Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
20 Aralık 2019 Cuma - 15:15

İrem Su'nun annesinden sanığın cezasının düşürülmesine tepki

ANTALYA Bölge Adliye Mahkemesi, Burdur'da üniversite öğrencisi İrem Su Akkaya'nın (19) bulunduğu araca çarparak ölümüne neden olan sürücü Emre Esmer'e yerel mahkemenin verdiği 9 yıl 9 ay hapis cezasını, 7 yıl 6 aya düşürdü.

İrem Su nun annesinden sanığın cezasının düşürülmesine tepki
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İstiklal Yerleşkesi Kavşağı'nda, 13 Mart sabahı meydana gelen kazada, Süleyman Emre Kılınç yönetimindeki 42 DIP 19 plakalı otomobil ile Uzman Çavuş Emre Esmer'in kullandığı 03 RF 575 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada Süleyman Emre Kılınç, beraberinde bulunan İrem Su Akkaya ve Beyza Din (19) ile diğer otomobilin sürücüsü Emre Esmer yaralandı. Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan, Isparta'ya sevk edilen MAKÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi İrem Su Akkaya, kazadan 1 gün sonra yaşamını yitirdi.

UZMAN ÇAVUŞ ALKOLLÜ ÇIKTI

Tedavisinin ardından gözaltına alınan Emre Esmer'in, 1.92 promil alkollü olduğu belirlendi. Kırmızı ışık ihlali yaptığı da öne sürülen Esmer, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Emre Esmer, 'bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak' suçundan 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezada indirim yapmayan mahkeme heyeti, Esmer'in ehliyetine 2.5 yıl süreyle el konulmasına da hükmetti.

CEZALARI İNDİRİLDİ

Emre Esmer'in avukatı ile İrem Su Akkaya'nın Ailesi, kararı Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı.

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 11. Ceza Dairesi'nde bugün görülen 6'ncı duruşmaya, İrem Su'nun annesi Leyla Akkaya, babası Halil Akkaya ve Süleyman Emre Kılınç ile taraf avukatları katıldı. Tutuklu sanık Emre Esmer ise, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Tutuklu sanık Esmer, duruşmada kazadan sonra sosyal medyada linç edildiğini söyleyerek, mağdur olduğunu söyledi.  Duruşma sonunda, ceza dairesi, yerel mahkemenin verdiği 9 yıl 9 ay hapis cezasını 7 yıl 6 aya düşürdü. Tutukluluğun devamına karar verilen sürücünün sürücü belgesine el konulma süresi de 1 yıla indirildi.

'BANA BUNDAN SONRA KİM ANNE DİYECEK'

Duruşma sonunda Burdur MAKÜ Öğrenci Toplulukları ile Genç Fenerbahçeliler, adliye önünde, üzerinde 'İrem Su İçin Adalet' yazan pankart açtı. Çarşı Grubu temsilcileri de üzerinde İrem Su'nun fotoğrafının olduğu 'Adaletsizliğin olduğu her yerde bir Beşiktaş atkısı açan olacaktır elbet' yazılı pankart taşıdı. Karara tepki gösteren anne Leyla Akkaya, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“19 yaşındaki bir çocuğun hayatı hiç bu kadar ucuz olamaz. Her şey ortada. Kırmızı ışık, kural ihlali, alkol hepsi var. Bir yerde bir boşluk var. Büyük ihtimalle yasada boşluk var. Bu boşluk nasıl doldurulacaksa doldursunlar. Ben artık anne değilim. Tek çocuğumu kaybettim. Bana bundan sonra kim anne diyecek?. Bunun bedelini nasıl ödeyecekler?  Verilen ceza 7 yıl 6 ay. Ben o çocuğa 19 senemi verdim. Bunun bedeli olmalı. Bu burada bitmedi. Sonuna kadar gideceğiz. Bir tek bizim için değil. Bizim duruşmadan önce iki çocuk kazada ölmüş ama sanık tahliye oldu. Ben bu adalet sistemini anlamıyorum."

'ADALET TECELLİ ETMEDİ'

Baba Halil Akkaya da insan hayatının bedelinin bu olmaması gerektiğini söyledi. Baba Akkaya, “Alkollü olarak yollara çıkmak, bu kadar masum insanın canına kast etmek yanlış. Biz burada sadece Emre Esmer'i yargıladık. Bunun üzerine gitmeye de devam edeceğiz. Hiçbir şey İrem Su'yu getirmeyecek. Ama bir kişiyi de kurtarabilirsek bu bizim için başarıdır. Artık kaybedecek bir şeyimiz kalmadı. Biz dünyadaki tek varlığımızı kaybettik. Bundan sonra her şey boş. 'Adalete güveniyoruz' dedik ama adalet tecelli etmedi. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" diye konuştu.

ANTALYA BOLGE ADLIYE MAHKEMESI, BURDUR'DA UNIVERSITE OGRENCISI IREM SU AKKAYA'NIN (19) BULUNDUGU ARACA CARPARAK OLUMUNE NEDEN OLAN SURUCU EMRE ESMER'E YEREL MAHKEMENIN VERDIGI 9 YIL 9 AY HAPIS CEZASINI, 7 YIL 6 AYA DUSURDU. SURUCUNUN 2,5 YILLIK SURUCU BELGESINDEN MEN CEZASI DA 1 YILA DUSURULDU. BABA HALIL VE ANNE LEYLA AKKAYA KARARA TEPKI GOSTERDI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA BOLGE ADLIYE MAHKEMESI, BURDUR'DA UNIVERSITE OGRENCISI IREM SU AKKAYA'NIN (19) BULUNDUGU ARACA CARPARAK OLUMUNE NEDEN OLAN SURUCU EMRE ESMER'E YEREL MAHKEMENIN VERDIGI 9 YIL 9 AY HAPIS CEZASINI, 7 YIL 6 AYA DUSURDU. SURUCUNUN 2,5 YILLIK SURUCU BELGESINDEN MEN CEZASI DA 1 YILA DUSURULDU. DURUSMA SONUNDA BURDUR MAKU OGRENCI TOPLULUKLARI ILE GENC FENERBAHCELILER, ADLIYE DISINDA, UZERINDE 'IREM SU ICIN ADALET' YAZILI PANKART ACTI. CARSI GRUBU TEMSILCILERI DE UZERINDE IREM SU'NUN FOTOGRAFININ OLDUGU 'ADALETSIZLIGIN OLDUGU HER YERDE BIR BESIKTAS ATKISI ACAN OLACAKTIR ELBET' YAZILI PANKARTI TASIDI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA BOLGE ADLIYE MAHKEMESI, BURDUR'DA UNIVERSITE OGRENCISI IREM SU AKKAYA'NIN (FOTODAKI) BULUNDUGU ARACA CARPARAK OLUMUNE NEDEN OLAN SURUCU EMRE ESMER'E YEREL MAHKEMENIN VERDIGI 9 YIL 9 AY HAPIS CEZASINI, 7 YIL 6 AYA DUSURDU. SURUCUNUN 2,5 YILLIK SURUCU BELGESINDEN MEN CEZASI DA 1 YILA DUSURULDU. (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA BOLGE ADLIYE MAHKEMESI, BURDUR'DA UNIVERSITE OGRENCISI IREM SU AKKAYA'NIN (FOTODAKI) BULUNDUGU ARACA CARPARAK OLUMUNE NEDEN OLAN SURUCU EMRE ESMER'E YEREL MAHKEMENIN VERDIGI 9 YIL 9 AY HAPIS CEZASINI, 7 YIL 6 AYA DUSURDU. SURUCUNUN 2,5 YILLIK SURUCU BELGESINDEN MEN CEZASI DA 1 YILA DUSURULDU. (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Adalar'da faytonlar 3 ay durduruldu
 
9 yaşındaki Zeynep'in organları umut oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiftçilerden sulama ücretlerinde indirim talebi
SULAMA Birlikleri, DSİ Bölge Müdürlüğü ve Serik Belediyesi, su kullanım ...
Yeni yıl çarşısı açılıyor
MURATPAŞA Belediyesi Adalya Vakfı'nın, tüm gelirini öğrenci bursları ve ...
Kırcami'de tarihi süreç
MURATPAŞA Belediyesi, 30 yılı aşkın süredir imar ve buna bağlı mülkiyet ...
 
Kaçak ve sahte alkol uyarısı
ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, ...
Antalya için uyarı! O iki saate dikkat
ANTALYA'yı 2 gündür etkisine alan sis, kentte nefes almayı güçleştirdi. ...
Yılbaşı sepetleri vitrine çıktı
ANTALYA'da yılbaşı hazırlıkları sürüyor. Esnaf vitrinlerini yılbaşı mesajları ...
 
ES26DER'den Aslanlar İlkokulu'na yardım eli
Eskişehirliler Sosyal Kültürel ve Yardımlaşma Derneği (ES26DER) Yönetimi ...
BAKA Yönetimi, Burdur'da toplandı
BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu'nun 2019'un son olağan ...
Yenilikçi fikirler Antalya OSB'de yarışacak
ANTALYA OSB Teknopark, Antalya'nın ilk fikir maratonuna ev sahipliği yapmaya ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva