görüldü. Ödülünü oğlu Emrah Kolukısa'dan alan Can Kolukısa, ödülünü öperek teşekkür etti. Kolukısa, "Yıldırım Önal adına konan bu ödül, hayatımın en büyük ödülü oldu. İkinci büyük ödül ise Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin yeniden başlaması oldu" dedi.

Emrah Kolukısa ise "Muhteşem bir gece. Bu ödülü babama vermek çok büyük bir gurur" dedi.

SELVİ BOYLUM ALYAZMALIM'IN OYUNCUSU AHMET MEKİN ONURLANDIRILDI

Açılış töreninde Onur Ödülü'ne layık gören Ahmet Mekin'e Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Başkan Muhittin Böcek ödülünü verdi. Ahmet Mekin, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sanata yönelik sözlerini aktardı. Mekin'in sözleri büyük alkış aldı. Mekin, "Festival, bizler için çok önemli. Türk halkı sinemasının arkasında durdu ve devam edecektir. Başarılar diliyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı defalarca kutlu olsun" dedi.

50 YIL SONRA YENİDEN ANTALYA'DA ÖDÜL ALDI

Açılış gecesinde, ilk Altın Portakalı'nı 15 yaşında alan oyuncu Selma Güneri de Onur Ödülü alan diğer isim oldu. Güneri'ye ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy verdi. Konuşmasını Yeşilçam'a ayıran Güneri, "Yeşilçam'ı göz ardı etmek Türk sinemasını yok saymak demektir. Bu akşam Türk sineması yeniden festivalle döndü" dedi.

Açılış gecesi, sanatçı Candan Erçetin konseri ile tamamlandı.

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI TARAFINDAN BU YIL 56'NCISI DUZENLENEN ANTALYA ALTIN PORTAKAL FILM FESTIVALININ, ACILIS TORENE KATILAN TURK SINEMA TARIHININ SULTAN LAKAPLI SANATCISI TURKAN SORAY, KONUSMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI TARAFINDAN BU YIL 56'NCISI DUZENLENEN ANTALYA ALTIN PORTAKAL FILM FESTIVALININ, ACILIS TORENE KATILAN TURK SINEMA TARIHININ SULTAN LAKAPLI SANATCISI TURKAN SORAY, KONUSMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI TARAFINDAN BU YIL 56'NCISI DUZENLENEN ANTALYA ALTIN PORTAKAL FILM FESTIVALININ, ACILIS TORENE KATILAN KULTUR VE TURIZM BAKANI MEHMET NURI ERSOY, KONUSMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI TARAFINDAN BU YIL 56'NCISI DUZENLENEN ANTALYA ALTIN PORTAKAL FILM FESTIVALININ  ACILIS TORENINDE, YILDIRIM ONAL ANI ODULU'NE LAYIK GORULEN CAN KOLUKISAYA ODULUNU EMRAH KOLUKISA VERDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI TARAFINDAN BU YIL 56'NCISI DUZENLENEN ANTALYA ALTIN PORTAKAL FILM FESTIVALININ  ACILIS TORENINDE, ONUR ODULU'NE LAYIK GORULEN SELMA GUNERIYE ODULUNU KULTUR VE TURIZM BAKANI MEHMET NURI ERSOY VERDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI TARAFINDAN BU YIL 56'NCISI DUZENLENEN ANTALYA ALTIN PORTAKAL FILM FESTIVALININ  ACILIS TORENINDE, ONUR ODULU'NE LAYIK GORULEN AHMET MEKINE ODULUNU ANTALYA VALISI MUNIR KARALOGLU VE BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK VERDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI TARAFINDAN BU YIL 56'NCISI DUZENLENEN ANTALYA ALTIN PORTAKAL FILM FESTIVALININ  ACILIS TORENINDE, ONUR ODULU'NE LAYIK GORULEN AHMET MEKINE ODULUNU ANTALYA VALISI MUNIR KARALOGLU VE BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK VERDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)
 

Etiketler:
 
56'ncı Antalya Altın Portakal Film Festivali, kortejle başladı
 
Antalya katliamcısı da o çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
56'ncı Antalya Altın Portakal Film Festivali, kortejle başladı
ANTALYA Altın Portakal Film Festivali'nin 56'ncısı, sanatçıların halkla ...
Üniversite öğrencisi Burak, aşırı dozda uyuşturucudan öldü
ANTALYA'da, aşırı dozda uyuşturucu kullanan üniversite öğrencisi Burak ...
Serik'te jandarmadan huzur uygulaması
SERİK İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri 56 iş yerinde huzur uygulaması yaptı.
 
Patara Plajı'nda büyüleyen gün batımı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde bulunan ve dünyada güneşin ufukta battığı ender ...
Serik'te okul yararına kermes
ANTALYA'nın Serik ilçesindeki LİMAK İlkokulu yaranına kermes düzenlendi.
Aleyna'nın ölümüne neden olan sürücüye 2 yıl hapse itiraz
ANTALYA'da, beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine bağışlanan organlarıyla ...
 
Yolun ortasında yatan köpeği ezen sürücü kaçtı
ANTALYA'da otomobil, yol ortasında yatan köpeğin üstünden geçti. Sürücü ...
Antalya'da korkunç olay! Bebeğin cinsiyeti kız çıkınca...
ANTALYA'da, kız çocuğuna hamile kaldığı için erkek arkadaşı İbrahim E. ...
Ödemeler PTT şubelerinden yapılabilecek
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, ilçedeki tüm mükelleflerinin vergi ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva