'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
29 Nisan 2016 Cuma - 11:36

İşte vuran avukatın cezası

ANTALYA'da uzun süredir birlikte olduğunu iddia ettiği Rus meslektaşı Liudmila Peregon'u, eski kocasının yanında tabancayla öldürmeye teşebbüsten yargılanan avukat Mustafa Kemal Sümer, 10 yıl hapis cezasına mahkum oldu.

İşte vuran avukatın cezası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Diyarbakır Barosu'na kayıtlı avukat Mustafa Kemal Sümer, geçen yıl 30 Haziran gecesi saat 01.00'de, Antalya'nın Konyaaltı İlçesi Liman Mahallesi 10'uncu Sokak'taki sitede bitişik dairede evi olan 2 çocuk annesi Rus meslektaşı Liudmila Peregon'u, eski kocası Levent A.'nın yanında tartakladıktan sonra tabancayla yaraladı. Sümer daha sonra bekçi kulübesine kaçan ikilinin peşinden gidip burada bir el daha ateş etti. 2 yerinden yaralanan Liudmila Peregon ile yanındaki Levent A. Rusya'ya gitti. Tutuklanan Mustafa Kemal Sümer hakkında, ömür boyu hapis cezası istemiyle 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 

Davanın duruşmalarına, olaydan sonra Rusya'ya giden Liudmila Peregon ile Levent A. katılmadı. Tutuklu yargılanan Sümer'in avukatı Alper Tunga Bacanlı, olayın kasten öldürmeye teşebbüs değil, yaralama eylemi olduğunu iddia etti. Bacanlı, müvekkiliyle Liudmila Peregon arasında 5-6 yıldır devam eden nikahsız bir evlilik ilişkisi olduğunu, ikilinin yaz aylarında Antalya'ya gelip birlikte yaşadıklarını ileri sürdü. Peregon'un, Mustafa Kemal Sümer'den hamile kalıp bebek sahibi olmak istediğini öne süren Bacanlı, ikili arasında bu nedenle tartışma başladığını aktardı. Peregon'un çocuk sahibi olma arzusunun Rusya'da gittiği bir falcının telkinlerinden kaynaklandığını iddia eden Bacanlı, şöyle devam etti: 

FALCIYA İNANDI

"Mağdure, müvekkilimin yakınlarına, Rusya'nın en ünlü falcısına gidip fal baktırdığını anlatmıştır. Liudmila'nın anlattıklarına göre falcı 'Siz Mustafa Kemal ile birbirinizi seviyorsunuz ama evlenemeyeceksiniz. Kemal başka biriyle evlenip çok zengin olacak. Sen ise trafik kazası geçirip öleceksin' demiştir. Liudmila falcının söylediklerini Mustafa Kemal'in yakınlarına anlatmıştır. Mustafa Kemal'den hamile kalıp çocuk sahibi olursa falcının söylediklerinin boşa çıkacağını söylemiştir. Mustafa Kemal Sümer'e de bu hususta baskı uygulamıştır. Müvekkilim ise ısrarla çocuk doğurmak istemesinin nafaka için olduğunu düşünerek bundan kaçınmıştır."

Karar duruşmasında da eski savunmalarını tekrarlayan Bacanlı, “Müvekkilim bebek sahibi olmak istemediğini söylemesi üzerine mağdure kıskandırma yoluna gitmiştir. Mağdure başka erkeklerle sitede alkol alıp yakınlaşmıştır. Son olarak da müşterek iki çocukları olan eski eşini evine çağırmıştır. Sonra da eski eşiyle birlikte müvekkilime hakaret etmiştir. Müvekkilim tartışmadan sonra evine gitmiştir. Daha sonra da mağdure eski eşiyle birlikte müvekkilimin kapısına dayanmıştır. Bunun üzerine müvekkilim hedef gözetmeden, içinde 11 mermi olan tabancasıyla bir el ateş etmiştir. Müvekkilim bekçi kulübesinin önünde de yine hedef gözetmeden bir el daha ateş ettikten sonra tabancanın şarjörünü çıkarıp yere atmıştır. Öldürme kastı olsaydı, müvekkilim içinde 9 mermi kalan tabancanın şarjörünü yere atmazdı. Müvekkilim öldürmeye teşebbüsten değil, yaralamaya teşebbüsten yargılanmalıdır" dedi.

Müvekkilinin hükümle birlikte tahliyesini talep eden Bacanlı, bu tür olaylarda Yargıtay kararlarının da kasten yaralama olarak değerlendirildiğini kaydetti. Son sözü sorulan Mustafa Kemal Sümer de avukatının beyanlarına katıldığını belirterek, öldürme kastıyla hareket etmediğini söyledi. Sümer, "Ben alacağım cezanın infazını yattım. Hükümle birlikte tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme, sanığı öldürmeye teşebbüs eyleminden 10 yıl hapse mahkum etti. Sanığa tahrik indirimi de yapılmadı. Avukat Alper Tunga Bacanlı, kararı temyiz edeceklerini söyledi.


ANTALYA'DA UZUN SUREDIR BIRLIKTE OLDUGUNU IDDIA ETTIGI RUS MESLEKTASI LIUDMILA PEREGON'U, ESKI KOCASININ YANINDA TABANCAYLA OLDURMEYE TESEBBUSTEN YARGILANAN AVUKAT MUSTAFA KEMAL SUMER (SIYAHLI), 10 YIL HAPSE MAHKUM EDILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mustafa KOZAK/ ANTALYA, (DHA)- 

 
Mahalleliyi korkutan yangın
 
5 yaşındaki oğlunu midibüste unuttu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mahalleliyi korkutan yangın
ANTALYA'da buzdolabından çıktığı belirlenen yangın çevredeki evlere sıçramadan ...
Demre'de kanalizasyon sevinci
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Noel Baba Kilisesi, Myra Antik Kenti ile ...
Film müzikleri konserine yoğun ilgi
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Türk ve dünya sinemasının hafızalara yer ...
 
Türk hekimler Romanya'da bilimsel makale sundu
Türk hekimler Romanya'da bilimsel makale sundu
Kumluca'da yarım kalan halat çekme yarışı yapıldı
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında ...
Şarampol Caddesi'nde ihale süreci başlıyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, 'Efsane Geri Dönüyor' sloganıyla başlattığı ...
 
Temizlik işçilerine iş sağlığı güvenliği eğitimi
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan 600 temizlik işçisine, ...
Taşatan yolu genişletiliyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Taşatan yolunda bakım ve genişletme çalışmaları ...
Altın ve fırçanın buluşması
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva