Fatih Altaylı'dan Hakan Ural eleştirisi
Fatih Altaylı'dan Hakan Ural eleştirisi
Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' uyarısı
Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' uyarısı
Mauro Icardi'den gol krallığı açıklaması
Mauro Icardi'den gol krallığı açıklaması
Arda Turan ev sahibiyle davalık oldu
Arda Turan ev sahibiyle davalık oldu
1 Eylül 2021 Çarşamba - 14:59

Isparta'da yeni adli yıl açıldı

ISPARTA'da 2021-2022 adli yıl açılış töreni Adliye Sarayı bahçesinde gerçekleştirildi.

Isparta da yeni adli yıl açıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Adli yıl açılış törenin Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Baro Başkanı Av. Ünsal Çankaya, Isparta Adliyesi hakim ve savcıları ve adliye personeli katıldı. Törende Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut tarafından bir konuşma yapıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, "Cumhuriyet Başsavcılığımıza 2019 yılı içerisinde 19 bin 320 soruşturma dosyası gelmiş aynı yıl 19 bin 865 soruşturma dosyası muktezaya bağlanmış, 2020 yılı içerisinde 17 bin 245 soruşturma dosyası gelmiş, yaşanan pandemi sürecine rağmen 17 bin 758 soruşturma dosyası muktezaya bağlanmış, yani 2019 ve 2020 yılı içerisinde gelenden fazla soruşturma dosyası Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından sonuçlandırılmıştır. Buna rağmen daha önceki yıllardan devreden yaklaşık 5 bin bandındaki soruşturma dosyası henüz sonuçlandırılabilmiş değildir. Bizler başarılarımızdan ilham alıp hatalarımızdan ders çıkartarak aynı özveriyi 2021 yılı içerisinde tekrar etme azmi ve kararlılığı içerisindeyiz" dedi.

Ülkenin sıkıntılı günlerden geçtiğini aktaran Başsavcı Akbulut, "Yıllardır etnik milliyetçi, ırkçı ve ayrılıkçı PKK terör örgütüyle mücadele eden devletimiz, sonrasında kendi içerisine sızmış FETÖ/PDY terör örgütü mensubu yabancı mihrakları bünyesinden ihraç etmek için yoğun çaba ve mücadele göstermiş, müteakiben ülkemiz ve dünyamız salgın hastalık belasıyla karşı karşıya kalmıştır. Ortadoğu'da meydana gelen savaşlar, yaşanan mülteci akını ve dünya ekonomik krizi dikkate alındığında ülke olarak gelmiş olduğumuz nokta her şeye rağmen umut vericidir. Tarih şahittir ki; geçmişten günümüze kadar biriktirdiği adalet, liyakat, hakkaniyet, nefaset, sevgi, hoşgörü, iyilik, cömertlik, cesaret, azamet ve asalet gibi erdemleri insanlığa armağan eden Türk milleti, bu erdemlerden vücuda gelen ortak duygu ve düşüncelerimizin şekillendirdiği milli kültür ve kimliğine gönülden bağlı olduğu müddetçe üstesinden gelemeyeceği bir mesele yoktur" diye konuştu.

"Türk milletinin tarihteki en büyük erdemlerinden birisi de insanlığın Nirvana'sı olarak kabul edilen adalettir" diyen Başsavcı Mustafa Akbulut, şöyle devam etti:

"Adaletin tecellisi için liyakat gerekir. Türk devlet felsefesinin mihenk taşı olan 'Adalet mülkün temelidir' ilkesi bir duvar yazısından ibaret değildir. Tarihte Türk milleti adaletle hükmettiği nispette yüksek medeniyetler kurmuş, adaletten uzaklaştığı nispette dünya sahnesinden çekilmiştir. Öyleyse bizi millet olarak başarıya ulaştıracak olan adalet ve liyakattir. Türk yargısı olarak dil, din, ırk, renk, sınıf, mezhep, zümre ve cinsiyet ayırımı yapmaksızın adaleti mülküne, devletine, hukukuna ve ahlakına temel yapmış kadim bir medeniyetin hizmetkarları olarak bizler; güçlünün her zaman haklı olmadığı, zalimler karşısında mazlumların, zorbalar karşısında mağdurların korunduğu, haklı olana hakkının teslim edildiği, huzur ve barış dolu bir dünyanın hayalini kurmaya devam edecek ve bu uğurda daha çok gayret göstereceğiz."

Isparta Baro Başkanı Av. Ünsan Çankaya da geçen yıl Covid-19 nedeniyle adli yıl açılışının yapılamadığını hatırlatarak, "Bu olağanüstü süreçte, olağanüstü bir çaba ile tarihteki yerlerini alacak olan sağlık çalışanlarımıza teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Kıymetli katılımcılar bir baro başkanı olarak adli yıl açılış töreninde bahsetmezsem, dikkati çekmezsem görevimi yapmamış olacağımı hissettiğim bir konu var. Hukuk fakültelerindeki artış dolayısı ile avukat sayısındaki artış hepimizin malumu. Fakat benim bugün dikkati çekmek istediğim konu nasıl arttığımız değil. Nasıl azaldığımız. Maalesef avukata karşı şiddet gün geçtikçe artmakta, avukatlar sadece mesleklerini icra ettikleri için kendini bilmez caniler tarafından katledilmektedir. Biz vatandaşın yargı mekanizmasındaki sesi ve nefesi olan savunmanlar, tehdit edilmekte, dövülmekte ve öldürülmektedirler. Bizler bunun normalleşmesine asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

ISPARTA'DA 2021-2022 ADLI YIL ACILIS TORENI ADLIYE SARAYI BAHCESINDE GERCEKLESTIRILDI.(FOTO:ISPARTA-DHA)

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)

 
MasterChef Murat Özdemir'den yeni skandal
 
Çalıştığı atölyeden 4.5 kilogram altın çaldı; ikiziyle kaçtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit babası devrilen traktörün altında yaşamını yitirdi
HAKKARİ'nin Çukurca ilçesinde, 2012 yılında teröristlerle çıkan çatışmada ...
Isparta'da 30 Ağustos töreni
ISPARTA'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99'uncu yıl dönümü törenle kutlandı.
Otomobil askeri bölgenin duvarına çarptı
ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde kontrolden çıkan otomobil takla atarak, ...
 
Atalarını anmak için pedal çevirdiler
BÜYÜK Taarruz'un yıl dönümünde, 99 yıl önce Isparta'nın Eğirdir ilçesinden ...
'Hedef şiddeti sıfıra indirmek'
ISPARTA Valisi Ömer Seymenoğlu, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal ...
Vali Seymenoğlu: Hastanelerimiz dolmaya başladı
ISPARTA Valisi Ömer Seymenoğlu, koronavirüs salgını ile ilgili son gelişmeleri ...
 
Asansör boşluğunda can pazarı
ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde arkadaşının inşaatına bakmak için giren ...
'Bir ay öncesinin 3-4 katı rakamlara ulaştık'
ISPARTA Valisi Ömer Seymenoğlu, "Son haftalarda hem ülkemizde hem de şehrimizde ...
'Borç' cinayetinin şüphelisi: Zarar verecekleri korkusuyla ateş ettim
ISPARTA'da, borç nedeniyle çıkan tartışmada ortağı Metin Yiğit'e (50) ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva