Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Antalya'da orman yangını
Antalya'da orman yangını
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
11 Mayıs 2011 Çarşamba - 10:14

İş adamının av müzesi

Antalya Kemer'de 35 yıl önce hobi olarak başladığı avcılığı profesyonel hale getirip dünyanın hemen hemen her yerinde sertifikalı olarak avlanan işadamı Abdullah Ceylan, Çamyuva Beldesi'nde bulunan ofisini 'Av Müzesi' haline getirdi. Türkiye'nin en büyük av turlarını düzenleyen Caprnae'nin de ortağı olan Ceylan'ın müzesinde özel olarak doldurtulmuş, 60 ayrı av hayvanı bulunuyor.

İş adamının av müzesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Çamyuva Beldesi'nde yer alan Simena Tatil Köyü'nün sahibi ve aynı zamanda İstanbul'da bulunan Ceylan InterContinental Oteli'nin de İcra Kurulu Başkan Yardımcısı 49 yaşındaki Abdullah Ceylan, Çamyuva'da bulunan ofisini 'Av Müzesi' haline getirdi. Avcılığa 15 yaşında Diyarbakır'da başlayan Ceylan, 34 yıl boyunca dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenen safarilere katılarak profesyonel olarak avlandı. Merkezi Antalya'da bulunan Türkiye'nin en büyük avcılık turizmi firmalarından Caprnae'nin de ortağı olan Ceylan'ın müzesinde özel olarak doldurtulmuş, 60 av hayvanı bulunuyor.
 
Müzesinde yer alan türleri, İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yapımı süren Ufuk Güldemir Av Müzesi'ne bağışlamayı düşündüğünü söyleyen Ceylan'ın yurt dışında düzenlenen safariler sırasında çekilmiş çok sayıda belgesel filmleri de yer alıyor.
 
Trofe avcılığı (Belirli büyüklük ve özellikteki hayvanları avlama) yapan Ceylan, "Bir insanın içinde doğa aşkı yoksa avcı olamaz. Asya kıtası çok özel bir kıta. Her şey natürel. Çok eski yıllardan itibaren insanlar Asya ve Afrika kıtasında o kadar çok avlanmış ki bugün özellikle Afrika Kıtası özel bir av sahası haline getirilmiş. Ben bugüne kadar ava açık tüm dünya ülkelerinde avlandım. Av konusu Türkiye'de hala çok yanlış algılanıyor. Bizler yalnızca çiftleşme özelliğini kaybetmiş, yaşlı erkek bireyleri lisanslı olarak avlarız" diye konuştu.
 
'AYI AVCISIYIM'
 
Abdullah Ceylan, müzesinde bulunan en değerli parçaların başında Sibirya, Saraybosna, Kamchatka ve Karadeniz'in Azdavay bölgesinde vurduğu ayı türlerinin geldiğini kaydetti. Ceylan, "Ayı avcılığının Trofe avcılığı içinde çok özel bir yeri vardır. Ben bir ayı avcısıyım. Ayı avcıları uluslararası avcılar arasında bilinir. Yıl da bir yada iki defa av için yurt dışına çıkıyorum. Önümüzdeki aylarda da Karpat ayısı avlamak için Romanya'ya gideceğim" dedi.
 
AV PAZARININ TOPLAM DEĞERİ, 60 MİLYAR DOLAR
 
Dünyada av turizminin büyük bir gelir kapısı haline geldiğini de vurgulayan Ceylan, av pazarının toplam değerinin 60 milyar dolar olduğunu vurguladı. Türkiye'nin av pazarından elde ettiği gelirin 30 milyon dolar olmasına karşın yalnızca Bulgaristan'ın bu pazardan yılda 100 milyon dolar gelir elde ettiğini kaydeden Ceylan, "Dünyada avcılık, kıyafetinden malzemelerine kadar başlı başına büyük bir pazar. Türkiye'de Av turizmi ile uğraşan dokuz büyük firma bulunuyor. Ortağı olduğum Caprnae av turizmi için Türkiye'ye yılda ortalama 3 bin av meraklısını getiriyor. Bunların arasında çok sayıda dünyaca ünlü isim de yer alıyor" diye konuştu.
 
Ceylan, özellikle yaşadığı Kemer bölgesinde yer alan yaylalarda vatandaşın ekinlerine zarar veren domuzlarla ilgili ayrıca Karadeniz'de yağmacı bir ayı nedeniyle bölgede avlandıklarını da vurguladı. Ceylan, "Burada önemli olan hayvan ırkına zarar vermeden avlanmak. Bu manada özellikle çok sayıda belgesel film çekerek, bunları gelecek nesillere bırakmayı hedefledik" dedi.

 
Havaalanında bekaret testi!
 
Letonya Başbakanı Demre'de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalyalı bayan sürücü bunu niye yaptı?
Antalya'nın Alanya ilçesinde nöbet çıkışı otomobiliyle evine giden hemşire ...
'Alanya'da okuyan oğlumu PKK dağa kaçırdı'
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi ...
Baykal Engelliler Kütüphanesi açılışında
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya Büyükşehir ...
 
Kapkaççıları çalınan cep telefonu ele verdi
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Hollandalı uyruklu 25 yaşındaki Jacky Petronella ...
Adalette istenilen sonuç alınamadı
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Güler, ...
CHP'den seçim arası sergi açılışı
Emekli Resim Öğretmeni Nilüfer Kalay’ın yağlı boya resimlerinden oluşan, ...
 
Kanında 2.80 promil alkol saptandı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde alkol komasına giren ilköğretim öğrencisi ...
Organ kardeşliği
ANTALYA'da beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından yakınları tarafından ...
Turist pazarlıkçı esnaf şikayetçi
On binlerce turistin her yıl alışveriş yaptığı Alanya Cuma Pazarı'nda ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva