Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
28 Şubat davası sanıkları affedildi
28 Şubat davası sanıkları affedildi
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
20 Mayıs 2011 Cuma - 09:00

İşte çok tartışılacak anketin sonuçları

ABD’nin Türkiye'de pek sevilmediği bir kez daha ortaya çıktı. Pew Araştırma Merkezince gerçekleştirilen son anket, ABD konusunda olumlu düşünenlerin oranının en alt düzeyde bulunduğu ülke olan Türkiye’de halkın sadece yüzde 10’u, ABD’nin politikalarını onaylıyor.

İşte çok tartışılacak anketin sonuçları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Başkan Barack Obama’ya güvenen Türklerin oranı ise yüzde 12’de seyrediyor. Buna karşın, Türklerin sadece yüzde 8’i Şeriat’ı istiyor. Türkler arasında El Kaide’yi destek ifade edenlerin oranı ise, yüzde 4’de kaldı.

Pew Araştırma Merkezi’nin Türkiye’nin yanı sıra, Endonezya, Lübnan, Mısır, Ürdün, Pakistan ve Filistin’de gerçekleştirdiği son ankete göre, Endonezya dışındaki tüm ülkelerde ABD konusunda olumlu düşünenlerin oranı, yüzde 50 altında seyrediyor.
Endonezya’da yüzde 54 ve Lübnan’da yüzde 49 olan oran, diğer ülkeler çok düşük düzeyinde bulunuyor. ABD’ye olumlu bakanların oranı, Mısır’da yüzde 20, Filistin’de yüzde 18, Ürdün’de yüzde 13, Pakistan’da yüzde 11 ve Türkiye’de yüzde 10 olarak belirlendi.

TÜRKLERİN YÜZDE 77’İ ABD’Yİ ONAYLAMIYOR

Olumsuz düşünenlerine gelince en yüksek oran, yüzde 84 ile Ürdün’de gözleniyor. Ürdün’ü yüzde 80 ile Filistin, yüzde 79 ile Mısır ve yüzde 77 ile Türkiye izliyor. En düşük oranı ise yüzde 40 ile Endonezya’da görüldü.
Pew Merkezi’nin son araştırmasının sonuçlarını değerlendiren the Wall Street Journal gazetesi ise, “Pew Araştırma Merkezi’nin Çarşamba günü açıkladığı son küresel anketi, Arap Baharı’nı Washington’un avantajına çevirmeyi çalışan ABD’li diplomatlar için pek iç açıcı değil ve özellikle NATO müttefiki Türkiye ile ilişkileri iyileştirmekle görevli olanlar için” yorumunu yaptı.

TÜRKLERİN YÜZDE 73’Ü OBAMA’YA GÜVENMİYOR

Türkiye muhabirini Marc Campion imzasını haberinde gazete, ABD’nin politikalarını onaylayanların oranının Türkiye’de geçen yılda yüzde 17 iken bu yılda yüzde 10’a indiğine dikkat çektikten sonra “Türklerin sadece yüzde 12’sini Başkan Obama’ya güvendiklerini söylüyorlar. Güvenmeyenlerin oranı ise yüzde 73” dedi.
ABD’nin Ortadoğu’daki imajının 2003 yılındaki Irak savaşından bu yana büyük ölçüde kötüleştiğine işaret eden Wall Street Journal, “Washington, bölgede diğer ülkelerin çıkarlarına dikkate almayarak hareket ettiği gibi görünmeyi sürdürüyor ve yaygın bir biçimde bölgede yaşayanlar için potansiyel bir askeri tehdit olarak görülüyor. Ankete göre, buna Filistinlilerin yüzde 91’i ve Türklerin yüzde 59’u dahildir” diye yazdı.

“TÜRKİYE’DE ABD POPÜLARİTESİNİN NEDEN DÜŞTÜĞÜNÜ ANLAMAK ZOR DEĞİL”

Haberde “ABD’nin popülaritesinin son bir yılda neden Türkiye’de daha çok düştüğünü anlamak zor değil” denildikten sonra şöyle devam edildi:
“Önceki Pew araştırmasından bu yana, çoğu Türklerin gözünde İsrailli komandolar, daha çok Türklerden oluşan, Gazze’ye yardım filosuna çıkarak sekiz Türk vatandaşı ve Kürt kökenli bir Amerikalıyı öldürdüklerinde ABD, Ankara’ya destek vermedi. ABD’nin, aynı zamanda Türkiye ve Brezilya’nın az zenginleştirilmiş İran uranyumun takasına ilişkin olarak İran ile vardıkları mutabakatı reddetmesi, burada bir hiçe saymak olarak görüldü.”

TÜRKLER BÖLGEDE ABD’Yİ RAKİP GÖRÜYOR”

Türklerin aynı zamanda bölgede liderliği konusunda ABD’yi rakip olarak gördükleri yorumu yapıldığı haberde Ankara’nın Ortadoğu’da artan bir rolü amaçladığını belirterek, “ABD’nin Arap ayaklamalarını ele alma tarzını, Türklerin sadece yüzde 8’i onaylıyor” denildikten sonra bu oranın Mısır’da yüzde 45, Ürdün’de yüzde 31, Filistin’de ise yüzde 33 olduğuna dikkat çekildi.

“TÜRK İSLAMCILIĞI KONUSUNDA KAYGILANANLAR İÇİN İYİ HABER”

Ancak anketin bulguları arasında, "Türk İslamcılığı konusunda kaygılananlar için iyi haberler var” diyen WSJ, ülkenin yasalarının, Kuran öğretilerini temel alması gerektiğini söyleyenlerin oranının Pakistan’da yüzde 78, Ürdün’de ise, yüzde 70’e ulaşırken, Türkiye’de yüzde 8’de kaldığına vurgu yaptı.
Gazete ayrıca, Türklerin arasında Hamas’ı, Hizbullah’ı ve El Kaide’ye onaylayan oranlarının sırasıyla yüzde 10, yüzde 5 ve yüzde 4’te kaldığının da altını çizdi.
Mısır’da ise Hamas’a desteğin yüzde 45’i bulduğuna işaret edildiği haberde her ülkede yaklaşık biner kişinin katıldığı anketin El Kaide lideri Usama Bin Ladin’in ABD’nin operasyonu ile Pakistan’da öldürülmesinden önce gerçekleştiğine de dikkat çekildi.(ANKA)

 
1 milyon dolara serbest kalacak
 
Resimde toplu başarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1 milyon dolara serbest kalacak
IMF eski Başkanı Kahnın kefaletle serbest bırakılma talebi mahkeme tarafından kabul edildi.
Her Saat Başı Bir Kişi Cilt Kanserinden Ölüyor
Berlin Üniversitesi Cilt Kanseri Merkezi Danışmanı Dermotolog Dr. Class ...
21 Mayıs'ta Tanrı yeryüzüne inecek
Rusya'da ABD'li papazın "21 Mayıs 2011 tarihinde Tanrı yeryüzüne gelecek. ...
 
Baykuş adam
Bir insan, kafasını bir ‘Baykuş’ gibi 180 derece geriye çevirebilir mi?.. ...
Sevgilisini kızdırdı
Victoria's Secret'ın süpermodellerinden Rosie Huntington Whiteley, ünlü ...
Orgazmın farklı yolu!
Rutgers Üniversitesi, cinsel açıdan tahrik olan kadınlarda beynin 30 farklı ...
 
8 yaşındaki kıza yapılır mı..!
ABD'li anne 8 yaşındaki kızına düzenli botoks yaptığını açıkladı!
Bir Rus arkadaşını yedi
Rus polisi, arkadaşını öldürüp yiyen adamın evini bastı, korkunç bir manzaraya şahit oldu!
Kader Sevinç’ten internet uyarısı
Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen “Batı Balkanlar ve Türkiye’de İfade ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva