AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
4 Nisan 2022 Pazartesi - 12:28

İnce bağırsağı karın cildine yapışan hasta, sağlığına kavuştu

ANTALYA'da 2018 yılında geçirdiği göbek fıtığı ameliyatından sonra şiddetli karın ağrısı çeken ve ince bağırsağı karın cildine yapıştığı belirlenen Nurten Sert (63), 6 saatlik ameliyatla sağlığına kavuştu.

İnce bağırsağı karın cildine yapışan hasta, sağlığına kavuştu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Manavgat ilçesinde Nurten Sert, 10 yıl arayla geçirdiği iki fıtık ameliyatının ardından şiddetli karın ağrısı ve karın cildinde akıntı şikayetiyle birkaç kez hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde bu durumun ameliyat dikiş yerlerinden kaynaklamış olabileceği belirtildi. Fakat Sert'ın karın ağrısı şikayeti artınca sorunun bağırsaklar nedeniyle yaşanmış olabileceği belirtilerek, Antalya'ya sevk edildi.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi ve Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Tuğrul Çakır ve ekibi, hastanın ince bağırsaklarının top haline gelerek daha önce yapılan fıtık ameliyatında kullanılan yamaya yapıştığını belirledi.

İnce bağırsakları karın cildine açılarak ince bağırsak içeriği (dışkı) dışarıya akan hasta, acil ameliyata alındı. 6 saat süren ameliyatta yapışık ve top haline gelen ince bağırsaklar birbirinden ayrılarak 25 santimlik kısmı çıkarıldı. Sert, sağlığına kavuştu.

'YEME-İÇMESİNDE GERİLEME OLMUŞTU'

Operasyonu yapan Doç. Dr. Tuğrul Çakır, hastanın ince bağırsaklarının karın içinde yapışık ve iltihaplı bir küme yaptığını belirlediklerini ifade ederek, "En önemlisi de 2018 yılından bu yana bağırsakları karın cildine açılmış ve ince bağırsak içeriği dışarı çıkıyordu. Bu durum, hastayı rahatsız ediyordu. Karın ağrısı şikayeti nedeniyle hastanın büyük abdest alışkanlığında bozulma ve yeme-içmesinde gerileme olmuştu" dedi.

Yapışan ince bağırsağın birbirinden ayrılmazsa, hastanın hayatının geri kalanının 'Kısa Bağırsak Sendromu' denilen 80 santimlik ince bağırsakla ve damardan gıda takviyesiyle geçirme riski olabileceğini ya da ince bağırsak nakli gerekebileceğini belirlediklerini kaydeden Doç. Dr. Çakır, "Bu nedenle çok hassas ve dikkatli bir operasyon gerçekleştirmek zorundaydık" diye konuştu.

'TESPİH TANESİ GİBİ DİZMEYE ÇALIŞTIK'

Ameliyatta hastanın ince bağırsağının karın cildine yapışan bütün noktalarını ayırdıklarını ifade eden Doç. Dr. Çakır, şöyle devam etti:

"Ameliyat yaklaşık 6 saat sürdü. Bu sürede bütün ince bağırsakları tespih tanesi gibi dizmeye çalıştık. Daha sonra cilde uzanan kısmını karın ön duvarıyla birlikte çıkararak, yaklaşık 25-30 santimlik ince bağırsak kaybıyla ve karın ön duvarına yama koymadan operasyonu başarıyla bitirdik. Hastamız artık taburcu aşamasına geldi. Yeme-içme fonksiyonları düzeldi. Ameliyat öncesi karın ağrısı şikayeti geçti. En önemlisi de karın cildindeki o görüntü; ince bağırsak içeriğinin dışarı çıkmasından kurtuldu."

'SIK RASTLANAN BİR DURUM DEĞİL'

İnce bağırsak yapışıklığının rastlanılan bir durum olduğunu ancak Nurten Sert'teki gibi ileri düzeyde yapışıklığın pek sık görülmediğini vurgulayan Doç. Dr. Çakır, "Hastanın bu durumu daha önce geçirdiği fıtık ameliyatlarından kaynaklanmış. Daha önceki ameliyatlarında yamalar kullanılmış. Bazen bu yamalar bulunduğu ortamdan karın içerisine yönelebilir, ince bağırsaklar yamaya birleşip, bir futbol topu gibi tüm bağırsakları sarabilir. Bu da ciddi enfeksiyonlar oluşturup karın cildine açılabilir" ifadelerini kullandı.

'ALLAH, HERKESTEN RAZI OLSUN'

Yaşadığı sıkıntıları anlatan Nurten Sert ise daha önce geçirdiği fıtık ameliyatından sonra karın cildinde akıntı başladığını söyledi. İnce bağırsaklarının yapıştığını öğrendiğinde 'Allah, nasıl verirse öyle olur' diye düşündüğünü ifade eden Sert, ameliyattan sonra sağlığına kavuştuğunu belirterek, "Devletime, Tuğrul hocaya, ekibine, hastaneye teşekkür ederim. Allah, herkesten razı olsun" dedi.

'2'NCİ AMELİYATTAN SONRA AKINTI BAŞLADI'

Nurten Sert'in kızı Berna Vural, annesinin ilk göbek fıtık ameliyatını 10 yıl önce, ikincisini 2018 yılında olduğunu belirterek, "İkinci ameliyatından sonra karnından sürekli akıntı gelmeye başladı" dedi. Sesi titreyen ve gözleri dolan Vural, birkaç kez özel hastanelere başvurduklarını, doktorların bu durumun ameliyat dikişlerinden kaynaklı olabileceğini söylediklerini kaydetti.

'GÜZEL BİR AMELİYAT OLDU'

Annesinin şikayetleri artınca ilçedeki devlet hastanesine başvurduklarını söyleyen Vural, şunları söyledi:

"En son başvurduğumuz devlet hastanesindeki doktor bağırsaklarında problem olabileceğini ve ağır bir ameliyat geçirebileceğini söyleyerek bizi Tuğrul Hocaya yönlendirmişti. Ama annem hastane fobisi yüzünden gitmek istemedi. Ancak son dönemde karın ağrısı artınca dayanamadı ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldik. Tuğrul Hoca ve ekibi, yaptıkları tetkikler sonucu ameliyattan önce bize neler olabileceğini anlattı. Bağırsaklarının dışarıda olabileceğini, torba takılabileceğini söylediler. Bu bizi psikolojik olarak çok yıprattı. Çok üzüldük ama şükürler olsun, güzel bir ameliyat oldu. Çok mutlu olduk. Tuğrul hocaya ve ekibine çok teşekkür ediyoruz."

ANTALYADA 2018 YILINDA GECIRDIGI GOBEK FITIGI AMELIYATINDAN SONRA SIDDETLI KARIN AGRISI YASAYAN VE INCE BAGIRSAK ICERIGI KARIN CILDINDEN DISARI AKAN NURTEN SERT (63), 6 SAATLIK AMELIYAT SAYESINDE, DAMAR YOLUYLA BESLENME RISKINDEN KURTULDU. AMELIYATI GERCEKLESTIREN DOC. DR. TUGRUL CAKIR (SOLDA), OPERASYON HAKKINDA BILGI VERDI.(FOTO:SELMA KUNAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYADA 2018 YILINDA GECIRDIGI GOBEK FITIGI AMELIYATINDAN SONRA SIDDETLI KARIN AGRISI YASAYAN VE INCE BAGIRSAK ICERIGI KARIN CILDINDEN DISARI AKAN NURTEN SERT (63), 6 SAATLIK AMELIYAT SAYESINDE, DAMAR YOLUYLA BESLENME RISKINDEN KURTULDU. AMELIYATI GERCEKLESTIREN DOC. DR. TUGRUL CAKIR, OPERASYON HAKKINDA BILGI VERDI.(FOTO:SELMA KUNAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYADA 2018 YILINDA GECIRDIGI GOBEK FITIGI AMELIYATINDAN SONRA SIDDETLI KARIN AGRISI YASAYAN VE INCE BAGIRSAK ICERIGI KARIN CILDINDEN DISARI AKAN NURTEN SERT (KIZI BERNA VURAL ILE), 6 SAATLIK AMELIYAT SAYESINDE, DAMAR YOLUYLA BESLENME RISKINDEN KURTULDU.(FOTO:SELMA KUNAR/ANTALYA-DHA)

Selma KUNAR/ANTALYA, (DHA)

 
Türk ve Norveçli tenisçiler dostluk için raket salladı
 
Kepez Belediyespor grup şampiyonu oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yurt dışı için rekor başvuru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doktorlar hakkında söylediği 'Varsın gidiyorlarsa ...
Asla bunları yüzünüze sürmeyin
Temiz, aydınlık ve güzel bir cilt elde etmek uğruna cilt sağlınızdan olmamak ...
Pandemide 42 diş hekimi hayatını kaybetti
PANDEMİ ile mücadele sürecinde aralarında hastalığın izini süren filyasyon ...
 
Sağlık çalışanlarını darbeden 2 kişi tutuklandı
KIRŞEHİR Eğitim ve Araştırma Hastanesi Pandemi Servisinin yoğun bakım ...
Koronavirüs salgınında günlük vaka sayısı 16 bin 190 oldu
SAĞLIK Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son ...
Sağlık Bakanlığı personel yerleştirme sonuçları açıklandı
ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) Sağlık Bakanlığı'na 10 ...
 
Yurtlarda uyuz vakaları arttı
TRABZON’da, kaşıntı ile ortaya çıktığı için çoğu zaman ‘basit alerji’ ...
Lösemi
Lösemi, kan hücrelerinin normalin üzerinde çoğalması ile beliren bir kanser ...
Aradığı morali bu makyajla buldu
ANTALYA'da 6 ay önce meme kanseri teşhisi sonrası kemoterapi tedavisine ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva