Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
17 Ocak 2011 Pazartesi - 17:08

İnce çok sert çıktı

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a “3 bin 90 yıllık Kadeş Anlaşması'ndan bu yana Anadolu toprakları böyle bir siyasi dönek görmedi” dedi.

İnce çok sert çıktı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suriye’ye gitmesini, “Lübnan’da bir kriz var biliyorsunuz. Hizbullah yanlısı 11 bakan istifa etti. Bizde de cezaevine geri dönmeyen Hizbullahçılar var. Acaba onlara bakanlık pazarlığı falan yapmaya mı gitti” diye değerlendirdi.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının Teftiş Kurulu Raporu ve Teftiş Kurulu Raporu’na soruşturma açılmasına izin vermeyen İçişleri Bakanlığı’nın yazısı ile ilgili TBMM’de basın toplantısı düzenledi.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının Teftiş Kurulu Raporu’nda yer alan Zeytinburnu Belediye Başkanı’na, Teknik Başkan Yardımcısına ve İmar Müdürlüğü çalışanlarına 1 milyon Euro rüşvet verildiği iddiası ile ilgili soruşturma açılmasına izin vermediğini söyledi.

-“MEMLEKETİN MALINI TIKSIRINCAYA KADAR YİYENLER VAR”-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Tıksırıncaya kadar içenler” dediğini hatırlatan İnce şöyle dedi:
“Tıksırıncaya kadar içenler kendilerine zarar verirler. Günahı ise onun ile Allah arasındadır. Tıksırıncaya kadar yiyenler var. Bu milletin malını tıksırıncaya kadar yiyenler var. Bu tıksırıncaya kadar yiyenlere Tevfik Fikret’in yıllar önce yazdığı şiiri armağan ediyoruz. Tıksırıncaya kadar yiyenler bugün bu millete hesap verecekler.”

-MÜFETTİŞ RAPORUNU OKUDU-

Müfettiş raporunu da okuyan İnce, iddiaları şöyle anlattı:
“19 Mart 2009’da müfettiş konuyu incelemeye başlıyor. Konu; Zeytinburnu Belediyesi’nin hemen yanı başındaki dört farklı parselde bulunan yapı grubunun izinsiz yıkılarak ruhsatsız tek bir yapı haline gelmesine göz yummak. Müfettiş konu ile ilgili 8 ay çalışıyor. Bu raporu gereği için İstanbul Valiliğine, İçişleri Bakanlığı’na gönderiyor. Bilgi için de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gönderiyor. Raporda diyor ki; Binanın kaçak yapıldığı, Zeytinburnu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bunu koruduğu, Zeytinburnu Belediyesi’nin 8 farklı yazışmada 8 farklı cevap verdiğini tespit ediyor. Söz konusu kaçak binanın Zeytinburnu Belediyesi’nin hemen yanı başında yapılması oldukça dikkat çekicidir diyor. Bu yakınlık 1 milyon Euro’luk rüşvet iddiasının doğruluğu hakkında kanaatimiz güç kazanmaktadır diyor.”

-“İÇİŞLERİ BAKANI SORUŞTURMA İZNİ VERMİYOR”-

Raporda, ahlaksızlığın, hırsızlığın, yolsuzluğun, usulsüzlüğün boyutunun görüldüğünü savunan İnce, “Müfettiş raporunda; Zeytinburnu Belediye Başkanı dahil 8 kişi hakkında soruşturma açılmasını talep ediyor. 9 Nisan 2010 tarihinde İçişleri Bakanı soruşturma izni vermiyor. Bu içişleri Bakanı buna soruşturma izni vermeyecek de neye izin verecek.”

-“3 BİN 90 YIL ÖNCE YAPILAN KADEŞ’TEN BU YANA ANADOLU TOPRAKLARI BÖYLE BİR DÖNEK GÖRMEDİ”-

Bir basın mensubunun, “Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın ‘CHP Genel Başkanı bir kamera şakası sonucunda gelmiş kamera kazasızıdır’ sözlerine ne diyorsunuz” sorusuna CHP’li İnce, şöyle dedi:
“1071 Malazgirt Zaferi, 3 bin 90 yıl önce yapılan Kadeş anlaşması bu toprakların iki dönüm noktasıdır. Kadeş Anlaşmasından bu yana Anadolu toprakları böyle bir siyasi dönek görmedi. Bir çamurun içine batmış. Başbakan bunu rezil etmiş. İnsan içine çıkacak yüzü yok. Başbakan’ın arkasında bir de Bülent Arınç rezil etmiş bunu. Bülent Arınç’a laf yetiştireceğine Sayın Kılıçdaroğlu’na laf yetiştiriyor. Bu düştüğü çamurdan çıkmak için CHP’ye çatıyor, yemezler. Bülent Arınç’a cevap ver.”

-“BAŞBAKAN KENDİSİNİ PADİŞAH ZANNEDİYOR”-

Bir basın mensubunun, “Başbakan’ın, TT Arena’nın açılış töreninde yuhalandıktan sonraki tepkisini nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna İnce, “Başbakan kendisini padişah zannediyor” dedi ve şöyle devam etti:
“Bu ülkede yalnızca Sayın Erdoğan yuhalanmadı. Geçmişte Fenerbahçe seyircisi de Mesut Yılmaz’ı protesto etmişti. Sayın Erbakan’ı da seyirce protesto etmişti. Bunlar stadyumda olan şeyler. Çakmak atmamış, bozuk para atmamış, küfür etmemiş. Stadyumlarda tepki gösterilir, bunu anlamak lazım. Bunun cevabını Sibel Can veriyor. Hani bir şarkısı var ya, kimse şah değil, padişah değil. Başbakan kendisini padişah zannediyor. En sonunda imparatorluğunun haritasını açıkladı. Muhteşem Recep versiyonu diye. Asıl anlayamadığım şey şu; Bak görürsünüz size ne yapacağım, Adnan Polat’ta yağcılık sınırlarını zorluyor. Onları tek tek tespit edip stadyuma sokmayacakmış. Sen kimsin.Biz protesto edilmiyoruz mu zannediyorsunuz, Biz de gittiğimiz yerlerde zaman zaman bu tür durumlarla rastlıyoruz. Stadyumlarda kitlesel tepki olabilir, anlayışlı olmak lazım, tehdit etmemek lazım, yağcılık sınırlarını zorlamamak lazım.”

-“GALATASARAYLI OLSAYDIM ÇOK MUTLU OLURDUM”-

“Kabinedeki bazı bakanlar, Galatasaraylıklarını askıya aldıklarını ifade ettiler” hatırlatması üzerine İnce, “Ben Fenerbahçeliyim, Galatasaraylı olsaydım çok mutlu olurdum” dedi.

-“BAŞBAKAN ŞAM’DA BAKANLIK PAZARLIĞI MI YAPIYOR?”-

Bir basın mensubunun, “Başbakan aniden Şam’a gitti. Nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna İnce, “Lübnan’da bir kriz var biliyorsunuz. Hizbullah yanlısı 11 bakan istifa etti. Bizde de cezaevine geri dönmeyen Hizbullahçılar var. Acaba onlara bakanlık pazarlığı falan yapmaya mı gitti” diye yanıt verdi.
Bir basın mensubunun, Cumhurbaşkanı’nın görev süresi ile ilgili tartışmaların olduğunu hatırlatması üzerine İnce, “Ben Cumhurbaşkanına aday değilim, herhalde Tayyip Erdoğan bu soruyla yakından ilgileniyordur” dedi.

 
Burdurlu erkeklerin cilt bakım merakı
 
Antalya 11’de 11'i hedefliyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adı bende saklı:)) 18 Ocak 2011 Salı 00:44

Ertuğrul günay! daha önce sizin yol arkadaşınızdı? Önce kiminle yola çıktığınızın mahkemesini yapın??? sonra sizi yarı yolda bırakanlar için eleştiri yaparken? biraz düşünün...Yola çıktığın kişi yanlışsa eğer??? Eleştirinizlerle ! sizde yanlışsınız...

Yorumu oyla      3      3  
Adı bende saklı:)) 18 Ocak 2011 Salı 00:39

sayın ince elhamdurullah bizde fenerliyiz... unutma?recep beyde fenerli...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir başkan AKP’ye geçecek
Antalya’da son günlerde adı skandal bir haberle anılan Aksu Belediye Başkanı ...
AKP Antalya il başkanı istifa etti
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, ...
“İstanbul’u başkent yapacaklar”
MHP Antalya Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Mehmet Günal, komisyonda ...
 
Hazreti Muhammed'e dedim ki...
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Milas'taki incelemeleri sırasında ...
Cindoruk'un yerine Zeybek
Demokrat Parti (DP), Genel Başkanını seçeceği 10’uncu Olağan Büyük Kongresi’ni ...
"Seni çok seviyorum"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün saat 17.00’de Antalya Büyükşehir ...
 
Onlar sustu Tayfun Süner sordu
Tayfun Süner, Antalya sınırlarını aştı, Burdur’u, Isparta’yı geçti, Kütahya, ...
Antalya “Çiller” diyor
Demokrat Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Özcan, Tansu Çiller'in aday ...
Sert açıklamalar
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva