Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
3 Ağustos 2018 Cuma - 14:46

İzmir iş dünyasından ABD'ye ortak kınama

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı İzmir'deki 14 oda, borsa ve ihracatçı birliğinin yanı sıra Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile iş dünyası dernekleri, yaptıkları ortak duyuruyla ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararını kınadıklarını açıkladı.

İzmir iş dünyasından ABD ye ortak kınama
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TOBB'a bağlı İzmir'deki 14 oda, borsa ve ihracatçı birliğinin yanı sıra Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile iş dünyası dernekleri, yaptıkları ortak duyuruyla ABD'nin Türkiye'ye karşı aldığı yaptırım kararını kınadı. Yapılan açıklamada, ABD'nin bu tavrının devletlerarası ilişkilerin dayandığı geleneklere ve etik ilkelere aykırı olduğunu vurgulanırken, "ABD yönetiminin bu hasmane kararını şiddetle kınıyor ve en kısa zamanda bu karardan dönülmesini bekliyoruz" denildi.

Başta İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri olmak üzere İzmir'de faaliyet gösteren TOBB üyesi 14 kurum ile iş dünyası derneklerinden oluşan toplam 17 kurum ve kuruluş, gazete ilanlarıyla, ABD'nin Türkiye'ye karşı aldığı yaptırım kararının hukuksuz olduğunu vurguladı. Yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders tarafından yapılan açıklama ile ABD'nin, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül nezdinde Türkiye'ye karşı aldığı skandal yaptırım kararını, diplomasinin iflası olarak görüyoruz. Her fırsatta hukuk ve adaletten söz eden ABD'nin, ülkemizde casusluk başta olmak üzere Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bölücü terör örgütü PKK'ya destek verdiği iddiasıyla yargılanması devam eden rahip Andrew Brunson ile ilgili süreçte adalet ve hukuk sistemimize karşı almış olduğu yaptırım kararı ABD'nin söylem ve uygulamaları arasındaki derin tezatlıkları da gözler önüne sermektedir."

'YABANCI YATIRIMCIYI ÇIKMAYA ZORLUYOR'

Açıklamaya imza atan 14 kuruluş kınamanın yanı sıra ABD yönetiminin bu karardan en kısa zamanda dönmesi beklediklerini belirtti. Açıklamada şöyle denildi:

"Ülkemize karşı alınan yaptırım kararının görünen yüzünde rahip Andrew Brunson'un ABD'ye iade talebi yer alırken, buzdağının görünmeyen kısmında ise ülkemiz aleyhine yeni senaryoların oluşturulmaya çalışıldığı açıktır. Ülkemize yönelik olumsuz bir atmosfer yaratarak, yabancı yatırımcıları ülkemizden çıkmaya zorlamak isteyen ABD'nin bu planı tutmayacaktır. Bu hukuksuz ve haksız anlayış emellerine ulaşamayacaktır. Sonuç olarak; ABD'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin iki bakanı ile ilgili almış olduğu karar, gerek diplomatik teamüllere gerekse iki ülke arasındaki uzun yıllara dayanan müttefiklik ilişkisinin ruhuna aykırıdır ve kabul edilemez. İmzası olan İzmir iş dünyasının temsilcileri olarak ABD yönetiminin bu hasmane kararını şiddetle kınıyor ve en kısa zamanda bu karardan dönülmesini bekliyoruz. Alınan kararın hukuk devleti anlayışı ile çelişen, devletlerarası ilişkilerin dayandığı geleneklere ve etik ilkelere aykırı olduğunu, bu süreçte devletimizin ve hükümetimizin yanında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla açıklarız."

ABD'nin Türkiye'ye karşı aldığı yaptırım kararını kınama metnine şu kurumlar imza attı:

"İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası (İTB), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi (DTO), İzmir Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği (İESOB), Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD), Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Bayındır Ticaret Odası (BTO), Bergama Ticaret Odası (BERTO), Menemen Ticaret Odası, Ödemiş Ticaret Odası (ÖTO), Ödemiş Ticaret Borsası (ÖTB), Selçuk Ticaret Odası (STO), Tire Ticaret Odası, Torbalı Ticaret Odası."
TURKIYE ODALAR VE BORSALAR BIRLIGI'NE (TOBB) BAGLI IZMIR'DEKI 14 ODA, BORSA VE IHRACATCI BIRLIGI'NIN YANI SIRA ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BIRLIGI ILE IS DUNYASI DERNEKLERI, YAPTIKLARI ORTAK DUYURUYLA ABD'NIN TURKIYE'YE KARSI ALDIGI YAPTIRIM KARARINI KINADIKLARINI ACIKLADI. EGE BOLGESI SANAYI ODASI YONETIM KURULU BASKANI ENDER YORGANCILAR (FOTOGRAFTA). (FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

TURKIYE ODALAR VE BORSALAR BIRLIGI'NE (TOBB) BAGLI IZMIR'DEKI 14 ODA, BORSA VE IHRACATCI BIRLIGI'NIN YANI SIRA ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BIRLIGI ILE IS DUNYASI DERNEKLERI, YAPTIKLARI ORTAK DUYURUYLA ABD'NIN TURKIYE'YE KARSI ALDIGI YAPTIRIM KARARINI KINADIKLARINI ACIKLADI. IZMIR TICARET BORSASI YONETIM KURULU BASKANI ISINSU KESTELLI (FOTOGRAFTA). (FOTO:IZMIR DHA) (ARSIV)

İZMİR, (DHA) 

Etiketler:
 
Zihinsel engelli Alperen'i dövenlerin yakalanması için özel ekip kuruldu
 
Kamyonet, kırmızı ışıkta duran araçlara çarptı: 4 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zihinsel engelli Alperen'i dövenlerin yakalanması için özel ekip kuruldu
ÇORUM İl Emniyet Müdürlüğü, yüzde 70 zihinsel engelli Alperen K.'yı (23) ...
Kadın öğretmeni tekmeleyen motosikletli saldırgan yakalandı
Batman'da yolda yürüyen öğretmen Devrim Akçakaya'ya motosikletiyle giderken ...
Bir dönem her kapıyı açan saatler toprağa gömülü çıktı
ADANA'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ...
 
Bir omuz attı, siyaset bu olaya kilitlendi
FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ...
Genç kız kendini ağaca asarak intihar etti
AYDIN'ın Nazilli ilçesinde, bunalımda olduğu iddia edilen Beyza E. (16), kendisini ...
Doktoru şiddet hastanede de buluyor hapishanede de...
AYDIN E Tipi Cezaevi'nde yatarken rahatsızlanarak revire kaldırılan fakat ...
 
Hızlı araç kullandığını iddia ettiği komşusunu öldürdü
ADANA'da İsmail Demirtaş (18), sokakta hızlı otomobil kullandığını öne ...
Cam sanatı için genç beyinler aranıyor
PSİKİYATRİ hastalarının rehabilitasyonu için Balıkesir Devlet Hastanesi ...
5 mülteci kampı kapatılacak, Suriyeliler sınıra taşınacak
GAZİANTEP, Adıyaman ve Mardin'de Suriyelilerin barındığı 5 geçici barınma ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva