Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Görme engelliler için siyah kurdele...
Görme engelliler için siyah kurdele...
Ruslar, Hoşgörü Bahçesi'nde dua etti
Ruslar, Hoşgörü Bahçesi'nde dua etti
Hayatpark'ta anneler için çiçek tasarımı atölyesi
Hayatpark'ta anneler için çiçek tasarımı atölyesi
28 Ocak 2016 Perşembe - 16:10

İstanbul Huzurevleri

Huzurevleri yaşlıların mükemmel vakit geçirebileceği yerdir. Birçok sosyal aktivide ve sağlık hizmetlerinden yararlanarak rahat bir yaşam geçirilebilmektedir.

İstanbul Huzurevleri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Huzurevleri insanların yaşamları boyunca yaşadıkları birçok sorunu geride bırakarak, artık hayatın en yorgun yanlarından kurtulmak için huzura kavuştukları yerler olarak bilinir. Ancak bu durum içinde daha farklı olanları da vardır. Yalnız kalmak gibi bir durumu olan kişilerin bu anlamda sosyal ve psikolojik olarak destekleri alacakları alanlar olarak da karşımıza çıkmaktadır. Özellikle sosyal aktivite yoğunluğunu olduğu bu alanlarda birçok kişinin rahat etmesi için elinden gelenin en iyisini yaptığı görülecektir. 60 yaş ve üzeri olan kişilerin buraya gelerek huzurlu bir ortamda korunaklı ve bakıma muhtaç olan kişilerinde bakımevlerinde rahat etmelerini sağlamak amacı ile olan alanlar vardır. Ancak sadece bunlarla yetinmek söz konusu olmayacaktır. Özellikle İstanbul bölgesinde bulunan istanbul huzurevleri dâhilinde birçok aktivite yapılarak alanların rahat bir şekilde insanların konaklamasına dâhil edilmesi önemli ölçüde sunulmaktadır. Bunların yanı sıra yemek salonu, kafeterya, ibadet yeri ve uğraş odaları kuaför, terzi, kütüphane ve revir gibi birçok alanın olduğunu söylemek yerinde olacaktır.  Söz konusu olan alanlar ise insanların daha huzurlu vakitler geçirmeleri için son derece olağan durumlardır. Bu alanların uygulanması içinde genel bir hizmet ağının da huzurevleri bünyesinde bulunması gereklidir.

Huzurevi içinde yapılan birçok farklı aktivite bulunuyor. Ancak bunların hizmet veren markalara göre de farklılık gösterdiğini söylemekte yarar olacaktır. Söz konusu alanlarda rahat etmeleri için ellerinden geleni yapan kişilerin bu anlamda yapacakları adımların ise ilgili noktalara iletilmesi gereken durumları vardır. Özelilikle hangi sosyal aktivite soruları için yanıtlanacak en temel durum ise resim, müzik, ebru gibi sanat dalları arasından yapılan aktivitelerdir. Bunlarla ilgilenecek olan yaşlılara bu anlamda yoğun hizmet olanaklar verilmektedir. Usta eğiticiler tarafından uygulanacak olan bu alanlarda ise kurslar açılarak onların daha rahat bir ortamda hizmet almaları kolaylaşacaktır. Söz konusu alanlar için yeni hizmetlerde verilmektedir. İsteyenlere bunların dışında farklı aktivitelerde katılmaktadır. Sosyal aktivite denildiği zaman akla gelen durumların yanı sıra düzenlenen etkinliklerin dışında da farklılıklar yaşanmaktadır. Özellikle İstanbul huzurevleri genel kapsam olarak düzenlenen sosyal aktiviteler müzik dinletileri, oyun gösterileri, tiyatrolar, müzikaller gibi farklı aktiviteler söz konusu olmaktadır. Sinema günleri yapılarak farklı filmlerin seyredilmesi gibi birçok alanda aktivite söz konusu olacakıtr. Huzur evleri için genel bir düzen söz konusudur. Ancak sorun yaşanmaması için ellerinden geleni yapan işletme sahipleri kusursuz bir hizmet vermenin peşinde olacaktır.

Huzurevi ve İstanbul huzurevlerinde konaklayanlar için hangi sosyal aktiviteler düzenleniyor, bu sorunun cevabı hemen her kurum için farklılık gösterecektir. Ancak genelinde yaşlıların mutlu olması esas alınmaktadır. Yalnızlıktan canı sıkılan yaşlıların bu alanlarda genel olarak rahatladıkları ve söz konusu hizmetleri de daha detaylı olarak almaları söz konusu olmaktır yaşlılar için öz bakım verilmesi durumu da önemli bir detaydır. Bütün hizmetlerin üstünde olan saygı ve sevgi noktası içinde tüm çalışanların bu noktada incelenmesi söz konusu olacaktır. Araştırma merkezleri tarafından huzurevi sahipleri de önemli sertifikalara sahip olmakları. Özellikle sempozyumlarla daha iyi bir hizmet verebilmenin telaşı içinde olabilmektedirler. Bunların yanı sıra sağlık hizmetleri ise en temel hizmetler olarak birçok kişinin önem verdiği bir durumdur. Bu alanda 7 gün 24 saat hizmet veren bir sağlık ekibi her zaman mevcut bulunmaktadır. Herhangi bir sorun halinde hemen müdahalede bulunacak olan bu ekip tam donanımlı olarak her zaman hizmetinizde olacaktır. Spor aktiviteleri de yaşlara göre farklılık gösterilerek kişilere sunulan ayrı bir aktivitedir.

 
Vali yardımcısı çocuklarıyla karakolluk oldu
 
Eşini kiralık katile öldürttüğünü itiraf etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali yardımcısı çocuklarıyla karakolluk oldu
SAMSUN Vali Yardımcısı Recep Yüksel, iki öz oğlunu dövdüğü iddiasıyla ...
Şehidin üçü de Kayseri'den gitmiş
DİYARBAKIR’ın Sur İlçesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit ...
THY'nin pilotları Isparta'da eğitilecek
ISPARTA'daki ER-AH Havacılık Uçuş Okulu, pilot yetiştirilmesi amacıyla ...
 
Bu markalar tarih oldu
İletişim operatörü Türk Telekom, entegrasyon sürecini tek marka ile devam ...
Bastonla gelip şikayetçi oldular
AVUSTURYA'da yaşayan 66 yaşındaki Mehmet Ali Cankural, geçen yıl haziran ...
Baba cinneti; 4 ölü 2 yaralı
ANKARA'da cinnet getiren baba, eşinin ve çocuklarına kurşun yağdırıp intihar ...
 
Bu yazı davalık
CNN Türk hakkında "diktatör yargıda" haberi nedeniyle soruşturma başlatıldı.
Mustafa Koç toprağa verildi
KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yüzlerce kişinin katıldığı ...
İki rektör ve 11 akademisyenden 'bildiri' tepkisi
ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin ...
 
Dursun Gündoğdu
Belediye işletmeleri siyasilerin avutulma yeri mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva