Özel bireylere destek sergisi
Özel bireylere destek sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
14 Ekim 2022 Cuma - 12:11

İstanbul Barosu'nda haftasonu seçim heyecanı

İstanbul Barosu Genel Kurulu bu hafta sonu Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 56 bin üyeye sahip baro başkanlığı için 7 avukatlık grubundan 8 aday yarışacak.

İstanbul Barosu nda haftasonu seçim heyecanı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İstanbul Barosu'nun yeni başkan ve yönetiminin belirleneceği Genel Kurul, 15 Ekim Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Seçimin ilk gününde İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ve başkan adaylarının konuşma yapması bekleniyor. 16 Ekim Pazar günü saat 09.00'dan 17.00'ye kadar ise yeni başkanın belirlenmesi için oy kullanılacak. Bu hafta sonu yapılacak genel kurulda yeterli çoğunluk sağlanamazsa seçim bir sonraki hafta 22-23 Ekim tarihine ertelenecek. Seçime katılacak adaylar ve temsil ettikleri gruplar şöyle; Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu avukat Filiz Saraç, Önce İlke Yeniden Yükseliş Hareketi Hasan Kılıç, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu Hakan Çatak, Avukat Hakları Grubu Gökhan Ahi, Bağımsız Avukatlar Grubu Gülden Sönmez, Önce Avukat Grubu Elif Görgülü, Genç Hukuk Hareketi Grubu Savaş İşleyen ve avukat Mert-Er Karagülle başkanlık için yarışacak. Genel kurul öncesi başkan adayları DHA'ya konuştu.  

"BAROYU BİR ARAYA GETİRİP GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Önce İlke Yeniden Yükseliş Hareketi adayı avukat Hasan Kılıç çok deneyimli bir gruba sahip olduklarını belirterek, "Bu dönemde dağılmışlığı, yıpranmışlığı gidereceğiz. Baroyu bir araya getirip güçlendireceğiz. Yeni bir model geliştiriyoruz. Projelerimiz arasında önemli çalışmalar var. Genç meslektaşlarımız ile ilgili büro edinme sorunu açısından 'Genç ofis' projemiz var. Bunu mutlaka önemli oranda hayata geçireceğiz. Başka çalışmalar da yapacağız. Eğitimle ilgili avukat akademisini kuruyoruz. Uygulamadan gelecekler ile oluşturacağımız bilim kurulu ile birlikte bu süreci de hayata geçireceğiz. Tüketici hakem heyetlerine genç meslektaşlarımıza görev vermeyi, bu alanı genişletmeyi düşünüyoruz. CMK ile ilgili çok önemli taleplerimiz var. Asgari ücret tarifesine çekilmesini istiyoruz. Bu dönem, bu anlamda çok ciddi gelişimler sağlayacağız. Bu soruna özel eğileceğiz. Birde güven sorunu var. Güven sorununu ortadan kaldırmak, birlikteliği vurgulamak ve bir aile olduğumuz duygusunu yeniden yerleştirmemiz gerekiyor. Aslında avukat ile barosu arasındaki o güven ve sevgi iklimini yeniden oluşturmalıyız. Ben herkesi seçime davet ediyorum. Mutlaka gelsinler, katılsınlar barosuna sahip çıksınlar" dedi.

"144 YILDIR KADIN BARO BAŞKANI OLMAMIŞTIR"

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı avukat Filiz Saraç, "Gençlerimize geleceği planlayacağımız ve projelerimizi onlarla yapacağımıza ilişkin vaatlerle çıktık yola. Önümüzdeki dönemde, baronun yapması gerekenlerin başında katılımın artması gerektiğini düşünüyorum. Nasıl ki hakim ve savcı stajyerlerine staj yaptığı dönem boyunca ücret verilmekte ise, aynı şekilde stajyer avukatların da ekonomik zorluklarla karşılaşmadan bu dönemleri geçirmeleri büyük önem taşıyor. Yapmamız gereken meslektaşlarımızın iş alanlarına, ilgili alanlarına ve ihtiyaç alanlarına göre avukatlık yapacakları alanların tespiti ve iş alanlarının avukatlara açılmasını sağlamak. İstanbul Barosu 144 yıllık bir barodur. Avrupa'nın en eski barosudur. Baronun tarihine bakıldığında hak ihlali kimden ve nereden gelirse gelsin, hep karşı duruşu ile Türkiye'de saygın bir yer edinmiştir. 144 yıldır kadın baro başkanı olmamıştır. Cumhuriyete ve Atatürk'ün bizlere verdiği kazanımlara yürekten inan bir avukat olarak aday olmayı bir vazife olarak gördüm. Bu görev bilinciyle İstanbul Barosu'na başkan adayı oldum" şeklinde konuştu.  

"YETKİLERİMİZİN DAHİLİNDE HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ"

İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Hakan Çatak, "Hem fiziksel anlamda hem mesleki itibar anlamında baro bünyesindeki meslektaşlarımızın çok büyük sorunları olduğunu biliyoruz. Sorunlarımızın bir kısmı kanun değişikliği gerektiren önemli sorunlardan oluşmaktadır. Diğer bir kısmı ise tamamen baro yönetimiyle ilgili olan sorunlar. Avukatların çok köklü problemleri bulunmaktadır. Bunların bir kısmı mesleğimizin itibarının artırılmasına yönelik kamu, kurum, kuruluşlarındaki avukatlara yaklaşımlar olsun, avukatların görevleri ifası sırasında yaşadığı problemlerin giderilmesi olsun. Hem de fiziksel imkanların genişletilmesine yönelik çok sayıda çalışmamız ve projemiz bulunmaktadır. Baro olarak ekonomik anlamda çok ciddi sıkıntılar içinde bulunan genç meslektaşlarımıza kanunun ve hukukun verdiği ölçüde, yetkilerimizin dahilinde her türlü desteğe hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"KATILIMCI BİR BARO İNŞASINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Bağımsız Avukatlar Grubu adayı avukat Gülden Sönmez, "İstanbul Barosu'nun siyasetin aracı haline gelmesinden mutsuz olan tüm meslektaşlarımız için, hem mesleki problemleriyle alakalı hem baronun bu konumunun değiştirilmesiyle alakalı projelerimiz var. Biz Türkiye'nin adalet ve yargı sistemiyle ilgili sorunları olduğunu biliyoruz. Bu sorunları gidermek için en önemli aktörlerin birinin İstanbul Barosu olduğunu biliyoruz. Bütün meslektaşların görüşü, ideali, ideolojisi, siyasi fikri ne olursa olsun avukat olan tüm meslektaşların katıldığı, katılımcı bir baro inşasını düşünüyoruz. Bu yüzden de yönetime talip olduk. Meslektaşlarımızın oylarıyla hem yönetimi değiştireceğiz, hem de mevcut olan düzeni, anlayışı ve avukat algısını değiştireceğiz. Avukat varsa adalet var. Baronuz güçlüyse insan haklarını koruyabilirsiniz, hukuku koruyabilirsiniz" dedi.

"SORUNUN DERİNİNE, KAYNAĞINA İNELİM"

Başkan adayı Mert-Er Karagülle, "Çok alışılagelmiş yanıtlarımız var. Bir sorun gündeme geldiğinde bir yanıtı söylüyoruz, bir çözümü söylüyoruz. Daha doğrusu çözümün sonucunu söylüyoruz. Ama onu nasıl gerçekleştireceğiz, doğru bir çözüm müdür? Hayata geçirilme olasılığı nedir? Bunlar tartışılmıyor. İlk akla gelen şey söyleniyor. Halbuki ben diyorum ki artık bir sorunu fotoğraflamak yeterli değil. Biraz daha özgür bir düşünceyle, analitik bakalım. Sorunun derinine, kaynağına inelim. Çözüm alternatiflerini önümüze koyalım. Tez, antitez, sentez, süzgecinden geçirelim. En iyi çözümü öyle bulalım ve o çözümü hayata geçirmeye çalışalım. Bu bakışı İstanbul Barosu'na taşımak için adayım" diye konuştu.

"AVUKATLIK ORTAKLIĞININ HAKİM KILINMASINI İSTİYORUZ"

Genç Hukuk Hareketi Grubu adayı Savaş İşleyen, "Avukatlık mesleğinin önündeki en büyük sorunlarından biri işçi avukatlık sistemidir. Biz bu sisteme karşıyız. Bu sistemin yerine avukatlık ortaklığının hakim kılınmasını istiyoruz. Bunun için kanun çalışmalarının yapılmasını için çalışmalarda bulunacağız. Adliyede avukatlar sürekli olarak hakim savcıların müdahalesine maruz kalıyor. Biz bunun karşısında duracağız. Avukatların kendilerini daha özgür şekilde ifade edeceği bir ortam için, daha adil bir düzen oluşması için mücadele edeceğiz. Bu yüzden gençleri yanımıza bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"ÖNCELİĞİMİZ AVUKATLIK MESLEĞİNİN SORUNLARINI ÇÖZMEK"

Önce Avukat Grubu Elif Görgülü, "Genç ve dinamik bir ekibiz ve mesleğimize olan tutkumuzu, enerji ve heyecanımızı baroya taşımayı, İstanbul Barosu'nu da dinamik bir referans merkezine dönüştürmeyi planlıyoruz. Biz duyan, dinleyen ve harekete geçen bir baro istiyoruz. Hukuksuzluklardan hesap soracağız, yaptıklarımız ve yapamadıklarımızla ilgili hesap vereceğiz. Önceliğimizi avukatlık mesleğinin sorunlarını çözmek olarak belirlediğimiz için en çözülebilecek sorunlardan başlayarak kendimize 100 günlük bir plan yaptık. Bu planın ilk iki maddesini de hemen uygulamaya koyduk. Genç avukatları en fazla zorlayan, ama genel olarak sistemin işleyişini de zorlaştıran icra müdürlükleri ile ilişkileri düzeltmekten işe başladık. İcra müdürlüklerinde avukatlara sorun oluşturan konuları alt alta yazdık, sonra da icra müdürlüklerini ziyaret ettik, hala da ediyoruz. Dertlerimizi onlara anlattık. Bu çabalarımız çok olumlu sonuç verdi, şimdi işbirliği ile sorunları çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

ISTANBUL BAROSU GENEL KURULU BU HAFTA SONU HALIC KONGRE MERKEZI'NDE GERCEKLESTIRILECEK. 56 BIN UYEYE SAHIP BARO BASKANLIGI ICIN 7 AVUKATLIK GRUBUNDAN 8 ADAY YARISACAK. SECIM ONCESI BASKAN ADAYLARI VAATLERINI DHA'YA ANLATTI. ISTANBUL, (DHA)- ADAY AVUKAT FILIZ SARAC

ISTANBUL BAROSU GENEL KURULU BU HAFTA SONU HALIC KONGRE MERKEZI'NDE GERCEKLESTIRILECEK. 56 BIN UYEYE SAHIP BARO BASKANLIGI ICIN 7 AVUKATLIK GRUBUNDAN 8 ADAY YARISACAK. SECIM ONCESI BASKAN ADAYLARI VAATLERINI DHA'YA ANLATTI. ISTANBUL, (DHA)- ADAY AVUKAT GULDEN SONMEZ

ISTANBUL BAROSU GENEL KURULU BU HAFTA SONU HALIC KONGRE MERKEZI'NDE GERCEKLESTIRILECEK. 56 BIN UYEYE SAHIP BARO BASKANLIGI ICIN 7 AVUKATLIK GRUBUNDAN 8 ADAY YARISACAK. SECIM ONCESI BASKAN ADAYLARI VAATLERINI DHA'YA ANLATTI. ISTANBUL, (DHA)- ADAY AVUKAT HAKAN CATAK

ISTANBUL BAROSU GENEL KURULU BU HAFTA SONU HALIC KONGRE MERKEZI'NDE GERCEKLESTIRILECEK. 56 BIN UYEYE SAHIP BARO BASKANLIGI ICIN 7 AVUKATLIK GRUBUNDAN 8 ADAY YARISACAK. SECIM ONCESI BASKAN ADAYLARI VAATLERINI DHA'YA ANLATTI. ISTANBUL, (DHA)- ADAY HASAN KILIC

ISTANBUL BAROSU GENEL KURULU BU HAFTA SONU HALIC KONGRE MERKEZI'NDE GERCEKLESTIRILECEK. 56 BIN UYEYE SAHIP BARO BASKANLIGI ICIN 7 AVUKATLIK GRUBUNDAN 8 ADAY YARISACAK. SECIM ONCESI BASKAN ADAYLARI VAATLERINI DHA'YA ANLATTI. ISTANBUL, (DHA)- ADAY AVUKAT MERT ER KARAGULLE

ISTANBUL BAROSU GENEL KURULU BU HAFTA SONU HALIC KONGRE MERKEZI'NDE GERCEKLESTIRILECEK. 56 BIN UYEYE SAHIP BARO BASKANLIGI ICIN 7 AVUKATLIK GRUBUNDAN 8 ADAY YARISACAK. SECIM ONCESI BASKAN ADAYLARI VAATLERINI DHA'YA ANLATTI. ISTANBUL, (DHA)- ADAY AVUKAT SAVAS ISLEYEN

Mikail BIYIKLI - Emre Can URAN / İSTANBUL, (DHA)

 
CHP'li iki başkanın yakın çalışma arkadaşları boşandı
 
Antalya'da sahil kesimi için uyarı geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oruç Reis Antalya Limanı'na gitmek için Marmara Denizi'ne açıldı
KARADENİZ'deki çalışmalarını tamamlayan sismik araştırma gemisi 'Oruç ...
Okul servisi, sahte plakalı çıktı
AKSARAY'da polisin denetim sırasında durduğu bir okul servisinin plakasının ...
Vogue Güneş Gözlüğü Özellikleri Nelerdir?
Uluslararası alanda en popüler markalar arasında yer alan Vogue güneş ...
 
Alacağını tahsil etmeye gitti, katil oldu
ADANA'da, alacaklı olduğu H.D.'nin evine gidip, amcası Şeyhmus Doğan'ı ...
Netflix'te reklamlı film dönemi
Netflix, yaşadığı abone kayıplarının ardından, önümüzdeki ay 12 ülkede ...
2023 LGS Sürecinde Dersigo.com Yanında!
LGS’den başarılı olmak ve iyi bir liseye yerleşmek için emek vermek gerekir. ...
 
Diyanet’ten 19 bin TL’ye öğrencilere umre
Diyanet İşleri Başkanlığı, ara tatil uygulamasını fırsata çevirdi. “Öğrencilere ...
5 yaşındaki çocuk balkondan düştü
GÜNGÖREN'de balkonda annesinin elinden kayan 5 yaşındaki Toprak Uysal, ...
Citroen Elektrikli Araçlara Yoğun Mesai Harcıyor!
Citroen, günümüzde halen dünyanın önemli Fransız otomobil markalarından ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva