Antalya'daki uçağa bomba ihbarı
Antalya'daki uçağa bomba ihbarı
Cem Kotan personelle bayramlaştı
Cem Kotan personelle bayramlaştı
Vali Şahin'den bayram mesajı
Vali Şahin'den bayram mesajı
Akdeniz Üniversitesi bayramlaştı
Akdeniz Üniversitesi bayramlaştı
9 Mart 2012 Cuma - 10:28

İş dünyası, Antalya için köklü çözüm bekliyor

Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) Perşembe kahvaltısı etkinlikleri çerçevesinde Vergi Haftası dolayısıyla Vergi Dairesi Başkanı ve vergi dairesi müdürlerini ağırladı.

İş dünyası, Antalya için köklü çözüm bekliyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dösiad Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Gencer, turizm başkenti Antalya’nın tanıtımını ne kadar iyi yaparsa turizmden aldığı gelir ile ekonomisinin güçleneceğini belirterek, bu doğrultuda Antalya yerel siyasetçilerinden ve hükümetten köklü  çözüm beklediklerini dile getirdi. Gencer, çözümleri şöyle sıraladı:

“Bütçe kanunu değişmeli ve yerel yönetimler turist sayısına göre bütçe almalıdır.İstanbul Kültür Başkenti için yapıldığı gibi, özel Antalya vergisi gelmelidir. Antalya, havalimanı vergisinden, yani turizmden pay almalıdır. Her nasıl olursa olsun,  şu anda 400 milyon liranın altında olan kamu yatırımı bütçesi en az % 50 artmalı ve altyapı sorunlarımız çözülmelidir.

Dösiad Perşembe Kahvaltısının bu haftaki konuğu Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü oldu.Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü vergiyi kana benzettiğini belirterek, kan insana vergi devlete can veriyor.Kan verilince vücut yenisini üretiyor.Vergi de ödendikçe sizlere hizmet olarak geri dönüyor” dedi.
Vergi ödeyen vatandaşı velinimet olarak nitelendiren Sütçü, vergilendirmeyle ilgili görevlerini yerine getiren vatandaşla ilgili vergiyi kolay ödemesi için sürekli arayış içinde olduklarını söyledi.
Vatandaşın rahatı için sürekli çalışıyoruz
Vergi daireleri ve vatandaş arasındaki iletişimi çok önemsediklerini anlatan Sütçü, bu doğrultuda yaptıkları  hizmetler hakkında şu bilgileri verdi:
“Web sayfamızda vatandaşlarımızın yararlanması ve bize ulaşmaları için her türlü hizmeti sunduk. Dilekçematik adlı bölümümüzde vergiyle ilgili her konuda dilekçe örnekleri var.Vergi kanunlarıyla ilgili kitap ve broşürler hazırladık.Çok sık sorulan soruları cevaplarıyla birlikte internete taşıdık.Müdürlüklerin yetki alanına kadar web sitemizde var.Bir önceki yılın faaliyet raporlarını internete koyduk.Bunlardan hareketle yapılan bilimsel çalışmaları gördük ve çok memnun olduk.”
Dösiad Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Gencer yaptığı konuşmada, vergi tahsilatındaki muhtemel sorunların ekonomik koşullarla ifade edilebilmekte iken vergi matrahı olarak kaydedilemeyen gelirlerin vergi sistemindeki noksanlık olduğunu söyledi. Bu durumun vergi sisteminde  kayıtdışılık sorununu doğurduğunu vurgulayan Gencer, şöyle devam etti:
Kayıt dışı faaliyetlerin yaygınlığı bir yandan vergilemenin genellik ve adalet ilkesini ciddi bir biçimde zedelerken, diğer taraftan da, vergi yükünün adil dağılımını, vergi ahlakını ve vergi ödeme isteğini de etkilemektedir. Vergi oranları ile kayıt dışı ekonomi arasında doğru yönlü bir ilişki vardır. Kayıt dışı ekonominin büyümesinde önemli bir role sahip olan yüksek vergi oranlarının düşürülmesi, kayıt dışı ekonominin boyutunu önemli ölçüde düşürecektir.
Diğer yandan zaman zaman çıkarılan vergi aflarının, mükelleflerde vergi aflarının devamlı olacağı kanısını artırıp, vergisini zamanında ödeyen mükelleflerin cezalandırıldığını, ödemeyenlerin ise ödüllendirildiğini düşündürerek mükelleflerin vergi ödemesini olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Gencer, yapılan afların ekonomide olumlu bir ivme yaratırken ödemeleri zamanında yapan mükellefler için de teşvik edici durumları beraberinde getirmesi gerektiğini ifade etti.
Gencer, dünyanın 10. Ekonomisi olmayı hedefleyen Türkiye’nin kurumsal yapısını  ve vergi sistemini değiştirmesi gerektiğini bildirdi.
Antalya için çözüm bekliyoruz
Dösiad Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Gencer, turizm başkenti Antalya’nın tanıtımını ne kadar iyi yaparsa turizmden aldığı gelir ile ekonomisinin güçleneceğini belirterek, bu doğrultuda Antalya yerel siyasetçilerinden ve hükümetten  köklü çözüm beklediklerini dile getirdi. Gencer, çözümleri şöyle sıraladı:
“Bütçe kanunu değişmeli ve yerel yönetimler turist sayısına göre bütçe almalıdır.İstanbul Kültür Başkenti için yapıldığı gibi, özel Antalya vergisi gelmelidir. Antalya, havalimanı vergisinden, yani turizmden pay almalıdır. Her nasıl olursa olsun,  şu anda 400 milyon liranın altında olan kamu yatırımı bütçesi en az % 50 artmalı ve altyapı sorunlarımız çözülmelidir.
Gencer,etkinlik sonunda ziyaret anısına Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü’ye plaket takdim etti.

 
Yaz saati öne alınıyor
 
Havuç yediğinde rengi değişiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekirova Belediyesi Dünya Kadınlar Gününü Kutladı
Tekirova Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen Dünya Kadınlar Günü ...
Antalyalı kadınlardan tırtıl yürüyüşü
Antalya'da kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde özgürlüğün sembolü ...
Eşini öldüren kocaya 16 yıl 8 ay hapis
Antalya'da tartıştığı eşi 66 yaşındaki Aliye Özdemir'i av tüfeği ile öldüren ...
 
Finike’de sahte para ve eroin ele geçirildi
Antalya'nın Finike İlçesi'nde piyasaya sahte para sürdükleri ve eroin ...
Kadınlara mor baretli mesaj
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi'nin kadın üyeleri, 8 Mart ...
Belediyenin kadın kamyon şoförü
Antalya'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Göynük Beldesi'nde 29 yaşındaki Yasemin ...
 
Kadınlar Günü'ne 6 nokta alfabeli basın açıklaması
Altı nokta Körler Derneği üyelerinin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili ...
Antalya’nın 1e1 marketler zinciri 100 bin dergi dağıtıyor
Antalya merkezli olan ve Batı Akdeniz illerinde 33 noktada mağazası bulunan ...
Türkiye'de 10 bin kadın mobbing mağduru
Türkiye Mobbing Derneği (MOB- DER) Antalya Şube Başkanı Dr. Mehmet Ozan ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’da beş kriz
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe Cumhuriyeti 
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva