Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
27 Nisan 2011 Çarşamba - 11:42

İstanbul iki denizli olacak: Kanalistanbul

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “çılgın projem” olarak adlandırdığı projesini açıkladı. İstanbul iki denizli olacak. İki yarım ada, bir ada olacak. Karadeniz'le Marmara arasına 45 km uzunluğunda kanal yapılacak.

İstanbul iki denizli olacak: Kanalistanbul
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İşte Başbakanın açıklaması:

"Kanalın su derinliği 25 metre olacak. Genişlik 150 metre olacak.  Dünyadaki en büyük gemiler kanaldan geçebilecek. Kanal üzerine inşaa edilecek köprülerle demiryolu ve karayolu ulaşımı sağlanacak. Üçüncü köprünün bağlantı yolları da buradan geçecek. Çalışmadaki harfiyat, havalanı inşaatlarında ve maden ocaklarının çevre düzenlenmesinde kullanılacak. Projenin gerekçesi, boğaz trafiğini azaltmak, boğazdaki tehlikeyi minimize etmek. Kanalistanbul ile İstanbul Boğazı bir tabiat harikası olarak eski günlerine geri dönecek. Marmara'ya demirleyen gemiler büyük oranda azalacak. Kanal, gemi trafiğini hızlandıracak. Kanal sadece enerji, ulaşım, çevre projesi olmakla kalmayacak, çevresinde modern bir yaşam alanı kurulacak. Kentsel dönüşüm devam edecek.

İstanbul'un en büyük havaalanı bu bölgeye yapılacak. Kanal yeraltı ve yerüstü kaynaklarına zarar vermeyecek. Kanal boyunca tarım alanlarının korunmasına dikkat edilecek. Finansman konusunda bir sıkıntı söz konusu değil. Kanal, cazip bir yatırım alanı olma özelliği taşıyor. İki yıl boyunca etüd çalışması yapılacak. Çok sayıda uzman bu projede görev alacak. Kanal inşaatı on binlere iş imkanı yaratacak. Her türlü öneri ve eleştiri alınacak. Spekülasyonlara yer vermemek adına detaylara girmiyorum."


İLK HINCAL ULUÇ YAZMIŞTI
 
'Çılgın projeyi' gündeme ilk Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç getirmişti. Başbakan'la telefon görüşmesi yapan Uluç köşesinde şunları yazmıştı: "İki cümle ile projenin adını söyledi. Telefon elimde dondum kaldım.. Bu İstanbul konusunda bugüne dek duyduğum en çılgın proje.. Biri bana "Bin proje say" dese, bin gün izin verse aklıma gelmez. Öyle çılgın. Bu projeyi, bir TV canlı yayınında Türk ve Dünya (Dünya.. Bu sözcüğe dikkat edin. Şifre o.) kamuoyuna açıklamak Başbakan'ın hakkı.."
 
İşte Erdoğan'ın merakla beklenen 'çılgın proje' öncesi açıklamaları: 
HAYALLER KURDUK
Bir İstanbul aşığı olan, İstanbul’u hayal şehir, bu şekilde tanımlayan Yahya Kemal özellikle İstanbul üzerine yazmış olduğu deniz adlı şiirini şu dizeleriyle bitiriyor:
“Çıktığın yolda bugün yelken açık yapayalnız. Gözlerin arkaya çevrilmeyerek pervasız. Yürü, hür maviliğin bittiği son hadde kadar. İnsan alemde hayal ettiği kadar yaşar.”
 
İnsan alemde hayal ettiği kadar yaşar. Alparslan bir hayal kurmuş, Anadolu’nun kapılarını aydınlığa aralamıştır. Fatih Sultan Mehmet hayal kurmuş, gemileri karadan yürütmüş. Süleymaniye Mimar Sinan’ın önce hayallerini süslemiş, ardından İstanbul’un incisi olmuştur. Selimiye Edirne’nin, Türkiye’nin dünyamızın incisi olmuştur. Bütün büyük adımlar bir hayalle başlamıştır. Bütün büyük zaferlerin, medeniyetlerin temelinde önce hayal vardır. İşte biz de ülkemiz için milletimiz için hayaller kurduk.

 Üstad Necip Fazıl ne güzel söylemiş İstanbul için:
“Ruhumu eritip de kalıpta dondurmuşlar; Onu İstanbul diye toprağa kondurmuşlar. İçimde tüten birşey; hava, renk, edâ, iklim; O benim, zaman, mekân aşıp geçmiş sevgilim. Çiçeği altın yaldız, suyu telli pulludur; Ay ve güneş ezelden iki İstanbulludur. Denizle toprak, yalnız onda ermiş visale, Ve kavuşmuş rüyalar, onda, onda misâle.”
 
KİM ÇEVRECİ? CHP Mİ BİZ Mİ?
İşte böyle bir İstanbul’un hayaliyle iş başına geldik. Gecesi sümbül kokan bir İstanbul için kolları sıvadık. Biz hayalleri gerçeğe dönüştürmek için koştuk. Çöp dağları vardı. İktidarda CHP vardı. Çöp dağlarında hayallerin tükendiği bir İstanbul’u, Ümraniye’de çöp dağlarının patladığı ve 39 vatandaşımızın öldüğü şu Ümraniye’de iktidarda CHP vardı. Çöpten çöp dağlarından kurtararak buraları park alanlarına dönüştürdük. İstanbul’u suyla buluşturduk. Temiz bir Haliç isteniyordu. Kime gittiysek bize Haliç temizlenmez diyorlardı. Kayalarla toprakla dolu bir Haliç. Düşünebiliyor musunuz? Bunun söyleyenler bize artık danıştığımız o koskoca hocalarımızdı. Onlar bize böyle söylüyorlardı. Fakat biz aradık araştırdık ve Haliç’in temizlenebileceğini öğrendik. Haliç’in içinden bütün çamuru aldık ve onu 9,5 km uzaklıktaki Alibeyköy’deki taş ocaklarına taşıdık. Kamyonlarla taşımıyorduk, oraya adeta petrol boru hattı gibi borular döşemiştik. Orada kendimize 650 bin metrekarelik bir park meydana getirdik. Kim çevreci? CHP mi biz mi?
 
İstanbul sevdamız bizi buralara getirdi. Yılmadık, umudumuzu kaybetmedik. Hayallerimizi hiç yitirmedik. Aylar boyunca özgürlüğün hayalini kurduğumuz kadar büyük Türkiye’nin hayallerini kurduk orada. 14 Ağustos 2001’de işte o hayallerin peşine düştük. Biz konuşan düşüncelerini özgürce ifade edebilen korkmayan korkutulmayan hiçbir ferdi dışlanmayan ötelenmeyen bir Türkiye hayalini kurduk. Bunu başardık, başaracağız.
 
 

 
İtfaiye kurtardı
 
Sahiller cıvıl cıvıl
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bektaş 19 Mayıs 2011 Perşembe 23:50

HAYAL İÇİNDE YAŞAYAN ARKADAŞ,TEK BAŞINA CHP NE ZAMAN İKTİDARA GETİRDİNDE HESAP SORUYORSUN BİRDE DAHA ALT GEÇİTİ BİTİREMİYECEK OLAN FRANSAYLA MAHKEMELİK OLACAK VEYA OLAN AKP KENDİNE RANT SAĞLAMAYACAĞI HİÇBİRŞEYİN ALTINA GİRMEZ.ORDA ASKERİ YEŞİL ALAN DIŞINDA NE VARDA İSTİMLAK EDECEK ANKARADAKİ MELİHİN ÇİFTLİĞİ ELİNE GEÇİRMEK İSTEDİĞİ GİBİ,HER DERDİMİZ BİTTİ TARIM HAYVANÇILIK ÜLKEMİZDE HIZLA GELİŞTİ SORUNUMUZ İSTANBULLUN KÖPRÜ KANALI KALDI ONLARLAMI BESLENECEĞİZ ANLADIĞIM KADAR DOĞUYU PARÇALAYIP İSTANBULLU BAŞKENT YAPARAK YENİ BİR SUDİ YONETİMİ OLUŞTURAÇAK YOLUNUZ AÇIK OLSUN NE DİYELİM.

Yorumu oyla      3      3  
harun 27 Nisan 2011 Çarşamba 14:31

150 YILLIK PROJE MARMARAY YAPILIYOR. 3. KÖPRÜ 3. HAVAALNI GELİYOR. CHP SEÇMENİ HALENDAHA YERİNDE SAYIYOR. (BU ARADA O RESMİ ÇOK ARADINIZM:))

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türel KONSİAD'da
AK Parti 3.sıra Milletvekili Adayı ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Aday tanıtımında 'Genel Başkan' krizi
CHP Antalya Milletvekilleri Aday Tanıtım Töreni'ne CHP eski Genel Başkanı ...
Bu da Akaydın'ın anketi
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, geçtiğimiz ...
 
Bahçeli: MHP'nin tasfiyesi planlanıyor
MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, 12 Haziran seçimlerinin hemen ...
Baykal'a teklif yağıyor
CHP’nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, hem seçim ...
Yiğit Bulut'un zor konuğu
Yiğit Bulut, Habertürk’te dün akşam yayınlanan “Sansürsüz” programına ...
 
Türel Döşemealtı'nda
Antalya Ak Parti Milletvekili Adayı Menderes Türel, Döşemealtı’nda mevlid ...
Saadet’in gündemi “tarım”
Saadet Partisi Milletvekili adayları, Kumluca, Hasyurt ve Finike bölgesinde ...
Erdoğan Antalya'ya ne zaman geliyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran genel seçimlerine dönük 64 ilde ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva