Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
Başkan Uysal, gençlerle buluştu
Başkan Uysal, gençlerle buluştu
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
25 Temmuz 2011 Pazartesi - 11:57

İşsiz öğretmen sayısı 700 bini bulacak

Demokrat Eğitimciler Sendikası(DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, öğretmen yetiştirme ve atama politikası konusunda Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in devrim niteliğinde kararlar vermesi gerektiğini belirterek, “Aksi takdirde 2015 yılında işsiz öğretmen sayısı 700 bini bulacak. Aday öğretmen sayısı her geçen yıl azalmıyor, çoğalıyor” dedi.

İşsiz öğretmen sayısı 700 bini bulacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Avcı yaptığı açıklamada, özellikle ilk ve ortaöğrenimle ilgili sorunları bulunan Türkiye’nin eğitim fakültelerine ve öğretmen yetiştirme politikalarına daha çok önem vermesini istedi. Eğitim fakültelerinin en önemli sorunları arasında özgün öğretmen yetiştirme sistemsizliği, öğretim görevlisi açığı, fiziksel ve altyapı olanaklarının yetersizliği, öğrenci sayısının fazla olmasını gösteren Avcı, “Enderun ve Köy Enstitüsü gibi zengin ve derin bir eğitim geleneği olan Türkiye’nin Dünya çapında tanınan eğitim fakülteleri kurmak için özgün stratejiler ve kestirme yol haritalarını analiz ederek zorlukları, riskleri ve maliyetleri biran önce ortaya koyması gerekmektedir” dedi.
Avcı, eğitim fakültelerinin akademik ve araştırma performanslarının yanı sıra nitelikli mezunlar çıkarma, üst düzey bilimsel dergilerde makale yayınlatma, öncü araştırmalar yapma, patent kazandırma ve inovasyon yaratma gibi ölçütleri başta olmak üzere akademik özgürlüğe, özerk yönetişime ve öğrenciler için iyi donanımlı tesislere, bol kaynak ve zengin bir eğitim ortamına da büyük ihtiyaç duyduğunu belirterek, yeni Anayasada, yeni ve muasır bir yükseköğretim yasasına ve milli eğitim kanunlarına muhakkak yer verilmesi gerektiğini kaydetti.
‘Sınav toplumu’ haline gelen Türkiye’de öğretim kademelerine girişten, istihdama değin birçok kademede sınavların kullanılıyor olmasının yanlış olduğunu savunan öğretmen atamalarında da durum böyle olduğunu belirterek şöyle devam etti:
“Öğretmen adayları öğretmenlik programının kapsamındaki dersleri uygulamaya yönelik ve işlevsel bir yapıda görmüyor. Öğretmen atamalarında fakülteye giriş puanı, mezuniyet derecesi gibi ölçütlerin dikkate alınması kalite getirecektir. Aksi takdirde mevcut KPSS uygulaması, birçok konuyu fakülte eğitimleri boyunca görmeyen öğretmen adaylarını KPSS kurslarına yönlendirmeye devam edecektir. KPSS’de sadece bilişsel beceriler ölçülerek öğretmen atanmaktadır. Oysa öğretmenlik mesleği duyuşsal özellikleri ağır basan bir meslek dalıdır. Duyuşsal özelliklerin, analiz, sentez ve değerlendirme becerilerinin ise fakülte yıllarında kazandırılması ve meslek öğretmen adaylarına sevdirilmesi gerekmektedir. Öğretmen adayları kendilerini öğretmenlik mesleğine değil, KPSS’ye hazırlamaktadır. Bu itibarla öğretmen yetiştirme sisteminde bir tıkanıklığa ve önemli bir bunalıma sürüklendiğimizi itiraf etmemiz gerekir.”
Avcı, Türkiye’nin öğretmen yetiştirme ve atama politikalarında stratejik bir vizyonla değişime gitmesine ihtiyaç bulunduğunu ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in devrim niteliğinde belirterek, “Ülkemizin eğitim fakültelerine ve öğretmen yetiştirme politikalarına daha çok önem vermesi gerekiyor. Sürdürülebilir kalkınmayı yakalamak, bilgi toplumu oluşturmak için başarılı, kaliteli ve dünya sıralamalarına giren üniversitelere ihtiyacımız var. Aksi takdirde 2015 yılında işsiz öğretmen sayısı 700 bini bulacak. Aday öğretmen sayısı her geçen yıl azalmıyor, çoğalıyor” dedi.(ANKA)

 
Bu söz Antalya’da çok tartışılır
 
Xanthos Antik Kenti 60 yıl sonra Türk arkeologlarda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocasakal hem iktidara hem muhalefete yüklendi
Antalya'da, Lozan Barış Antlaşması'nın 88'inci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen ...
Side kültür sanat festivali başladı
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde bu yıl 11'incisi düzenlenen 'Side Uluslararası ...
Tır ve otomobil kafa kafaya çarpıştı: 5 ölü
KOCAELİ'nin Gebze İlçesi yakınlarında karşı yöne geçen TIR, önüne çıkan ...
 
Esra Erol anne oldu
Erol, cuma gecesi saat 01.00 sularında, Amerikan Hastanesi’nde doğum yaptı ...
Alev Özdemir öldü Veli Özdemir yaralı
İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, düğün eğlencesi dönüşü, alkollü olduğu öne ...
60 öğrenci zehirlendi
TRABZON'un Çaykara İlçesi'nde bir yaylada kamp yapan öğrencilerden 60'ı, ...
 
Erbakan'ın ağabeyi vefat etti
MİLLİ Görüşün merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ağabeyi Prof. ...
2 astsubay ve 1 uzman çavuş şehit düştü
MARDİN' in Ömerli ilçesine bağlı İkipınar Köyü'nde görev yaptıkları jandarma ...
Örümcek Adam gibi tırmandı bebeği yanmaktan kurtardı
DENİZLİ’de beş katlı apartmanın birinci katında çıkan yangında 7 kişi ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva