Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
11 Aralık 2014 Perşembe - 07:43

İşte yeni Konyaaltı Plajı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası’nın yepyeni bir Konyaaltı sahili yaratmak amacıyla gerçekleştirdiği proje yarışmasının sonuçları açıklandı.

İşte yeni Konyaaltı Plajı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Bu projeyle Antalya’nın standardını yükseltmek, kalite değerini artırmak, yeni sosyal yaşam alanları sunmak gibi bir amaç gerçekleşmiş olacak” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nce yeni bir Konyaaltı sahili için düzenlenen 'Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı Sahili, Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışması' sonuçlandı. Yarışmada birinci olan proje, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın ve yarışma jürisini temsilen Yard. Doç. Dr. Tahsin Yılmaz’ın katılımıyla Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıyla açıklandı. Toplantıya Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, TMMOB’a bağlı odaların yöneticileri, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda Başkan Türel, Konyaaltı sahilinin 6.2 kilometre uzunluğuyla dünyanın en uzun sahillerinden biri olduğunu belirterek, “Antalya’nın marka değerini artıracak, marka şehir Antalya dediğimizde bunun içini dolduracak, bir kalite markası haline gelecek Konyaaltı sahilimize ne yapılacağı hususu fevkalade önemliydi” diye konuştu.

51 PROJE YARIŞTI

Antalya’da katılımcı yönetim anlayışının sonucu olarak Mimarlar Odası’yla işbirliği içinde Antalya’ya bir dünya projesi kazandırmak için göreve geldikleri gün çalışmalara başladıklarını kaydeden Türel, “Bu çalışmalar 6 ayımızı aldı. Proje yarışmamız 20 Eylül’de başladı, 1 Aralık tarihine kadar sürdü. 127 dosya talep edildi. Bu dosya alanlar içerisinde 51 tanesi projelerini jüriye taktim etti” dedi.

YENİ BİR YAŞAM ALANI

Konyaaltı sahili projesinin sadece bir sahil düzenlemesi olmadığını, bu projeyle Antalya’nın standardını yükseltmek, kalite değerini artırmak, yeni sosyal yaşam alanları sunmak gibi bir amacın gerçekleşeceğini belirten Başkan Türel, şunları söyledi:

“Bugün Antalya’da hep birlikte, ailelerimizle bir yürüyüş, sahilde çay içebileceğimiz, çocukların güzel dakikalar geçirebildiği bir yer bulmakta zorlanıyoruz. Burada bir yaşam merkezi oluşturulması adına projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bunu başaracağız. Çok hızlı bir şekilde gerekli hukuki izinleri almak kaydıyla bu projeyi Antalya’ya kazandıracağız. Bu turizm sezonuna kadar kazandırmak çok mümkün değil. Yetişirse sahil düzenlemesi açısından gayretin içinde olacağız. İnşallah, bir dahaki seneye Konyaaltı Antalya’ya yakışan bir gerdanlık olarak Antalyalılara hediye edilmiş olacak.”

BOĞAÇAYI PROJESİYLE BİRLEŞECEK

Başkan Türel, sahil projesini ayrıca bir kanal projesi olan Boğaçayı projesiyle birlikte değerlendireceklerini söyledi. Projeden halkın tamamının, ayrım gözetmeksizin en iyi şekilde faydalanmasını sağlayacaklarını belirten Başkan Türel, “Konyaaltı bir yıldız gibi Antalya’nın üzerinde parlayacak ve Konyaaltı çok farklı bir görünümle Antalya’nın turizmdeki yeni cazibe merkezi olacak” dedi.

ŞİMDİ KENTLİLERİN GÖRÜŞLERİ ALINACAK

Mimarlar Odası Şube Başkanı Aydın, Konyaaltı Sahili, Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışması’nda dereceye girenlerin belli olmasıyla sürecin tamamlanmış olmadığını söyledi. Aydın, yarışmada birinci seçilen çalışmanın uygulama projesi haline gelinceye dek sürecin devam edeceğini belirtti. 

PROJE JÜRİYİ NASIL ETKİLEDİ

Yarışmanın Prof. Dr. Zekai Görgülü, Yard. Doç. Dr. Tahsin Yılmaz, yüksek mimar Alişan Çırakoğlu, şehir plancısı Burhan Kızılöz ve mimar Mahmut Durmuş’tan oluşan jürisi adına Yılmaz, birinci seçilen çalışmanın farklı ölçeklerin birbirleriyle uyumlu çizilmesi ve yorumlanmasını başardığını söyledi. Projenin kıyının kamusal kullanımında başarılı bir denge kurduğunu anlatan Yard. Doç. Dr. Yılmaz, “Beach Park alanının koruma kullanım dengesinde yeniden düzenlenmesi projenin dikkat çeken bir başka özelliğiydi” dedi. Projede sahil boyunca önerilen aktivelerin gayet iyi anlatıldığını belirten Yard. Doç. Dr. Yılmaz, Dumlupınar Bulvarı’nda trafiği kısıtlayarak oluşturduğu açık alan kurgusunun projede jüriyi etkileyen başka bir unsur olduğunun altını çizdi.

DERECEYE GİREN PROJELER

Yarışmada birinci olan proje Yüksek Mimar Mucip Ülger ekip başkanlığında mimar Şemşettin Tugay, yüksek mimar Ali Özel, şehir plancısı Yard. Doç. Dr. Olgu Çalışkan, peyzaj yüksek mimarı Barış Ekmekçi, mimar İsmet Güngör, yüksek mimar Seda Gücü ve peyzaj mimarı Münire Sağat’tan oluşan ekibin projesi oldu. Birinci olan ekip aynı zamanda 60 bin TL’lik para ödülünün de sahibi oldu. Yarışmada ikincilik ödülü ve 50 bin TL’lik para ödülü peyzaj yüksek mimarı Dr. Oktan Nalbantoğlu başkanlığındaki ekibin olurken, üçüncülüğü ve 40 bin TL para ödülünün sahibi yüksek şehir plancısı Zeynep Eraydın başkanlığındaki ekibin oldu. Yarışmada 5 ayrı projede mansiyon ödülüyle 15 bin TL para ödülüne değer görüldü.

‘DUVARLARI KALDIRDIK’

Birinci olan ekip adına sunum yapan mimar Şemşettin Tugay, projede genel ilke olarak kentin sahil arkasında kalan kısmı ile sahili bütünleştirmeyi benimsediklerini söyleri. Bu amaçla prensip olarak yeşil alanların denize kadar kesintisiz ulaşmasını hedeflediklerini anlatan Tugay, “Sahile ulaşınca kumsalda bir engel, duvar yok. Kum ve çimen veya ormanlık alanları birleştirmeyi hedefledik. Bu çalışmada özellikle duvarları kaldırdık. Sahil ile kullanım alanı arasında duvar olmayacak. Eski Antalya gibi kum, çakıl ve yeşil bir arada bütünleşecek. Sahilde sınırlı kalan şemsiye kullanım alanı yeşil alan altında güneşlenme oturma olanağını sağladık” diye konuştu.










Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -



 

 
Manavgat'ta çevreci öğrencilere ödül
 
Konyaaltı AKP'de görev dağılımı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chpli 12 Aralık 2014 Cuma 09:49

muhittin başkan yapamazlar diyor. bakalım. biz chplilerin hayal bile edemediklerini yapıyorlar

Yorumu oyla      3      3  
CHPLİ35487 11 Aralık 2014 Perşembe 16:29

destekliyorum

Yorumu oyla      8      4  
konyaaltını uçurtur 11 Aralık 2014 Perşembe 11:43

konyaaltı sahil projesi ve bogaçay projesi konyaaltını uçurtur.

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manavgat'ta çevreci öğrencilere ödül
MANAVGAT Sarılar Zeki Vargün İlköğretim Okulu öğrencileri, çevreye gösterdiği ...
112'ye yağmur gibi ihbar yağdı
ANTALYA'da okulların bir gün süreyle tatil edilmesine, evleri ve işyerlerinin ...
Tarihi konak tehlike saçıyor
ANTALYA Kaleçi'nde yıllardır atıl durumda bulunan tarihi konak tehlike ...
 
Bahçeye su doldu, öğrenciler çıkamadı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde etkili olan şiddetli yağış sonucu bahçede ...
Menderes Türel'in CHP'li kadınları kızdıran sözleri
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Hürriyet'ten Ahmet ...
Sevgilisinin kafasında vazo kırdı
ANTALYA'da arkadaşı Hüseyin Ş.'yi, uyurken başına vazoyla vurarak yaralayan ...
 
Uyuyan arkadaşına vazoyla saldırdı, köpeğiyle gözaltına alındı
ANTALYA'da arkadaşı Hüseyin Ş.'yi, uyurken başına vazoyla vurarak yaralayan ...
Kaleiçi'nde yeni açılım
ANTALYA Kaleiçi Derneği Başkanı Ömür Kuşçalar, Kaleiçi'nin sorunlarına ...
Demre'de yıkım gerginliği
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde hazine arazisi üzerine yapılan bir beton ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva