Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
2 Mayıs 2011 Pazartesi - 14:49

İnternet bankacılığına ilgi

İnternet Bankacılığı kullanan aktif müşteri sayısı son 1 yılda 1 milyondan fazla arttı.

İnternet bankacılığına ilgi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ocak-Mart 2011 döneminde, toplam aktif müşteri sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 221 bin kişi, bir önceki üç aylık döneme göre ise 534 bin kişi artış gösterdi.

Böylece 2010 yılı Ocak-Mart döneminde 6 milyon 6 bin olan internet bankacılığı kullanan toplam müşteri sayısı yüzde 20.3 artarak 7 bin 227’ye ulaştı. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Mart ayı İnternet ve Mobil Bankacılık istatistiklerini açıkladı. Raporda yer alan istatistikler, Aralık 2010 dönemi dahil olmak üzere Türkiye Bankalar Birliği üyesi olan ve internet bankacılığı hizmeti veren 26 banka verisinden oluşmuş olup daha sonra Fortis Bank A.Ş.’nin, 25 Ocak 2011 tarihinde Türk Ekonomi Bankası A.Ş.’ye devredilmesiyle, Mart 2011 döneminden itibaren bu sayı 25’e düştü. Mart 2011 dönemi itibariyle, raporda bireysel ve kurumsal/tüzel müşteri ayrımında internet bankacılığı istatistikleri, il bazında aktif müşteri sayılarının dağılımı ile mobil bankacılık hizmeti veren 10 banka verisinden oluşan istatistikler de yayımlanmaya başlandı. Rapora göre, internet bankacılığı için kayıt yaptıran ve en az bir kez giriş işlemi yapmış toplam müşterilerin yüzde 40’ı Ocak-Mart 2011 döneminde en az bir kez internet bankacılığı işlemi yaptığı tespit edildi. Ocak-Mart 2011 döneminde, toplam aktif müşteri sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 221 bin kişi, bir önceki üç aylık döneme göre ise 534 bin kişi artış gösterdi. Böylece 2010 yılı Ocak-Mart döneminde 6 milyon 6 bin olan internet bankacılığı kullanan toplam müşteri sayısı yüzde 20.3 artarak 7 bin 227’ye yükseldi. İnternet bankacılığı yapmak üzere sistemde kayıtlı olan ve en az bir kez giriş işlemi yapmış toplam bireysel müşteri sayısı, Mart 2011 itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20.5 artarak 16 milyon 253 bine yükseldi. Son bir yıl içerisinde en az bir kez giriş işlemi yapmış toplam bireysel müşteri sayısı ise 8.5 milyon kişi oldu.

Ocak-Mart döneminde 6.5 milyon bireysel müşterinin en az bir kez internet bankacılığına giriş işlemi yaptığı belirlendi. Bu miktar, toplam kayıtlı bireysel müşteri sayısının yüzde 40’ını oluşturdu. Ocak-Mart 2011 döneminde, aktif bireysel müşteri sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre bin 105 bin kişi, bir önceki üç aylık döneme göre ise 466 bin kişi arttı.

-İNTERNET BANKACILIĞI KULLANAN KURUMSAL MÜŞTERİ SAYASI YÜZDE 10.5 ARTTI-

İnternet bankacılığı yapmak üzere sistemde kayıtlı olan ve en az bir kez giriş işlemi yapmış kurumsal müşteri sayısı Mart 2011 itibariyle geçen yılın söz konusu dönemine göre yüzde 10.5 artarak 1 milyon 697 bine yükseldi. Bunların 723 bini Ocak-Mart 2011 dönemi içerisinde en az bir kez giriş işlemi yaparken, son bir yıl içerisinde en az bir kez giriş işlemi yapmış kurumsal müşteri sayısı ise 860 bin kişi oldu.

-İNTERNET BANKACILIĞI İLE GERÇEKLEŞTİRİLEN 11 MİLYON ADET YATIRIM İŞLEMİNİN HACMİ 92.6 MİLYAR TL-


Ocak-Mart 2011 döneminde internet bankacılığı ile gerçekleştirilen 11 milyon adet yatırım işleminin hacmi 92.6 milyar TL oldu. Ekim-Aralık 2010 dönemine göre işlem hacminde 19 milyar TL arttı. İlk çeyrekte gerçekleştirilen yatırım işlemleri hacminde birinci sırayı 26 milyar TL tutar ve 5.2 milyon adet işlem ile hisse senedi işlemleri yer aldı. Bunu yatırım fonları işlemleri, döviz işlemleri ve vadeli hesaplar izledi. En yüksek ortalama işlem hacmi 40.4 bin TL ile repo işlemlerinde gerçekleşti. VOB işlemleri, ortalama 35 bin TL’lik işlem hacmi ile ikinci sırada yer aldı. Toplam yatırım işlemleri için ortalama işlem hacmi 8.4 bin TL olarak gerçekleşti.

-269 MİLYAR TL’LİK FİNANSAL İŞLEM-

Ocak-Mart 2011 dönemi itibariyle, internet bankacılığı hizmeti kullanılarak yapılan yatırım işlemleri dışındaki finansal işlemlerin toplam adedi 78 milyon, tutarı ise 269 milyar TL oldu. EFT, havale ve döviz transferi işlemlerini kapsayan para transferleri işlemleri yatırım işlemleri dışındaki finansal işlem hacminin yüzde 85’ini oluşturdu.
İnternet bankacılığı hizmeti kullanılarak yapılan yatırım işlemleri dışındaki finansal işlemlerin toplam işlem adedi bir önceki yılın aynı dönemine göre 9.5 bin adet artarken, bir önceki üç aylık döneme göre 2.4 bin adet artış gösterdi. Toplam işlem hacmi ise bir önceki yılın aynı dönemine göre 106 milyar TL, bir önceki üç aylık döneme göre ise 54 milyar TL arttı.

-AKTİF BİREYSEL MÜŞTERİNİN YÜZDE 35’İ İSTANBUL’DA-


İnternet bankacılığı hizmetlerini kullanan aktif kurumsal/tüzel müşterilerin yüzde 39’u ile aktif bireysel müşterilerin yüzde 35’i İstanbul’da bulunduğu tespit edildi. Bunu her iki müşteri grubunda da Ankara ve İzmir illeri takip etti.

-MOBİL BANKACILIK İLE GERÇEKLEŞTİRİLEN 138 BİN ADET YATIRIM İŞLEMİNİN HACMİ 735 MİLYON TL OLDU-


Mobil bankacılık yapmak üzere sistemde kayıtlı olan ve en az bir kez giriş işlemi yapmış müşteri sayısı Mart 2011 itibariyle, yaklaşık 913 bin kişi olurken bunların 230 bini Ocak-Mart 2011 dönemi içerisinde en az bir kez giriş işlemi yaptığı belirlendi. Son bir yıl içerisinde en az bir kez giriş işlemi yapmış mobil bankacılık müşteri sayısı ise 398 bin kişi oldu. Ocak-Mart 2011 döneminde mobil bankacılık ile gerçekleştirilen 138 bin adet yatırım işleminin hacmi 735 milyon TL olarak gerçekleşti. Ocak-Mart 2011 dönemi itibariyle, mobil bankacılık hizmeti kullanılarak yapılan yatırım işlemleri dışındaki finansal işlemlerin toplam adedi 1 milyon, tutarı ise 1.1 milyar TL oldu. EFT, havale ve döviz transferi işlemlerini kapsayan para transferleri işlemleri, yatırım işlemleri dışındaki finansal işlem hacminin yüzde 88’ini oluşturdu.

 
Çalışan başına üretim arttı
 
Kanlı pusunun sırrı çözüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gül: Memnuniyetle karşılıyorum
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, El Kaide Lideri Usame Bin Ladin’in öldürülmesini ...
'YGS yeniden yapılsın'
Demokrat Eğitimciler Sendikası(DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, YGS ile ...
Keklik'i itfaiye kurtardı
Bolu’nun Pirahmetler Köyü’nde bahçe duvarı boşluğunda sıkışan inek, itfaiyenin ...
 
Sıcaklık Doğu'da artacak
Hava sıcaklığı yurdun kuzeydoğu kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer ...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde arama
İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ...
Isparta'da 1 Mayıs coşkusu
Isparta'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü siyasi parti ve sendikaların ...
 
400 yürüyüşçüye 400 polis
Burdur'da, '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' yoğun güvenlik önlemi altında ...
ÖSYM mağdurları
Yüksek Öğretime Geciş Sınavı'nda puanlaması yanlış hesaplanan iki lise ...
1 Mayıs nasıl doğdu
1 Mayıs işçi Bayramı'nın tarihçesi...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva