Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
2 Mart 2020 Pazartesi - 11:10

İstanbul Adliyesi bu Antalyalı nedeniyle karıştı

İstanbul'da makas atarak yaptığı kazada 4 kişinin ölümü, 10 kişinin de yaralanmasına yol açan firari sürücü Antalyalı Yusuf Arıkboğan ile ilgili davanın görüldüğü adliyede kavga çıktı.

İstanbul Adliyesi bu Antalyalı nedeniyle karıştı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

BEŞİKTAŞ'ta TEM otoyolunda sürücünün araçlara makas atarak ilerlediği sırada meydana gelen  4 kişinin öldüğü 10 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin davada sanıklar hakim karşısına çıktı. Duruşmada, kazaya neden olan firari sürücü Yusuf Arıkboğa'ya yardım ettiği iddia edilen tutuklu sanıklar Abdulsamet Topçi ile Mehmet Topçi tahliye edildi. Mahkemenin tahliye kararına, kazada yakınlarını kaybeden müştekiler tepki gösterdi.

İstanbul 38. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen Cuma günü görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Topçi getirildi. Diğer tutuklu sanık Abdulsamet Topçi ise tutuklu bulunduğu cezaevinden  Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Tutuksuz sanıklar Murat Şarlı ile Selman Ulaşan, müştekiler ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

Kazada 4 kişi öldü, 10 kişi yaralandı

''PANİK YAPTIM, YUSUF ABİ ALKOLLÜYDÜ''

Duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık Abdulsamet Topçi, '' O gece lokantada yemek yedik. Yemeğin ardından çıktık, 2 araç seyir halindeydik. Öndeki araçta biz, arkadaki araçta babam vardı. Kazadan sonra panik yaptım, hükümlüydüm. Arkadaki araca babamın yanına gittim. Babam bizi hastaneye götürmek istedi, Yusuf abi alkollüydü gitmek istemedi. Daha sonra babam bizi karakola götürmek istedi. Babam, Yusuf ağabeyin nasıl bir insan olduğunu bilmediği için babama, 'bizi bırak, başımın çaresine bakarım' dedim. Antalya'ya Yusuf'un ailesinin yanına gitmiştik. Ailesinden helallik aldık. O sırada haberleri gördük. Ailesinin yanından ayrılınca teslim olmayacağını söyledi. Antalya'da Cumhuriyet Meydanında ondan ayrıldık. Daha sonra İstanbul'a dönerken polisler beni aldı'' şeklinde konuştu.

POLİSTEKİ İFADESİNİ REDDETTİ

Tutuklu sanık Mehmet Topçi ise duruşmada karakolda vermiş olduğu ifadesini reddederek, '' "Bayramda program ayarlamıştık. Ben de oğlumu eve döndürmek için yanlarına gittim. Programdan sonra onlar kendi araçlarıyla, ben kendi aracımla dönüyordum. Köprünün çıkışında onlar öne geçti. İleride baktım kaza olmuş. Yusuf'un ismini karakolda öğrendim. Oğlum lakabının 'dayı' olduğunu söylemişti. Kazadan sonra onları hastaneye götürmek istedim. Tartışma olunca da onları arabadan indirdim ve eve gittim. Alkol içtiklerine dair önceden söylediklerimi kabul etmiyorum. Karakoldaki ifademde ne dediysem tersi yazıldı'' dedi.

Tutuksuz sanıklar Murat Şarlı ile Selman Ulaşan ise duruşmada Antalya'ya denize gitmek için yola çıktıklarını, yol boyunca kazadan bahsedilmediğini ve kazayı sonradan öğrendiklerini ifade etti.

ŞİKAYETÇİ OLDUKLARINI BELİRTTİLER

Duruşmada müştekiler de kazada yakınlarını kaybettiklerini ifade ederek, kendilerinin seyir halindeyken normal bir hızda gittiklerini ve bu nedenle sanıklardan şikayetçi olduklarını belirtti.

''YARALILARA YARDIM ETMEYE ÇALIŞTIK''

Duruşmada tanık olarak dinlenen Merve Şencan, '' Kazadan sonra Abdulsamet, ben ve Yusuf arabadan indik. Yaralılara yardım etmeye çalıştık. Ben olayı görünce sinir krizi geçirdim. Sonra biz Mehmet Topçi’nin arabasına bindik. Hayal meyal hatırlıyorum. Sonra arabadan inip eve gittik. Sabah bir araba almaya geldi. Üçümüz arabaya bindik. Sonra da ben arabadan inip evime geçtim. Yusuf Arıkboğa, yemek yediğimiz yerde 2-3 bardak alkol içmişti'' dedi.

2 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Abdulsamet Topçi ile Mehmet Topçi'nin tutuklulukta geçirdikleri süreyi göz önünde bulundurarak tahliyelerine ve haklarında yurtdışına çıkış yasağı yönünde adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verdi. Heyet, müştekilerin suçtan zarar görme ihtimalleri dolayısıyla davaya katılma taleplerini kabul etti. Mahkeme, kazaya karışanların kusur oranlarının tespiti amacıyla dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesine gönderilmesine ve firari Yusuf Arıkboğa hakkında çıkarılan yakalama emrinin yerine getirilmesine karar verdi.

TAHLİYE SEVİNCİNE TEPKİ GÖSTERDİLER

Mahkemenin kararını açıklamasının ardından sanık yakınlarının tahliye kararını alkışlaması üzerine, kazada yakınlarını kaybeden müştekiler,  tahliye kararına tepki göstererek mahkeme salonuna girmeye çalıştı. Müştekiler adliyenin özel güvenlik görevlileri ve polisler tarafından uzaklaştırıldı.

İDDİANAME:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, İstanbul Beşiktaş'ta 8 Haziran 2019'da gece saat 02.00 sıralarında TEM Otoyolundaki Harp Akademileri Tüneli'nden Edirne istikameti yönünde trafikte makas atarak ilerleyen sürücü Yusuf Arıkboğa, içerisinde 14 kişinin bulunduğu bir araca çarpmıştı. Kazada, Bursa'dan aile ziyaretinden dönen Seyhan Özçelik(30), Gülnur Eray (9) ve Yahya Özçelik (8) ile Yusuf Eray (8) hayatını kaybetmiş, 10 kişi ise yaralanmıştı. Olayın ardından sürücü Yusuf Arıkboğa'nın yanında olan Abdulsamet Topçi'nin babası Mehmet Topçi kaza yerine gelerek sürücüyü ve oğlunu kaçırmıştı. İddianamede, firari sanık Yusuf Arıkboğa'nın olay sırasında alkollü bir şekilde araç kullanarak, trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu ve makas atarak şerit değiştirdiği sırada kaza yaptığı kaydedildi. Sanık Yusuf Arıkboğa'nın "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan 2 yıl 8 aydan 22,5 yıla kadar hapsi talep edildi. İddianamede sanık Arıkboğa'nın firar etmesine yardım eden tutuklu sanıklar Abdulsamet Topçi ve Mehmet Topçi ile tutuksuz sanıklar Selman Uluşan ve Murat Şarlı hakkında "Suçluyu kayırma" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

 BESIKTAS'TA TEM OTOYOLUNDA SURUCUNUN ARACLARA MAKAS ATARAK ILERLEDIGI SIRADA 4 KISININ OLDUGU 10 KISININ YARALANDIGI KAZAYA ILISKIN DAVADA SANIKLAR HAKIM KARSISINA CIKTI. DURUSMADA, KAZAYA NEDEN OLAN FIRARI SURUCU YUSUF ARIKBOGA'YA YARDIM ETTIGI IDDIA EDILEN TUTUKLU SANIKLAR ABDULSAMET TOPCI ILE MEHMET TOPCI TAHLIYE EDILDI. TAHLIYE KARARINA, KAZADA YAKINLARINI KAYBEDENLER  TEPKI GOSTERDI. MAHKEME SALONUNA GIRMEK ISTEYENLERI POLIS UZAKLASTIRDI. ISTANBUL, (DHA)

 BESIKTAS'TA TEM OTOYOLUNDA SURUCUNUN ARACLARA MAKAS ATARAK ILERLEDIGI SIRADA 4 KISININ OLDUGU 10 KISININ YARALANDIGI KAZAYA ILISKIN DAVADA SANIKLAR HAKIM KARSISINA CIKTI. DURUSMADA, KAZAYA NEDEN OLAN FIRARI SURUCU YUSUF ARIKBOGA'YA YARDIM ETTIGI IDDIA EDILEN TUTUKLU SANIKLAR ABDULSAMET TOPCI ILE MEHMET TOPCI TAHLIYE EDILDI. TAHLIYE KARARINA, KAZADA YAKINLARINI KAYBEDENLER  TEPKI GOSTERDI. MAHKEME SALONUNA GIRMEK ISTEYENLERI POLIS UZAKLASTIRDI. ISTANBUL, (DHA)

Ruken KADIOĞLU/ İSTANBUL, (DHA)

Etiketler:
 
Narda kalite 'WhatsApp' ile yakalanacak
 
Depremzede çocuklara oyuncak dağıttılar
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
A.Rıza ÖZÇELİK 3 Mart 2020 Salı 09:54

Tamam adamlara en ağır cezayı ver adamlar trafikte insanların hayatını tehlikeye sokuyor ve soktuda kazaya sebebiyet verdi. Ama kardeşim lütfen yahu bir ticari aracın içinde 14 kişi hiç bunun suçuyor bu nasıl bir araç nasıl girdin onun içine belki o kadar kalabalık olmasaydı araç şoförde gelenleri görüp kaçardı bir önlem alırdı. LÜTFEN BUNUDA GÖZ ÖNÜNE ALIN.14 KİŞİ NASIL BİNMİŞ O ARACA

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narda kalite 'WhatsApp' ile yakalanacak
DÖŞEMEALTI'nın en önemli tarım ürünleri arasında yer alan ve 'kırmızı ...
Muratpaşa'dan 7 bin 720 kişiye evde sosyal hizmet
MURATPAŞA Belediyesi'nin sağlıktan kişisel bakım hizmetlerine hasta, engelli ...
Alanya’da yüzlerce kişi şehitler için yürüdü
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde aralarında taraftar gruplarının da bulunduğu ...
 
BES'te Devrim Mol güven tazeledi
BÜRO Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi'nin 9'uncu Olağan Kurulu ...
Alanya fuarlarda tanıtılıyor
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde turizm sezonunun gelecek yıllar için daha ...
Kariyer hazırlıklarına başladı
ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ...
 
Kayalıktan tehlikeli atlayış
ANTALYA'nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahiline gelen gençler, denize girdi, kayalıktan atladı.
O kavşakta yine kaza: 1 yaralı
ANTALYA'nın Döşemealtı'nın iki aracın çarpışması sonucu 1 kişi yaralandı.
Azerbaycanlı savcının babasından 'zehirlendi' iddiası
AZERBAYCAN'da savcı Emin Hüseynov (29), 18 Ağustos 2017'de Antalya'da ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva