Isparta'da cip ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı
Isparta'da cip ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı
Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
20 Temmuz 2016 Çarşamba - 07:21

İşte infaz edileceklerin listesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast için 40 bordo bereliyi 50 bin mermiyle gönderen Paralel cuntanın siyasetçi ve gazetecilerin de içinde yer aldığı 9 bin kişilik “ölüm listesi”hazırladığı ortaya çıktı.

İşte infaz edileceklerin listesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


Cuntacılara yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınan asker, polis ve savcılarda ele geçen belgeler arasında ‘gözaltı listesinin’ yanı sıra 9 bir kişilik ‘infaz edilecekler’ listesinin de yer aldığı ortaya çıktı. Cuntanın planına göre, ordu içindeki FETÖ’cü askerler ülke yönetimini ele geçirirken ‘infaz timleri’ de eş zamanlı olarak siyasetçi, polis, hâkim, savcı, gazeteci ve işadamı gibi binlerce FETÖ karşıtını teker teker öldürecekti.

ERDOĞAN İLK SIRADA

Paralel yapının ölüm listesini 17-25 Aralık 2013 darbe sürenin başarısız olmasından bu yana hazırladığı ve bu isimlerin kişisel bilgileri ile örgüt aleyhinde yaptıklarını raporladığı öğrenildi. Fişleme yapılırken en önemli görevi ise örgütün bu kurumlara sızdırdığı personel üstlendi.

Ölüm listesinin başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yer alıyor. Cuntacılar darbenin ilk adımı olarak Marmaris’te istirahat eden Erdoğan’ın oteline özel bir ölüm timi gönderdi. Cumhurbaşkanın ihaneti önceden haber alıp otelden ayrılması üzerine girişim başarısız oldu. İhaneti itiraf eden bazı subaylar, Cuntanın Erdoğan’ın dışında özellikle paralel yapı ile mücadele edenlerin bu listelerde yer aldığını söylediği öğrenildi.

ASLAN’I BAŞINDAN VUR

Hürriyet ve Star gazetesinin haberine göre, Cuntanın öldürülecekler listesinin başında yer alan isimlerden biri de Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan’dı. Aslan Paralel yapı soruşturmaları sürerken örgüt hakkında en kapsamlı raporu hazırlayan isimdi. Aslanın raporu savcılıkların örgüt hakkında hazırladığı tüm iddianamelerde yer almıştı. Cunta bu nedenle ilk öldürülecekler listesinde eklediği Aslan darbenin yaşandığı gece “Acil toplantı var” denilerek Jandarma Genel Komutanlığı’na çağırılmış ve burada rehin alındıktan sonra başından vuruldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Aslan’ın durumu ciddiyetini koruyor.

MAK GÖREVLİLERİ

‘İnfaz timi’ Hava Kuvvetleri’nin MAK biriminde görev yapan askerlerden seçilmiş. Bu birim BBP’nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşmesinin ardından bölgeye gönderilmiş ve enkazdan parçalar sökmüştü. Konya 3. Ana Jet Üssü’nde konuşlu MAK timlerinin komutanı Başçavuş Yılmaz Bahar’ın TSK içindeki FETÖ’nün imamlarından biri olduğu tespit edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast yapmakla da bu ekip görevlendirildi.

DİKKATİ ÇEKEN İSİMLER 

Listedeki isimler arasında İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Enerji Bakanı Serhat Albayrak, İçişleri Müsteşarı Selami Altınok, MİT Müstaşarı Hakan Fidan ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da var.

ADANA’DA DA BULUNDU

Terör örgütün bir ölüm listesi de Adana’da ortaya çıktı. Operasyon kapsamında yakalanan Paralel yapı üyesi hakim ve savcıların son haftalarda kendi aralarında toplantı yaparak tüyler ürperten infaz edilecekler listesi hazırladıkları belirlendi. Listede adı geçenlere koruma polisi verilecek.

LİSTEDE GAZETECİLERDE VAR

Cuntanın infaz listesindeki isimler arasında Star Gazetesi muhabiri Kemal Gümüş, Sabah Gazetesi muhabirleri Nazif Karaman, Fatih Ulaş ve Abdurrahman Şimşek ile AA’dan Enes Can’ın da adının listede yer aldığı görüldü.

SUİKAST TİMİ ENDİŞESİ

Hükümetin bugün yapılacak MGK toplantısından sonra açıklanması beklenen güvenlik önlemlerinde, halen kaçak durumda olan Hava Kuvvetleri Muharebe Arama Kurtarma Timi (MAK) ile Sualtı Taarruz ve Savunma Timi (SAT) komandolarının suikast ihtimalinin etkili olduğu öne sürüldü. Timin elinde 250 kişilik suikast listesi olduğu iddia ediliyor.

‘KAYDADEĞER SAYI’

Hükümet kaynaklarının ifadesiyle “kaydadeğer sayıda” SAT ve MAK komandosu kaçakdurumunda. Özel olarak yetiştirilen, her doğa ve hava koşuluna dayanaklı bu timlerin ormanlık alanlarda olabileceği bilgisi paylaşılıyor. Darbeci komutanların, devletin karar vericileri başta olmak üzere bazı isimlere suikast düzenleyebileceği ve bu kişilerin elinde 250 kişilik liste olduğu öne sürüldü.

GÖRÜŞMEYE DE SINIR

Bu kişilere bilgi aktarma, koruma ve yardım etme olasılığı olanlarla ilgili de uyarılar yapıldığı belirtildi. Özellikle karargâhta ve komutanlıklarda, emniyette, özel harekâtta,MİT’te darbecilerle işbirliği yapan isimlerin ayıklanarak olası saldırılara karşı önlemler alınmaya çalışıldığı ifade ediliyor. Bu kapsamda devlet kademesinde üst düzey yöneticilerin koruma sayısı arttırılırken, seyahatler ve görüşmelere de sınırlama getirildi. Kurumlarda da güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı. Başta Meclis olmak üzere binaların giriş çıkışlarına bariyer yerleştirildi. 


 
 

 
Konyaaltı Plajı için önemli bir karar
 
3 komutan adliyede
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YÖK'ten şoke eden karar
YÖK, darbe soruşturması kapsamında ülke genelinde 1577 dekanın istifasını ...
Gülen için resmi başvuru yapıldı
Türkiye Fethullah Gülen'in iadesi için adım attı. Gülen'in iadesi için ...
Bahçeli bu ülkücüye çok kızdı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AKP varsa biz de varız. MHP idam cezasını ...
 
İsim isim görevden alınan bürokratlar
TÜRK Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grubun darbe girişiminin bastırılmasının ...
İşte şehit sayımız
Başbakan Binali Yıldırım darbe girişimindeki can kaybı sayısını açıkladı. ...
Tehlikeli gerginlik
MALATYA'da darbe girişimini protesto eden kalabalıktan bir grubun alevi ...
 
Polis Harp Okulu'na girdi
Yeşilköy'de bulunan Hava Harp Okulu önünde hareketli dakikalar yaşanıyor. ...
İşte darbe girişiminin belgesi
Darbeci askerlerin işgal ettiği Genelkurmay mesaj sisteminden yandaş birliklerine ...
Haber sitelerine erişim yasağı
Bazı internet sitelerine erişim yasağı konuldu.
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva