Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
2 Ekim 2012 Salı - 15:41

İşgüzar müdürün foyası böyle çıktı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın yine lafını esirgemedi. Akaydın'ın spor salonundan ismi yazılı mesajı kaldıran müdüre yaptığı sitemi duyan Vali Altıparmak'ta işgüzar müdürün foyasını ortaya çıkardı.

İşgüzar müdürün foyası böyle çıktı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak, kamu kurum ve kuruluşlarının en üst düzeydeki idarecilerinden rutinin dışına çıkarak ekstra iş üretmelerini istedi. Vali Altıparmak, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileriyle yılın 4'üncü 'İl Koordinasyon Kurulu' toplantısını gerçekleştirdi. Vali Altıparmak, konuşmasının başında, aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın da bulunduğu yöneticilere "Bazen sorunlar belirli bir noktaya gelmeden önce bizimle paylaşmıyorsunuz" diye seslendi.

Yaşanan sıkıntıların belli bir aşamaya ulaştıktan sonra aktarıldığını kaydeden Vali Altıparmak, "O zaman da geç kalmış oluyorsunuz. Biz de bu sorunu çözmekte zorlanıyoruz. Bu sorunu vali yardımcısı arkadaşlarımızla zamanında paylaşırsanız, bütçe ve ödenek, birtakım bürokratik aşamaların aşılması, diğer bir kurumun kurumsal direnci anlamında, mutlaka bunun erken vakitte iletmenizde yarar var" diye konuştu.

"Sıkıntıları kangren haline getirmeyin" çağrısında bulunan Vali Altıparmak, "Sizler belki üstlerinize yansıtmaktan imtina ediyorsunuz veya sesiniz duyulmuyor. İlin valisi olarak bana yansıttığınız zaman eğer sorunun boyutu ili ilgilendiren büyüklükte ise çözümü için elimizden gelen gayreti gösteririz" dedi.

Vali Altıparmak, gerek vatandaşla gerek iki kamu kuruluşu arasında ortaya çıkan sorunlarda 'yapıcı' bir yaklaşımın ortaya konulmasını isterden uyarılarda bulundu. Son dönemde mevzuat gereği, vatandaşın kamu personeliyle ilgili şikayetlerini Cumhurbaşkanlığı'ndan cumhuriyet savcılığına kadar birçok yere aynı anda yaptığını belirten Altıparmak, şunları söyledi:

"Cumhuriyet savcılığından gelenlerin gereğini yapmak zorunda kalıyoruz. Bu tabii herkese işi gönüllü yapmaktan kaçınma, hevesi kırılma, haleti ruhiyesi kazandırıyor. Ama sorumluluk sahibi insanlar olarak, yerimizin hakkını vermek zorunda olan insanlar olarak neyle karşılaşırsak karşılaşalım görevimizi yapmak zorundayız."

Vali Ahmet Altıparmak, İl Koordinasyon Kurulu'nda yaptığı bu çağrının ardından kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinden ile ayrılan ödeneği kullanmalarını istedi. Ekim ayının Maliye Bakanlığı'nın ödenekleri kısma ayı olduğunu kaydeden Vali Altıparmak, "Onun için biraz hızlı davranın. Harcama noktasında yüzde 50'ler dolayındayız. Bu parayı 'İsraf edin' demiyoruz, 'Cimrilik de edin' demiyoruz. Hizmetin gereği neyse, onu en iyi şekilde Antalya'ya kazandıracak şekilde harcamalarınızı yapın" diye konuştu.

Altıparmak, kamu kurum ve kuruluşlarının ayrıca rutin iş ve işlemler dışında ekstra iş üretmek durumunda olduğunu söyledi. "Rutinin dışında iş üretmek zorundayız" diyen Vali Altıparmak, şöyle konuştu: "Antalya, diğer illerle kıyas edildiği zaman çok ön planda yer alıyor. Ama hala yapılacak çok işimiz var. Bizim kıyas edileceğimiz il Türkiye içinde bir il olmalı. Madem uluslararası, dünyaya açılmış bir iliz bizim rekabetimiz de kendimizle olmalıdır. Hedefimiz, mutlaka ama mutlaka, gezdiğimizde gördüğümde çok önemsediğimiz şehirlerle kıyas olmalı. Bunun içinde mutlaka rutin dışı konularda kafamızı yormak zorundayız."

Yılın 4'üncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda 2012 yılına ait yatırımlarının Ağustos ayı sonu itibarıyla gerçekleşme durumları hakkında da bilgi veren Vali Altıparmak, genel ve özel bütçeli kuruluşlar ve mahalli idareler tarafından hali hazırda 2 bin 252 projenin yürütülmekte olduğunu söyledi. Bu projeler için 2012 yılı ödeneğinin 1 milyar 200 milyon TL olduğunu kaydeden Vali Ahmet Altıparmak, bunun 488 milyon 200 bin TL'sinin kullanıldığını söyledi.

Vali Altıparmak, il genelinde yürütülen yatırımların gerçekleşmesinde ödenek yetersizliğiyle ödeneklerin serbest bırakılmasında gecikmeler, tenkit personel ve araç yetersizliği ve yerel yönetimlerin bütçelerinin yeterli olmamasının başlıca sorunlar olduğunun altını çizdi.

TÜZKAN KÖTÜ SIKIŞTI

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda söz alan Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Tarkan Tüzkan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a kuruma ait spor tesisleri etrafından gerçekleştirilen peyzaj düzenlemeleri nedeniyle teşekkür etti. Başkan Akaydın ise "Ben de sayın müdürüme teşekkür ediyorum. Atatürk Spor Salonu'nda, asılı, benim sporculara başarılar dileyen mesajımı kaldırdığı için" dedi. Beklenmedik çıkış karşısında İl Müdürü Tüzkan şaşırırken, Vali Altıparmak durumdan haberdar olduğunu söyledi, "Haberim oldu. 'Benim bilgim dahilinde' olduğu da ifade edilmiş. Nasıl bilgim dahilinde, soracağım" dedi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

 
Kök: AKEDAŞ peşkeş çekiliyor
 
Turizmciye silahlı saldırı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cennete yazık olmasın
Antalya, kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta yer alan Kurşunlu Şelalesi ...
Alanya’da 5 dakikalık yağmur sürprizi
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde tatil yapan turistler ve vatandaşlar, güneşli ...
Ameliyat olmazsa felç olacak
Antalya'da omuriliği beline yapışık dünyaya gelen 15 yaşındaki Gamze Nur ...
 
İş istemeye geldiği fırını soydu
Antalya'da kimliği belirlenemeyen silahlı soyguncu, birkaç gün önce iş ...
Doktor balıklar otele taşınıyor
Sivas'ın Kangal İlçesi Kavak Köyü'ndeki termal sularda ve derelerde yetişen, ...
Engelli üniversitelinin üst geçit çilesi
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) öğrencisi doğuştan engelli 25 yaşındaki Ozan ...
 
Antalya’da şimşeklerin dansı
Turizm kenti Antalya, dün geceyi şimşekler ve gök gürültüleri arasında ...
Dizlerinin üzerinde yaşıyor
Antalya'nın Demre İlçesi'nde ön iki ayağı sakat olan koyun, dizlerinin ...
Miniklere yeni sınıf
Antalya'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Gökçeören Köyü Gökseki Mahallesi'nde yeni ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva