Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
22 Kasım 2018 Perşembe - 19:32

İşte kulislerdeki Antalya başkan adayları

TÜRKİYE'nin nüfusu bakımından en büyük beşinci ili Antalya'da seçim öncesi büyük hareketlilik yaşanıyor. 31 Mart 2019 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlere kısa süre kala, parti kulislerinde en çok dillendirilen isimler belli oldu.

İşte kulislerdeki Antalya başkan adayları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AK Parti'nin adaylarını cumartesi günü açıklaması beklenirken, CHP'de konuşulan isimler de netleşmeye başladı. MHP süreci yakından izlerken, İYİ Parti diğer partilerin adaylarına göre strateji izleyecek.

Türkiye'yi yerel seçim heyecanı sardı. Turizmin başkenti Antalya'da da seçim öncesi büyük hareketlilik yaşanıyor. 1999- 2004 yılları arasında CHP, 2004- 2009 yılları arasında Ak Parti, 2009- 2014 yılları arasında CHP, son seçimlerde de yeniden Ak Parti'nin iktidar olduğu Antalya, seçimlerin kimin kazanacağına yönelik en çok merak edilen iller arasında yer alıyor. 31 Mart 2019 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlere kısa süre kala, parti kulislerinde en çok dillendirilen isimler de netleşmeye başladı.

Partiler arasındaki yerel seçim görüşmeleri devam ederken, dün gerçekleşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüşmesinde Alanya'nın 'masada' olduğu iddia edildi.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLAYACAK

Ak Parti'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü belediye başkan adaylarını açıklaması bekleniyor. Cumhurbaşkanı'nın açıklaması öncesinde kulislerdeki olası Antalya listesi netleşmeye başladı. Partinin Antalya'da iktidarda bulunduğu bölgelerin büyük bölümünde aynı isimlerle devam edeceği öngörülüyor. Erdoğan'ın, Büyükşehir'de mevcut başkan Menderes Türel'i yeniden açıklamasına kesin gözüyle bakılıyor.

DEVRİM KÖK SÜRPRİZİ

Antalya'nın en büyük ilçesi Kepez'de Hakan Tütüncü ile bir dönem daha devam etme yolunda adım atıldığı belirtildi. Tütüncü, yeniden seçilirse Kepez'de üçüncü dönemini yaşayacak. İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ın kazanmayı en fazla istediği ilçeler arasında yer alan Muratpaşa'da ise sürpriz isimler konuşuluyor. Ak Parti'de 3 dönem milletvekilliği yapan, partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Gökcen Özdoğan Enç ve son genel seçimlerde milletvekili adayı Can Kasapoğlu adaylar arasında gösteriliyor. Ak Parti'de Muratpaşa'da konuşulan sürpriz isim de CHP Milletvekilliği ve İl Başkanlığı yapan Devrim Kök oldu. Bu konuda son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği, Serik'ten aday olmayı düşünen Enç'in buradan gösterilebileceği kaydedildi.

KONYAALTI'NA KADIN ADAY

Konyaaltı'nda kadın aday göstermek isteyen Ak Parti'de, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu'nun adı ön plana çıktı. Döşemealtı'nda ise eski meclis üyesi ve mimar Emre Afacan'ın aday olması bekleniyor.

MEVCUT BAŞKANLARLA YOLA DEVAM

Ak Parti'de mevcut ilçe belediye başkanları Gündoğmuş'ta Mehmet Özeren, Gazipaşa'da Adil Çelik, Elmalı'da Ümit Öztekin, Serik'te Ramazan Çalık, Finike'de Kaan Osman Sarıoğlu, Demre'de Süleyman Topçu ve Aksu'da da mevcut başkan Halil Şahin ile yola devam edilmesi bekleniyor.

İLÇE BAŞKANLIKLARINDAN ADAYLIĞA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli görüşmesinde Alanya'da MHP'li mevcut başkan Adem Murat Yücel üzerinde mutabık kalınmasına rağmen, Ak Parti'nin Alanya'da ilçe başkanı Mustafa Toklu'yu aday gösterme ihtimali de bulunuyor. Kaş İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş ve Manavgat İlçe Başkanı Hasan Öz'ün de ilçelerinde aday gösterilmesi bekleniyor. Korkuteli'nde İYİ Parti'den milletvekili adayı olmak için Korkuteli Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden Hasan Gökce'nin yerine, belediye meclisindeki Ak Parti sıralarından Korkuteli Belediye Başkanlığı'na seçilen Hasan Ali İrban'ın, yeni dönemde partisinin adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Akseki'de de Büyükşehir Belediyesi'nin koordinatörü İbrahim Özkan'ın Ak Parti'nin adayı olacağı kaydedildi. İbradı'da Ak Parti'den 6 ismin adaylık başvurusu oldu. O isimler eski belediye başkanı Muharrem Kaya, Cemal Yedek, Bülent Saylağ, Fatih Gerçek, Serdal Çavuşoğlu ve Şenol Yavuz.

ÇETİNKAYA YENİDEN SAHNEYE ÇIKIYOR

Kemer'de kapanan Göynük Belediyesi'nin eski başkanı Necati Topaloğlu'nun aday gösterileceği iddia edildi. CHP'den Kemer Belediye Başkanlığı'na aday adayı olan Necati Topaloğlu, aday gösterilmeyince partisinden istifa etmişti. Milletvekili seçimlerinde aday olmak için Kumluca Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden Hüsamettin Çetinkaya'nın da yine ilçesinden aday gösterilmesi kesinleşti. Çetinkaya, temayülde en fazla oy almasına rağmen vekil adayı olarak gösterilmemişti. Kumluca'yı kaybetmek istemeyen Ak Parti'nin Çetinkaya'nın gönlünü almayı amaçladığı kaydedildi. Hüsamettin Çetinkaya, seçildiği takdirde 5'inci dönemini yaşayacak.

CHP'DE BÜYÜKŞEHİR İÇİN 3 İSİM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kesin alacağız' dediği iller arasında gösterdiği Antalya'da, Büyükşehir için üç isim dilden düşmüyor. Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP'nin Büyükşehir adayı olmak için yarışıyor. Kulislerde en çok Böcek'in adı dillendiriliyor. CHP Genel Merkezi, Kemer ve Manavgat belediyelerinin mevcut başkanları Mustafa Gül ve Şükrü Sözen'le yola devam edeceğini açıklamıştı. Alanya ve Döşemaaltı için resmi başvuru yapılmadı.

KONYAALTI'NDA 14 ADAY ADAYI

Uzun yıllardır Muratpaşa'da iktidarı elinde bulunduran CHP'de Barış Bulut, Murat Bulat, Mustafa Reşat Oktay, Ömer Melli ve Sibel Gezen aday adayı olarak başvurdu. CHP'nin Antalya'da oy deposu ilçesi Konyaaltı'na yoğun bir talep var. Cansel Tuncer, Ali Abbas Yılmaz, Süleyman Sakin, Süleyman Özdemir, Halil Zengin, Hüseyin Akyıldız, Semih Esen, Orhan Budak, Sevgi Doğan, Necati Kök, Nuri Özkul, Kamil Söker, Sebahat Çevik ve Ali İhsan Görmez aday adayı olarak Konyaaltı için başvurdu.

EN BÜYÜK İLÇEYE TEK ADAY ADAYI

CHP'nin kent merkezinde en az oy aldığı Kepez'de de Garip Erdoğan aday adaylığı başvurusunda bulundu. Aksu için de İsa Yıldırım ile Cemali Coşgun başvuru yaptı. Erdoğan Erdoğan ve Mustafa Kavasoğlu Akseki'ye, Murat Özçelik, Selçuk Özdemir, Yavuz Çelik, Ali Güzel, Mehmet Ali Yılmaz ve Hidayet Bilgiç Gazipaşa'ya aday adaylığı müracaatında bulundu. İbradı'ya mevcut başkan Serkan Küçükkuru'nun yanı sıra işadamı Şükrü Ülker ve Ali Erkan aday adaylığı için başvurdu.

BAZI İLÇELERDE HENÜZ BAŞVURU YOK

Kaş'a Erkan Demirci, Yusuf Ulaş Akçay, Mustafa Yalçınkaya, Hayri Süt ve Süleyman Ulaş Akbaş adaylık için başvurdu. Serik Belediye Başkanlığı aday adaylığına da Himmet Cansız, İbrahim Demir ve Nail Kuş başvuru yaptı. Alanya, Döşemealtı, Finike, Elmalı, Korkuteli ve Demre ilçelerine henüz resmi başvuru olmadı.

MHP KANADINDA YAŞANANLAR

MHP'de ise aday adaylarının başvuruları 15 Aralık'a kadar devam edecek. MHP'de Büyükşehir için ilk başvuran Antalya Jandarma Alay Komutanlığı görevinde de bulunan emekli albay Yusuf Kelleli oldu. Kelleli, 2011 yılında Balyoz davası kapsamında 3 yıl 5 ay 15 gün tutuklu yargılandıktan sonra beraat etmiş, Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açtığı maddi ve manevi tazminat davasında da toplam 1 milyon 55 bin lira tazminat kazanmıştı. Kelleli, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Antalya'ya atanmış, bir yıl görev yapmıştı.

MHP'DE İKİ İSİM KESİN

MHP'de ilçelerde adaylıkları kesinleşen iki isim açıklandı. Alanya'da mevcut başkan Adem Murat Yücel ile devam kararı alınırken, Finike'de de eski başkan Nail Dülgeroğlu aday gösterildi. Kemer'de Yusuf Üras, Korkuteli'de Ömer İşlek, Kumluca'da Salih Çiftçi ve İsmail Hakkı Karadağ, Serik'te Ziya Yıldırım, Hasan Ali Tuncer, Kepez'de Servet Ersoy, Selami Polat ve Kürşat Tatar aday adaylığı için başvuran isimler oldu.

İYİ PARTİ RAKİPLERİ BEKLİYOR

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Aydın da başvuru sürecinin 1 Aralık'ta başlayacağını duyurdu. Aydın, Antalya'da en fazla oy alan üçüncü parti olduklarını hatırlatarak, diğer partilerin adaylarına göre strateji izleyeceklerini kaydetti.

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) -

 
Yol kenarında erkek cesedi bulundu
 
Cömertoğlu ailesi okul protokolu imzaladı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akdeniz 24 Kasım 2018 Cumartesi 08:58

Çok düşünüp sık elemek lazım kolay değil pat diye aday açıklamak,aday sadece CHP tabanından oy almayacak bunun bileşenleri olması lazım,tek başına Antalya'da seçim kazanmak çok zor,o nedenle baş da iyi parti olmak üzere diğer parti seçmenlerinden de oy alabilecek ismi aday göstermek lazım.Muhittin BÖCEK diğer partilerden oy alabilir mi evet alabilir, ancak Konyaaltı dışındaki CHP seçmeniyle ve İl Teşkilatıyla büyük sorun yaşar ve avantajı bir anda dezavantaja döner.Ümit UYSAL bileşenlerden oy alabilir mi evet rahat alır ve Muratpaşa dışındaki CHP seçmeninden ve İl Teşkilatından büyük destek görür bu konuda avantajlı,Çetin Osman BUDAK CHP dışındaki bütün partilerin seçmenlerinden oy alabilir mi rahat alır,CHP İL Teşkilatından ve İlçe teşkilatlarından destek görür mü evet görür,o halde cevap kendiliğinden çıkıyor aday ya Ümit UYSAL ya da Çetin Osman BUDAK olur,ikisininde şansı eşit peki geriye ne kalıyor,Antalya'da en çok oyu olan bileşenlere sormak lazım bu iki isimden hangisini tercih edersiniz,onlardan alınacak isme göre adayı açıklamak gerekir,bu nedenledir ki diğer bileşenlerle görüşmeler devam ettiği için uzuyordur.Daha zaman var acele edilmemesi sağlıklı olur.

Yorumu oyla      3      3  
23 Kasım 2018 Cuma 08:59

bıktık artık bi karar veremedi chp

Yorumu oyla      3      3  
Taner 23 Kasım 2018 Cuma 02:20

Çetin Osman BUDAK yakışır büyükşehir adaylığına...

Yorumu oyla      3      3  
Solomon altmışbir yaş 22 Kasım 2018 Perşembe 21:30

Akp Kepez Alper Alveroğlu, Konyaaltı aday açıklamaya gerek yok, CHP Ayhan zorun hakkı Konyaaltı, Muratpaşa CHP aday farketmez, döşemealti MHP adayı alır.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yol kenarında erkek cesedi bulundu
ANTALYA'da oturan Nadir Parkoy'un (60) yol kenarında cesedi bulundu.
Serik onu arıyor...
ANTALYA'nın Serik ilçesinde oturan Meryem Kalburcu, kızı Sevda Ertürk'ten ...
Akü hırsızı sevgililer
ANTALYA'da park halindeki araçlardan akü ve teyp çalan M.C. ve sevgilisi ...
 
Anadolu Ateşi, turneye çıkıyor
ANTALYA'da yaz boyunca gösterilerini yapan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, ...
İki işyerinden 30 bin liralık malzeme çaldı
ANTALYA'da iki iş yerinden 30 bin lira değerinde hırdavat malzemesi çaldığı ...
Antalya DOB, 9 eser sahneleyecek
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), aralık ayında opera, operet, bale, ...
 
Dünyayı gezdi, Antalya'da karar kıldı
İRANLI manken İzabella Tahari (23), dünyanın büyük şehirlerinde yaşadıktan ...
Çocuk mankenler, katalog çekiminde
ANTALYA'da ünlü bir markanın katalog çekimi seçimleri için bir araya gelen ...
Boğaçayı'ndan son fotoğraflar
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Boğaçayı'nda gerçekleştirdiği rekreasyon ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva