Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Antalya'da orman yangını
Antalya'da orman yangını
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
7 Mayıs 2023 Pazar - 11:20

İşkence görüp kaçtığı uyuşturucu çetesini yakalattı, yaşadıklarını anlattı

ZONGULDAK'ta  dahil olduğu çeteye ait silahı polise yakalattığı için çete üyeleri tarafından 1,5 ay boyunca işkence gördükten sonra kaçıp uyuşturucu çetesini polise yakalatan Ali Safa K., (24) yaşadıklarını anlattı.

İşkence görüp kaçtığı uyuşturucu çetesini yakalattı, yaşadıklarını anlattı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Azerbaycan uyruklu öğrenci Ali Safa K., dahil olduğu uyuşturucu çetesine ait tabancayı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi kampüsünde yere düşürdü. Polis ekipleri silaha el koyup, Ali Safa K.'yi arama çalışması başlattı. Ali Safa K.'ye  kendisinin de dahil olduğu uyuşturucu çetesi üyeleri tarafından, silahı düşürüp çeteyi riske attığı için bir evde işkence yapıldı. Tahta kaşıkla cinsel istismara maruz kalan Ali Safa K.,  öldürülmek için ıssız bir yere götürüldüğü sırada kaçıp polise sığındı.

POLİSE, TÜM BİLDİKLERİNİ ANLATTI

Ali Safa K., çetenin ilişkilerini ve bağlantılarını polise anlattı. Deliller ve ifadeler ışığında düzenlenen operasyonda  gözaltına alınan 8 kişiden Ayhan Küçükdere, oğlu Samet Küçükdere (24) ve Mehmet Can Arslaner (25) tutuklandı. 3 kişi savcılık ifadesinin ardından, H.C. (35) ve F.O. (35) adli kontrolle serbest bırakıldı.

'ELİMİ, BACAĞIMI KIRDILAR'

Ali Safa K., çete üyeleri tarafından 1,5  ay boyunca gördüğü işkenceyi anlattı. Düşürdüğü silahı polisin bulmasından sonra çete üyeleri tarafından işkenceye maruz kaldığını belirteren Ali Safa K.,  “Issız bir yere götürülecektim, arabaya binerken kaçmayı başardım ellerinden ve devlete, polise sığındım. Aç kaldım susuz kaldım. Su ihtiyacımı lavabodan giderdim. Ailemle, hiçbir insanla iletişim kuramadım. Her kaçma fırsatı bulduğumda beni ellerinde tutsak gibi tuttular. Elimi kırdılar, bacağımı kırdılar. İşkencelere maruz kaldım. Tırnaklarımı çekmeye çalıştılar. Sopayla yumrukla, tekmeyle dövdüler. Ellerimi bağladılar. Ağzıma havlu koydular, bağırıp çığlık atmayayım diye. 1,5 ay boyunca yanlarından hiç ayırmadılar. Son 3 gün boyunca çok şiddetli darp gördüm” diye konuştu.

‘İŞLERİNE ÇOMAK SOKTUM’

Çete üyelerinin başka bir olaya bile sinirlenip kendisini dövdüklerini Ali Safa K., “Beni kum torbası gibi gördüler. Hep bana işkence, hep bana darp. Mesela akrabaları arabalarını kaçırdı, ona sinirlenip beni dövdüler. Ben uyuşturucu satışlarına engel oldum. Silah yakalattığım için polis tarafından aranmam vardı. Beni her yere götüremediler ve satışlarına da engel oldum. İşlerine çomak soktum. 3 gün ellerinde mahsur kaldım. En son ölüm raddesine geldik. Issız bir yere götürülecektim, arabaya binerken kaçmayı başardım ellerinden ve devlete, polise sığındım.”dedi. 

‘ÇETENİN ÇÖKERTİLMESİ BENİ MUTLU ETTİ’

Kentteki yer altı camiasını tanıdığını ve başkalarının da kendisi gibi zarar görmemesini istediği için bildiklerini polise anlatan Ali Safa K., “Bu insanlarla ilgili uyuşturucu sattıklarına, illegal işlerle uğraştıklarına dair bilgilere sahiptim. Giderayak kendimde tutmak istemedim, bu bilgileri emniyete ifademde verdim. Bu ifadeler doğrultusunda büyük bir çetenin çökertilmesinde bir rolüm oldu. Bu beni mutlu etti. Benim başıma gelenler bir başka gencin, bir başka vatandaşın başına gelmesini istemediğim için bilgileri aktardım. Çetenin içinde şantajla zorla tutuluyordum” diye konuştu.


ALI SAFA KERIMOV'UN VERDIGI BILGILER DOGRULTUSUNDA DUZENLENEN OPERASYONDA 8 KISI ADLIYEYE CIKARILMISTI. SUPHELILERDEN MEHMET CAN ARSLANER, SAMET KUCUKDERE(SOLDAKI GULEN) VE BABASI AYHAN KUCUKDERE(SAGDAKI BEYAZ SACI TOPLU OLAN) TUTUKLANDI. FOTOGRAF-ALI SENCER-ARSLAN-ZONGULDAK-DHA (ARSIV)
ALI SAFA KERIMOV'UN VERDIGI BILGILER DOGRULTUSUNDA DUZENLENEN OPERASYONDA 8 KISI ADLIYEYE CIKARILMISTI. SUPHELILERDEN MEHMET CAN ARSLANER, SAMET KUCUKDERE(SOLDAKI GULEN) VE BABASI AYHAN KUCUKDERE(SAGDAKI BEYAZ SACI TOPLU OLAN) TUTUKLANDI. FOTOGRAF-ALI SENCER-ARSLAN-ZONGULDAK-DHA (ARSIV)
ZONGULDAK'TA YABANCI UYRUKLU UNIVERSITE OGRENCISI A.S.K.(FOTOGRAFTA), KENDISININ DE DAHIL OLDUGU UYUSTURUCU CETESINE AIT SILAHI DUSURUP POLISE YAKALATINCA, CETE TARAFINDAN 'TAHTA KASIKLA' CINSEL ISTISMAR YAPILARAK ISKENCEYE UGRADI. UYUSTURUCU CETESININ ELINDEN KURTULMAYI BASARAN A.S.K. POLISE SIGINARAK HER SEYI ANLATTI. 8 CETE UYESI OPERASYONLA YAKALANARAK ADLIYEYE SEVK EDILDI. FOTOGRAF-ALI SENCER ARSLAN-ZONGULDAK-DHA

Ali Sencer ARSLAN/ZONGULDAK (DHA)

 
Ünlü iktisatçı uyardı
 
Semih Esen: Ülke karanlıkta ilerliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü iktisatçı uyardı
Kur korumalı mevduatların büyüklüğü 2.1 trilyon TL ile rekor kırdı. Prof. ...
'Trio Musius' Fransa'da Türkiye için yarışacak
İZMİRLİ genç müzisyenler Rüya Aydın, Özüm Bağtaş, Ozan Çimen Fransa'da ...
Nisanda emekli olanların ikramiye tarihi belli oldu
SGK'dan yapılan açıklamaya göre, emekli maaşı bağlama işlemi Nisan ayında ...
 
Kırmızı bültenle aranan terörist öldürüldü
MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde özel ...
Uzmanı uyardı: Bu belirtiler bahar depresyonu habercisi olabilir
Psikolog Gözdem Özdem Akaydın, mevsim geçişlerinin insanları psikolojik ...
TikTok videosu sonu oldu
MARDİN’de, sosyal medya uygulaması TikTok videosu çekmek isterken atladığı ...
 
Şeyma Subaşı'nın gelinliği gündem oldu
Mısırlı iş insanı Mohammed Alsaloussi ile Fas'ta dünya evine giren Şeyma ...
Muhammed Yakut hakkında kırmızı bülten talebi
SOSYAL medyada videolar çekerek paylaşan Muhammed Yakut hakkında tutuklanmasına ...
Ihlara Vadisi'nde 2023 genç Türk bayrağı açtı
AKSARAY’da dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan, tarihi ve doğal ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva