12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
4 Kasım 2022 Cuma - 10:24

İstanbul'da 'sahte pasaport' operasyonu

FATİH'te sahte pasaport ve kimlik düzenleyen yabancı uyruklu 2 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı. Operasyon düzenlenen adreste yapılan aramada çok sayıda sahte pasaport ve pasaport yapımında kullanılan malzeme ile evraklar bulundu.

İstanbul da  sahte pasaport  operasyonu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih’te bir evde sahte pasaport ve kimlik düzenlendiği ihbarı üzerine, belirledikleri adresteki eve girip çıkanları takibe alan ekipler, 1 Kasım tarihinde eve operasyon düzenledi. Operasyonda Fas uyruklu R.B. ile Irak kökenli M.K.I.A.B adlı yabanı uyruklu 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

KENDİLERİNİ EVLİ GİBİ GÖSTEREREK EV KİRALADILAR

Ekipler yürüttükleri çalışmalarda, şüphelilerin kendilerini evli gibi göstererek evi kiraladıkları, dikkat çekmemek için de sahte pasaport ve kimlik atölyesi haline getirdikleri evi sadece akşam saatlerinde kullandıkları öğrenildi. Farklı bir adreste ikamet ettikleri tespit edilen şüphelilerin, yüksek ücret karşılığında müşteri olarak gelen kişilere sahte pasaport ve kimlik ürettikleri belirlendi.

ÖZEL TEKNİKLERLE İŞLEDİLER

Şüphelilerden Irak uyruklu M.K.I.A.B.’nın, müşterileri referansla gelmesi halinde onlara sahte pasaport ya da sahte kimlik ayarladığı, diğer sahtecilik yöntemlerinden farklı yöntemler ve kimyasal malzemeler ile teknikler kullandığı tespit edildi. Sıfırdan sahte pasaport yerine ülkeye daha önceden yasal yollarla girmiş olan farklı uyrukta şahısların pasaportlarını para karşılığı temin ederek bu pasaportlar üzerinden yapmış oldukları kimyasal karışım ve solüsyonlar ile yeni pasaport sahibinin fotoğraf ve kimlik bilgilerini pasaporta özel tekniklerle işledikleri ve kullanılmış ancak geçerli bir pasaport olarak tekrar yeni sahibine verdikleri tespit edildi. Göçmen Kaçakçılığı, Resmî Belgede Sahtecilik ile Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti suçlarından adliyeye sevk edilen şüphelilerden R.B. hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, M.K.I.A.B ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adreste yapılan aramada; 42 farklı ülkeye ait 113 adet kimlik kartı, 90 adet boş kimlik kartı, 15 farklı ülkeye  ait 27 adet Pasaport, 21 farklı ülkeye ait boş 22 adet  pasaport kapağı, 5 farklı ülkeye ait  kimlik bilgileri olmayan  9 pasaport, 31 farklı ülkeye ait 439 adet  pasaport ve vize yaprağı, 13 adet farklı ülkelere ait boş kimlik, 785 adet  hologram filigran, 510 adet boş pasaport kimlik benzeri değerli kağıt, 1490 adet değerli kağıt, 15 adet çip, 427 adet lamine, delgeç cetvel büyüteç, 4 adet numaratör, 5 adet zımpara, 5 adet stampa, farklı ülkelere ait 17 adet mühür, 7 adet boya, 2 adet press aleti, 7 adet THY uçuş kartı, 2550 Euro Döviz ve 3200 TL, 6 adet cep telefonu, 7 adet renkli yazıcı, sahte para makinesi, 1 adet mikroskop ve ağırlığı  201,3 gram gelen metafetamin uyuşturucu yakalandı.

FATIH'TE SAHTE PASAPORT VE KIMLIK DUZENLEYEN YABANCI UYRUKLU 2 SUPHELI DUZENLENEN OPERASYONLA YAKALANDI - IRAK KOKENLI M.K.I.A.B  (ISTANBUL,DHA)

FATIH'TE SAHTE PASAPORT VE KIMLIK DUZENLEYEN YABANCI UYRUKLU 2 SUPHELI DUZENLENEN OPERASYONLA YAKALANDI - FAS KOKENLI R.B. (ISTANBUL,DHA)

FATIH'TE SAHTE PASAPORT VE KIMLIK DUZENLEYEN YABANCI UYRUKLU 2 SUPHELI DUZENLENEN OPERASYONLA YAKALANDI - EVDE YAPILAN OPERASYON  (ISTANBUL,DHA)

FATIH'TE SAHTE PASAPORT VE KIMLIK DUZENLEYEN YABANCI UYRUKLU 2 SUPHELI DUZENLENEN OPERASYONLA YAKALANDI - EVDE YAPILAN OPERASYON - SAHTE PASAPORT MAKINELERI (ISTANBUL,DHA)

FATIH'TE SAHTE PASAPORT VE KIMLIK DUZENLEYEN YABANCI UYRUKLU 2 SUPHELI DUZENLENEN OPERASYONLA YAKALANDI - EVDE YAPILAN OPERASYON - SAHTE PASAPORT EKIPMANLARI (ISTANBUL,DHA)

FATIH'TE SAHTE PASAPORT VE KIMLIK DUZENLEYEN YABANCI UYRUKLU 2 SUPHELI DUZENLENEN OPERASYONLA YAKALANDI - EVDE ELE GECIRILEN UYUSTURUCU MADDE (ISTANBUL,DHA)

FATIH'TE SAHTE PASAPORT VE KIMLIK DUZENLEYEN YABANCI UYRUKLU 2 SUPHELI DUZENLENEN OPERASYONLA YAKALANDI - VATAN SERGI (ISTANBUL,DHA)

FATIH'TE SAHTE PASAPORT VE KIMLIK DUZENLEYEN YABANCI UYRUKLU 2 SUPHELI DUZENLENEN OPERASYONLA YAKALANDI - VATAN SERGI (ISTANBUL,DHA)

FATIH'TE SAHTE PASAPORT VE KIMLIK DUZENLEYEN YABANCI UYRUKLU 2 SUPHELI DUZENLENEN OPERASYONLA YAKALANDI - VATAN SERGI (ISTANBUL,DHA)

Ahmet YEŞİLMEN- Uğur ŞAHİN/ İSTANBUL, (DHA)

 
164 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastanelik oldu
 
'Plaka gridası', sürü halinde görüntülendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
164 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastanelik oldu
ZONGULDAK'ın Çaycuma ilçesinde, taşımalı eğitim verilen okulda öğle yemeği ...
Marmara Denizi'nin dibini 1 yıl arayla gözlemledi
BANDIRMA Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. ...
'Torbacı' operasyonu: 18 gözaltı
ADANA'da, 'torbacı' olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik eş ...
 
Mobilyaları parçalayan gelin: Psikolojim bozuldu
İSTANBUL'da mobilyaları parçalayıp, evden kaçtığı öne sürülen A.T., 25 ...
Uluslararası raporlarda Türkiye'deki uyuşturucu trafiği
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği uyuşturucu sorunu hem uluslararası ...
10 yıllık pasaport bedelinde büyük artış!
2022'de yüzde 36,2 olarak uygulanan yeniden değerleme oranı, 2023 yılı ...
 
'Referandum' dedi ama işi zor
TBMM’de 334 sandalyesi bulunan AKP ve MHP’nin yasa teklifini referanduma ...
Torba teklif yasalaştı: Borçlar siliniyor
Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
10 bin 472 adet uyuşturucu hap ele geçirildi
ANKARA'nın Yenimahalle ilçesinde düzenlenen operasyonda 10 bin 472 adet ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva