Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
12 Şubat 2020 Çarşamba - 14:17

İstanbul'da telefon dolandırıcılarına büyük darbe

İSTANBUL merkezli 4 ilde telefon dolandırıcılığı yapan bir şebekeye yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı, 5'i tutuklandı. .

İstanbul da telefon dolandırıcılarına büyük darbe
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Şüphelilerin 4 ay içinde kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtarak mağdurları,  yaklaşık 6 milyon lira dolandırdıkları öğrenildi.  Operasyon sırasında Eyüp'te bir eve yapılan baskında Irak uyruklu şüphelinin içinde su bulunan asansör boşluğuna atladığı donmak ve boğulmak üzereyken polis tarafından kurtarıldığı öğrenildi.

4 AY SÜREN TAKİBİN ARDINDAN OPERASYON YAPILDI

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 4 ay önce başlatılan teknik ve fiziki takibin ardından organize şekilde telefon dolandırıcılığı yapan bir şebeke ortaya çıkarıldı. Gerekli delillerin toplanmasının ardından önceki gün şebeke üyelerine yönelik İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ, Urfa illerinde tespit edilen adreslere eş zamanlı baskın yapıldı.

ÇETE LİDERİ "OLTA MEHMET" DE  YAKALANDI

Baskın sırasında çetenin elebaşı olduğu öğrenilen "Olta Mehmet" lakaplı Mehmet Ç.'nin de aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Baskın yapılan evlerde yapılan aramalarda dolandırıcılık olaylarında kullanılan 13 cep telefonu, 2 bilgisayar ile taşınabilir hard diskler ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinde sorguya alındı.

BİRİ ÇATI DA DİĞERİ SU DOLU ASANSÖR BOŞLUĞUNDA SAKLANIRKEN YAKALANDI

Eyüp'te bir eve baskın yapan polisleri gören Irak uyruklu şüphelinin kendisini bir apartmanın içinde su bulunan asansör boşluğuna atıp saklanarak kaçmaya çalıştığı belirtildi.. Şüphelinin suyun derin olması nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiği, olay yerindeki polis ekipleri  tarafından çıkarıldığı öğrenildi. Bir diğer şüphelinin ise polislerden saklanmak için kaçtığı çatıda gözaltına alındığı belirtildi.

YÖNTEMLERİ ORTAYA ÇIKARILDI

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada polis şüphelilerin izlediği yöntemleri de ortaya çıkardı. Rastgele çevirdikleri telefon numaralarından karşılarına çıkan özellikle yaşlı insanları kendilerine kurban seçen çete üyelerinin kendilerini polis ya da savcı olarak tanıttıkları öğrenildi. Aradıkları kişilere yaşa dışı terör örgütünün banka hesaplarına ele geçirdiğini, ya da terör örgütü FETÖ'yle  bağlantılarının çıktığını söyleyen şüphelilerin "Sizi aklayacağız. Ancak bu süre zarfında evinizde ya da bankada bulunan paranızı bize teslim edeceksiniz. Operasyon bittiğinde size iade edeceğiz." dedikleri öğrenildi.

BİR MAĞDUR KUŞADASI'NDAN AYDIN'A GİDİP PARAYI TESLİM ETMİŞ

Şüphelilerin söylediklerine  inanan mağdurların  bankadan çektikleri paraları ya da evde bulunan ziynet eşyalarını bir torbaya ya da çantaya koyarak buluşma yerinde polis sandıkları şüphelilere teslim ettikleri öğrenildi. Bir olayda Kuşadası'nda dolandırılan mağdurun para ve ziynet eşyalarını koyduğu çantayı otomobiliyle Aydın'a kadar götürüp burada teslim ettiği ortaya çıktı.

SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PARAYLA GÖRÜNTÜ ÇEKMİŞLER

Öte yandan şüphelilere ait bazı sosyal medya hesaplarında,  şüphelilerden birinin bir mağdurdan para aldıktan sonra otomobilin içinde paralarla çektirdiği görüntüler bulundu. Görüntülerde paraları yere atan şüphelinin ayaklarıyla paralara basarken görüntüleri çektiği ve sosyal medya hesabında paylaştığı öğrenildi.

5 İLDE 12 MAĞDURDAN 6 MİLYON LİRA ÇALMIŞLAR

4 ilde yapılan baskında yakalanan şüphelilerin İstanbul, Elazığ, Aydın, Bursa ve İzmir'de 12 mağdurdan toplamda yaklaşık 6 milyon liralık dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı. Şüphelilerin kendilerine yaşlı insanları hedef seçtikleri öğrenilirken, ara operasyonlarda bu paranın 3,5 milyon lirasının ele geçirildiği yakalanan 5 kişinin ise tutuklandığı öğrenildi.

88 YAŞINDAKİ MAĞDUR "SAKIN BUNLARA İNANMAYIN" DEDİ.

Öte yandan dolandırıcılık çetesinin mağdurlarından Fikriye Şirin (88) Asayiş Şube Müdürlüğüne gelerek şüphelilerden bir kez daha şikayetçi oldu. Fikriye Şirin "Üst üste beni aradılar. Sonra beni cepten aradılar, 'bankadaki paranızı koruyacağız. Bankadaki memurlar paranı alıyorlar' diye kandırdılar. Sürekli telefonu kulağımdan tutmamı istiyorlardı. Onlara inanıp paramı bankadan çektim. Evdeki altınları da parayla birlikte torbaya koydum. Hep polis olduklarını söylediler. Eve bir kişi geldi. Onu polis sandığım için ona teslim ettim. Paramı geri alamadım. hepsi gitti. Bunlara kimse inanmasın" dedi.

Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü vatandaşların kendilerini polis yada savcı olarak tanıtan kişilere yönelik dikkatli olmaları konusunda bir kez daha uyardılar. Gözaltına alınan dolandırıcılık çetesi üyeleri için savcılıktan ek gözetim süresi alındığı soruşturmanı çok yönlü sürdüğü belirtildi. 

DOLANDIRICILIK CETESININ MAGDURLARINDAN FIKRIYE SIRIN EMNIYET MUDURLUGUNE GELEREK SUPHELILERDEN SIKAYCI OLDU(DHA/ISTANBUL)

SUPHELILERIN SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA CALDIKLARI PARALARIN UZERINE BASARKEN GORUNTULER BULUNDU(DHA/ISTANUL)

DOLANDIRICILARA YONELIK OPERASYONDA BIR SUPHELI SU DOLU INSAAT CUKURUNTA DONMAK VE BOGJLMAK UZEREYKEN BULUNARAK KURTARILDI VE GOZALTINA ALINDI(DHA/ISTANBUL)

Ali AKSOYER-Buse PEHLİVAN/İSTANBUL,(DHA)

Etiketler:
 
Hırsızlık şüphelisine kamyonetteki pas izlerinden ulaşıldı
 
Evlerden ziynet eşyası ve para çalan 3 kişi tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Düzce’de kar sonrası sağanak, heyelan ve su baskınlarına yol açtı
DÜZCE’nin Gölyaka ilçesinde, kar yağışının ardından gelen sağanak yağış, ...
Niğde’de aynı aileden 6 kişi sobadan zehirlendi
NİĞDE’de sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen aynı aileden ...
'Limit', kanepe içine gizlenen uyuşturucuyu buldu
TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesinde jandarma ekiplerinin evde yaptığı aramada ...
 
İstanbul göçmen kaçakçılığı operasyonu:135 gözaltı
Fatih'te önceden belirlenen 4 adrese  göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında ...
Üvey anne Muhammed'in cesedini gömme planı yapmış
BURSA'nın Gemlik ilçesinde 9 yaşındaki Suriyeli Muhammed H.'nin evinde ...
İzmir'de sokak ortasındaki cinayetin zanlısı adliyede
İZMİR'in Bornova ilçesinde, fabrika işçisi Kemal Torun'u (39) sabah işe ...
 
Kendisini sosyal medyadan kadın olarak tanıtıp, buluştuğu parkta öldürmüş
GAZİANTEP'te, 4 gün önce bıçaklanarak öldürülen Samet Çalışkan'ın (17), ...
Batman'da kaçak inşaat yıkımında zabıtaya saldırı
BATMAN Belediyesi'nce kaçak ve riskli olduğu tespit edilen inşaatın yıkımı ...
Üniversiteli dalgıçlardan Marmara Denizi'nde dip temizliği
TRAKYA Üniversitesi Su Altı Topluluğu üyesi dalgıçlar, Kocaeli'nin Marmara ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva