'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
27 Ocak 2020 Pazartesi - 09:24

İzmir'de üretilen gelinlikler dünya pazarında

İZMİR'de bu yıl 14'üncüsü düzenlenen IF Wedding Fashion Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, gelinlik sektöründekilerin yüzünü güldürdü.

İzmir de üretilen gelinlikler dünya pazarında
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İzmir'de bu yıl 14'üncüsü düzenlenen ve önceki gün sona eren IF Wedding Fashion Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, sektörün yüzünü güldürdü. MTK Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Abdullah Salkım, gelinlikte İzmir'in bir dünya markası olduğunu, ürünlerin özellikle Arap ve Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini söyledi. Abdullah Salkım, özellikle bu yıl çok büyük çıkışlar yakaladıklarını belirterek, Brezilya'nın yanı sıra İtalya, Slovakya, Kazakistan ve Almanya'dan gelen müşterilerinin olduğunu açıkladı. Ancak sektörün dünya pazarında daha fazla söz sahibi olmasının önünde birtakım engeller bulunduğunu belirten Salkım, "Sektörün sıkıntıları tabi ki var. Bulunduğumuz coğrafya nedeniyle Arap ülkelerine çok ciddi ihracat yapılıyordu ama Arap ülkelerinde yaşanan sıkıntılar, sektöre büyük sekte vurdu. Tüm bunların yanı sıra Avrupa'dan da çok iyi alıcılar var. Sektörün önde gelen firmaları Avrupa'ya çok ihracat yapıyor. Arap ülkelerinden çok fazla gelen var. Avrupa'nın birçok ülkesinden gelenler var" dedi.

'TEK KURTULUŞUMUZ İHRACAT'

Dünyada gelinlik üreten firmanın az olduğunu dile getiren Salkım, "Bugün İtalya'da satılan gelinliğin yüzde 3'ü imal ediliyor. Bu insanlar ürünlerini Çin ve Türkiye'de ürettiriyorlar. Çin'de terminler çok yok. 3 ay termin veriyorlar ve adeti yüksek istiyorlar. Bizde adet sınırı yok, terminler en geç bir ay içinde teslim ediliyor. İzmir'de bir tane bile olsa özel sipariş yapıp gönderiyoruz" dedi.

En büyük sıkıntıların başında gümrük vergilerinin bulunduğunu aktaran Salkım, "Vergiler çok yüksek. Özellikle Brezilya ve Amerika gibi uzak ülkelere ürün gönderdiğimiz zaman nakliye ücretleri nedeniyle sorunlar yaşanıyor. Gelen firmalar bundan şikayet ediyor. Devletimizin bu konuda bize yardımcı olmasını istiyoruz" dedi.

Salkım, gelinlik fiyatlarının koleksiyona göre 400 dolar ile 1200 dolar arasında değiştiğini belirterek, "Sektörün tek kurtuluşu ihracat. Bizim başka kurtuluşumuz ve başka şansımız yok. Hem ülke olarak hem de firmalar olarak" diye konuştu.

KADINLARA ÖZEL GÜNLER İÇİN TÜYOLAR

Moda tasarımcısı Erdal Güvenç ise, abiye ve gelinlikte bu yılın tercih edilen renklerini anlatarak, tüyolar verdi. Erdal Güvenç, şunları söyledi:

"Bu yıl baktığımızda, geçen yılki renklerin modası devam ediyor. Pembeler, somonlar, uçuş uçuş kostümler devam ediyor. Gelinliklerde artık kırık beyazlar var ama sanki daha beyaza doğru gidiyoruz. Gelinliklerde ikiye bölünüldü sanki. Ya prenses oluyorsunuz ya da tamamen romantik kuğu kızı gibi. Hafif transparan çok moda bu yıl. Uzun kuyruklar var. Biraz da Osmanlı ve Arabik kültürler çok olduğu için bu yıl gelinlik ve abiyelerde daha parklar taşlar, danteller çok moda. Aslında bu yıl kadınlar çok şanslı çünkü her şeyi giyebiliyorlar artık. Çünkü abiyede bile altına spor ayakkabı giyip gidebiliyorsunuz. Bir tül etek giyip sokağa çıkabiliyorsunuz. Ama düğün, nişanlarda daha çok uzun etekler tercih ediliyor. Bu yıl lila rengini çok göreceğiz. Bir yeşil akımı geliyor. Hem spor giyimde var hem de abiyede olacak. Gece hayatında ve abiye kıyafetlerde bu yıl sarı rengi çok göreceğiz. Kırmızı hayatımızda hep var."

Moda tasarımcısı Nazlı Terzioğlu (31) da "Tasarımcıların çalışma disiplini biraz farklı. Birçok farklı disiplini bir araya getirerek koleksiyonlarını oluşturuyorlar. Bizler daha çok trendlere yön vermeye çalışıyoruz. Bu nedenle kendi kumaşlarımızı üretip, daha farklı olanı sanatı ve modayı takip edenlere sunmaya çalışıyoruz. Ben kendi koleksiyonumda daha ağır işçilikli ve farklı kumaş yapılarını kullanmayı tercih ediyorum. Bu sezonda siyah ağırlıklı çalıştım. Kişiler, tasarımcılarla çalışmalılar. Böylece kendi bedenlerine göre, kendi vücut ölçülerine göre ürün dikip, tasarımlarını daha doğru bir şekilde taşımaları sağlanabilir" dedi.

IZMIR'DE BU YIL 14'UNCUSU DUZENLENEN IF WEDDING FASHION GELINLIK, DAMATLIK VE ABIYE GIYIM FUARI, GELINLIK SEKTORUNDE YUZLERI GULDURDU. NAZLI TERZIOGLU (FOTOGRAFTA).(FOTO: UMUT KARAKOYUN IZMIR DHA)

IZMIR'DE BU YIL 14'UNCUSU DUZENLENEN IF WEDDING FASHION GELINLIK, DAMATLIK VE ABIYE GIYIM FUARI, GELINLIK SEKTORUNDE YUZLERI GULDURDU. MODA, TEKSTIL VE KONFEKSIYONCULAR SITESI (MTK) SANAYICI VE ISADAMLARI DERNEGI BASKANI ABDULLAH SALKIM (FOTOGRAFTA), GELINLIKTE IZMIR'IN YALNIZCA TURKIYE'NIN DEGIL AVRUPA'NIN DA BASKENTI OLDUGUNU, URUNLERIN OZELLIKLE YURT DISINA IHRAC EDILDIGINI BELIRTTI. SALKIM, SEKTORUN EN BUYUK SORUNLARININ BASINDA GUMRUK VERGILERININ GELDIGINI IFADE EDEREK, DUNYA PAZARLARINDA DAHA COK SOZ SAHIBI OLMAK ICIN DEVLETTEN DESTEK BEKLEDIKLERINI SOYLEDI.(FOTO: UMUT KARAKOYUN IZMIR DHA)

IZMIR'DE BU YIL 14'UNCUSU DUZENLENEN IF WEDDING FASHION GELINLIK, DAMATLIK VE ABIYE GIYIM FUARI, GELINLIK SEKTORUNDE YUZLERI GULDURDU.(FOTO: UMUT KARAKOYUN IZMIR DHA)

IZMIR'DE BU YIL 14'UNCUSU DUZENLENEN IF WEDDING FASHION GELINLIK, DAMATLIK VE ABIYE GIYIM FUARI, GELINLIK SEKTORUNDE YUZLERI GULDURDU.(FOTO: UMUT KARAKOYUN IZMIR DHA)

IZMIR'DE BU YIL 14'UNCUSU DUZENLENEN IF WEDDING FASHION GELINLIK, DAMATLIK VE ABIYE GIYIM FUARI, GELINLIK SEKTORUNDE YUZLERI GULDURDU. MODA TASARIMCISI ERDAL GUVENC (FOTOGRAFTA).(FOTO: UMUT KARAKOYUN IZMIR DHA)

IZMIR'DE BU YIL 14'UNCUSU DUZENLENEN IF WEDDING FASHION GELINLIK, DAMATLIK VE ABIYE GIYIM FUARI, GELINLIK SEKTORUNDE YUZLERI GULDURDU.(FOTO: UMUT KARAKOYUN IZMIR DHA)

Umut KARAKOYUN/ İZMİR, (DHA)

Etiketler:
 
Japonya’dan Adana’ya oya sanatını öğrenmek için geldiler
 
Hobi olarak başladığı keçe sanatı, ekmek kapısı oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Japonya’dan Adana’ya oya sanatını öğrenmek için geldiler
JAPONYA’dan, oya sanatını görmek ve işlemesini öğrenmek için Adana’da ...
Oylat Kaplıcaları'nda sömestir yoğunluğu
BURSA'nın İnegöl ilçesinde bulunan Oylat Kaplıcaları'nda sömestir tatili ...
Deprem paylaşımlarına soruşturma
Oyuncu Berna Laçin'e Twitter hesabında Elazığ depremi sonrası yapmış olduğu ...
 
Depremde son durum
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 05.30'da yapılan açıklamada, ...
Devrilen yem kamyonunun şoförü yaralandı
ÇANAKKALE’nin Ayvacık ilçesinde girdiği virajda devrilen yem yüklü kamyonun şoförü yaralandı.
Bebeği hayata döndüren sağlık ekibine plaket
MERSİN'de, gittikleri bir doğum vakasında nefes almayan bebeğe müdahale ...
 
Öğrenciler Urla'da 'Göbeklitepe' sergisi açtı
İZMİR ve çevresinde toplamda 9 evde gönüllüleri sayesinde ihtiyaç sahibi ...
Jandarmadan, şehit çocuklarına karne hediyesi
OSMANİYE İl Jandarma Komutanlığı tarafından, kentteki tüm şehit çocuklarına karne hediyesi verildi.
Festival için hazırlanan 2 ton sucuk, depremzedelere gönderilecek
OSMANİYE'de pazar günü yapılması planlanan, ancak Elazığ'da meydana gelen ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva