Öldürülmeden önce eşinden gördüğü şiddeti mektuba yazmış
Öldürülmeden önce eşinden gördüğü şiddeti mektuba yazmış
Antalya Tiyatro Festivali alkışlarla sona erdi
Antalya Tiyatro Festivali alkışlarla sona erdi
Antalyalı sporcuların hedefi madalya
Antalyalı sporcuların hedefi madalya
Antalyalı 75 öğrencinin demokrasi yolculuğu
Antalyalı 75 öğrencinin demokrasi yolculuğu
19 Ekim 2011 Çarşamba - 14:30

İşte 24 şehidimiz

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde şehit düşen 24 askerin isimleri ve memleketleri belli oldu.

İşte 24 şehidimiz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Üsteğmen Murat Bek - Yozgat

Asteğmen Bilal Özcan - İstanbul

Astsubay Başçavuş İbrahim Geçer - Konya


Uzman Çavuş Reşit Ercan - Elazığ

Uzman Çavuş Mustafa Aslan - Çorum


Uzman Çavuş Halil Özdoğru - Sinop

Er Koray Özel - Adana


Er Ramazan Akın - Ağrı

Er Yavuz Çoban - Aksaray

Er Yunus Yılmaz - Ankara

Er Soner Ateşsaçan - Artvin

Er Mehmet Çetin - Aydın

Er Ahmet Tuncel - Bitlis


Er Mehmet Ağgedik - Elazığ

Er Mesut Kazancı - Erzurum

Er Fevzi Kazak - Gaziantep

Er Mesut Cengiz-Hatay

Er Süleyman Kalkan - Isparta

Er Eyüp Çolakoğlu - İstanbul

Er İdris Çam - Kahramanmaraş

Er İsmail İşbilir - Kahramanmaraş

Er Ufuk Bozkurt-Kırklareli

Er Hüseyin Güldal - Kocaeli


Er Volkan Sabaz - Kocaeli

Er Birol Elmas - Sakarya

Er Fikret Özer - Samsun

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düzenlenen hain saldırıda şehit düşenlerden Astsubay Başçavuş İbrahim Geçer'in Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Yazla kasabasındaki evine acı haber ulaştı.

Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırılarda çok sayıda asker şehit olmuştu. Çukurca'da görev yapan Komando Astsubay Başçavuş İbrahim Geçer'in de timiyle birlikte teröristlerle çarpışırken şehit düştüğü haberi Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Yazla kasabasında yaşayan annesi Fatma Geçer'e askerler tarafından verildi. Gözyaşlarını tutamayan annenin, "Kurbanı 10 gün önce kutladık, oğlumuzu vatana kurban verdik" dediği öğrenildi.

Babası 2 yıl önce vefat eden 36 yaşındaki şehit İbrahim Geçer'in eşinden ayrıldığı, Mehmet Batuhan (17) ve Murat Geçer (14) isimli iki oğlunun olduğu ve yurt dışında yaşadığı öğrenildi. Şehidin yakınları acı haberi alır almaz gözyaşlarını tutamazken, "Nutkumuz tutuldu, söyleyecek bir şey yok" dediler. Şehidin annesinin kasabada oturduğu ev Türk bayraklarıyla donatıldı.

ŞEHİT ÜSTEĞMENİN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Hakkari Çukurca'da terör örgütü PKK üyeleri ile girilen çatışmada şehit düşen Üsteğmen Murat Bek'in Yozgat'taki baba ocağına ateş düştü.

Üsteğmen Murat Bek'in şehit düştüğü haberini ailesine İl Jandarma Komutanlığında görevli Binbaşı Süleyman Gürz, İl Müftüsü Nuh Korkmaz birlikte verdi. Yozgat'ın Söğütlüyayla köyünde ikamet eden şehidin annesi Elmas Bek, askeri araçların evinin önünde durduğunu görünce feryat etti. Ağlayarak askerlere sarıldıktan sonra yere yığılan anne Elmas Bek'e sağlık görevlileri müdahale etti. Sağlık görevlileri ilaçlarını vererek kalp hastası baba Abdullah Bek'i de sakinleştirmeye çalıştı. Anne Elmas Bek, "Yavrum nerede? Yavrum bu şekilde mi gelecektin? Senin yerine ben ölseydim" diye ağıtlar yaktı.

Nişanlı olduğu öğrenilen Üsteğmen Murat Bek'in yakın zamanda evlenmeye hazırlandığı belirtildi.

ACI HABER EYÜP ÇOLAKOĞLU'NUN AVCILAR'DAKİ EVİNE ULAŞTI

Hakkari'deki terör saldırısında şehit olan 24 asker arasında yer alan Eyüp Çolakoğlu'nun İstanbul'daki ailesi, acı haberle yıkıldı.

Eyüp Çolakoğlu'nun şehit olduğu haberi, askeri yetkililer tarafından İstanbul Avcılar'da oturan aileye ulaştırıldı. Şehidin ailesi, gelen acı haberle adeta yıkıldı. Binaya Türk bayrağı asılırken, evin önünde ambulanslar hazır bekletiliyor.

Aslan'ın Çorum'daki evinde yas var

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Aslan'ın evinde yas var.

Çorum Garnizon Komutanlığı ekipleri, sağlık görevlileri ile birlikte gittikleri şehidin merkez Harmanlar 2. sokakta yaşayan yakınlarına acı haberi verdi.

Oğullarının şehit olduğu haberini alan anne Samiye Aslan ile baba Ali Aslan gözyaşlarına hakim olamadı.

Evli 2 çocuk babası olduğu öğrenilen şehidin Çorum'da yaşayan eşi Pınar Aslan'da gözyaşlarına boğuldu.

Garnizon Komutanlığı yetkililerince evin camına Türk Bayrağı asıldı.

SAKARYA'DA DA YAS VAR

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terörist saldırıda şehit düşen jandarma çavuş Birol Elmas'ın Sakarya'daki baba ocağında hüzün var.

Sakarya Merkez Garnizon Komutanı Piyade Albay Kutluay Önay, askeri yetkililer ve beraberindeki sağlık ekipleri, şehit askerin Adapazarı ilçesine bağlı Karakamış Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi iletti. Oğlunun şehit olduğu haberini evinin bahçesinde alan anne Mübyen Elmas, baygınlık geçirdi. Hazır bekletilen sağlık ekiplerince ambulansa alınan anne Elmas, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Diğer yandan, şehit askerin ilköğretim okulu öğrencisi yeğeni Melisa Elmas, dayısı ile birkaç gün önce telefonda konuştuğunu anlatarak, dayısının kendisinden fotoğraflarını istediğini söyledi.

Birol Elmas'ın babasının bir kaç yıl önce vefat ettiği, 3 kardeşi olduğu öğrenildi.

'DAHA NE KADAR ŞEHİT VERECEĞİZ?'


Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Jandarma Komando Er Mehmet Çetin'in Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı Beğerli köyündeki evinde yas var.

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan ve Nazilli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Seydi Salman, sağlık görevlileri ile gittikleri şehidin Beğerli köyündeki evinde anne Şerife Çetin ve baba Bekir Çetin'e durumu bildirdi.

Oğullarının şehit olduğu haberini alan anne ve baba gözyaşlarına hakim olamadı.

Anne Şerife Çetin, acı haberi aldıktan sonra gözyaşları içinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Buna bir çare bulun. Bu daha ne kadar gidecek? Daha ne kadar şehit vereceğiz. Canlarımız boşa gidiyor. Üzüntümüz çok büyük. Askerliğinin bitmesine 3-4 ay kalmıştı. Dört gözle yolunu bekliyorduk'' diye konuştu.

Şehidin 5 kardeşin en küçüğü olduğu, askerliğinin bitmesine 100 gün kaldığı öğrenildi.

Acı haberi alan şehidin akrabaları ve yakınlarının eve geldiği görüldü.

'OĞLUMUZU VATANA KURBAN VERDİK'


Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Er Mesut Cengiz'in (20) Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler beldesindeki baba evinde yas var.

Askeri yetkililer, şehit Mesut Cengiz'in baba evine gelerek anne Sultan ve baba Ahmet Cengiz'e acı haberi verdi. Oğlunun şehit olduğunu duyan anne Sultan Cengiz, gözyaşları içinde ''Oğlumuzu vatana kurban verdik'' dedi. Şehidin amcası Emin Cengiz ise ''Evladımız vatan için şehit oldu. Vatan sağolsun'' diye konuştu.

Bekar olduğu belirtilen şehit er Mesut Geçer'in askere 4 ay önce gittiği öğrenilirken, acı haberi duyan yakınları ve komşuları taziye ziyaretinde bulundu. Bu arada, şehidin baba evine Türk bayraklarının asıldığı görüldü.

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Aygen, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya, Denizciler Belediye Başkanı Eshabil Soydan da şehit evine gelerek, aileye başsağlığı dileklerini iletti.

Belediye Başkanı Soydan, yaptığı açıklamada, beldenin kısa süre önce polis merkezine düzenlenen saldırıyla hatırlatarak, ''Umarız bu terörün sonu gelir. Hep birlikte bu terörün sonunu getireceğiz'' dedi.

'ŞEHİT OLSUN DİYE Mİ ASKERE YOLLADIM?'

Hakkari'deki terör saldırısında şehit düşen Jandarma Er Süleyman Kalkan'ın, memleketi Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Sücüllü beldesindeki evinde yas var.

Çukurca'da askerliğini yapan 21 yaşındaki Jandarma Er Süleyman Kalkan'ın şehit haberini ailesine İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hakan Güler verdi.

Evinin önünde otururken askeri araçlar ve 2 ambulanstan oluşan konvoyu karşısında gören anne Şerif Kalkan, araçların önüne geçerek, konvoyu durdurdu. Anne Şerif Kalkan, ''Oğlum Süleymanıma bir şey mi oldu? Siz nereye gidiyorsunuz'' diyerek feryat etti.

Anne Kalkan, sağlık görevlilerinin sakinleştirici iğne yapılması teklifini de reddetti. Babasını üç yıl önce kaybeden şehit Süleyman Kalkan'ın ailesi büyük acı yaşarken, belde halkı da ailenin acısını paylaştı.

Anne Şerif Kalkan,''Yavrum, Süleymanım evimin direği. Bir sen kalmıştın, şimdi beni bırakıp gittin. Ben sana 'Hakkari'ye gitme yavrum' dedim dinlemedin beni kuzum'' ağıtlar yakarak, gözyaşı döktü.

Şehit Jandarma Er ile aynı ismi taşıyan dedesi Süleyman Kalkan da sabah belde meydanındaki kahvehanede haberleri izlerken hain saldırıyı öğrendiğini, ''Torunum da şehit düşmüştür. Keşke öyle bir şey olmasa'' dediğini anlattı. Süleyman Kalkan, ''Ben bu çocuğumu kendi ellerimle büyüttüm askere yolladım. Şehit olsun cenazesi gelsin diye mi askere yolladım? Ne olacak bu böyle devam mı edecek? Askere giderken balkona astığı bayrak orada duruyor. Şimdi şehit bayrağını asıyorlar, Allah'ım ben nasıl dayanacağım'' dedi.

Süleyman Kalkan'ın bekar olduğu, terhisine yaklaşık 4 ay olduğu öğrenildi. Kalkan'ın 5 çocuklu Kalkan Ailesi'nin en büyük çocuğu olduğu, babasının ölümünün ardından ailesine baktığı ve çobanlık yaptığı kaydedildi.

SON MEKTUBU: ALLAHA EMANETSİNİZ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan er Yavuz Çoban'ın evinde yas var.

Fatih Çoban, saldırı haberinden sonra kardeşinden haber alamayınca, Aksaray İl Jandarma Komutanlığına gitti. Çoban'a burada ağabeyi Yavuz Çoban'ın şehit olduğu haberi verildi.
Aksaray İl Jandarma Komutanlığından yetkililer, daha sonra sağlık ekipleriyle birlikte şehidin ailesinin oturduğu Taşpazar Mahallesi'ndeki babaevine gitti.

Pancar taşımacılığı yapan Ekrem Çoban'ı eve çağıran askeri yetkililer, oğullarının şehit olduğu haberini anne Durdane Çoban'a söyledi. Bu sırada eve gelen baba Ekrem Çoban askeri yetkilileri görünce bir subaya sarılarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Yavuz Çoban'ın ailesine gönderdiği son mektupta, ''İzne gelmeyi düşünüyorum ama bu patlamalar falan gidip gelmek çok sıkıntılı onun için temelli gelmeyi düşünüyorum. Kendinize iyi bakın Allah'a emanetsiniz'' yazdığı öğrenildi.

1,5 AY SONRA TERHİS OLACAKTI

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Er Fevzi Kazak'ın (21) evinde yas var.

Terör örgütünün Hakkari'de düzenlediği silahlı saldırıda şehit olan askerlerden Gaziantepli Fevzi Kazak'ın baba ocağına ateş düştü. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen Kazak ailesinin fertleri, sinir krizi geçirdi.

Şehitkamil ilçesine bağlı Zeytinli Mahallesi'nde ikamet eden Kazak ailesine, çocuklarının şehit olduğu haberini askeri yetkililer bildirdi. Evin önünde sağlık ekipleri ve emniyet güçleri de hazır bekletildi.

Acı haberi alan aile fertleri, gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Fatma Kazak, evlerinin penceresinden askeri yetkilileri görünce gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kardeşlerini polisler güçlükle sakinleştirildi. Sağlık ekipleri, şehidin yakınlarını sakinleştirmek için iğne yaptı. Şehit Er Fevzi Kazak'ın 1,5 ay sonra terhis olacağı öğrenildi.

'KARDEŞİMLE DÜN KONUŞMUŞTUM'

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Çavuş İdris Çam'ın (21) Kahramanmaraş'taki evinde yas var.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller ve askeri yetkililer İdris Çam'ın şehit haberini merkeze bağlı Döngele beldesinde yaşayan ailesine verdi.

Şehit haberinin duyulmasının ardından şehidin yakınları Ali Çam'ın evine geldi. Bu arada şehidin yakınları fenalık geçirdi. Şehit babası Ali Çam, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Vatan sağolsun. Oğlumla ayın 14'inde konuşmuştuk. 19 Ekim'de operasyona çıkacağını söylemişti'' dedi.

Bu arada şehit kardeşinin fotoğraf albümüne bakan ağabey Cuma Çam gözyaşlarına hakim olamadı. Kardeşinin terhisine 38 gün kaldığını söyleyen Çam, ''Kardeşimle dün konuşmuştum. İyiyiz diyordu. Ben arar hep terhisine kaç gün kaldığını söylerdi. Acımız çok büyük'' diye konuştu.

Çam'ın 6'sı kız 10 kardeşinin olduğunu ve askere gitmeden önce bir fabrikada çalıştığı öğrenildi.

 
TV’ler program iptal ediyor
 
Şehitlerden biri Ispartalı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Siyasetçi Gereğini Yapamıyorsa Halk Gereğini Yapsın! 22 Ekim 2011 Cumartesi 06:07

Şehitlerimizi rahmetle anıyor ,bölücübaşı ve yandaşlarını lanetliyorum.VE "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" diyenleri ,yüreğinde kor ateşi yananları ;Türk halkını samimi olmaya ve düşünmeye davet ediyorum..Çünkü bunu diyenler ,bu acıyı hissedenler son 30 yıldır Teröre Çözüm bulamayan hükümetlerin hiçbirini çezalandırmamış ve hatta daha güçlü olarak iktidara taşımışlardır.Samimi olan bir halk düşünür ve eğer TERÖR sorununu bir hükümet çözemiyorsa derhal o hükümeti alaşağı eder.Ayrıca Türkiyenin Yeni bir ANAYASAYA ihtiyacı yoktur.Bu da büyük bir oyundur.CHP de yapılan Genel Başkanlığı değişikliğinin temelinde de bu oyun yatar.Ancak kimse şunu unutmasın Mustafa Kemaller bitmez.Büyük ORTADOĞU projesini uygulamaya kouyanların Kaddafiye yaptıklarına,Saddama ve Müslüman Halka yaptıklarına bakınız.Kardeşi kardeşe öldürttüler.Yazık değil mi,milyonlar çaresiz ,acı içinde..O nedenle Türk halkı,Kürtler,Müslüman halklar uyanmalı artık.Kaddafi ulusalcı bir lider olarak eğilmedi,kırıldı,kendisini rahmetle anıyorum. Umut ederim Ortadoğudaki acıları Ortadoğu Halkları sona erdirir.Güya Barış ve Demokrasi için ,oysa Yeraltı Kaynakları Sömürüsü için Ortadoğuyu Kan Gölüne çevirenleri ve İşbirlikçilerini kınıyorum.Bülent Kocabaş

Yorumu oyla      4      3  
faruk 19 Ekim 2011 Çarşamba 20:26

Askere Kurşun sıkanın Allah Belasını Versin Tez Zamanda Allah Kendi Ailesine Verir işaallah Demekten başka Bizim Elimizde Birşey Gelmiyor.ŞEHİTLERİMİZ NUR İÇİNDE YATSIN.ALLAH RAHMET EYLESİN.

Yorumu oyla      5      3  
Mustafa Köleoğlu 19 Ekim 2011 Çarşamba 18:42

Hakkari Çukurca da ki Şehit kardeşlerim için balkona türk bayragı asmaya davet ediyorum...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TV’ler program iptal ediyor
Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki hain saldırıda 24 askerin şehit edilmesi ...
Bir milim daha çekilmeyeceğiz
Erdoğan Başbakanlık'taki mini terör zirvesi sonrası basına açıklama yaptı. ...
Şehit astsubay 3.5 ay önce göreve dönmüş
HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerden ...
 
21 PKK'lı öldürüldü
Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi'ne gece saat 01.00 sıralarında ...
Şehit haberi Günay'ı ağlattı
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hakkari'deki hain saldırıları ...
Terör örgütünden şok iddia!
Terör örgütü PKK'nın yayın organı ANF adlı haber ajansı, şehit sayısını 50 olarak verdi.
 
En fazla şehit verilen 4’üncü saldırı
PKK'lı teröristlerin bu gece Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde düzenlediği ...
PKK 200 kişi ile saldırmış
Çukurca'da 24 askerin şehit olduğu,18 askerin de yaralandığı saldırıyı ...
Diyarbakır'dan savaş uçakları havalandı
Diyarbakır'dan savaş uçaklarının kalktığı bildirildi.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAY
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Nereye kadar?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva