Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
15 Ekim 2015 Perşembe - 12:28

İşte stadın çatısı

ANTALYASPOR'un Beşiktaş maçıyla kapılarını açacağı 33 bin kişilik yeni stadı Antalya Arena'nın çatısındaki güneş enerjisi panelleri, bir günde 550 konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar enerji üretiyor.

İşte stadın çatısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da geçen yıl haziran ayında 96 dönümlük arazide temeli atılan 33 bin kişilik stadyumda inşaat çalışması sona erdi. Tam daire şekliyle arena görünümünü andıran statta koltuk montajı da tamamlandı. Soyunma odaları, yedek kulübesi ve locası tamamlanan statta, ses ve görüntü sistemi de hazırlandı. Türkiye'deki futbol sahalarından farklı bir özelliğe sahip stadın 16 bin metrekarelik çatısı, tribünlerin üzerini kapatıyor. Çatının 12 bin metrekarelik bölümündeki 1.4 megawatt enerji gücüne sahip güneş panelleri, 16 Eylül'den itibaren şehir şebekesine elektrik veriyor.

DÜNYANIN EN FAZLA ELEKTRİK ÜRETEN STADI

Günde ortalama 7 bin 200 kilowatt/saat enerji üreten stat Türkiye'de ilk, dünyada ise kapasitesiyle en fazla enerji üreten spor kompleksi özelliğine sahip. UEFA kriterlerine uygun şekilde hazırlanan statta 38 tane 20 kişilik, 4 grup, 1 de protokol locası yer alıyor. 8 bin metrekarelik ticari alan ile 1200 araçlık otoparkı bulunan stadın karşılıklı iki skorboardı bulunuyor. Taraftar için farklı yönlere giriş- çıkış alanı ayrılan statta, yüz tanımaya uygun kameraların da yer aldığı üst düzeyde güvenlik önemleri mevcut.

8 METREKARELİK ALAN GÜNEŞ GÖRMÜYOR

Mimari yapısı nedeniyle stadın güney tribünü önünde yeterince güneş almayan çimlere ışıklandırma ve havalandırma desteğiyle 'yoğun bakım' çalışması uygulanıyor. Stat zeminin 113 metrekarelik çim bölümünün sadece güney tribünü önündeki 8 metrekarelik alanda yaşanan sorunlu bölgede iyileşme sürecinde aksilik yaşanmazsa, Antalyaspor ligin 9'uncu haftasındaki Beşiktaş maçını yeni stadında oynayacak.

1 AYDA TÜKETTİĞİ ENERJİYİ 1 GÜNDE ÜRETECEK

Proje müdürü Yaşar Aydın, stadın elektrik enerjisi üretim kapasitesiyle dünyanın en büyük, Türkiye'de ilk spor tesisi olma özelliğine sahip olduğunu söyledi. Aydın, Antalya'nın 1 yılda güneşlenme saati dikkate alınarak yapılan hesaplamada, stadın günde ortalama 7 bin 200 kilowatt/saat elektrik ürettiğini kaydetti. Basit bir hesapla bu üretim miktarının 550 konutun günlük elektrik tüketimine eşdeğer olduğuna işaret eden Aydın, "1 ayda 3 maç yapıldığı göz önünde bulundurulursa, stat 1 aylık elektrik tüketiminden fazlasını 1 günde karşılayacak" diye konuştu.

İLK MAÇ BEŞİKTAŞ'LA

Aydın, statta mimari özellikten kaynaklanan sorun nedeniyle güney tarafındaki kale önünde yer alan çimlere ışıklandırma ve rüzgar sisteminin yer aldığı bakımın sürekli uygulanacağını belirtti. Çimlerin Beşiktaş maçına kadar futbol oynamaya hazır hale gelmesini planladıklarını kaydeden Aydın, "Bir aksilik yaşanmazsa Antalyaspor, Beşiktaş maçını yeni stadında oynayacak" dedi.

'SEYİRCİ REKORU KIRMAK İSTİYORUZ'

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer de, kırmızı beyazlı takımın 33 bin kişilik stadının adını 'Antalya Arena' olarak belirlediklerini söyledi. Beşiktaş maçıyla Antalya Arena'nın 26 Ekim'de kapılarını açacağını dile getiren Gencer, maçta seyirci sayısıyla rekor kırmak istediklerini söyledi. Gencer taraftarın 33 bin kişilik stadı tamamen doldurmasını, seyirci ve hasılat rekoruyla başlamak istediklerini, Antalya'da yaşayanların bu rekoru kıracaklarına inandıklarını kaydetti. 

BAKANLIK İZNİYLE MAÇ

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, geçen hafta TOKİ'den stat devrini aldığını kaydeden Gencer, bakanlıktan da Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne devir işlemlerinin sürdüğünü anlattı. Başkan Gencer şöyle konuştu:

"Stadın belediyeye devrinden sonra Antalyaspor Kulübü'ne devri için çalışmalara şimdiden başladık. Bakanlık tarafından stadın 10 yıllığına belediyeye, belediyeden de kulübe devri yapılacak. Bu süreç işlemeye devam etse de, bakanlık izniyle Beşiktaş maçını Antalya Arena'da oynayacağız." (DHA)

ANTALYA'DA GECEN YIL HAZIRAN AYINDA 96 DONUMLUK ARAZIDE TEMELI ATILAN 33 BIN KISILIK STADYUMDA INSAAT CALISMASI SONA ERDI. TURKIYE'DEKI FUTBOL SAHALARINDAN FARKLI BIR OZELLIGE SAHIP STADIN 16 BIN METREKARELIK CATISI, TRIBUNLERIN UZERINI KAPATIYOR. CATININ 12 BIN METREKARELIK BOLUMUNDEKI 1.4 MEGAWATT ENERJI GUCUNE SAHIP GUNES PANELLERI 16 EYLUL'DEN ITIBAREN SEHIR SEBEKESINE ELEKTRIK VERIYOR.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA GECEN YIL HAZIRAN AYINDA 96 DONUMLUK ARAZIDE TEMELI ATILAN 33 BIN KISILIK STADYUMDA INSAAT CALISMASI SONA ERDI. TURKIYE'DEKI FUTBOL SAHALARINDAN FARKLI BIR OZELLIGE SAHIP STADIN 16 BIN METREKARELIK CATISI, TRIBUNLERIN UZERINI KAPATIYOR. CATININ 12 BIN METREKARELIK BOLUMUNDEKI 1.4 MEGAWATT ENERJI GUCUNE SAHIP GUNES PANELLERI 16 EYLUL'DEN ITIBAREN SEHIR SEBEKESINE ELEKTRIK VERIYOR.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

 
Ortalığı karıştırdı
 
MHP Milletvekili Günal: Koalisyon protokolu çantadaydı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ZAZA 16 Ekim 2015 Cuma 10:42

paralara acıyorum,memleketin onca sorunu varken ne stadı yaptığınız arkadaş.

Yorumu oyla      4      3  
davut güllü 15 Ekim 2015 Perşembe 16:13

Geliyozda bilet pahal8

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ne rüyaymış...
Türkiye-İzlanda maçının skorunu, hangi futbolcunun kaçıncı dakikada gol ...
Önce okuyor sonra spor yapıyorlar
KEPEZ Belediyesi Spor Kulübü Güreş Antrenörü Şerafettin Uysal, her antrenman ...
Antalya Arena kapılarını açıyor
ANTALYASPOR'un yeni stadı Antalya Arena, Spor Toto Süper Lig'in 9'uncu ...
 
Başkana kızdı kulüp aldı
ANTALYA'da amatör lisanslı futbolcu 31 yaşındaki Eyüp Aktaş, para verdiği ...
Antalyaspor Başkanı Gencer'den flaş transfer sözü
ANTALYASPOR Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, 26 Ekim'de yeni statta oynayacakları ...
Ceylan: Şimşek'e ceza çok ağır
ANTALYASPOR Asbaşkanı Hasan Ali Ceylan, Yusuf Şimşek'e verilen 7 maç oynamama ...
 
Sporla yaşayan kent Antalya
SPOR turizminin yanı sıra kentteki sportif faaliyetlerin fazlalığından ...
Voleybol ailesi buluştu
ANTALYA Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, ...
Alanyaspor'da yoğun mesai
ALANYASPOR, teknik direktör Hüseyin Kalpar gözetiminde sabah kuvvet, akşam ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva