Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
1 Kasım 2021 Pazartesi - 14:22

İmamoğlu açıkladı, akıllara Antalya'nın nüfusu geldi

Ekrem İmamoğlu "Şu anda 2,5 milyona yakın, İstanbul'a yerleşmiş ama sığınmacı ama mülteci ama oturma izni almış insanla karşı karşıyayız" dedi. İmamoğlu'nun verdiği bu rakam akıllara Antalya'nın nüfusunu getirdi. Bu da gösteriyor ki, 6-7 yılda bir Antalya nüfusu kadar insan İstanbul'a yerleşmiş.

İmamoğlu açıkladı, akıllara Antalya nın nüfusu geldi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İBB'nin düzenlediği Almanya'ya İşgücü Göçünün 60.Yılı etkinlikleri başladı. 3 Kasım'a kadar sürecek etkinliklerin ilk gününe Goethe Enstitüsü Güneydoğu Avrupa Direktörü Angela Kaya, Almanya Federal Cumhuriyeti Eski Meclis Başkanı Prof. Dr. Rita Süssmuth, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Henning Georg Simon ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı, konuşma yaptı. 23 yazarlı 'Misafir, Göçmen, Yerli: Almanya'ya işgücü göçünün 60'ıncı yılı' kitabının tanıtımı da gerçekleşti. Kitabın yazarlarından Prof. Dr. Nermin Abadan Unat'a 60.yıl özel ödülü takdim edildi. Etkinlik programının sunumunu Şebnem Schaefer yaptı. Konuşmalar ve tanıtımın ardından katılımcılar Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki fuaye alanında hazırlanan, Almanya'ya Göç'ü anlatan fotoğrafların olduğu sergiyi inceledi.

"GÖÇÜN TAM GÖBEĞİNDE BİR KENTTE BULUNMAKTASINIZ"

Etkinlikte konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "İnsanlığın belki de en dramatik dönemlerinden birini, pandemi döneminde hep birlikte yaşadık. Buna dönük aşıyı geliştiren Almanya'ya göç eden ailelerin birer ferdi olan Sayın Özlem Türeci ve Sayın Uğur Şahin'i buradan anmadan olmaz" dedi.  İmamoğlu "Belki de en dramatik göçün tam göbeğinde bir kentte bulunmaktasınız. Şu anda 2,5 milyona yakın, İstanbul'a yerleşmiş ama sığınmacı ama mülteci ama oturma izni almış insanla karşı karşıya. Ve o 2,5 milyon nüfus, sadece ve sadece 6-7 yılda olgunlaşmış bir nüfus. Yani 1961'den 2021'e konuşmuyoruz. 2021 yılındayız; 2013'lerde, 2014'lerde başlayan bir sürecin, bir anda 2,5 milyona ulaştığını düşündüğümüzde, aslında ne kadar dramatik ve süreci zorluklarla yönettiğimizin bir karşılığıdır diye düşünebiliriz. Dolayısıyla şu anda dünyada ama savaşlar ama belli kıtlıklar üzerinden bir takım gelir adaletsizliği, eşitsizlikler üzerinden oluşan bu göçleri sıkı bir biçimde incelemeli ve bunun üzerine hep birlikte çalışmalıyız" diye konuştu.

İmamoğlu "Göçü ciddiye almalıyız. Dünyadaki gelir adaletsizliğini ve bir kısım kaynaklar üzerinden, belli gelir seviyesinin üzerindeki ülkelerin, yaratılan kaosları ve oradaki birtakım çıkarlarını inceleyerek, oralarda yaşayan ki bunun en önemli merkezlerinden birisi Ortadoğu'dur insanların huzurunu, sağlığını, güvenliğini düşünmeksizin hareket etmelerini, ben dünyanın 21'nci yüzyılı açısından büyük talihsizlik olarak görüyorum. İnsanların bu tarzda ülkelerinden uzaklaştırmalarına, seyirci kalmadan, müsaade etmeden, tekrar bu insanların kendi yurtlarına dönebilmesi noktasında, en üst seviyede uluslararası işbirliği ile hareket edilmesini, 21'nci yüzyılda dünya ülkelerinin sorumluluğu olarak görmekteyim. Hep beraber, birlikte, belki şu anda biz misafir ediyoruz, konuk ediyoruz ve tüm insani ihtiyaçlarını karşılamakta yükümlü olduğumuzun da farkındayız. Ve bunu yaparız. En iyisini de yapmaya çalışırız. Ancak günün sonunda; insanların bu tarzda ülkelerinden uzaklaştırmalarına, seyirci kalmadan, müsaade etmeden, tekrar bu insanların kendi yurtlarına dönebilmesi noktasında, en üst seviyede uluslararası iş birliğiyle hareket edilmesini, 21'nci yüzyılda dünya ülkelerinin sorumluluğu olarak görmekteyim İnşallah bunu hep birlikte başarabiliriz" dedi.

"HEPİMİZ TEK BİR KÜLTÜRDE YAŞASAYDIK SAĞ KALAMAZDIK"

Almanya Federal Cumhuriyeti Eski Meclis Başkanı Prof. Dr. Rita Süssmuth ise "Göç hikayesi biraz üzücü bir hikayeydi, çünkü insanlar vatanını bırakıp çalışmak için başka ülkeye geçiyordu. Bu anlaşmadaki yazılara bakarsanız bu çok önemlidir. Öğrenmek araştırmaktır. Almanya'da karar vericiler hiçbir zaman geçmişi unutmamaktadır. Bugün size şunu söyleyebilirim, ünlü bir üniversite rektörü Türk'tür. Geçen hafta Selanik'te ödüllendirdiğimiz aşıyı bulan kişiler Türk'tür.. Dünya değişiyor, evet biz gelecek için sorumlu doğduk ama geçmişi de unutmamak gerekir. Türk- Alman Üniversitesinin inşası konusunda çok mücadele ettik. Rahatlıkla şunu söyleyeyim, Türk azınlığından bahsetmek istiyorum aslında azınlık değiller, bu azınlık kendilerini kendi oluşturdu. Ekonomik olarak bakarsak bağımsız Türkler bağımsız Almanlardan daha fazladır. Ekonomi güçtür ama ekonomi kültürün yerini alamaz. İnsanlara öyle fırsatlar verilmeli ki kültürlerini ve dinlerini göç ettikleri yerlerde daha rahat yaşayabilsinler. Almanya'daki Türkler gerekeni yapıyor ve başarıyorlar. Hepimiz tek bir kültürde yaşamış olsaydık sağ kalamazdık. Biz yarının geleceği için doğduk. Kendini kapatan ülkeler bunu düşünsün. Bize gelen insanlar bir şanstır ve mutluluktur. Umut ederim ki her zaman barış içinde yaşayacağız" diye konuştu.

"YABANCILAR ARTIK BİZİM KOMŞUMUZ DOSTUMUZ AİLEMİZ"

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Henning Georg Simon de "Günümüzde 3 milyon üzeri Türk Almanya'da yaşıyor. Türkiye'de ise hayatının bir kısmında Almanya'da yaşamış 4 milyon insan olduğunu da söyleyebiliriz. Bu 2 ülke için de çok önemli. Aradan geçen 60 yıl sonunda yabancılar artık bizim komşularımız, dostumuz ve aile bireylerimiz oldu. İlk gelen jenerasyonların çocukları artık toplumumuzun bir parçası oldular. Artık üniversitede hoca oluyorlar, parlamentoda üye oluyorlar, mecliste bulunuyorlar, bakan oluyorlar" şeklinde konuştu.

Yalın Onat ERGÖR - Hami YEŞİLYURT/İSTANBUL(DHA)  -


 

 
Kılıçdaroğlu: Zamlar durmuyor
 
Antalya'da dalgalar cankurtaranı devirdi, şezlongları yuttu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muratpaşa'dan çalışanlara dev promosyon
MURATPAŞA Belediyesi'nin, kurumda çalışan 531 personeli kapsayan banka ...
Antalya'da,'Her kadın Eşsizdir' etkinliği
ANTALYA'da yerleşik yaşayan farklı ülkelerden kadınlar, 'Her Kadın Eşsizdir' ...
Antalya'da çilek çalıştayı düzenlenecek
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Antalya Ticaret Borsası ve Antalya ...
 
ADT'den izlenme rekoru kıran oyunlar
ANTALYA Devlet Tiyatrosu (ADT), Kasım ayında tiyatro severleri izlenme ...
Düden'de köpüklenme ve kirlilik azaldı
ANTALYA'nın dünyaca ünlü Düden şelalelerinin bulunduğu Düden Çayı'nda ...
Demre'de off road heyecanı
Antalya'da yabancı isimleriyle tartışma konusu olan etkinliklerden ikisi ...
 
DÖSİAD Başkanı Gençer; Atatürk kılavuzumuzdur
DÖSİAD 29 Ekim Cumhuriyet Balosu düzenledi.  Baloya DÖSİAD üyeleri, Döşemealtı ...
Aksu'da durdurulan araçta bulundular
ANTALYA'nın Aksu ilçesinde jandarma ekiplerinin yol kontrolünde, çevrilen ...
Döşemealtı'nda uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde jandarmanın bir eve düzenlediği baskında, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva